X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek - Ostrów, a właściwie pod Ostrowią :)

Karo - ja mało piję. Za mało :/

Karmelkova - skoro lekarz mówi że maluch rośnie w normie to znaczy że tak jest :*

Inaa - u Ciebie to już piękny mały człowiek <3

Tak, ja też już po. Maluch ma 1cm, serduszko nadal pięknie bije. Wg USG wychodzi dzień do tyłu ale mówi że nie może dokładnie zmierzyć bo się rusza ;)
    Ale kazała mi za tydzień znowu przyjechać, tym razem do niej na dyżur do szpitala, żeby częściej kontrolować ciąże, bo mówi że ja po stratach to lepiej częściej niż za rzadko :)

Karmelkovaa, Lotopałanka, Dip88, Malutka_94, futuremama, Paula222, RudyTygrysek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłam sie :) i chyba dotrwam końca tyg spokojnie ;) i Wam dam spokój :p

Koleżanka wysłała mi super tabelki , z których korzystała w ciąży :) oczywiście to się tyczy jak ktoś wie kiedy owulacja byłą czy nie ma obsunięcia :)
    I tutaj pisze fajnie wszystko mniej więcej ile zarodeczek ile pęcherzyk w danym dniu :) Mój w 6tc 6d miał 6mm i pęcherzyk 21mm :) więc się zgadza póki co :)
    Także już Wam daję spokój i nie będę shizować :p

No i mdłości mnie dopadają też w ciągu dnia zaobserwowałam dziś , ale to chyba nie do końca pozytywnie ;p heh

Jakby któraś chciała to podsyłam :) https://parenting.pl/6-tydzien-ciazy?utm_source=parenting&utm_medium=must-know-seo&utm_campaign=traffic-redirection

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly no i pięknie <3 będzie dobrze teraz :)
    Ja też często jeżdżę :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponosilam mojego 3latka a waży około 16 kg. Boli mnie podbrzusze :-( teraz ja będę wariować... ale jak miałam zostawić moje maleństwo ze skrecona nóżką :-(

A tak w ogóle to gratuluję dziewczynki udanych wizyt :-D cudownie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:59

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti oj :/ moze trzeba było na kolanka wziąć :/ a tatuś by ponosił ... nie ryzykuj ;** pewie tylko przesiliłąs się troszke a to wszystko wrażliwe bo sie rozciaga

Marti83 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karmelku :)* musiałam do lekarza z nim jechać i na pogotowie. Nosilismy na zmianę. Potem na ogród i z ogrodu ehh padnieta dziś jestem. A tak w ogóle to nie mam żadnych objawów ciąży, jak z córcia :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam bezobjawowych ciąż :P

Marti moja kuzynka jest w ciaży i ma roczną córeczkę. Też mi się żaliła że jak przefolguje z noszeniem, zabawą to ciągnie ją brzuszek ale wszystko jest w jak najlepszym porządku :* Ale wiadomo, że lepiej nie dźwigać przy wczesnej ciąży. Ona zawsze mi pisała "jak mus to mus" :D

Marti83 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bondzik :-) postaram się już nie nosić, ale uspokoilas mnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:40

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Dibolek - Ostrów, a właściwie pod Ostrowią :)

Karo - ja mało piję. Za mało :/

Karmelkova - skoro lekarz mówi że maluch rośnie w normie to znaczy że tak jest :*

Inaa - u Ciebie to już piękny mały człowiek <3

Tak, ja też już po. Maluch ma 1cm, serduszko nadal pięknie bije. Wg USG wychodzi dzień do tyłu ale mówi że nie może dokładnie zmierzyć bo się rusza ;)
    Ale kazała mi za tydzień znowu przyjechać, tym razem do niej na dyżur do szpitala, żeby częściej kontrolować ciąże, bo mówi że ja po stratach to lepiej częściej niż za rzadko :)
    A gdzie dokładnie? Znam wszystkie miejscowości, jestem często dzwonie w pracy w wasze strony :p

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po moim pierwszym USG. Ze względu na moje długie cykle i późną owulację ciąża młodsza ale wszystko stosownie do wieku ciąży :) w końcu mogę ustawić sobie szwaczek :)

Widać na USG pęcherzyk z zarodkiem , szkoda że jeszcze nie ma serduszka ale i tak się cieszę że wszystko ok - więc widzę że dzisiaj dzień szczęśliwych wizyt :)

Paula222 moja następna wizyta 09.05 , jestem z Krakowa ,a termin porodu chyba będzie jednak styczniowy, proszę wpisz wstępnie 03.01

Grudniowe Mamuśki mam nadzieję że mimo mojej styczniowej daty mnie stąd nie wygonicie !!! :)

Angelika83, Lotopałanka, Malutka_94, Marti83, RudyTygrysek, Martula78, Violet Flower, agniecha2101, Aguś 90, TaPaT, Dip88, bondzik007 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen no co Ty :D zostań z nami :) super że pokazał się zarodeczek :*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karmelkovaa , w sumie tutaj mi pokazuje termin porodu 26.12, nic już nie rozumiem , mam do Was pytanie gdzie się robi ten suwaczek? bo nie mogę znaleść ??

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek widzę, że mamy ten sam tydzień i dzień ciąży 5+6 :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kliknij w mój :) później robisz suwaczek krok po kroku a póxniej kopiujesz kod i wstawiasz w ustawieniach :)

Ale chyba nie zawsze przekierowuje więc masz link :)
    https://www.suwaczki.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 20:43

Madlen_:) lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 ja od tego noszenia dzieci nabawiłam się krwiaka... Teraz mam zakaz podnoszenia czegokolwiek... :/

Madlen kliknij na suwaczek i Cię przekieruje, później robisz suwaczek kopiujesz kod i wklejasz w ustawieniach :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam wizyt i cudownych wieści...

Ja dziś mam zdecydowanie zły dzień... Ciągle spać mi się chce....

Jeszcze się ucieszyłam bo koleżanka do mnie zadzwoniła, która rozmową tylko doprowadziła mnie do łez... Ja naprawdę cieszę się że jestem w ciąży i rozwija się we mnie mały cud ale przez dwie straty które mam za sobą jednak ciągle się martwię i przejmuję wszystkim... Ona tego nie rozumie ma za sobą jedną szczęśliwą ciążę i to bezproblemową... I powiedziała mi dziś że po co starałam się o drugie skoro tylko się dołuję i nie potrafię cieszyć się ciążą, mogłam się nie starać to nie miałabym problemu... A może ona ma rację?? :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova, Paula222 dzięki za pomoc - udało się :)

Lotopałanka nikt kto nie przeżył tego co Ty,a ni kto nie musiał się borykać z długimi staraniami o dzidzie Cię tak dobrze nie zrozumie... masz NAS - My tutaj mamy różne problemy i naprawdę Cie rozumiemy, oczywiście masz prawo odczuwać strach , masz prawo do emocji ...

Karmelkovaa, RudyTygrysek, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziewczyny gratuluję Wam wizyt i cudownych wieści...

Ja dziś mam zdecydowanie zły dzień... Ciągle spać mi się chce....

Jeszcze się ucieszyłam bo koleżanka do mnie zadzwoniła, która rozmową tylko doprowadziła mnie do łez... Ja naprawdę cieszę się że jestem w ciąży i rozwija się we mnie mały cud ale przez dwie straty które mam za sobą jednak ciągle się martwię i przejmuję wszystkim... Ona tego nie rozumie ma za sobą jedną szczęśliwą ciążę i to bezproblemową... I powiedziała mi dziś że po co starałam się o drugie skoro tylko się dołuję i nie potrafię cieszyć się ciążą, mogłam się nie starać to nie miałabym problemu... A może ona ma rację?? :(

Kochana mam 4 Aniołeczki więc możesz czuć się swobodnie , widzisz jak ja panikuje czasami a dziewczyny mnie akceptuja :)

przynajmniej tak myślę hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 21:02

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziewczyny jestem po moim pierwszym USG. Ze względu na moje długie cykle i późną owulację ciąża młodsza ale wszystko stosownie do wieku ciąży :) w końcu mogę ustawić sobie szwaczek :)

Widać na USG pęcherzyk z zarodkiem , szkoda że jeszcze nie ma serduszka ale i tak się cieszę że wszystko ok - więc widzę że dzisiaj dzień szczęśliwych wizyt :)

Paula222 moja następna wizyta 09.05 , jestem z Krakowa ,a termin porodu chyba będzie jednak styczniowy, proszę wpisz wstępnie 03.01

Grudniowe Mamuśki mam nadzieję że mimo mojej styczniowej daty mnie stąd nie wygonicie !!! :)
    Madlen ja wprawdzie jestem przed wizytą mam prawie identyczny związek jak Ty i on mi liczy że termin porodu to 28 grudnia. Dlaczego wiec Twój jest styczniowy? Hmm nie kumam tego. W każdejmojej ciąży termin z netu pokrywał się praktycznie z tym obliczonym przez lekarza. To jeden schemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 21:19

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Termin mamy na 12.12, mam już jedną Córcię 20 m-cy :)

RudyTygrysek, Paula222, futuremama, Violet Flower, agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ