X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Może to jakas infekcja pochwy i upławy, lepiej żeby skontrolowac u lekarza
    Byłam wczoraj pobrał cytologię. Powiedział że według niego jest ok bo nie ma nieprzyjemnego zapachu ani nic. Tylko że normalnie to miałam upławy białe a teraz są ewidentnie inne... Choć nic nie boli nie piecze itp. przyjmuje doustnie luteinę od momentu zapłodnienia ( cykl stymulowany) ale podjezykowo więc nie wiem czy ma to wpływ. Właśnie są tu dziewczyny przyjmujące luteinę ? Do jakiego momentu ja bierzecie bo są sprzeczne informacje, jeden lekarz mówi zebym już nie brała ( badałam progesteron i jest dosc mały mimo brania luteiny bo wynosi 21) a drugi mówi żeby brała do momentu wykształcenia się łożyska... Zglupiec można ...

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę progesterone besins dopochwowo jest dużo lepszy niż luteina , i nie podrażnia :) ja będę brać go długo ... nie wiem ile duphaston , ale besins kolezanka jeszcze w 27tyg bierze , ale to też może zalezy jakie kto ma dolegliwości . U mnie niewydolnoc więc pewnie długo będę brać .

Skoro lekarz mówi , że jest dobrze , to myślę ,że może taki urok teraz :) ja mam kremowy śluz ale akurat od leków :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa, też tak myślę, choć dziwnie to wygląda :) ale to w końcu ciąża, organizm przechodzi burze hormonalna i może dlatego. Dzięki za odpowiedź :*

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... I dziś już słonka brak u mnie póki co... W nocy nawet dobrze spałam ale wczorajsze myślenie o ciąży itd dały się we znaki... Śniło mi się że byłam u ginekologa i on nie widział zarodka w Pęcherzyku... Masakra...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
    Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.
    Też mam problem z piciem wody... Zdecydowanie za mało piję, ale staram się i z dnia na dzień wypijam na siłę coraz więcej ;-) Wyciskam sobie do wody sok z cytryny albo pomarańczy czy manadarynek i lepiej wtedy wchodzi :-)

P.S. Dziewczyny Wy pijecie colę??? Lub też jakieś inne kolorowe napoje gazowane...???

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha czasami do obiadu wypiję szklankę czegoś w tym stylu ale staram się jak najmniej.... Jeśli chodzi o wodę to z kolei od zawsze u nas w domu się pije wodę a dziennie wypija minimum 1,5-2 litry

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha nie martw się ja jestem z wizytą tuż przed tobą :P mam 25 maja. Jakoś wytrzymamy w sumie to musimy wytrzymać :D A nie ma u ciebie dodatkowych usg płatnych. U mojej położnej można w każdej chwili się zapisać tylko to są takie for fun, nie medyczne dla zabawy tak to nazywają i można robić 3d,4d. Oprócz tego robią niespodzianki dla rodziców którzy chcą poznać płeć ale to po 12 tc. Np nie mówią nic rodzicom i w zależności co się wybierze np. Dostaje się wielkiego czarnego balona idziecie z nim do domu i przebijacie i wypadają albo różowe baloniki albo niebieskie. Można też tort wybrać i to samo albo różowe nadzienie ma albo niebieskie. Dużo takich różnych atrakcji mają.
    Niestety nie ma tu czegoś takiego. Tu nie ma rozgraniczenia na publiczną i prywatną służbę zdrowia. Jest w całości prywatna. Nie ma tak, że chodzę sobie tak jak w PL na NFZ i jeszcze dodatkowo mogę zapłacić i pójść prywatnie.
    Muszę poprostu cierpliwie czekać :-) Oczywiści gdyby coś się działo, to mogę przyjść wcześniej, ale oby nie. Wolę grzecznie poczekać jeszcze te cztery tygodnie ;-)
    Z tymi balonikami czy tortem świetny pomysł :-) Napewno pisałabym się na coś takiego :-)

mindusia87 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, nie mam wolnej chwili aby was nadrobic ale wrzucę info, ze wizyta przebiegła super!
    Obydwa maluchy sie maja dobrze, serduszka ładnie sie rozwijają i wszystko powinno byc okej z nasza dwójka <3

Miłego dnia! :)

Lotopałanka, Karmelkovaa, SAINT90, agniecha2101, Paula222, TaPaT, Aguś 90, bondzik007, Violet Flower, Daniela, inaa, RudyTygrysek, daria184, mindusia87, Marti83, Jagodagoi, Malinowa_Czekolada, Marisa lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze brzuszki już się zaokrąglają? Ja mam jak na razie mocno wzdęty brzuch ale podbrzusze jeszcze mi się nie powiększa. Kiedy coś powinno zacząć rosnąć? ;)

w57v3e3kf38uii49.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co tak jak pokazywałam na zdjęciu... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaokrągliłam troszkę widzę po sobie bo ja sucharek i szybko widac hehe

Co do picia nie piję zadnych napojów ani coli , tylko wodę i sok pomarańczowy :D

Marrakech to cudowne wiadomosci <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka to bardzo indywidualna sprawa :) u mnie juz robi sie lekko zaokrąglony i wystający jakbym zjadła piec obiadów ;) a z tego co wspominała Daniela, u niej np.brzuszek pokazuje sie pozno :)

Agniecha ja raczej tylko woda, czasem wezmę łyk Oranginy ale od zawsze stroniłam od takich napojów i teraz tym bardziej. Za to mam mega ochotę na piwko free takie 0,0 limonka z mięta :) ale gin mowi, ze choć to oranżada to lepiej odpuścić. W czerwcu około 10-12 tyg mogę sobie pozwolić :) teraz etap tworzenia sie organów i najlepiej unikać czegokolwiek, co mogło by miec nawet potencjalny wpływ :)

a3pfhxv.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży tez już mam taki lekko widoczny brzuszek nawet ostatnio koło pępka zauważyłam mały rozstęp a w ciąży z córcia dość pozno pokazał mi się brzuszek bo wszystko szło w biodra ,wogole ta ciąża jest inna ciagle mi niedobrze nie mam apetytu i nawet balsam do ciała na rozstępy który w pierwszej ciąży stosowałam teraz mi jego zapach nie pasuje odrazu mi się robi niedobrze ,a co do picia staram się pic dużo wody

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Agniecha czasami do obiadu wypiję szklankę czegoś w tym stylu ale staram się jak najmniej.... Jeśli chodzi o wodę to z kolei od zawsze u nas w domu się pije wodę a dziennie wypija minimum 1,5-2 litry
    Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży, to nawet łyczka tego typu napoju do ust nie wzięłam :-P Zresztą wcześniej też raczej starałam się unikać i pić tylko soki, 100% najlepiej :-) Gazowane to oczywiście piwko wcześniej piłam ;-)
    A zapytałam o te napoje, bo gdzieś na innym wątku wyczytałam, że dziewczyny piją nieraz colę, bo na mdłości pomaga :-P ale moim zdaniem cola w ciąży nie nie nie :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Kochane moje, nie mam wolnej chwili aby was nadrobic ale wrzucę info, ze wizyta przebiegła super!
    Obydwa maluchy sie maja dobrze, serduszka ładnie sie rozwijają i wszystko powinno byc okej z nasza dwójka <3

Cudowne wieści :-) :-) :-)
    To już możesz zmieniać ma dwa kurczaczki he he ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:34

marrakech2708 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

Cudowne wieści! <3 Podwójna radość!

Ja nie tykam żadnej coli ani innych gazowanych napoi. Najlepiej mi chodzi woda z limonką lub cytryną.
    A brzuszek - owszem lekko mi wydęło- nie wiem jakim cudem, byc może woda się zbiera w organizmie + hormony. Ale moje zwykłe tshirty mam już lekko opięte i wygąda jakbym się baaaardzo najadła :p

Planujemy mamom powiedzieć na dzień matki, ale nie wiem czy to ukryję do tego czasu jak tak dalej będzie, bo już ostatnio mama na mnie podejrzliwie patrzyła, pewnie chciała powiedzieć "przytyło Ci się", ale się powstrzymała :p

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a takie pytanko jeszcze , na usg u doktorka to CRL wylicza wiek ciąży tak ... ale to liczy wiek dzidziusia w sensie jakby patrząc od zapłodnienia , nie z ostatniej om ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane a takie pytanko jeszcze , na usg u doktorka to CRL wylicza wiek ciąży tak ... ale to liczy wiek dzidziusia w sensie jakby patrząc od zapłodnienia , nie z ostatniej om ?
    CRL wylicza długość zarodka, a wiek GA (przynajmniej u mnie) wg USG czyli od rzeczywistego zapłodnienia ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży, to nawet łyczka tego typu napoju do ust nie wzięłam :-P Zresztą wcześniej też raczej starałam się unikać i pić tylko soki, 100% najlepiej :-) Gazowane to oczywiście piwko wcześniej piłam ;-)
    A zapytałam o te napoje, bo gdzieś na innym wątku wyczytałam, że dziewczyny piją nieraz colę, bo na mdłości pomaga :-P ale moim zdaniem cola w ciąży nie nie nie :-P
    Ja przez powiem czas piłam szklankę odgazowanej coli na mdlosci w ciągu dnia, bo mi pomagala. Potem jak nastąpiło apogeum juz nic nie dawała i teraz w ogole nie mam ochoty. Rozmawiałam z pania dr, mówiła że pol szklanki czy szklanka dziennie jesli ma pomoc z mdlosciami to lepiej wypić niż sie męczyć, ważne żeby to były małe ilości. Na filiżankę kawy tez zezwala, ale kawa mi totalnie nie pasuje.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ja zawsze piłam i piję nadal ok 1,5-2l wody dziennie ale teraz jak mam mdłości no MUSZĘ napić się pepsi (woda gazowana nie pomaga :( ) wtedy robi mi się jakoś trochę lepiej, ale zaraz popijam wodą bo dla mnie to sam cukier i nic więcej. Ja jestem anty słodzone napoje. ;D w sumie słodycze tez. Jedyna słodkość jaką lubię to babka kub jakis suchy placek np. drozdzowy albo na mleku! Jeszcze lepszy niz drozdzowy ;D

Saint też mialam żółte uplawy. Doktor moja pobrala posiew i czekam na wyniki. Do tego ciągle pojawia sie minimalnie zabarwiony śluz krwią np.wczoraj. dzisiaj juz brązowo znowu. Zwaaariuje tym bardziej że moja doktor mówi zeby nie przejmować się dopóki nie ma krwawienia. Dziewczyny na innym wątku napisały mi że może byc to skutek uboczny zazywania acardu i clexane. Zobaczymy.. mam nadzieję że wszystko okej.

Poza tym jak Wam mija poranek? Mnie mdłości nie opuszczają, do tego brak słońca. Jedyny plus że jest super rześko!

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ