Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:Może to jakas infekcja pochwy i upławy, lepiej żeby skontrolowac u lekarza
-
Ja biorę progesterone besins dopochwowo jest dużo lepszy niż luteina , i nie podrażnia ja będę brać go długo ... nie wiem ile duphaston , ale besins kolezanka jeszcze w 27tyg bierze , ale to też może zalezy jakie kto ma dolegliwości . U mnie niewydolnoc więc pewnie długo będę brać .
Skoro lekarz mówi , że jest dobrze , to myślę ,że może taki urok teraz ja mam kremowy śluz ale akurat od leków" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej... I dziś już słonka brak u mnie póki co... W nocy nawet dobrze spałam ale wczorajsze myślenie o ciąży itd dały się we znaki... Śniło mi się że byłam u ginekologa i on nie widział zarodka w Pęcherzyku... Masakra...
-
Karo_88 wrote:Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.
P.S. Dziewczyny Wy pijecie colę??? Lub też jakieś inne kolorowe napoje gazowane...???👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha czasami do obiadu wypiję szklankę czegoś w tym stylu ale staram się jak najmniej.... Jeśli chodzi o wodę to z kolei od zawsze u nas w domu się pije wodę a dziennie wypija minimum 1,5-2 litry
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Agniecha nie martw się ja jestem z wizytą tuż przed tobą mam 25 maja. Jakoś wytrzymamy w sumie to musimy wytrzymać A nie ma u ciebie dodatkowych usg płatnych. U mojej położnej można w każdej chwili się zapisać tylko to są takie for fun, nie medyczne dla zabawy tak to nazywają i można robić 3d,4d. Oprócz tego robią niespodzianki dla rodziców którzy chcą poznać płeć ale to po 12 tc. Np nie mówią nic rodzicom i w zależności co się wybierze np. Dostaje się wielkiego czarnego balona idziecie z nim do domu i przebijacie i wypadają albo różowe baloniki albo niebieskie. Można też tort wybrać i to samo albo różowe nadzienie ma albo niebieskie. Dużo takich różnych atrakcji mają.
Muszę poprostu cierpliwie czekać Oczywiści gdyby coś się działo, to mogę przyjść wcześniej, ale oby nie. Wolę grzecznie poczekać jeszcze te cztery tygodnie
Z tymi balonikami czy tortem świetny pomysł Napewno pisałabym się na coś takiegomindusia87 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kochane moje, nie mam wolnej chwili aby was nadrobic ale wrzucę info, ze wizyta przebiegła super!
Obydwa maluchy sie maja dobrze, serduszka ładnie sie rozwijają i wszystko powinno byc okej z nasza dwójka
Miłego dnia!Lotopałanka, Karmelkovaa, SAINT90, agniecha2101, Paula222, TaPaT, Aguś 90, bondzik007, Violet Flower, Daniela, inaa, RudyTygrysek, daria184, mindusia87, Marti83, Jagodagoi, Malinowa_Czekolada, Marisa lubią tę wiadomość
-
Ja się zaokrągliłam troszkę widzę po sobie bo ja sucharek i szybko widac hehe
Co do picia nie piję zadnych napojów ani coli , tylko wodę i sok pomarańczowy
Marrakech to cudowne wiadomosciagniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
PatkaPatka to bardzo indywidualna sprawa u mnie juz robi sie lekko zaokrąglony i wystający jakbym zjadła piec obiadów a z tego co wspominała Daniela, u niej np.brzuszek pokazuje sie pozno
Agniecha ja raczej tylko woda, czasem wezmę łyk Oranginy ale od zawsze stroniłam od takich napojów i teraz tym bardziej. Za to mam mega ochotę na piwko free takie 0,0 limonka z mięta ale gin mowi, ze choć to oranżada to lepiej odpuścić. W czerwcu około 10-12 tyg mogę sobie pozwolić teraz etap tworzenia sie organów i najlepiej unikać czegokolwiek, co mogło by miec nawet potencjalny wpływagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja w tej ciąży tez już mam taki lekko widoczny brzuszek nawet ostatnio koło pępka zauważyłam mały rozstęp a w ciąży z córcia dość pozno pokazał mi się brzuszek bo wszystko szło w biodra ,wogole ta ciąża jest inna ciagle mi niedobrze nie mam apetytu i nawet balsam do ciała na rozstępy który w pierwszej ciąży stosowałam teraz mi jego zapach nie pasuje odrazu mi się robi niedobrze ,a co do picia staram się pic dużo wody
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Agniecha czasami do obiadu wypiję szklankę czegoś w tym stylu ale staram się jak najmniej.... Jeśli chodzi o wodę to z kolei od zawsze u nas w domu się pije wodę a dziennie wypija minimum 1,5-2 litry
A zapytałam o te napoje, bo gdzieś na innym wątku wyczytałam, że dziewczyny piją nieraz colę, bo na mdłości pomaga ale moim zdaniem cola w ciąży nie nie nie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
marrakech2708 wrote:Kochane moje, nie mam wolnej chwili aby was nadrobic ale wrzucę info, ze wizyta przebiegła super!
Obydwa maluchy sie maja dobrze, serduszka ładnie sie rozwijają i wszystko powinno byc okej z nasza dwójka
Miłego dnia!
To już możesz zmieniać ma dwa kurczaczki he heWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:34
marrakech2708 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
marrakech2708 wrote:Kochane moje, nie mam wolnej chwili aby was nadrobic ale wrzucę info, ze wizyta przebiegła super!
Miłego dnia!
Cudowne wieści! Podwójna radość!
Ja nie tykam żadnej coli ani innych gazowanych napoi. Najlepiej mi chodzi woda z limonką lub cytryną.
A brzuszek - owszem lekko mi wydęło- nie wiem jakim cudem, byc może woda się zbiera w organizmie + hormony. Ale moje zwykłe tshirty mam już lekko opięte i wygąda jakbym się baaaardzo najadła :p
Planujemy mamom powiedzieć na dzień matki, ale nie wiem czy to ukryję do tego czasu jak tak dalej będzie, bo już ostatnio mama na mnie podejrzliwie patrzyła, pewnie chciała powiedzieć "przytyło Ci się", ale się powstrzymała :p -
Kochane a takie pytanko jeszcze , na usg u doktorka to CRL wylicza wiek ciąży tak ... ale to liczy wiek dzidziusia w sensie jakby patrząc od zapłodnienia , nie z ostatniej om ?
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Kochane a takie pytanko jeszcze , na usg u doktorka to CRL wylicza wiek ciąży tak ... ale to liczy wiek dzidziusia w sensie jakby patrząc od zapłodnienia , nie z ostatniej om ?
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży, to nawet łyczka tego typu napoju do ust nie wzięłam Zresztą wcześniej też raczej starałam się unikać i pić tylko soki, 100% najlepiej Gazowane to oczywiście piwko wcześniej piłam
A zapytałam o te napoje, bo gdzieś na innym wątku wyczytałam, że dziewczyny piją nieraz colę, bo na mdłości pomaga ale moim zdaniem cola w ciąży nie nie nieagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha ja zawsze piłam i piję nadal ok 1,5-2l wody dziennie ale teraz jak mam mdłości no MUSZĘ napić się pepsi (woda gazowana nie pomaga ) wtedy robi mi się jakoś trochę lepiej, ale zaraz popijam wodą bo dla mnie to sam cukier i nic więcej. Ja jestem anty słodzone napoje. w sumie słodycze tez. Jedyna słodkość jaką lubię to babka kub jakis suchy placek np. drozdzowy albo na mleku! Jeszcze lepszy niz drozdzowy
Saint też mialam żółte uplawy. Doktor moja pobrala posiew i czekam na wyniki. Do tego ciągle pojawia sie minimalnie zabarwiony śluz krwią np.wczoraj. dzisiaj juz brązowo znowu. Zwaaariuje tym bardziej że moja doktor mówi zeby nie przejmować się dopóki nie ma krwawienia. Dziewczyny na innym wątku napisały mi że może byc to skutek uboczny zazywania acardu i clexane. Zobaczymy.. mam nadzieję że wszystko okej.
Poza tym jak Wam mija poranek? Mnie mdłości nie opuszczają, do tego brak słońca. Jedyny plus że jest super rześko!