X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    CRL wylicza długość zarodka, a wiek GA (przynajmniej u mnie) wg USG czyli od rzeczywistego zapłodnienia ;)

Czyli jakby od okolic owulacji kumam :)

To ile dzisiaj mam , jesli owulacja potwierdzona 20marca :) ten 20 liczy jako 0 czy 1 ? to głupie ale matematyk ze mnie straszny :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Witam się z pociągu. Wybraliśmy się z Narzeczonym na weekend do Trójmiasta, jeszcze 3 godziny podróży, a mnie z każdym kolejnym kilometrem bardziej mdli...
    Ratuję się wodą i bananami :)
    Co do picia w ciąży, przez mdłości nie mam ochoty na nic do jedzenia, picie w zasadzie też w siebie wmuszam. Przed ciąża piłam po 3 litry wody dziennie. Teraz nieraz ciężko mi zrobić te 1,5 l. Poza tym nie piję nic innego. Czasem jakiś sok owocowy lub warzywny.

agniecha, dip współczuję Wam tego czekania na, wizyty. Dziwny ten system, że nie można inaczej.
    Ale inicjatywa z nadzieniem tortu czy balonikami bardzo fajna :) szkoda że u nas tego nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:12

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • inaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo :)

Ja żyję normalnie tak jak przed, pije i jem to na co mam ochotę. Zimna cola... pycha ! Oczywiście unikam tylko surowych mięs :). Co jest dzisiaj zdrowe i bez chemii? To co uprawiamy w ogródku sami więc ja nie popadam w paranoje.

PAULA moja nast. wizyta 28 maja no i prenatalne za 2 tyg tylko nie wiem gdzie mnie zapisza ( dostałam opiernicz od gin ze juz dawno sie nie zapisałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:44

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cole pije jesli mam ochote ogolnie to woda albo soki 100%. Rano kawka sypana z mlekiem a wieczorem herbatka zielona :) Nie ma co popadac w paranoje. Jesli mamy ochote to na zdrowie. Tak samo ze slodyczami ja kocham slodkosci wszystkie i jak mam ochote to jem. Boje sie ze pozniej cukrzyca przylezie i umre z pragnienia zjedzenia czegos a tu klops nie mozna.
    Dziś mam ochote na frytki bardzo dawno nie jadlam :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Cudowne wieści! <3 Podwójna radość!

Ja nie tykam żadnej coli ani innych gazowanych napoi. Najlepiej mi chodzi woda z limonką lub cytryną.
    A brzuszek - owszem lekko mi wydęło- nie wiem jakim cudem, byc może woda się zbiera w organizmie + hormony. Ale moje zwykłe tshirty mam już lekko opięte i wygąda jakbym się baaaardzo najadła :p

Planujemy mamom powiedzieć na dzień matki, ale nie wiem czy to ukryję do tego czasu jak tak dalej będzie, bo już ostatnio mama na mnie podejrzliwie patrzyła, pewnie chciała powiedzieć "przytyło Ci się", ale się powstrzymała :p

Dziekuje kochana :) ojjj radość jest ogromna, choć i lekkie obawy tez ;)

Co do napojów to tez mysle, ze woda najlepsza, można sobie ja ulepszyć owocami, bo nawet te sklepowe soki 100% to jest kupa cukru. Chyba, ze te jednodniowe, to juz faktycznie samo zdrowie :) Jak mnie korci mocno, to łyknę sok albo zjem słodycze, bez przesady, ale staram sie uważać na to co pije i jem :)

To dzien matki i dla Was bedzie wyjątkowy, bo i My mozemy go choć troszkę świętować :)
    Mi koleżanka ostatnio odrazu powiedziała prosto z mostu, klepiąc mnie po brzuszku, ze mi sie przytyło. Powiedziałam skąd ten brzuszek, na co ona, ze tak czuła, ze to to, stad ta bezpośredniość o przytyciu ;)
    No, ale Wasze mamusie to bedą miały wyjątkowy dzien <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj śpię i leżę , bo mam mdłości pierwszy dzień tak że mi same łzy aż lecą momentami :/ zazwyczaj miałam rano teraz już i w dzień się zaczynają ... ale to chyba dobry znak ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia mi przechodzi przez gardlo tylko wszystko co kwasne.pikle ogorki konserwowe jogurt naturalny.choc wczoraj naszla mnie ochota na pasztet pieczony.mąż pojechal kupił mi a ja sobie go zjadlam bez chleba z ogorkiem konsrwowym.chleb i bulki juz mi nie przechodzi przez gardlo.mdlosci nadal sa nawet w nocy.masakra.

2nn390bvba2l74tr.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa trzymajmy sie wejsji ze jest okej i tak bedzie do konca :)
    Boje sie okropnie ze znowu tak bedzie ale staram sie myslec pozytywnie.

Ja mojej mamie powiem jak pojade do niej mysle ze w poniedzialek bo lekarz w srode a chce by wiedziala szybciej chodz pewnie zauwazy bo czesto rozdrazniona jestem. A tesciom powie chlop sam ale to jeszcze zobaczymy. :)

Co do rosniecia wydaje mi sie ze ciup cos sie ruszylo bo ja szczupla mega. A jak zjem to mocno dosc widac. Z synkiem w 13 tygodniu byl brzuszek wiec mysle ze teraz kolo 10 moge miec taki podobny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 14:02

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie innej opcji nie widzę , musi być dobrze :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie wcinam wszystko, na co mam ochotę. Oczywiscie bez surowego mięsa i serów plesniowych. Fast foodów staran się nie jeść już od dawna, czasen skuszę się jednak na frytki lub pizzę. Napojów gazowanych nie piję raczej, ale jak mam wielką ochotę, to z pół szklanki lykne. Jestem po diecie cukrzycowej, po diecie bezmlecznej, po diecie watrobowej, to mi teraz wszystko ogromnie smakuje i dopóki nie muszę, to sobie nie odmawiam. Nie analizuje też składów, nie szukam informacji u wujka google, bo wiem, że coś, co z pewnością może zrujnowac zdrowie moje i dziecka, to stres. Ciąża jest generalnie dość stresujacym stanem, więc staram się sobie samej nie dokladac.

RudyTygrysek, SAINT90 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było a już tyle mam do nadrobienia że masakra i pewnie was nie nadrobienie za dużo piszecie. Ja w nast wt jadę w końcu do lekarza na upragnione usg. A ze szpitala mam dopiero termin na 4 czerwca więc sobie trochę poczekam. Co do jedzenia w ciąży staram się odżywiać zdrowo jem pieczywo pełnoziarniste dużo nabialu owoce i warzywa ale czasami jak mnie jaka zachcianka przycisnie to coś słodkiego też zjem. Byle jak to mówią z umiarem. W ten ciąży chciałabym przytyć jak najmniej. Taki mam cel a co z tego wyjdzie zobaczymy

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie schudłam 4kg... ale dopiero zaczynam odzyskiwac apetyt. Ostatnie 3 tyg mdlosci i wymioty nie dawały mi żyć wiec cały dzień potrafiłam być o jednej bułce z dżemem. Teraz czuje lekka poprawę ale bite wiem na ile to kwestia uplywu czasu i lekkiego spadku dolegliwosci a ile tego ze od soboty do dzis siedze w domku. Jutro do pracy i boje sie ze sytuacja znowu sie powtorzy. Jesli tak to chyba czas na l4..

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nieśmiało proszę o wpisanie, Anita,Opole, 7 tydzień, termin 19.12. trzymam za nas wszystkie kciuki:-)

Violet Flower, Lotopałanka, Jagodagoi, RudyTygrysek, TaPaT, agniecha2101, mindusia87, SAINT90, Aguś 90, Marisa, Paula222 lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita witaj :) gratuluję!
    Fajnie, że dolaczylas :)

Marrakech super, że obydwa bąbelki ładnie rosną. Oby tak dalej :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne :)

Paula - ja jestem z Warszawy :) Wizyta 05.06

Lotopałanka - aż przykro czytać.. czy to jeszcze przyjaciółka? Totalny brak zrozumienia i taktu...

Co do picia to ja piję co najmniej 2-3l wody. Na kawę nie mogę patrzeć chociaż wcześniej ją uwielbiałam :). Soki tylko wyciskane ale to zawsze tak miałam - przed ciążą też.

Marrakech <3 Super że bąbelki rosną :)

Zaczynam mieć mięsowstręt. Najlepiej mi wchodzi makaron i przetwory mleczne.

Mężowi się dzisiaj śniło, że chłopiec będzie :D I że niezły urwis z niego :D
    Powiedziałam, że w Tatusia <3 :D

Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę patrzeć na mięso masakra jakaś :/ przetwory mleczne i zupy jem tylko .

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

u mnie dzisiaj lekko zabarwiony śluz i delikatny ból brzucha, martwię się, jutro chyba pójdę do lekarza :(

co do zaokrąglonego brzuszka, to u mnie bardzo szybko idzie, w pierwszej ciąży zaraz na początku 3 miesiąca nie dopinałam się w spodnie i teraz nie zapowiada się żeby było inaczej :P

jeżeli chodzi o jedzenie to mam wstręt do mięsa i wędlin, mam takie dni, że jem tylko białe pieczywo ew. z masłem i jabłka, banany, ser żółty

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja nie mam żadnego wstrętu do jedzenia, ale za to mój organizm sam się domaga bardziej regularnych posiłków niż przed ciążą... A z kolei sama z siebie staram się zdrowiej odżywiać więc dużo warzyw i owoców w menu codziennym :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za ciepłe słowo :)

Ja z mięsem nie mam problemu...ale jak widzę je w zimnej wersji typu szynka to mnie dźwiga. Nie jestem w stanie zjeść kanapki z wędliną. Za to ser albo chrupki serowe mogłabym jeść tonami :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięsa też nie ... schabowego nie zjadłam w niedziele :/ teraz to płatki z mlekiem jogurty i kiwi haha xD

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ