Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko przespalo całą noc. Alleluja! Od dawna się to nie zdarzało. Gdybym jeszcze była madrzejsza i poszła wczoraj wcześniej spać, bylabym teraz naprawdę wyspana .
Co do śniadań i kolacji, to lubię różne sałatki albo jajka, albo kanapki fikusniejsze, takie z dodatkiem sałaty, papryki, szczypiorku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 07:03
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny na heparynie, nie wiem jak Wy, ale powiem Wam że ja mam już serdecznie dość tych zastrzyków... Mąż robi mi sprawnie i ładnie, nie mam siniaków w ogóle, ale to samo wkłucie jest okropne, nigdy nie bałam się igieł, ale jak już przychodzi moment zrobienia zastrzyku to ja już mam dość, a co dopiero jak brzuszek urośnie i już w ogóle ciężko będzie go złapać2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Witam...
Leżę sobie w łóżku z książką w ręce, dziecko śpi obok... Żyć nie umierać...
Boże jak ja Wam współczuję tych zastrzyków... Choć sama czekam kiedy kolej na mnie przyjdzie hehehe przez tą cukrzycę ciążową, bo nawet się nie łudzę że mnie ominie... Ale nie obraziłabym się gdyby wystarczyła sama dieta... W poprzedniej ciąży to były 4 zastrzyki z insuliną dziennie plus 5 razy mierzenie cukru... A na sam koniec to już żadnego pieczywa jeść nie mogłam bo cukier mi skakał w kosmos więc zostawaly chlebki typu wassa po 2 na śniadanie i na kolacje... Broń Boże więcej.... Ale czego się nie robi dla maluszka w brzuchu.... -
Hej, witam się z Wami w pracy na szczęście tylko dziś musiałam tu przyjechać. Ale że nikogo nie ma a klienci przychodzą to śniadanie jem w biegu, czego bardzo nie lubię
Ja jak na razie to jem wszystko, ale kawę przestałam pić. Pije tylko zbożową
Sanit wprowadź może otręby do diety. Ja jem z jogurtem. Powinno być lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:59
SAINT90 lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny na heparynie, nie wiem jak Wy, ale powiem Wam że ja mam już serdecznie dość tych zastrzyków... Mąż robi mi sprawnie i ładnie, nie mam siniaków w ogóle, ale to samo wkłucie jest okropne, nigdy nie bałam się igieł, ale jak już przychodzi moment zrobienia zastrzyku to ja już mam dość, a co dopiero jak brzuszek urośnie i już w ogóle ciężko będzie go złapać
Najlepiej robić sobie samemu ja robię sama i mało kiedy zaboli z czasem nabierasz wyczucia , ja robię już rok i nic mi tam nie wadzi czasami jak się źle wiję to wiadomo ale tak to mało kiedy spróbuj sama robićShaggi lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Witam was dziewczyny.
Tak czytam was i co do jedzenia to mogę jeść prawie wszystko jakoś mnie nie odrzuca tak konkretnie, bardziej poprostu mam na coś ochotę albo nie. Bardziej mnie martwi moja waga Na starcie miałam 63 kg przy wzroście 171 cm a dzisiaj już 68 kg... Szok. Fakt że jem trochę więcej ale mało a często. Poprostu po jakimś czasie czegoś nie zjem to czuję w żołądku coś pomiędzy głodem a mdlosciami,dziwne uczucie nigdy tak nie miałam. Jak zjem to przechodzi na jakiś czas. Raz próbowałam to przytrzymać to aż słabo od tego mi się robiło. W pierwszej ciąży tak nie miałam i nic nie przytyłam oprócz kg brzuszka. Tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciąża. Martwię się co to będzie do końca ciąży jak w takim tempie mi kg idą. Jak wygląda wasza waga?... Nie długo zostanę wielorybem
I jeszcze jedno mam pytanie Odkąd jestem w ciąży mam mega suche nogi nic nie pomaga. Po goleniu przechodzę koszmar pieką i swedzą. Nie drapie aż tak bardzo ale to może od tego nie wiem mam całe nogi w siniakach. Na jednej lydce naliczylam teraz 21 siniakow które prawie zlewaja się w jeden na drugiej to samo. Czy to normalne?
Ale się rozpisalamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:22
-
Karolcia27 wrote:Aha jeszcze chciałam Wam powiedzieć,że ściągnęłam sobie taką fajną aplikacje " moja ciąża" niby nic specjalnego, tyle że pokazuje w którym tygodniu jesteś i co się wtedy dzieje z mamusia i dzieckiem, ile powinno mieć mm/cm itp. plus różne porady, kalkulator wagi i imiennik możecie wypróbować
Aaa te "Moja Ciąża" mam dwie o takiej samej nazwie Jedna jest właśnie chyba ta co Ty masz z imiennikiem między innymi, a druga ma takie bajery typu monitor ruchów i liczenie skurczy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha mam tez tyle apek co ty procz jednej i faktycznie zainstalowalam zobaczyc co tam fajnego a teraz szkoda odinstalowac.
Himommy bardzo wlasnie fajna ze codziennie cos milego nam mowi w imieniu maluszka.
Preglife fajna bo ma kalendarz w ktorym jak sie kliknie date to widac ktory to dokladnie dzien i tydzien
No kazda fajna i zostawiam wszystkie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja sobie właśnie zainstalowałam Himommy Wcześniej Preglife
Dzisiaj mówimy mojej siostrze o ciąży Jestem z nią bardzo zżyta i nie chciałam mówić przez telefon. Jutro druga siostra i moi rodzice a w niedzielę rodzina od strony męża. Nie mogę się doczekać Wiem, że bardzo na to czekają
Wyjęłam sobie zdjęcie z USG sprzed tygodnia i oczy mi się "spociły" Bosz... Jak ja kocham to maleństwo, które sobie we mnie rośnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:24
RudyTygrysek, agniecha2101, Madlen_:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie myślałam o jakiejś aplikacji i ściągnęłam tą himommy. Fajna,prosta, zapisane co mieć w domu,co w szpitalu. Bez zbędnych dodatków. Wcześniej miałam jakąś inną ale miała mnooostwo wszystkiego i była aż przeładowana i odinstalowałam. Ale jak macie jeszcze jakaś fajną to napiszcie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Witam was dziewczyny.
Tak czytam was i co do jedzenia to mogę jeść prawie wszystko jakoś mnie nie odrzuca tak konkretnie, bardziej poprostu mam na coś ochotę albo nie. Bardziej mnie martwi moja waga Na starcie miałam 63 kg przy wzroście 171 cm a dzisiaj już 68 kg... Szok. Fakt że jem trochę więcej ale mało a często. Poprostu po jakimś czasie czegoś nie zjem to czuję w żołądku coś pomiędzy głodem a mdlosciami,dziwne uczucie nigdy tak nie miałam. Jak zjem to przechodzi na jakiś czas. Raz próbowałam to przytrzymać to aż słabo od tego mi się robiło. W pierwszej ciąży tak nie miałam i nic nie przytyłam oprócz kg brzuszka. Tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciąża. Martwię się co to będzie do końca ciąży jak w takim tempie mi kg idą. Jak wygląda wasza waga?... Nie długo zostanę wielorybem
I jeszcze jedno mam pytanie Odkąd jestem w ciąży mam mega suche nogi nic nie pomaga. Po goleniu przechodzę koszmar pieką i swedzą. Nie drapie aż tak bardzo ale to może od tego nie wiem mam całe nogi w siniakach. Na jednej lydce naliczylam teraz 21 siniakow które prawie zlewaja się w jeden na drugiej to samo. Czy to normalne?
Ale się rozpisalam -
No normalnie uwzięli się ludzie, chodzą i chodzą, masakra ...
Ja też mam HiMommy Co dzień czytam co mój maluszek mi przekazuje i jeszcze mam moja ciąża I mam jeszcze mój kalendarzyk i taką apkę flo, to bardziej do miesiączki, ale teraz jak ustawiłam tryb ciąży to pokazuje jak w rzeczywistości wygląda dzidziuś, jeszcze nie dawno wyglądał jak mama kijaneczka
Dziewczyny, czy Was tez delikatnie pobolewają podbrzusza? czy to normalne?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tyłozgięcie i podbrzusze czuję
Achia normalnie wystraszyłam się dzisiaj, bo cały dzień czuję, a mam 8 h przed kompem w pracy Jeszcze poczułam że coś poleciało ze mnie, takim pędem poleciałam do WC, ale na szczęście to tylko śluz -
nick nieaktualnyMarti83 wrote:Ja mam tyłozgięcie i podbrzusze czuję
Achia normalnie wystraszyłam się dzisiaj, bo cały dzień czuję, a mam 8 h przed kompem w pracy Jeszcze poczułam że coś poleciało ze mnie, takim pędem poleciałam do WC, ale na szczęście to tylko śluzMarti83 lubi tę wiadomość
-
Jagodagoi wrote:A jaką masz hemoglobinę? U mnie jak robią się siniaki to zaczyna się anemia. Nawet na opuszkach palców mi się robią po lekkim uderzeniu.
Nie wiem. Badania z krwi za 2 tyg mam dopiero termin i nastepna wizyta za 3 tyg. W poprzedniej ciąży miałam lekka anemie ale siniaki mi się nie robiły. No zobaczymy co wyjdzie na badaniach