X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przespalo całą noc. Alleluja! Od dawna się to nie zdarzało. Gdybym jeszcze była madrzejsza i poszła wczoraj wcześniej spać, bylabym teraz naprawdę wyspana :-).
    Co do śniadań i kolacji, to lubię różne sałatki albo jajka, albo kanapki fikusniejsze, takie z dodatkiem sałaty, papryki, szczypiorku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 07:03

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny na heparynie, nie wiem jak Wy, ale powiem Wam że ja mam już serdecznie dość tych zastrzyków... Mąż robi mi sprawnie i ładnie, nie mam siniaków w ogóle, ale to samo wkłucie jest okropne, nigdy nie bałam się igieł, ale jak już przychodzi moment zrobienia zastrzyku to ja już mam dość, a co dopiero jak brzuszek urośnie i już w ogóle ciężko będzie go złapać :-(
    Też ich nie lubię, a jak brzuch duży to robi się w udo

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś zaczął boleć żołądek i jakieś zaparcia się zaczęły??

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    Leżę sobie w łóżku z książką w ręce, dziecko śpi obok... Żyć nie umierać... :)

Boże jak ja Wam współczuję tych zastrzyków... Choć sama czekam kiedy kolej na mnie przyjdzie hehehe przez tą cukrzycę ciążową, bo nawet się nie łudzę że mnie ominie... Ale nie obraziłabym się gdyby wystarczyła sama dieta... W poprzedniej ciąży to były 4 zastrzyki z insuliną dziennie plus 5 razy mierzenie cukru... A na sam koniec to już żadnego pieczywa jeść nie mogłam bo cukier mi skakał w kosmos więc zostawaly chlebki typu wassa po 2 na śniadanie i na kolacje... Broń Boże więcej.... Ale czego się nie robi dla maluszka w brzuchu....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAINT90 wrote:
    A mnie dziś zaczął boleć żołądek i jakieś zaparcia się zaczęły??
    na zaparcia polecam lactulose. pomaga :)

SAINT90 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami w pracy :-) na szczęście tylko dziś musiałam tu przyjechać. Ale że nikogo nie ma a klienci przychodzą to śniadanie jem w biegu, czego bardzo nie lubię :-/

Ja jak na razie to jem wszystko, ale kawę przestałam pić. Pije tylko zbożową :-)

Sanit wprowadź może otręby do diety. Ja jem z jogurtem. Powinno być lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:59

SAINT90 lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny na heparynie, nie wiem jak Wy, ale powiem Wam że ja mam już serdecznie dość tych zastrzyków... Mąż robi mi sprawnie i ładnie, nie mam siniaków w ogóle, ale to samo wkłucie jest okropne, nigdy nie bałam się igieł, ale jak już przychodzi moment zrobienia zastrzyku to ja już mam dość, a co dopiero jak brzuszek urośnie i już w ogóle ciężko będzie go złapać :-(

Najlepiej robić sobie samemu :) ja robię sama i mało kiedy zaboli :) z czasem nabierasz wyczucia , ja robię już rok i nic mi tam nie wadzi czasami jak się źle wiję to wiadomo ale tak to mało kiedy ;) spróbuj sama robić

Shaggi lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny.
    Tak czytam was i co do jedzenia to mogę jeść prawie wszystko jakoś mnie nie odrzuca tak konkretnie, bardziej poprostu mam na coś ochotę albo nie. Bardziej mnie martwi moja waga :( Na starcie miałam 63 kg przy wzroście 171 cm a dzisiaj już 68 kg... Szok. Fakt że jem trochę więcej ale mało a często. Poprostu po jakimś czasie czegoś nie zjem to czuję w żołądku coś pomiędzy głodem a mdlosciami,dziwne uczucie nigdy tak nie miałam. Jak zjem to przechodzi na jakiś czas. Raz próbowałam to przytrzymać to aż słabo od tego mi się robiło. W pierwszej ciąży tak nie miałam i nic nie przytyłam oprócz kg brzuszka. Tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciąża. Martwię się co to będzie do końca ciąży jak w takim tempie mi kg idą. Jak wygląda wasza waga?... Nie długo zostanę wielorybem

I jeszcze jedno mam pytanie :P Odkąd jestem w ciąży mam mega suche nogi nic nie pomaga. Po goleniu przechodzę koszmar pieką i swedzą. Nie drapie aż tak bardzo ale to może od tego nie wiem mam całe nogi w siniakach. Na jednej lydce naliczylam teraz 21 siniakow które prawie zlewaja się w jeden na drugiej to samo. Czy to normalne?

Ale się rozpisalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:22

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Aha jeszcze chciałam Wam powiedzieć,że ściągnęłam sobie taką fajną aplikacje " moja ciąża" niby nic specjalnego, tyle że pokazuje w którym tygodniu jesteś i co się wtedy dzieje z mamusia i dzieckiem, ile powinno mieć mm/cm itp. plus różne porady, kalkulator wagi i imiennik :-) możecie wypróbować :-)
    Mam tą apkę ;-) i poza nią jeszcze: BabyApp-ciäża i poród, Preglife, Happy Baby, Asystent Ciążowy i HiMommy ;-) Niektóre trochę przekłamują, ale jak już poinstalowałam, to jakoś nie mam sumienia teraz odinstalować :-P Zresztą nie mogę się zdecydować które zostawić, a które nie, bo w każdej jest coś fajnego ;-) Mój M uwielbią tą HiMommy :-P Codziennie sprawdza co nam bobo ma do powiedzenia ;-)
    Aaa te "Moja Ciąża" mam dwie o takiej samej nazwie :-P Jedna jest właśnie chyba ta co Ty masz z imiennikiem między innymi, a druga ma takie bajery typu monitor ruchów i liczenie skurczy :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha mam tez tyle apek co ty procz jednej i faktycznie zainstalowalam zobaczyc co tam fajnego a teraz szkoda odinstalowac.
    Himommy bardzo wlasnie fajna ze codziennie cos milego nam mowi w imieniu maluszka.
    Preglife fajna bo ma kalendarz w ktorym jak sie kliknie date to widac ktory to dokladnie dzien i tydzien
    No kazda fajna i zostawiam wszystkie :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie zainstalowałam Himommy :) Wcześniej Preglife :)

Dzisiaj mówimy mojej siostrze o ciąży <3 Jestem z nią bardzo zżyta i nie chciałam mówić przez telefon. Jutro druga siostra i moi rodzice a w niedzielę rodzina od strony męża. Nie mogę się doczekać :) Wiem, że bardzo na to czekają :)

Wyjęłam sobie zdjęcie z USG sprzed tygodnia i oczy mi się "spociły" :D Bosz... Jak ja kocham to maleństwo, które sobie we mnie rośnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:24

RudyTygrysek, agniecha2101, Madlen_:) lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam o jakiejś aplikacji i ściągnęłam tą himommy. Fajna,prosta, zapisane co mieć w domu,co w szpitalu. Bez zbędnych dodatków. Wcześniej miałam jakąś inną ale miała mnooostwo wszystkiego i była aż przeładowana i odinstalowałam. Ale jak macie jeszcze jakaś fajną to napiszcie :)

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Witam was dziewczyny.
    Tak czytam was i co do jedzenia to mogę jeść prawie wszystko jakoś mnie nie odrzuca tak konkretnie, bardziej poprostu mam na coś ochotę albo nie. Bardziej mnie martwi moja waga :( Na starcie miałam 63 kg przy wzroście 171 cm a dzisiaj już 68 kg... Szok. Fakt że jem trochę więcej ale mało a często. Poprostu po jakimś czasie czegoś nie zjem to czuję w żołądku coś pomiędzy głodem a mdlosciami,dziwne uczucie nigdy tak nie miałam. Jak zjem to przechodzi na jakiś czas. Raz próbowałam to przytrzymać to aż słabo od tego mi się robiło. W pierwszej ciąży tak nie miałam i nic nie przytyłam oprócz kg brzuszka. Tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciąża. Martwię się co to będzie do końca ciąży jak w takim tempie mi kg idą. Jak wygląda wasza waga?... Nie długo zostanę wielorybem

I jeszcze jedno mam pytanie :P Odkąd jestem w ciąży mam mega suche nogi nic nie pomaga. Po goleniu przechodzę koszmar pieką i swedzą. Nie drapie aż tak bardzo ale to może od tego nie wiem mam całe nogi w siniakach. Na jednej lydce naliczylam teraz 21 siniakow które prawie zlewaja się w jeden na drugiej to samo. Czy to normalne?

Ale się rozpisalam :P
    A jaką masz hemoglobinę? U mnie jak robią się siniaki to zaczyna się anemia. Nawet na opuszkach palców mi się robią po lekkim uderzeniu.

ganndzu52il88swb.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No normalnie uwzięli się ludzie, chodzą i chodzą, masakra ...

Ja też mam HiMommy :-) Co dzień czytam co mój maluszek mi przekazuje :-D i jeszcze mam moja ciąża :-) I mam jeszcze mój kalendarzyk i taką apkę flo, to bardziej do miesiączki, ale teraz jak ustawiłam tryb ciąży to pokazuje jak w rzeczywistości wygląda dzidziuś, jeszcze nie dawno wyglądał jak mama kijaneczka :-)

Dziewczyny, czy Was tez delikatnie pobolewają podbrzusza? czy to normalne?

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tAk! Dziś mam własnie takie bóle, wczoraj mnie kłuło po bokach a dziś jakby na okres. Tak myślę że macica rośnie po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:02

Marti83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno przy przodozgieciu macicy pobolewa podbrzusze a przy tyłozgięciu krzyż - ja tak mam, zero bóli podbrzusza tylko bóle krzyżowe. Czy Wy też tak macie? Czy na odwrót?

vcvau8q.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie i podbrzusze czuję :-(

Achia normalnie wystraszyłam się dzisiaj, bo cały dzień czuję, a mam 8 h przed kompem w pracy :-( Jeszcze poczułam że coś poleciało ze mnie, takim pędem poleciałam do WC, ale na szczęście to tylko śluz

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama

Wysłany: 2 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za jakies 2 tyg pójdę na l4 - też jak siedzę 8h przed kompem to mnie wszystko boli. Wiem, że to nie jest praca fizyczna i może przesadzam ale czuję dyskomfort ;/

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Ja mam tyłozgięcie i podbrzusze czuję :-(

Achia normalnie wystraszyłam się dzisiaj, bo cały dzień czuję, a mam 8 h przed kompem w pracy :-( Jeszcze poczułam że coś poleciało ze mnie, takim pędem poleciałam do WC, ale na szczęście to tylko śluz
    Mam dziś podobnie. Ja już na L4 i baardzo się z tego ciesze. Życzę wytrwałości w pracy!

Marti83 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodagoi wrote:
    A jaką masz hemoglobinę? U mnie jak robią się siniaki to zaczyna się anemia. Nawet na opuszkach palców mi się robią po lekkim uderzeniu.

Nie wiem. Badania z krwi za 2 tyg mam dopiero termin i nastepna wizyta za 3 tyg. W poprzedniej ciąży miałam lekka anemie ale siniaki mi się nie robiły. No zobaczymy co wyjdzie na badaniach

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ