X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Dziekuje kochane za ciepłe słowo :)

Ja z mięsem nie mam problemu...ale jak widzę je w zimnej wersji typu szynka to mnie dźwiga. Nie jestem w stanie zjeść kanapki z wędliną. Za to ser albo chrupki serowe mogłabym jeść tonami :D
    O mam tak samo ;-) wędliny jakiekolwiek blee i śmierdzą, ale już mięsko na ciepło jest ok :-) no i ostatnio udało mi się dorwać takie mięsiwo w słoiku i to zjadłam ze smakiem mimo, że na zimno ;-) Ser mogę wcinać na okrągło :-) a tonami to jem banany i śliwki ;-) a dziś cały dzień wcinam arbuza :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mięsożerna ale od wędlin (teraz) mnie odrzuca do tego stopnia, ze jak wczoraj robiliśmy kanapki to aż mnie mdlilo jak partner zapytał czy chce plasterek i trzymał go w ręce...bleeee!
    Ale juz fajnego kotlecika zjem ze smakiem :)
    Ja dorwalam ostatnio truskawki, aż mi sie uszy trzęsły, mimo ze nie były mega słodkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 20:41

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już tak piszemy o tym czego jemy a czego nie w ciąży od czego nas odrzuca to ja od siebie dorzuce że mnie generalnie odrzuca teraz od kasz. Tak jak przed ciążą jadłam czasami kasze robiłam sobie na obiad tak teraz jak pomyślę tylko o kaszy to od razu bleee. Owoce odpukać wchodzą mi dobrze produkty mleczne typu jogurty, maślanka, mleko z szynkami póki co też nie mam problemu. U mnie ogolnie jest tak,że jak nie mam ochoty apetytu na jedznie to nie jem. Mogłabym wogóle teraz w tej ciąży nie jeść. No chyba ze mnie przyciśnie konkretnie głód to wtedy cos zakasze ale bardziej coś lajtowego. Nic ciężkiego i kalorycznego. A dzisiaj od rana piersi mnie tak bolą że o malo co nie elsplodują. Do tego ostatnio odzywa się u mnie kręgosłup i ból krzyża.
    marrakech gratuluje niech dzidziusie zdrowo rosną :)

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Jestem mięsożerna ale od wędlin (teraz) mnie odrzuca do tego stopnia, ze jak wczoraj robiliśmy kanapki to aż mnie mdlilo jak partner zapytał czy chce plasterek i trzymał go w ręce...bleeee!
    Ale juz fajnego kotlecika zjem ze smakiem :)
    Ja dorwalam ostatnio truskawki, aż mi sie uszy trzęsły, mimo ze nie były mega słodkie ;)
    No to mnie kurcze totalnie odrzuca od mięsa ostatnio, które wcześniej zajadalam non stop. Owoce pod każdą postacią, pomidory, koktajle. Nawet ulubiony pstrąg mi ostatnio brzydko pachnie.
    Dziś się Narzeczony ze mnie śmiał, że przeglądając menu w restauracji jedynie na krem z pomidorów mnie nie zemdlilo i zjadłam ze smakiem :) oby to się szybko skończyło, no pragnę wrócić do starych smaków i dawnego jedzenia

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Ja podobnie jak tutaj kilka dziewczyn chce powiedzieć rodzicom w dzień matki :) dam w pudełeczku usg w ramce albo małe buciki - moja mama uwielbia takie rzeczy i bardzo sie wzrusza :)

Co do jedzenia niestety nie odrzuca mnie nic !!!!! :(

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w sumie od niczego nie odrzuca ale nudzi mi sie jedzenie kanapek na sniadania czy kolacje i totalnie nie mam weny co by wtedy zjesc ale trzeba cos wymyslec. Moze wy macie ciekawe pomysly :)
    Ale dzis mialam ochote na frytki i poszlismy kupilismy :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś zaczęły się mdłości. Jakie to jest okropne! :(
    A tak w ogóle wy też macie sluz kremowy? Czy powinno być sucho??

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabolek ja mam śluz taki hmm zoltawy kremowy i gesty. Nic nie swedzi nie boli ale podejrzewam ze mam infekcje.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje :-* dzisiaj dzień u rodzinki na świeżym powietrzu, więc jakoś nie było czasu na pisanie, ale i obeszło się bez mdłości, nawet zjadłam udko z grilla popołudniu :-P wczoraj tak nagle wieczorem mnie zmogło, okropne mdłości, zawroty głowy i poszłam spać już o 19:-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, i tych bąbelków małych pojedynczych i tych podwójnych kurczaczków też oczywiscie :-* jutro też pewnie szykuje się kilka wizyt więc od razu zaciskam kciuki, bo jutro mam trochę załatwień od rana i pewnie zaglądnę tu dopiero wieczorem :-*

U mnie podobnie jak u Was, na poczatku, po owulacji tylko kwaśne i kiszone, teraz ble...mięso ble, ale wędliną już okej:-) poza tym też tak jak u Was najlepszy nabiał i owoce i tym się żywię póki co:-) poza tym cały czas chce mi się pić, ale czasami jak pomyślę o wodzie, a szczególnie gazowanej to mdli mnie, nie wiem czemu. Tak to też piję herbatę i soki, czasami kawę, ale rzadko, przed ciążą nie piłam kawy w ogóle. Co do coli itp to też nie piłam przed ciążą, po prostu nie lubię. Ale za to ostatnio zjadłam pizze, jak dla mnie to nie fast food :-P

Dibolek ja też mam sporo śluzu, już od samej owulacji , też jest kremowy, czasem żółtawy, mi wyszły bakterie Coli, ale nie dostałam na to nic póki co, drugi gin znowu powiedział, że to są jakby naturalne bakterie w pochwie i mam się nie przejmować, że według niej tam ładnie i czysto. Objawów żadnych nie mam.

Dziewczyny pisalyscie jeszcze o młodszej ciąży wg USG a OM, u mnie też tak jest, wynika to z późniejszej owu, na pierwszym USG był tydzień różnicy, a teraz jak byłam to tylko 3 dni, więc się to z czasem po prostu wyrównuje. Nie ma się czym martwic i zawracac sobie głowy :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na heparynie, nie wiem jak Wy, ale powiem Wam że ja mam już serdecznie dość tych zastrzyków... Mąż robi mi sprawnie i ładnie, nie mam siniaków w ogóle, ale to samo wkłucie jest okropne, nigdy nie bałam się igieł, ale jak już przychodzi moment zrobienia zastrzyku to ja już mam dość, a co dopiero jak brzuszek urośnie i już w ogóle ciężko będzie go złapać :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:45

7v8r9n73wz5zsofj.png

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć łykania tabletek. Cofa mi sie normalnie.. zastrzyki noł problem.

A co bym jadla.. tylko MIĘSO :D gdzie wcześniej mogłam jesc tylko warzywa, salatki z mozarella.. teraz jak sobie pomyślę o tej konsystencji sera albo oliwy z oliwy.. leeeee ble i w ogóle nie nie nie. Jogurty też nie! Uwielbialam tez chleb z masłem i pomidorem. Teraz w ogóle nie smaruje kanapek masło. Mam ogólnie jakiś nabialowstret ;D pokochalam gorzka herbate z cytryną ;D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • inaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość zastrzyków od kilku dni, jakoś gorzej ostatnio mi wchodzą ( bardziej bolą) a tak to szło jak w masło- robie je sama haha nie ufam mężowi :D. jest jedno miejsce na brzuchu gdzie ani ukłucie ani preparat nie boli, ale niestety jak sie zrobi siniak to trzeba się przenieść w gorsze brrrrrr

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to jednak prawda, że każda ciąża jest inna :-) ja też uwielbiam kanapki z masłem i pomidorem i już wiem, co jutro zjem na śniadanie :-)

Oprócz tego na śniadania czy kolacje lubie jesc ( ktoś wcześniej pytał): jajecznicę, jogurt z musli, serek wiejski z dżemem, tosty, sałatkę owocowa, omlety, jakaś rybę np. makrele, ale w ciąży nie jem. Zależy oczywiście ile czasu jest na przygotowanie :-) w weekend zazwyczaj mąż robi jajecznicę albo ja wypasione kanapki ze wszystkim :-P w tyg przed pracą najczesciej na szybko jogurt albo musli, czasem mleko z płatkami. Ale bez śniadania nie wychodzę z domu, bo gdybym nie zjadła to mnie od razu ściska w żołądku. Poza tym po śniadaniu, wizyta w toalecie i mam spokoj na cały dzień :-P heh

Dziewczyny ja uciekam spać już, chociaż właśnie to wstawanie do WC co chwilę albo w nocy i nad ranem też już mnie zaczyna wkurzać :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ja mam dość zastrzyków od kilku dni, jakoś gorzej ostatnio mi wchodzą ( bardziej bolą) a tak to szło jak w masło- robie je sama haha nie ufam mężowi :D. jest jedno miejsce na brzuchu gdzie ani ukłucie ani preparat nie boli, ale niestety jak sie zrobi siniak to trzeba się przenieść w gorsze brrrrrr

No mi też jakoś gorzej ostatnio, ja robiłam raz sama, to nic mnie nie bolało, ale to tylko dlatego, że byłam w takim stresie że już nic nie czułam heh :-P mnie boli tylko wkłucie, też zależy to od miejsca właśnie, w jednym super, a znowu obok gdzieś to masakra. A mój małż taki delikutaśny, że wbija to z 10 sekund :-P ale wtedy ściskam go mocno za noge i ciągnę mu włosy na nogach :-P niech wie co czuje :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze chciałam Wam powiedzieć,że ściągnęłam sobie taką fajną aplikacje " moja ciąża" niby nic specjalnego, tyle że pokazuje w którym tygodniu jesteś i co się wtedy dzieje z mamusia i dzieckiem, ile powinno mieć mm/cm itp. plus różne porady, kalkulator wagi i imiennik :-) możecie wypróbować :-)

mindusia87, marrakech2708, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Aha jeszcze chciałam Wam powiedzieć,że ściągnęłam sobie taką fajną aplikacje " moja ciąża" niby nic specjalnego, tyle że pokazuje w którym tygodniu jesteś i co się wtedy dzieje z mamusia i dzieckiem, ile powinno mieć mm/cm itp. plus różne porady, kalkulator wagi i imiennik :-) możecie wypróbować :-)

Ja mam happy baby (od tych pieluszek Happy) tez jest fajna :) ale zerknę co to za „moja ciąża”, lubie te ciążowe dodatki <3

a3pfhxv.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na szczęście nie muszę wstawać w nocy na siku ale spokojnie też nie śpię. Przekrecam się z boku na bok bo jak mnie nie boli prawy to znowu lewy bok a na plecach też za długo nie pośpię. Piersi bolą. W ogóle wstaje już o 7 rano jestem cała obolala po nocy. A mój mąż dzisiaj do mnie z hasłem że piersi mi się powiekszyly. Hehe faceci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:21

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam moment że piersi przestaly boleć a dziś znowu są napięte i bolące. Za to z jedzenia to nigdy mięsa nie lubiłam, jem z przymusu. Za to w ciąży pomidory że smietabka, szczypiorkiem i solą:) MMM codziennie mogę jeść. No i niestety słodkie lubię co poza ciąża się nie zdarzało. Ja też staram się jeść zdrowo ale robię odstępstwa bo jak mówi mój mąż ważniejsze od wszystkiego jest nie stresować się teraz, i kupił mi słoiczek Nutelli :(

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A posiew i cytologia to to samo? Może głupie pytanie ale nie wiem

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAINT90 wrote:
    A posiew i cytologia to to samo? Może głupie pytanie ale nie wiem
    Nie ma głupich pytań :)

Cytologia to badanie w kierunku raka szyjki macicy, a posiew to pobierany wymaz w kierunku sprawdzenia czy nie mamy tam niepożądanych szczepów bakterii. Często nazywają to biocenoza/czystość pochwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:56

SAINT90 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ