X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa myślę że za bardzo analuzujesz ta ciążę. Zapomnij o numerach bo faktycznie zaraz zwariujesz. Twoja dzidzia rośnie i to najważniejsze. Sama mam wizytę w czwartek i trochę się denerwuje ale nie dajmy się zwariować- bedzie Ok! A w grudniu urodziny zdrowe maluchy!

Karmelkovaa, ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Karmelkovaa myślę że za bardzo analuzujesz ta ciążę. Zapomnij o numerach bo faktycznie zaraz zwariujesz. Twoja dzidzia rośnie i to najważniejsze. Sama mam wizytę w czwartek i trochę się denerwuje ale nie dajmy się zwariować- bedzie Ok! A w grudniu urodziny zdrowe maluchy!

Masz rację .. po prostu boję się sytuacji z pierwszej ciąży gdzie lekarz powiedział , ze ciąża się nie rozwija a serdusio nie bije zatrzymała się w 6t 4d ale crl miało wtedy 4,5 mm a ja byłam na wizycie w 8 więc nawet nie wiedziałam czy wczesniej serduszko biło i etraz wariuję :/ bo chciałabym miec za sobą te tygodnie co mnie bolą

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
    Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak patrzę na pierwszą stronę i ja nadal najdalej z wizytą :-( Jak ja wytrzymam jeszcze 4 tygodnie... :-/ Gdybym była w PL, to napewno poszłabym podejrzeć wcześniej co się dzieje.

Nie martw się , ja pierwszy scan mam 25.05 bardzo długo już czekam bo od 12 kwietnia . Damy rade :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję akurat dużo głównie wody , dzisiaj kupiłam tez herbatke z pokrzywy
    I robię sobie koktajle owocowe albo jogurty pitne kupuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 15:51

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Daniela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie piję. Wodę. Jeść mi się w ogóle nie chce, dzisiaj chodziłam po sklepie i zastanawiałam się, na co ma ochotę i nie wiedziałam. Wszystko mnie mdli. W końcu zobaczyłam paprykę kolorową i właśnie kończę robić wiosenną wersję leczo. I chce mi się jeść nawet ;)

Karmelkova, wizytę masz w piątek? Tak mi Ciebie szkoda, Kochana, że się cały czas wyluzować nie możesz i w spokoju cieszyć, ale w pełni to rozumiem. Mam nadzieję, że piątkowa wizyta pozwoli Ci na poukładanie sobie wszystkiego w głowie i będziesz już wiedziała, że Twój dzidziuś obrał sobie takie a nie inne tempo wzrostu i to wszystko.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
    Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.

Nie zaszkodzisz. Najważniejsze, aby pić. Zawsze mi to lekarze powtarzają na tym etapie.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Masz rację .. po prostu boję się sytuacji z pierwszej ciąży gdzie lekarz powiedział , ze ciąża się nie rozwija a serdusio nie bije zatrzymała się w 6t 4d ale crl miało wtedy 4,5 mm a ja byłam na wizycie w 8 więc nawet nie wiedziałam czy wczesniej serduszko biło i etraz wariuję :/ bo chciałabym miec za sobą te tygodnie co mnie bolą

Ja pierwsza wizyta dopiero 6.05 o 10:15 i dopiero wtedy Pan doktor powie co i jak. Na razie kazał brać leki ,odpoczywac i się nie denerwować bo beta przyrasta prawidłowo ;) Wiec odpoczywam sobie i tak z tego odpoczywania i troche nudzenia się na L4 trafiłam na to forum ❤️

@Karmelkova nic się nie martw!jestem pewna ze doktor P wie co robi ❤️ Ja tez się martwię czy wszystkow będzie dobrze bo to moja pierwsza ciąża i to w dodatku z In vitro , ale mam dobre przeczucia i chce być spokojna żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:23

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

daria184
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ja głównie piję. Wodę. Jeść mi się w ogóle nie chce, dzisiaj chodziłam po sklepie i zastanawiałam się, na co ma ochotę i nie wiedziałam. Wszystko mnie mdli. W końcu zobaczyłam paprykę kolorową i właśnie kończę robić wiosenną wersję leczo. I chce mi się jeść nawet ;)

Karmelkova, wizytę masz w piątek? Tak mi Ciebie szkoda, Kochana, że się cały czas wyluzować nie możesz i w spokoju cieszyć, ale w pełni to rozumiem. Mam nadzieję, że piątkowa wizyta pozwoli Ci na poukładanie sobie wszystkiego w głowie i będziesz już wiedziała, że Twój dzidziuś obrał sobie takie a nie inne tempo wzrostu i to wszystko.

Po prostu jak uż usłyszałam zobaczyłam to tak się zakochałam , że nie zniosłaby kolejnej straty ... przy pierwszej po wyjściu z gabnetu chciałam się rzucić pod samochód akurat mąż był ze mną to mnie 3mał całą siłą , nie mogłam się pogodzić , jak dlaczego itd . nie plamiłam , nic nie bolało no szok isty szok :/ temu teraz chciałabym mieć te tygodnie za sobą , żeby lekarz powiedział , ze dzidzia rośnie sobie równo czy do przodu i serdusio bije , bo jak zobaczyłam ze jest 2 czy 3 dni do tyłu to uż czarne mysli :/ i tak odganiam je daleko :)
    No ciesze się ale nie umiem w pełni :< chciałabym naprawdę :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:25

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria184 wrote:
    Ja pierwsza wizyta dopiero 6.05 o 10:15 i dopiero wtedy Pan doktor powie co i jak. Na razie kazał brać leki ,odpoczywac i się nie denerwować bo beta przyrasta prawidłowo ;) Wiec odpoczywam sobie i tak z tego odpoczywania i troche nudzenia się na L4 trafiłam na to forum ❤️

@Karmelkova nic się nie martw!jestem pewna ze doktor P wie co robi ❤️ Ja tez się martwię czy wszystkow będzie dobrze bo to moja pierwsza ciąża i to w dodatku z In vitro , ale mam dobre przeczucia i chce być spokojna żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi❤️

Ja cały czas wierzę , że tym razem się uda...

Aha rozumiem :) a długo jeździłaś do niego ? super , że się udało :)
    On jest naprawdę wart polecenia , dużo mu zawdzięczam już , a jesli urodzę to go chyba przyjadę i wyściskam na koniec , chociaż On już mnie pocieszał nie raz i jestem mu wdzięczna , że mi nie ściemnia

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    A tutaj pierwsze zdjęcie mojego "wielkiego człowieka". Powiem Wam szczerze, że ja niewiele na nim widzę, ale lekarz twierdzi, że jest ok :)

https://zapodaj.net/39f5a6fa1615d.jpg.html
    Cuuuuudoooo❤️

Violet Flower lubi tę wiadomość

daria184
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja cały czas wierzę , że tym razem się uda...

Aha rozumiem :) a długo jeździłaś do niego ? super , że się udało :)
    On jest naprawdę wart polecenia , dużo mu zawdzięczam już , a jesli urodzę to go chyba przyjadę i wyściskam na koniec , chociaż On już mnie pocieszał nie raz i jestem mu wdzięczna , że mi nie ściemnia

No u nas długa droga leczenia ponad 4 lata ;/ najpierw bylismy u innego lekarza zrobiliśmy 4 inseminacje i nic ;/ do doktora P przeniosłam się jakoś rok temu. DuZo badan,dużo lekow, długi protokół stymulacyjny po pobraniu komórek jajowych przestymulowanie Wiec miesiac przerwy. Później okazało się ze jeden zarodek nie przeżył. Z dusza na ramieniu podchodziliśmy do tego on vitro, tyle nerwów,emocji,stresu ! Ale to temat chyba na inne forum ;p

Ja nadal nie wierze ze to wszystko się dzieje! Jak odebrałam beta hcg to darlam się jak szalona do meza jestem w ciazy❤️

Karmelkovaa, s1985, Jagodagoi, Dip88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

daria184
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria184 wrote:
    No u nas długa droga leczenia ponad 4 lata ;/ najpierw bylismy u innego lekarza zrobiliśmy 4 inseminacje i nic ;/ do doktora P przeniosłam się jakoś rok temu. DuZo badan,dużo lekow, długi protokół stymulacyjny po pobraniu komórek jajowych przestymulowanie Wiec miesiac przerwy. Później okazało się ze jeden zarodek nie przeżył. Z dusza na ramieniu podchodziliśmy do tego on vitro, tyle nerwów,emocji,stresu ! Ale to temat chyba na inne forum ;p

Ja nadal nie wierze ze to wszystko się dzieje! Jak odebrałam beta hcg to darlam się jak szalona do meza jestem w ciazy❤️

Wierzę Ci :) mam stycznośc z kobietami co latami jeżdżą do P :)
    Teraz aby wszystko było dobrze ;**
    Ja chyba zejde na zawał w piatek ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• inaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój bobuś na zdj. nr trzy widać rączkę przystawioną do buzi <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a936add894e9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcf21c9cb13e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6198f535926b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:53

Angelika83, Lotopałanka, Lotopałanka, Lotopałanka, Lotopałanka, Karmelkovaa, Violet Flower, TaPaT, bondzik007, futuremama, Lilly_Ana, Martula78, agniecha2101, Dip88, Paula222, Malutka_94, RudyTygrysek, Aguś 90 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owww jaki słodziak <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina jest piękny ten Twój bobuś :))

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly Ty już po ? :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, ja chodzę do dr Borzeckiej-Klec (gabinety Babie Lato). Mloda lekarka, ale bardzo dokladna i pomocna. Prowadzila tez moją pierwszą ciążę, dużo mi pomogła.

Martula78 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa cudowny widok <3 !

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny i jeszcze organizacyjnie się przypominam :)

Super by było, jakby każda z nas była już na liście - chodzi o terminy porodów :) może przeoczyłam, może nie pisałyście jeszcze :) Nawet te orientacyjne ;) Nie mam jeszcze od :
    Cyganieszka?
    Szczesliwa88 ?
    miazmija?
    aula89 ?
    Karmelkovaa?
    TaPaT ?
    TINUSIA2018?
    Karolinaa899?
    Aniss?
    malinovapat ?
    Karo_88 ?
    Jagodagoi ?
    malinovapat ?
    mokka ?
    monisia13 ?
    daria184 ?

Miło by było - te co chcą oczywiście ;) Jakbyście podały miasto skąd jesteście - lub okolic jakiego. Może akurat ktoś będzie z bliska i będzie można się spotykać na spacerki bądź kawkę ;)

Chyba mnie pominęlaś :) wprawdzie nie mam jeszcze terminu porodu bo wizyta 9 maja o 12, ale patrzę teraz a w ogóle nie ma mnie wśrod grudniowęk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:22

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ