Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa myślę że za bardzo analuzujesz ta ciążę. Zapomnij o numerach bo faktycznie zaraz zwariujesz. Twoja dzidzia rośnie i to najważniejsze. Sama mam wizytę w czwartek i trochę się denerwuje ale nie dajmy się zwariować- bedzie Ok! A w grudniu urodziny zdrowe maluchy!

Karmelkovaa, ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Karmelkovaa myślę że za bardzo analuzujesz ta ciążę. Zapomnij o numerach bo faktycznie zaraz zwariujesz. Twoja dzidzia rośnie i to najważniejsze. Sama mam wizytę w czwartek i trochę się denerwuje ale nie dajmy się zwariować- bedzie Ok! A w grudniu urodziny zdrowe maluchy!

Masz rację .. po prostu boję się sytuacji z pierwszej ciąży gdzie lekarz powiedział , ze ciąża się nie rozwija a serdusio nie bije zatrzymała się w 6t 4d ale crl miało wtedy 4,5 mm a ja byłam na wizycie w 8 więc nawet nie wiedziałam czy wczesniej serduszko biło i etraz wariuję :/ bo chciałabym miec za sobą te tygodnie co mnie bolą

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
    Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak patrzę na pierwszą stronę i ja nadal najdalej z wizytą :-( Jak ja wytrzymam jeszcze 4 tygodnie... :-/ Gdybym była w PL, to napewno poszłabym podejrzeć wcześniej co się dzieje.

Nie martw się , ja pierwszy scan mam 25.05 bardzo długo już czekam bo od 12 kwietnia . Damy rade :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję akurat dużo głównie wody , dzisiaj kupiłam tez herbatke z pokrzywy
    I robię sobie koktajle owocowe albo jogurty pitne kupuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 15:51

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Daniela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie piję. Wodę. Jeść mi się w ogóle nie chce, dzisiaj chodziłam po sklepie i zastanawiałam się, na co ma ochotę i nie wiedziałam. Wszystko mnie mdli. W końcu zobaczyłam paprykę kolorową i właśnie kończę robić wiosenną wersję leczo. I chce mi się jeść nawet ;)

Karmelkova, wizytę masz w piątek? Tak mi Ciebie szkoda, Kochana, że się cały czas wyluzować nie możesz i w spokoju cieszyć, ale w pełni to rozumiem. Mam nadzieję, że piątkowa wizyta pozwoli Ci na poukładanie sobie wszystkiego w głowie i będziesz już wiedziała, że Twój dzidziuś obrał sobie takie a nie inne tempo wzrostu i to wszystko.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z piciem? Ja nie wiem czy pije 1 litr dziennie. Nic mi nie wchodzi, ani woda, ani cola ani herbaty... boje sie ze zaszkodze dzidzi.
    Dzis wypilam koktajl z truskawek - jedyna rzecz na ktora mialam ochote.

Nie zaszkodzisz. Najważniejsze, aby pić. Zawsze mi to lekarze powtarzają na tym etapie.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Masz rację .. po prostu boję się sytuacji z pierwszej ciąży gdzie lekarz powiedział , ze ciąża się nie rozwija a serdusio nie bije zatrzymała się w 6t 4d ale crl miało wtedy 4,5 mm a ja byłam na wizycie w 8 więc nawet nie wiedziałam czy wczesniej serduszko biło i etraz wariuję :/ bo chciałabym miec za sobą te tygodnie co mnie bolą

Ja pierwsza wizyta dopiero 6.05 o 10:15 i dopiero wtedy Pan doktor powie co i jak. Na razie kazał brać leki ,odpoczywac i się nie denerwować bo beta przyrasta prawidłowo ;) Wiec odpoczywam sobie i tak z tego odpoczywania i troche nudzenia się na L4 trafiłam na to forum ❤️

@Karmelkova nic się nie martw!jestem pewna ze doktor P wie co robi ❤️ Ja tez się martwię czy wszystkow będzie dobrze bo to moja pierwsza ciąża i to w dodatku z In vitro , ale mam dobre przeczucia i chce być spokojna żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:23

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

daria184
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ja głównie piję. Wodę. Jeść mi się w ogóle nie chce, dzisiaj chodziłam po sklepie i zastanawiałam się, na co ma ochotę i nie wiedziałam. Wszystko mnie mdli. W końcu zobaczyłam paprykę kolorową i właśnie kończę robić wiosenną wersję leczo. I chce mi się jeść nawet ;)

Karmelkova, wizytę masz w piątek? Tak mi Ciebie szkoda, Kochana, że się cały czas wyluzować nie możesz i w spokoju cieszyć, ale w pełni to rozumiem. Mam nadzieję, że piątkowa wizyta pozwoli Ci na poukładanie sobie wszystkiego w głowie i będziesz już wiedziała, że Twój dzidziuś obrał sobie takie a nie inne tempo wzrostu i to wszystko.

Po prostu jak uż usłyszałam zobaczyłam to tak się zakochałam , że nie zniosłaby kolejnej straty ... przy pierwszej po wyjściu z gabnetu chciałam się rzucić pod samochód akurat mąż był ze mną to mnie 3mał całą siłą , nie mogłam się pogodzić , jak dlaczego itd . nie plamiłam , nic nie bolało no szok isty szok :/ temu teraz chciałabym mieć te tygodnie za sobą , żeby lekarz powiedział , ze dzidzia rośnie sobie równo czy do przodu i serdusio bije , bo jak zobaczyłam ze jest 2 czy 3 dni do tyłu to uż czarne mysli :/ i tak odganiam je daleko :)
    No ciesze się ale nie umiem w pełni :< chciałabym naprawdę :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:25

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria184 wrote:
    Ja pierwsza wizyta dopiero 6.05 o 10:15 i dopiero wtedy Pan doktor powie co i jak. Na razie kazał brać leki ,odpoczywac i się nie denerwować bo beta przyrasta prawidłowo ;) Wiec odpoczywam sobie i tak z tego odpoczywania i troche nudzenia się na L4 trafiłam na to forum ❤️

@Karmelkova nic się nie martw!jestem pewna ze doktor P wie co robi ❤️ Ja tez się martwię czy wszystkow będzie dobrze bo to moja pierwsza ciąża i to w dodatku z In vitro , ale mam dobre przeczucia i chce być spokojna żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi❤️

Ja cały czas wierzę , że tym razem się uda...

Aha rozumiem :) a długo jeździłaś do niego ? super , że się udało :)
    On jest naprawdę wart polecenia , dużo mu zawdzięczam już , a jesli urodzę to go chyba przyjadę i wyściskam na koniec , chociaż On już mnie pocieszał nie raz i jestem mu wdzięczna , że mi nie ściemnia

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    A tutaj pierwsze zdjęcie mojego "wielkiego człowieka". Powiem Wam szczerze, że ja niewiele na nim widzę, ale lekarz twierdzi, że jest ok :)

https://zapodaj.net/39f5a6fa1615d.jpg.html
    Cuuuuudoooo❤️

Violet Flower lubi tę wiadomość

daria184
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja cały czas wierzę , że tym razem się uda...

Aha rozumiem :) a długo jeździłaś do niego ? super , że się udało :)
    On jest naprawdę wart polecenia , dużo mu zawdzięczam już , a jesli urodzę to go chyba przyjadę i wyściskam na koniec , chociaż On już mnie pocieszał nie raz i jestem mu wdzięczna , że mi nie ściemnia

No u nas długa droga leczenia ponad 4 lata ;/ najpierw bylismy u innego lekarza zrobiliśmy 4 inseminacje i nic ;/ do doktora P przeniosłam się jakoś rok temu. DuZo badan,dużo lekow, długi protokół stymulacyjny po pobraniu komórek jajowych przestymulowanie Wiec miesiac przerwy. Później okazało się ze jeden zarodek nie przeżył. Z dusza na ramieniu podchodziliśmy do tego on vitro, tyle nerwów,emocji,stresu ! Ale to temat chyba na inne forum ;p

Ja nadal nie wierze ze to wszystko się dzieje! Jak odebrałam beta hcg to darlam się jak szalona do meza jestem w ciazy❤️

Karmelkovaa, s1985, Jagodagoi, Dip88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

daria184
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria184 wrote:
    No u nas długa droga leczenia ponad 4 lata ;/ najpierw bylismy u innego lekarza zrobiliśmy 4 inseminacje i nic ;/ do doktora P przeniosłam się jakoś rok temu. DuZo badan,dużo lekow, długi protokół stymulacyjny po pobraniu komórek jajowych przestymulowanie Wiec miesiac przerwy. Później okazało się ze jeden zarodek nie przeżył. Z dusza na ramieniu podchodziliśmy do tego on vitro, tyle nerwów,emocji,stresu ! Ale to temat chyba na inne forum ;p

Ja nadal nie wierze ze to wszystko się dzieje! Jak odebrałam beta hcg to darlam się jak szalona do meza jestem w ciazy❤️

Wierzę Ci :) mam stycznośc z kobietami co latami jeżdżą do P :)
    Teraz aby wszystko było dobrze ;**
    Ja chyba zejde na zawał w piatek ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• inaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój bobuś na zdj. nr trzy widać rączkę przystawioną do buzi <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a936add894e9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcf21c9cb13e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6198f535926b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:53

Angelika83, Lotopałanka, Lotopałanka, Lotopałanka, Lotopałanka, Karmelkovaa, Violet Flower, TaPaT, bondzik007, futuremama, Lilly_Ana, Martula78, agniecha2101, Dip88, Paula222, Malutka_94, RudyTygrysek, Aguś 90 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owww jaki słodziak <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina jest piękny ten Twój bobuś :))

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly Ty już po ? :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, ja chodzę do dr Borzeckiej-Klec (gabinety Babie Lato). Mloda lekarka, ale bardzo dokladna i pomocna. Prowadzila tez moją pierwszą ciążę, dużo mi pomogła.

Martula78 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa cudowny widok <3 !

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny i jeszcze organizacyjnie się przypominam :)

Super by było, jakby każda z nas była już na liście - chodzi o terminy porodów :) może przeoczyłam, może nie pisałyście jeszcze :) Nawet te orientacyjne ;) Nie mam jeszcze od :
    Cyganieszka?
    Szczesliwa88 ?
    miazmija?
    aula89 ?
    Karmelkovaa?
    TaPaT ?
    TINUSIA2018?
    Karolinaa899?
    Aniss?
    malinovapat ?
    Karo_88 ?
    Jagodagoi ?
    malinovapat ?
    mokka ?
    monisia13 ?
    daria184 ?

Miło by było - te co chcą oczywiście ;) Jakbyście podały miasto skąd jesteście - lub okolic jakiego. Może akurat ktoś będzie z bliska i będzie można się spotykać na spacerki bądź kawkę ;)

Chyba mnie pominęlaś :) wprawdzie nie mam jeszcze terminu porodu bo wizyta 9 maja o 12, ale patrzę teraz a w ogóle nie ma mnie wśrod grudniowęk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:22

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ