Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:Super a ile mm ma Twój dzidziuś ? sorki , że pytam ale tak dla porównania ciekawa jestem jak to wszystko się ma do OM
Karmelkovaa właśnie szczególnie o Tobie pomyślałam podczas wizyty, kiedy lekarz sprawdzał wymiar.
GS - 1.35 cm
CRL - 0,33 cm
Od razu go zapytałam czy to nie jest za mało. Powiedział mi Pan doktor (a jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem), że na tym etapie granice błędu pomiaru są duże, więc nie ma się co sugerować tymi pomiarami, bo wszystko jest w normie.
Przy CRL mam zaznaczone wiek ciąży, czyli to GA= 6w 1d +/- 6 dni.
Czyli jak u mnie wiek ciąży jest plus/minus 6 dni to wydaje mi się, że nie ma się co stresować. Lekarz 2 razy mi powtórzył, że ciąża rozwija się prawidłowo i odpowiada wiekowi wg OM
Nie stresuj się Kochana, trzeba ufać specjalistomKarmelkovaa, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Karmelkovaa właśnie szczególnie o Tobie pomyślałam podczas wizyty, kiedy lekarz sprawdzał wymiar.
GS - 1.35 cm
CRL - 0,33 cm
Od razu go zapytałam czy to nie jest za mało. Powiedział mi Pan doktor (a jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem), że na tym etapie granice błędu pomiaru są duże, więc nie ma się co sugerować tymi pomiarami, bo wszystko jest w normie.
Czyli jak u mnie wiek ciąży jest plus/minus 6 dni to wydaje mi się, że nie ma się co stresować. Lekarz 2 razy mi powtórzył, że ciąża rozwija się prawidłowo i odpowiada wiekowi wg OM
Nie stresuj się Kochana, trzeba ufać specjalistom
Violet, to nam się zgadza, bo miałyśmy praktycznie w tym samym czasie owulację, a mój miał w czwartek 3,8mm.
Karmelkova, to są różnice w ułamkach milimetrów, naprawdę ciężko to sprzętem uchwycić, a każdy lekarz ma inną rękę.Violet Flower lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Szczęściara. U nas syn zrobił pobudkę 5.30. Przyszedł do nas z tekstem, że on chce być już ubrany, a nie w piżamie
Haha u mnie syn też wstaje przed 6 Ale mąż ich zawiózł do przedszkola a ja poszłam spać -
Dziewczyny i jeszcze organizacyjnie się przypominam
Super by było, jakby każda z nas była już na liście - chodzi o terminy porodów może przeoczyłam, może nie pisałyście jeszcze Nawet te orientacyjne Nie mam jeszcze od :
Cyganieszka?
Szczesliwa88 ?
miazmija?
aula89 ?
Karmelkovaa?
TaPaT ?
TINUSIA2018?
Karolinaa899?
Aniss?
malinovapat ?
Karo_88 ?
Jagodagoi ?
malinovapat ?
mokka ?
monisia13 ?
daria184 ?
Miło by było - te co chcą oczywiście Jakbyście podały miasto skąd jesteście - lub okolic jakiego. Może akurat ktoś będzie z bliska i będzie można się spotykać na spacerki bądź kawkę -
Paula222 wrote:Dziewczyny i jeszcze organizacyjnie się przypominam
Super by było, jakby każda z nas była już na liście - chodzi o terminy porodów może przeoczyłam, może nie pisałyście jeszcze Nawet te orientacyjne Nie mam jeszcze od :
Cyganieszka?
Szczesliwa88 ?
miazmija?
aula89 ?
Karmelkovaa?
TaPaT ?
TINUSIA2018?
Karolinaa899?
Aniss?
malinovapat ?
Karo_88 ?
Jagodagoi ?
malinovapat ?
mokka ?
monisia13 ?
daria184 ?
Miło by było - te co chcą oczywiście Jakbyście podały miasto skąd jesteście - lub okolic jakiego. Może akurat ktoś będzie z bliska i będzie można się spotykać na spacerki bądź kawkęPaula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Violet Flower wrote:Dziewczyny ja już po wizycie. Do teraz trzęsą mi się ręce... Dziękuję za wszystkie kciuki
Jest bąbel, serducho bije - widziałam migający biały punkcik
Ciąża dobrze umiejscowiona, zgodna z terminem OM, podobno jak w zegarku. Termin porodu na 21 grudnia.
Kolejna wizyta 23 maja o 10:45
Super wiadomości ! jak pójdzie wszystko do końca jak w zegarku to na święta będziecie juz razem
M.Ż., Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Karmelkovaa właśnie szczególnie o Tobie pomyślałam podczas wizyty, kiedy lekarz sprawdzał wymiar.
GS - 1.35 cm
CRL - 0,33 cm
Nie stresuj się Kochana, trzeba ufać specjalistom
Dziękuję czyli faktycznie nie ma się na razie czym martwić a cieszyć oby na kolejnej wizycie też było dobrze
Ciesze się Twoim szczęściem również i każdej tutaj ;*
Dziekuję Wam za wsparcie , przepraszam za moja panikę ale ja juz przewrażliwiona po tych stratachViolet Flower lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula222 wrote:Dziewczyny i jeszcze organizacyjnie się przypominam
Cyganieszka?
Szczesliwa88 ?
miazmija?
aula89 ?
Karmelkovaa?
TaPaT ?
TINUSIA2018?
Karolinaa899?
Aniss?
malinovapat ?
Karo_88 ?
Jagodagoi ?
malinovapat ?
mokka ?
monisia13 ?
daria184 ?
Miło by było - te co chcą oczywiście Jakbyście podały miasto skąd jesteście - lub okolic jakiego. Może akurat ktoś będzie z bliska i będzie można się spotykać na spacerki bądź kawkę
Ja wstępnie na 14 grudnia ale to jeszcze może się zmienić
Ja mam 50km do Rzeszowa" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Cześć Dziewczyny!
Gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt i pięknych brzuszków z ostatnich zdjęć!
Trochę mnie nie bylo, ale starałam się Was podczytywac na bieżąco. Zeszły tydzień miałam taki, że jako tako funkcjonowałam do 13-14, a potem zgon i kanapa. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.
Na szczęście to mój jedyny objaw- zmęczenie. I oczywiście wariujące hormony. Któraś z Was pisała o depresji I trymestru - ja mam podobnie Przez to moje zmęczenie czuję się bezproduktywna i źle mi z tym...
W weekend trochę więcej energii miałam, w sb pojechalismy do rodziców, a w ndz w góry, zrobiłam 20 km po Beskidach i nawet dziś nie mam zakwasów
Pytałyście o sex - my normalnie się kochamy, może troszkę rzadziej, bo wcześniej było czasem codziennie - ale przyznam, że na poczatku miałam jakiś dyskomfort - chyba bardziej psychiczny niż fizyczny. Na raize jest ok, więc korzystamy póki możemy :-p
W sobotę rano szykując śniadanie miałam mały zjazd, oblały mnie gorące poty, zrobiło mi się mega niedobrze, ale w rezultacjie nie wymiotowałam. Tak poza tym to nie mam mdłości, ani żadnych poza zmęczeniem objawów.
Mi lekarz zalecił Pregna Plus - ale zastanawiam się czy lepiej brać pojedyncze suple czy taki mix? Dodatkowo biorę witaminę d3 2000 j. Mówił też, że ogarniemy badania prenatalne za darmo - nie wiem czy dlatego, że jest jakis program u nas z darmowymi badaniami, bo nie mam jeszcze 35 l. by mi przysługiwały.
Marrakech2708 - trzymam kciuki za drugiego groszka
Jadąc w góry rzucił mi się w oczy plakat - informujący o darmowych badaniach usg 4d - może któraś z Was się jeszcze załapie. https://szczesliwemacierzynstwo.pl/strefa-rodzinna/szczesliwa-mama/
-
Daniela wrote:Violet, to nam się zgadza, bo miałyśmy praktycznie w tym samym czasie owulację, a mój miał w czwartek 3,8mm.
Karmelkova, to są różnice w ułamkach milimetrów, naprawdę ciężko to sprzętem uchwycić, a każdy lekarz ma inną rękę.
Fajnie, że idziemy tak idealnie z tymi terminami - będziemy sobie porównywać po kolejnych wizytach Bardziej mnie to uspokoiło, że miałaś podobny wymiar. Czyli to oznacza, że rzeczywiście nie ma się czym martwić. Może rodzić też zaczniemy równocześnie
Zadałam również lekarzowi pytanie (może to którąś z Was uspokoi), czy na tym etapie są szanse że coś może jednak pójść nie tak, bo ten 1 trymestr wiadomo jaki jest.
Lekarz mnie uspokoił, że jeśli już zobaczył żywą ciążę, czyli bijące serce, wymiary i terminy zgadzają się z OM, umiejscowienie ciąży jest bardzo dobre, ja nie mam żadnych plamień, większych bóli itp, to naprawdę ryzyko poronienia jest niewielkie. Dodatkowo zaznaczył, że szanse zwiększa fakt, że to już kolejna ciąża i w poprzedniej wszystko było w porządku.
Tak więc głowy do góry dziewczyny!
Ina gratuluję dużego bobaska! Super, że wszystko dobrze i możesz odetchnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 12:56
Dibolek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
VioletFlower - piękne wieści
Inaa - a widzisz! Wszystko jest dobrze, gratuluję
Dibolek - w końcu ktoś mieszka blisko mnie!
Dibolek, Violet Flower lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly_Ana wrote:VioletFlower - piękne wieści
Inaa - a widzisz! Wszystko jest dobrze, gratuluję
Dibolek - w końcu ktoś mieszka blisko mnie!
edit: juz widzę, ostrów
super ze jest ktoś z niedalekaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 13:35
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
inaa wrote:Helo tak na szybko - ruszajacy sie bobas prawie 4cm maz nagrał filmik<3 ciaza zgodnie z om
Super Kochana !!! Duży ten Twój boboWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 13:30
Dibolek lubi tę wiadomość