Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem zapisana do Cebulaka do profamilii w Rzeszowie na liście jest nawet się dowiadywałam czy ma certyfikat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:38
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
futuremama wrote:Melduję się po wizycie, telepię się dalej ze stresu
Groszek ma 1,82cm, serducho cudnie pulsuje, wszystko na swoim miejscu
U mnie dokładnie tyle samo (1,82) miało maleństwo w 8t2d, a według USG to był już 8t4d. Który u Ciebie tydzień pokazywało USG?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej dziewczyny! zostawić Was na cały weeekend, to jak strzał w kolano, potem sie da ledwo nadrobic - dalej nadrabiam:D
Wspominalyscie o samopoczuciu i zmęczeniu, tez jestem osoba energiczna, która lubi działać i dużo robić, teraz zderzak to z inna rzeczywistością, bo nie tylko czuje dluuugie zmęczenie, ale energię tez tracę dużo szybciej o ile juz ją mam
Hormony tez mi świrują, płaczliwa jestem, poruszają mnie reklamy w Tv a w nocy to mi sie śnią juz tak rożne rzeczy, ze głowa mała! Z braku super bliskości to jedno, ale i jakieś dziwne pokręcone scenariusze tez!
Na zaparcia gin polecał kupić syrop Lactulosum, który mam brać 3 razy dziennie, palenie rzuciłam (ktoś wspominał..) w styczniu wiec to jakby juz nie powinno „przeszkadzać” choć w połączeniu z kawa dawało najlepszy efekt syropu jeszcze nie przyjmuje, choć kupiłam, bo na razie w miarę sobie radze ale mowil aby byc ostrożnym, bo takie parcie w wc nie jest dobre we wczesnej ciazy - wszystko jest tam delikatne
Uffff! Około 20:00 ide dzis na monitoring moich dwóch pisklakowWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:44
Karmelkovaa, agniecha2101, RudyTygrysek, _Jagoda_ lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Super wieści
U mnie dokładnie tyle samo (1,82) miało maleństwo w 8t2d, a według USG to był już 8t4d. Który u Ciebie tydzień pokazywało USG?
Własnie byłam zaskoczona bo moje ma ok 6mm na koniec 6tyg a jesteśmy w tym samym tygodniu z FutureMama na suwaczku także na pewno dzidzia jest starsza z usgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:50
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
U mnie wstępne prenatalne usg będę mieć na następnej wizycie czyli 10 tc a już to normalne usg prenatalne najważniejsze w 20 tc. Test NIFTY będę mieć w 11 tc a robie też bo tutaj w porównaniu do Polski kosztuje grosze 140 euro więc wolę sobie zrobić.
Co do Pappa też słyszałam same negatywne opinie dlatego tu w Holandii już go nie robią.
Trzymam kciuki za wasze badania i wizyty -
Marrakech napisz koniecznie po badaniu jak się mają dwie kropeczki
Magiccherrycupcake też mam 28 lat i nie uważam żeby to było wskazanie to Pappa przecież jesteśmy młode
Ja tez będę robić tylko usg prenatalne, nie ma co sobie robić dodatkowego stresu jak wspomniała Azzurra -
Dip88 wrote:U mnie wstępne prenatalne usg będę mieć na następnej wizycie czyli 10 tc a już to normalne usg prenatalne najważniejsze w 20 tc. Test NIFTY będę mieć w 11 tc a robie też bo tutaj w porównaniu do Polski kosztuje grosze 140 euro więc wolę sobie zrobić.
Co do Pappa też słyszałam same negatywne opinie dlatego tu w Holandii już go nie robią.
Trzymam kciuki za wasze badania i wizyty
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek nie mam żadnych wskazań, mam 29 lat, poprostu robię bo chce dla świętego spokoju
Magiccherrycupcake też uważam że jesteś młoda i dziwne że lekarz wysłał cię na badanie. W Polsce wysyłają chyba po 35 roku życia na Pappa, jeśli się mylę to poprawcie mnie. Więc może spoko lekarz i tak sobie bez powodu wysłał cie no chyba że masz wskazania np. Jakieś choroby genetyczne czy dziedziczne w rodzinie. Nie chce cie straszyć bo się nie znam. Mi położna powiedziała że dla takich młodych osób jak my wystarczy samo usg prenatalne no chyba że ktoś chce extra albo ma wskazania. Nie martw się jesteś młoda napewno wszystko będzie w porzadku
-
Dziewczyny, PAPPA w większości przypadków 'uspokaja' także to nie jest tak że na pewno będą złe wyniki! Ja po prostu znalazłam się w tej grupie kobiet, które miały niekorzystny wynik, a zdrowe dziecko. Mi w poprzedniej ciąży lekarz nie chciał dać sam z siebie skierowania na PAPPa, mimo wieku 31 lat ale ja byłam 'madrzejsza' i wyszło jak wyszło.
Teraz robię od razu NIFTy, bo po poprzednich atrakcjach uznaliśmy z mężem że badanie i spokój jaki daje jest warte tych 2500zl.
-
Karmelkovaa wrote:Karolcia ja jak wszystko będzie dobrze , mam prenatalne 2 czerwca to będzie 12 tydzień
Futuremama cudownie ale ja nie rozumiem rozbieżności w tych cm i tygodniach , że u każdej inaczej
Z usg chyba u Ciebie ciąża na starszą wygląda co? skoro bobas ma prawie 2cmagniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Mnie zastanawia jedno dlaczego w Polsce NIFTY kosztuje aż 2500zł a tutaj w każdym szpitalu 140euro czyli ok 560 zł.
-
Dip88 wrote:Dibolek nie mam żadnych wskazań, mam 29 lat, poprostu robię bo chce dla świętego spokoju
Magiccherrycupcake też uważam że jesteś młoda i dziwne że lekarz wysłał cię na badanie. W Polsce wysyłają chyba po 35 roku życia na Pappa, jeśli się mylę to poprawcie mnie. Więc może spoko lekarz i tak sobie bez powodu wysłał cie no chyba że masz wskazania np. Jakieś choroby genetyczne czy dziedziczne w rodzinie. Nie chce cie straszyć bo się nie znam. Mi położna powiedziała że dla takich młodych osób jak my wystarczy samo usg prenatalne no chyba że ktoś chce extra albo ma wskazania. Nie martw się jesteś młoda napewno wszystko będzie w porzadku
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Właśnie nie mam żadnych wskazań na takie badanie.. No ale właśnie Dip88 mówisz, chyba lekarz chciał być ok i wystawił mi skierowanie na wszystko. No nic, zobaczymy, USG i Pappa mam 5.06 więc jeszcze ponad miesiąc.
W środę mówimy mojej siostrze o ciąży a w czwartek reszcie rodzinki - już się nie mogę doczekać
Trochę mnie pobolewa w krzyżu ale podobno to normalne przy tyłozgięciu bo się chyba macica przestawia - lekarz mi powiedział że na tym usg w 12 tyg już powinna być prawie dobrze ustawiona -
inaa wrote:Jezu umre ze strachu..jeszcze z pol godz czekania bo jest obsuwa.... masakraaa poca mi sie rece i chce mi sie plakac
Inaa ja przyszłam 45 min wcześniej, myślałam że mało osób będzie i może wczesniej się uda, a się okazało że miałam jeszcze 15 min opóźnienia i myślałam że zejdę tam
Jeszcze jakaś baba się wbiła chamsko "bo ja tylko po receptę" i siedziała tam.
Karmelkovaa nie przykładam tak dużej uwagi do wieku wg USG W tamtej ciąży byłam jakoś tydzień wcześniej i maluch miał też 6 mm, wyglądał na dwa dni młodszego. A koło połówkowych to do dwóch tygodni się wahały poszczególne rozmiary więc wiesz
Najważniejsze, że ma się dobrze i w dobrym miejscu
agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Witam się z wami w poniedziałek
Witamy nowe mamusie, super, że nas coraz więcej
Ja miałam jechać do pracy ale mój trzyletni synek skręcił nozke więc od 7.30 po lekarzach jeździliśmy i dopiero ci wróciliśmy. Jeszcegk trochę ponosilam bo chodzić nie może i nie brzuch pobolewa. Za chwilę ze starszym synkiem do dermatologa. Dobrze, że jutro wolne -
Dip88 wrote:Mnie zastanawia jedno dlaczego w Polsce NIFTY kosztuje aż 2500zł a tutaj w każdym szpitalu 140euro czyli ok 560 zł.
Mnie też to zastanawia:/ zaraz się okaże, że taniej wykupić tanimi liniami lot do Holandii i tam zrobić badanie i przy okazji wycieczkę.
A propos wycieczek- właśnie podjęliśmy decyzję, że wieczorem jedziemy na Mazury także zmykam trochę pranie ogarnąć.
Nie będzie pewnie czasu na pisanie, także zawczasu życzę udanych dzisiejszych wizyt, mocno bijących serduszek i dobrego dnia każdej!Lilly_Ana lubi tę wiadomość