X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam kiedys eveline 3w1 imoja teściowa tez i jak dla nas porażka.. ale tej o której piszesz flower to nie slyszalam i nie próbowałam.

A hybrydki można. Wlasnie musze sobie strzelić na komunię ;P

Lotopalanka ja przefolgowalam bo i lody i rogaliki ostatnio.. soczek pomarańczowy. A mój cukier na czczo wcześniej bez jakichkolwiek słodkości, białych makaronow, pieczywie, owoców wynosil 100. Wiec teraz nawet nie mierze -.- DETOKS ;D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Odzywka eveline nie jest polecana bo zawiera formaldehyd ktory przenika. zdecydowanie 100 razy lepsza jest z Golden rose diamentowa
    Nie sprawdzałam Golden Rose, nie mniej jednak nie znam lepszej od Eveline - w 100% spełnia swoją funkcję. Mam na myśli tą konkretną, bo rodzajów odżywek Eveline jest multum.

Co do przenikania w głąb organizmu substancji z odżywek. To jeden wielki mit, ponieważ paznokcie są twardym martwym keratynowym wytworem naskórka,więc jakiekolwiek przenikanie nie jest możliwe. Odżywki działają głównie powierzchniowo, więc dziecku na pewno nie zaszkodzą. Potwierdzone przez lekarza specjalistę :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie tez sie bardzo lamia i rozdwajaja. Chyba kupię sobie te odzywke. Wczesniej robilam sobie hybryde sama, ale juz dawno odlozylam sprzet. Jakos tak w I trym wolalam sie wstrzymac.

Ja robię samo usg. Nie zdecydowałam sie na PAPP-a choc moj lekarz polecal. Stwierdzilam, ze oczekiwanie na wynik bedzie dla mnie za duzym stresem i ze to tylko statystyki. Moze wyjsc spore ryzyko, a dziecko bedzie zdrowe i na odwrot. Nie daje to zadnej gwarancji.
    Zobaczymy co bedzie po usg prenatalnym.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robie pappa nie jestem w grupie ryzyka a to jednak tylko badanie statystyczne wiec stresu ogrom a ze ja z tych co zaraz sie przejmuja to chyba osiwieje

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne ze względu na wzgląd mam za darmo w Gdańsku i pappa też, tak czy siak dziecko urodze bez względu na wynik :>

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odp- po Waszych odp, po artykułach, forach stwierdziłam że też nie zrobię Papp-y. to tylko statystyka i prawdopodobieństwo. jak jedna dziewczyna napisała na forum: nawet jak wyjdzie 1:50 co jest wysokim ryzykiem, to można urodzić zdrowe dziecko, a z drugiej strony nawet przy 1:7000 można urodzić chore, więc takie badanie nic nie daje.
    a sam wiek może już wpłynąć na wynik. ważne są USG, potem połówkowe i w 3 trym. wierzę że każda z nas urodzi zdrowe dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 14:20

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hybrydy można, a żele? Czytałam, że taka ilość światła z lampy UV nie zaszkodzi ale jednak wole dmuchać na zimne. Jeżeli chodzi o te badania, to jaki jest ich koszt? I jakie są wskazania do tych badań poza wiekiem ciężarnej? Kiedy kobieta znajduje się w grupie ryzyka? Szczerze to nie zagłębiałam się w ten temat nigdy.

Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki.

w57v3e3kf38uii49.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mam prawie 29 lat ;) także najmłodsza nie jestem ale Pappa nie zamierzam robić :)

Co do paznokci jeszcze koleżanka poradziła mi jakiś manicure japoński , podobno kosztuje ok 40 zł a działa cuda wiec chyba sie wybiorę :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 więc podobnie :) a jeszcze doczytałam że branie zarówno progesteronu może zaburzać wynik (ale prawdopodbnie ginekolog mi tego nie potwierdzi)jak i leków przeciwastmatycznych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 15:24

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię paznokcie i nie ma żadnych przeciwwskazań dla kobiet w ciąży ani na hybrydy ani na żele. Niektórym tylko kobietom mogą się po prostu nie trzymać sama miałam taka klientkę której nagle zaczęły odchodzić hybrydy a się okzalao że zaszla w ciaze i sprawcą były hormony

agniecha2101 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • inaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem kosmetologiem i z góry Wam powiem, że UVA i B wnika maks do skóry właściwej, nic się nie stanie- opalać też się można. Manicure japoński bardzo fajny, ale nie jest to manicure kolorowy- odzywia specjalnymi pastami paznokciei przez miesiac nie powinno się malować kolorowym lakierem

agniecha2101 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa dzieki za profesjonalną opinię :) na kolorkach mi i tak nie zależy ...

Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ?

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ?
    Podpinam się do pytania :) chciałabym jakoś przygotować twarz na wyzwania ślubnego makijażu, a, wiem że ciąża wyklucza niestety wyklucza wiele zabiegów...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie i ja się podpinam do pytań o zabiegi na twarz, tak się zbierałam że w ciążę zaszłam a na oczyszczanie nie dotarłam :D
    Podczytuje Was trochę ale jestem "poza zasiegiem" i z netem ciężko :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki.

Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę
    Ja cały dzień przeleżałam, jak tak dalej pójdzie to odleżyn dostanę :D ja w swetrze, grubych skarpetkach i ocieplanych leginsach, coś mi się termoregulacja popsuła w tej ciąży.

w57v3e3kf38uii49.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to mamy podobnie... Szkoda że nie mam czegoś co samo dom posprząta hahaha

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Ja cały dzień przeleżałam, jak tak dalej pójdzie to odleżyn dostanę :D ja w swetrze, grubych skarpetkach i ocieplanych leginsach, coś mi się termoregulacja popsuła w tej ciąży.
    Mi tez jest w tej ciazy wiecznie zimno.a w nocy skarpetki na nogach obowiazkowe

2nn390bvba2l74tr.png

• Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam całe 27 stron które naprodukowałyście przez długą majówkę;) Majówkę spędziliśmy w bardzo naszym stylu - objazdówka autem po Rumunii z nocowaniem głównie pod namiotem. Jeszcze ostatni przystanek na Węgrzech i jutro wracamy do domu.

Z kwestii organizacyjnych, jakoś wcześniej mi to umknęło, mój termin to 8.12 ;)

Lotopałanka, RudyTygrysek, Paula222, agniecha2101, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Mikro w ciąży ja robię, ale fakt jest już za słonecznie ( chyba że stosowałabyś filtry 50tkę), jedynym oczyszczającym zabiegiem mogłaby być tutaj oksybrazja lub po prostu zabieg z użyciem peelingu ( w zależnosci od cery - scrub lub enzymatyczny).

Madlen_:), Violet Flower, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ