Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam kiedys eveline 3w1 imoja teściowa tez i jak dla nas porażka.. ale tej o której piszesz flower to nie slyszalam i nie próbowałam.
A hybrydki można. Wlasnie musze sobie strzelić na komunię ;P
Lotopalanka ja przefolgowalam bo i lody i rogaliki ostatnio.. soczek pomarańczowy. A mój cukier na czczo wcześniej bez jakichkolwiek słodkości, białych makaronow, pieczywie, owoców wynosil 100. Wiec teraz nawet nie mierze -.- DETOKS -
RudyTygrysek wrote:Odzywka eveline nie jest polecana bo zawiera formaldehyd ktory przenika. zdecydowanie 100 razy lepsza jest z Golden rose diamentowa
Co do przenikania w głąb organizmu substancji z odżywek. To jeden wielki mit, ponieważ paznokcie są twardym martwym keratynowym wytworem naskórka,więc jakiekolwiek przenikanie nie jest możliwe. Odżywki działają głównie powierzchniowo, więc dziecku na pewno nie zaszkodzą. Potwierdzone przez lekarza specjalistę -
Moje paznokcie tez sie bardzo lamia i rozdwajaja. Chyba kupię sobie te odzywke. Wczesniej robilam sobie hybryde sama, ale juz dawno odlozylam sprzet. Jakos tak w I trym wolalam sie wstrzymac.
Ja robię samo usg. Nie zdecydowałam sie na PAPP-a choc moj lekarz polecal. Stwierdzilam, ze oczekiwanie na wynik bedzie dla mnie za duzym stresem i ze to tylko statystyki. Moze wyjsc spore ryzyko, a dziecko bedzie zdrowe i na odwrot. Nie daje to zadnej gwarancji.
Zobaczymy co bedzie po usg prenatalnym.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za odp- po Waszych odp, po artykułach, forach stwierdziłam że też nie zrobię Papp-y. to tylko statystyka i prawdopodobieństwo. jak jedna dziewczyna napisała na forum: nawet jak wyjdzie 1:50 co jest wysokim ryzykiem, to można urodzić zdrowe dziecko, a z drugiej strony nawet przy 1:7000 można urodzić chore, więc takie badanie nic nie daje.
a sam wiek może już wpłynąć na wynik. ważne są USG, potem połówkowe i w 3 trym. wierzę że każda z nas urodzi zdrowe dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 14:20
-
Dziewczyny hybrydy można, a żele? Czytałam, że taka ilość światła z lampy UV nie zaszkodzi ale jednak wole dmuchać na zimne. Jeżeli chodzi o te badania, to jaki jest ich koszt? I jakie są wskazania do tych badań poza wiekiem ciężarnej? Kiedy kobieta znajduje się w grupie ryzyka? Szczerze to nie zagłębiałam się w ten temat nigdy.
Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki. -
nick nieaktualny
-
Ja robię paznokcie i nie ma żadnych przeciwwskazań dla kobiet w ciąży ani na hybrydy ani na żele. Niektórym tylko kobietom mogą się po prostu nie trzymać sama miałam taka klientkę której nagle zaczęły odchodzić hybrydy a się okzalao że zaszla w ciaze i sprawcą były hormony
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
dziewczyny jestem kosmetologiem i z góry Wam powiem, że UVA i B wnika maks do skóry właściwej, nic się nie stanie- opalać też się można. Manicure japoński bardzo fajny, ale nie jest to manicure kolorowy- odzywia specjalnymi pastami paznokciei przez miesiac nie powinno się malować kolorowym lakierem
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Inaa dzieki za profesjonalną opinię na kolorkach mi i tak nie zależy ...
Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ? -
Madlen_:) wrote:Inaa dzieki za profesjonalną opinię na kolorkach mi i tak nie zależy ...
Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ? -
PatkaPatka wrote:Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki.
Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę -
Lotopałanka wrote:Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę
-
PatkaPatka wrote:Ja cały dzień przeleżałam, jak tak dalej pójdzie to odleżyn dostanę ja w swetrze, grubych skarpetkach i ocieplanych leginsach, coś mi się termoregulacja popsuła w tej ciąży.
-
Nadrobiłam całe 27 stron które naprodukowałyście przez długą majówkę Majówkę spędziliśmy w bardzo naszym stylu - objazdówka autem po Rumunii z nocowaniem głównie pod namiotem. Jeszcze ostatni przystanek na Węgrzech i jutro wracamy do domu.
Z kwestii organizacyjnych, jakoś wcześniej mi to umknęło, mój termin to 8.12
Lotopałanka, RudyTygrysek, Paula222, agniecha2101, _Jagoda_ lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Inaa dzieki za profesjonalną opinię na kolorkach mi i tak nie zależy ...
Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ?
Mikro w ciąży ja robię, ale fakt jest już za słonecznie ( chyba że stosowałabyś filtry 50tkę), jedynym oczyszczającym zabiegiem mogłaby być tutaj oksybrazja lub po prostu zabieg z użyciem peelingu ( w zależnosci od cery - scrub lub enzymatyczny).Madlen_:), Violet Flower, RudyTygrysek lubią tę wiadomość