X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam kiedys eveline 3w1 imoja teściowa tez i jak dla nas porażka.. ale tej o której piszesz flower to nie slyszalam i nie próbowałam.

A hybrydki można. Wlasnie musze sobie strzelić na komunię ;P

Lotopalanka ja przefolgowalam bo i lody i rogaliki ostatnio.. soczek pomarańczowy. A mój cukier na czczo wcześniej bez jakichkolwiek słodkości, białych makaronow, pieczywie, owoców wynosil 100. Wiec teraz nawet nie mierze -.- DETOKS ;D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Odzywka eveline nie jest polecana bo zawiera formaldehyd ktory przenika. zdecydowanie 100 razy lepsza jest z Golden rose diamentowa
    Nie sprawdzałam Golden Rose, nie mniej jednak nie znam lepszej od Eveline - w 100% spełnia swoją funkcję. Mam na myśli tą konkretną, bo rodzajów odżywek Eveline jest multum.

Co do przenikania w głąb organizmu substancji z odżywek. To jeden wielki mit, ponieważ paznokcie są twardym martwym keratynowym wytworem naskórka,więc jakiekolwiek przenikanie nie jest możliwe. Odżywki działają głównie powierzchniowo, więc dziecku na pewno nie zaszkodzą. Potwierdzone przez lekarza specjalistę :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie tez sie bardzo lamia i rozdwajaja. Chyba kupię sobie te odzywke. Wczesniej robilam sobie hybryde sama, ale juz dawno odlozylam sprzet. Jakos tak w I trym wolalam sie wstrzymac.

Ja robię samo usg. Nie zdecydowałam sie na PAPP-a choc moj lekarz polecal. Stwierdzilam, ze oczekiwanie na wynik bedzie dla mnie za duzym stresem i ze to tylko statystyki. Moze wyjsc spore ryzyko, a dziecko bedzie zdrowe i na odwrot. Nie daje to zadnej gwarancji.
    Zobaczymy co bedzie po usg prenatalnym.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robie pappa nie jestem w grupie ryzyka a to jednak tylko badanie statystyczne wiec stresu ogrom a ze ja z tych co zaraz sie przejmuja to chyba osiwieje

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne ze względu na wzgląd mam za darmo w Gdańsku i pappa też, tak czy siak dziecko urodze bez względu na wynik :>

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odp- po Waszych odp, po artykułach, forach stwierdziłam że też nie zrobię Papp-y. to tylko statystyka i prawdopodobieństwo. jak jedna dziewczyna napisała na forum: nawet jak wyjdzie 1:50 co jest wysokim ryzykiem, to można urodzić zdrowe dziecko, a z drugiej strony nawet przy 1:7000 można urodzić chore, więc takie badanie nic nie daje.
    a sam wiek może już wpłynąć na wynik. ważne są USG, potem połówkowe i w 3 trym. wierzę że każda z nas urodzi zdrowe dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 14:20

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hybrydy można, a żele? Czytałam, że taka ilość światła z lampy UV nie zaszkodzi ale jednak wole dmuchać na zimne. Jeżeli chodzi o te badania, to jaki jest ich koszt? I jakie są wskazania do tych badań poza wiekiem ciężarnej? Kiedy kobieta znajduje się w grupie ryzyka? Szczerze to nie zagłębiałam się w ten temat nigdy.

Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki.

w57v3e3kf38uii49.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mam prawie 29 lat ;) także najmłodsza nie jestem ale Pappa nie zamierzam robić :)

Co do paznokci jeszcze koleżanka poradziła mi jakiś manicure japoński , podobno kosztuje ok 40 zł a działa cuda wiec chyba sie wybiorę :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 więc podobnie :) a jeszcze doczytałam że branie zarówno progesteronu może zaburzać wynik (ale prawdopodbnie ginekolog mi tego nie potwierdzi)jak i leków przeciwastmatycznych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 15:24

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię paznokcie i nie ma żadnych przeciwwskazań dla kobiet w ciąży ani na hybrydy ani na żele. Niektórym tylko kobietom mogą się po prostu nie trzymać sama miałam taka klientkę której nagle zaczęły odchodzić hybrydy a się okzalao że zaszla w ciaze i sprawcą były hormony

agniecha2101 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • inaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem kosmetologiem i z góry Wam powiem, że UVA i B wnika maks do skóry właściwej, nic się nie stanie- opalać też się można. Manicure japoński bardzo fajny, ale nie jest to manicure kolorowy- odzywia specjalnymi pastami paznokciei przez miesiac nie powinno się malować kolorowym lakierem

agniecha2101 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa dzieki za profesjonalną opinię :) na kolorkach mi i tak nie zależy ...

Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ?

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Jak już mamy tutaj profesjonalistkę to jeszcze Cię zapytam jaki zabieg oczyszczający na twarz mogę sobie zrobic w ciąży ? Zawsze robiłam mikrodermabrazje przed latem ale teraz to chyba odpada ?
    Podpinam się do pytania :) chciałabym jakoś przygotować twarz na wyzwania ślubnego makijażu, a, wiem że ciąża wyklucza niestety wyklucza wiele zabiegów...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie i ja się podpinam do pytań o zabiegi na twarz, tak się zbierałam że w ciążę zaszłam a na oczyszczanie nie dotarłam :D
    Podczytuje Was trochę ale jestem "poza zasiegiem" i z netem ciężko :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Samopoczucie dzisiaj mam do bani, cały czas boli mnie żołądek i przeszywa mnie paraliżujące zimno, nie wspominając o powiekach na zapałki.

Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Też mi zimno ostatnio moi chłopacy krótkie spodenki i rękawy a ja w bluzie po domu chodzę i leginsach i też ciągle spać bym mogła właśnie przebudzilam się z drzemki... Ale mały śpi i myślę czy nie przysnac jeszcze na chwilę
    Ja cały dzień przeleżałam, jak tak dalej pójdzie to odleżyn dostanę :D ja w swetrze, grubych skarpetkach i ocieplanych leginsach, coś mi się termoregulacja popsuła w tej ciąży.

w57v3e3kf38uii49.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to mamy podobnie... Szkoda że nie mam czegoś co samo dom posprząta hahaha

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Ja cały dzień przeleżałam, jak tak dalej pójdzie to odleżyn dostanę :D ja w swetrze, grubych skarpetkach i ocieplanych leginsach, coś mi się termoregulacja popsuła w tej ciąży.
    Mi tez jest w tej ciazy wiecznie zimno.a w nocy skarpetki na nogach obowiazkowe

2nn390bvba2l74tr.png

• Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam całe 27 stron które naprodukowałyście przez długą majówkę;) Majówkę spędziliśmy w bardzo naszym stylu - objazdówka autem po Rumunii z nocowaniem głównie pod namiotem. Jeszcze ostatni przystanek na Węgrzech i jutro wracamy do domu.

Z kwestii organizacyjnych, jakoś wcześniej mi to umknęło, mój termin to 8.12 ;)

Lotopałanka, RudyTygrysek, Paula222, agniecha2101, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Mikro w ciąży ja robię, ale fakt jest już za słonecznie ( chyba że stosowałabyś filtry 50tkę), jedynym oczyszczającym zabiegiem mogłaby być tutaj oksybrazja lub po prostu zabieg z użyciem peelingu ( w zależnosci od cery - scrub lub enzymatyczny).

Madlen_:), Violet Flower, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ