X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam dopiero 28maja :-( a ostatnio byłam już 2 tygodnie temu... Coraz bardziej się denerwuje czy aby napewno z bąblem wszystko ok :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane ja mam dopiero 28maja :-( a ostatnio byłam już 2 tygodnie temu... Coraz bardziej się denerwuje czy aby napewno z bąblem wszystko ok :-/
    Na pewno będzie wszystko dobrze :) ja też byłam 2 tygodnie temu po plamieniach i też się boje, teraz wybieram się po niedzieli i okażę się co zobaczę :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek. U mnie dzisiaj ciepło i temperatura idzie do góry zapowiada się dzisiaj ciepły dzień. W planach dzisiaj mamy grilla wpadną znajomi.
    Rozumiem dziewczyny wasze zniecierpliwienie co do wizyt USG. Wy macie o tyle dobrze że jesteście już po pierwszych jak nie drugich wizytach a ja dopiero pierwszą mam przed sobą. Jest minimalny stresik ale staram się nie panikować i myśleć pozytywnie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dalej zasmarkana xD ale przespałam noc więc sukces :D

Mam jeszcze jedną wizytę u doktora i się żegnamy niestety , bo jak to powiedział nie ma biedny kiedy zjeść nawet a jest już stary heheh ale tu go rozumiem , bo kobiet mnóstwo , a jest od niepłodności i problemów :)
    Mam zamiar się wybrać do dr Lewandowskiej z Rzeszowa jakieś opinie ? dr mówił , że z nia do szkoły chodził , proponował Łozińskiego ale ja się już zawiodłam na nim 2x

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, przepraszam Was że tak rzadko tutaj zaglądam ale mam ostatnio tyle na głowie że nawet zapominam że jestem w ciąży :( Praca, wykańczanie domu, chodzę też na tańce i wieczorem padam jak kłoda.... cieszę się że dzidziuś jest łaskawy i nie ale mi większych oznak ciąży bo inaczej bym tego wszystkiego nie ogarnęła...

Karmelkovaa piękne USG - do ramki ! :)

Pozdrawiam Was wszystkie razem i z osobna , 3mam kciuki za wszystkie wizyty i mam nadzieje że wszystkie Wasze nudności wkrótce miną i będziecie się cieszyć tym pięknym czasem :)

Ja mam do Was jeszcze takie pytanko: Czy Wasze paznokcie też się tak niemiłosiernie teraz rozdwajają i łamią???? Niby jem te witaminy wszystkie ale nie mogę sobie poradzić, mam już mega krótkie paznokcie a wciąż się rozdwajają....Może macie jakieś metody ??

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam się dalej zasmarkana xD ale przespałam noc więc sukces :D

Mam jeszcze jedną wizytę u doktora i się żegnamy niestety , bo jak to powiedział nie ma biedny kiedy zjeść nawet a jest już stary heheh ale tu go rozumiem , bo kobiet mnóstwo , a jest od niepłodności i problemów :)
    Mam zamiar się wybrać do dr Lewandowskiej z Rzeszowa jakieś opinie ? dr mówił , że z nia do szkoły chodził , proponował Łozińskiego ale ja się już zawiodłam na nim 2x

Z Rzeszowa mogę polecić doktora Szczerbę :) świetny ginekolog :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
    12.02.2026 - 647g bobasa 🥰
    09.03.2026 - 983 gram 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, Karmelkova gratulacje!! :* Takie informacje to ja lubię!

Też juz bym chciała końcówkę 1trym bo te mdłości wykańczają człowieka. Najgorzej zjeść śniadanie i dopuścić do głodu. Wtedy mdli jeszcze bardziej. Jak sie najem- ale musi byc to konkretne jedzenie a nie jakis jogurt, serek itp. to wtedy mdłości się uspokajają :) wiadomo że u każdego jest to inaczej, ale każda jakiś tam swój sposób ma ;))

Jestem teraz na relanium więc nie wiem kiedy zasypiam i dzień też mam meeeega leniwy. Plus taki, ze śluz jest już jaśniejszy. Mam nadzieję ze wszystko jest okej.

Miłego dnia!

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Ja mam do Was jeszcze takie pytanko: Czy Wasze paznokcie też się tak niemiłosiernie teraz rozdwajają i łamią???? Niby jem te witaminy wszystkie ale nie mogę sobie poradzić, mam już mega krótkie paznokcie a wciąż się rozdwajają....Może macie jakieś metody ??

Gdzieś ostatnio widziałam Vitapil Mama na włosy i paznokcie właśnie chyba :) sama nie próbowałam, bo przed ciążą bralam biotebal który ratowal i wlosy i paznokcie znakomicie, ale może warto poczytać o tym Vitapil. Uwielbiam też odzywki sally hansen do paznokci maximum strenght. Nie raz uratowala pazury :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston

Wysłany: 5 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bondzik będę próbowała czego sie da .... a myślicie ze w ciąży mozna robić hybrydki ?

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziękuje bondzik będę próbowała czego sie da .... a myślicie ze w ciąży mozna robić hybrydki ?

no ja robię :) nie słyszalam o żadnych przeciwskazaniach. chyba mamaginekolog o tym pisała, że lepsze se lampy LED niż UV ale ja laik w tej dziedzinie jestem :)

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robię hybrydy :) jedynie pod koniec ciąży przestanę ze względu na to badanie co je nakładają na palec- nie pamiętam nazwy :p
    pytanie mam odnosnie prenatalnych- robicie samo usg czy razem z Papp-a? ja nie jestemw grupie ryzyka więc skłaniam się ku samemu USG a ewent Papp-a pozniej jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak(ale nie biorę tego pod uwagę!:) ) czytam i czytam o tym i wychodzi ze Papp-a to jedynie statystyka. ponoc branie progesteromu wpływa na wynik- o to muszę zapytac lekarza we wtorek.a znajomym wyszło pappa nie tak, stres,badania a okazało się ze jest ok i mała urodziła się zdrowa...

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama sobie robie hybrydy. Dzis wlasnie musze zrobic :)
    Mnie w nocy budzil katar zle mi sie oddychalo. Gardlo niby tylko troszeczke boli ale sluzowka nosa jest obrzeknieta. tak sie boje ze cos sie moze bardziej rozwinac. Pije syropek z cebuli herbatke z cytryna i mam nadzieje ze jutro bd sie juz czula idealnie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wam zazdroszczę tych objawów u mnie początek 8 tyg i w sumie nic konkretnego ;) coraz bliżej do poniedziałku juz nie mogę się doczekać

zanga

Wysłany: 5 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja też robię hybrydy :) jedynie pod koniec ciąży przestanę ze względu na to badanie co je nakładają na palec- nie pamiętam nazwy :p
    pytanie mam odnosnie prenatalnych- robicie samo usg czy razem z Papp-a? ja nie jestemw grupie ryzyka więc skłaniam się ku samemu USG a ewent Papp-a pozniej jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak(ale nie biorę tego pod uwagę!:) ) czytam i czytam o tym i wychodzi ze Papp-a to jedynie statystyka. ponoc branie progesteromu wpływa na wynik- o to muszę zapytac lekarza we wtorek.a znajomym wyszło pappa nie tak, stres,badania a okazało się ze jest ok i mała urodziła się zdrowa...

Ja będę robić samo USG, jeżeli lekarz nie widzi potrzeby robić Pappa to nie będę sobie dokładać stresu i wydatków :)

Shaggi ja też mam 0 objawów - jak to mówią każda ciąża inna i trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen na wzmocnienie paznokci polecam odżywkę Eveline Paznokcie twarde jak diament. Czyni cuda. Uratowała mnie nie raz, wielu osobom polecilam i każda zadowolona:)

Madlen_:) lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się ciesze ale trochę martwię aczkolwiek ktoś pisał że objawy nie zawsze są gwarancją dobrze rozwijającej ciąży. Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madlen za odp. a mogę zapytać ile masz lat?:)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywka eveline nie jest polecana bo zawiera formaldehyd ktory przenika. zdecydowanie 100 razy lepsza jest z Golden rose diamentowa

TaPaT lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma przeciwwskazańNie ma przeciwwskazań do robienia hybryd tak ze śmiało można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 13:14

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ostatnio coś kiepsko sypiam w nocy... Masakra... Przez to bez drzemki w dzień nie ma szans przetrwania....Moja mama ma cukrzycę i była z czwartku na piątek u mnie więc skorzystałam z okazji i zmierzyłam sobie cukier na czczo... Wynik masakra (99) więc żegnam się że swobodą w weekend i chyba od poniedziałku sama zacznę stosować dietę cukrzycową

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ