X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam dopiero 28maja :-( a ostatnio byłam już 2 tygodnie temu... Coraz bardziej się denerwuje czy aby napewno z bąblem wszystko ok :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane ja mam dopiero 28maja :-( a ostatnio byłam już 2 tygodnie temu... Coraz bardziej się denerwuje czy aby napewno z bąblem wszystko ok :-/
    Na pewno będzie wszystko dobrze :) ja też byłam 2 tygodnie temu po plamieniach i też się boje, teraz wybieram się po niedzieli i okażę się co zobaczę :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek. U mnie dzisiaj ciepło i temperatura idzie do góry zapowiada się dzisiaj ciepły dzień. W planach dzisiaj mamy grilla wpadną znajomi.
    Rozumiem dziewczyny wasze zniecierpliwienie co do wizyt USG. Wy macie o tyle dobrze że jesteście już po pierwszych jak nie drugich wizytach a ja dopiero pierwszą mam przed sobą. Jest minimalny stresik ale staram się nie panikować i myśleć pozytywnie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dalej zasmarkana xD ale przespałam noc więc sukces :D

Mam jeszcze jedną wizytę u doktora i się żegnamy niestety , bo jak to powiedział nie ma biedny kiedy zjeść nawet a jest już stary heheh ale tu go rozumiem , bo kobiet mnóstwo , a jest od niepłodności i problemów :)
    Mam zamiar się wybrać do dr Lewandowskiej z Rzeszowa jakieś opinie ? dr mówił , że z nia do szkoły chodził , proponował Łozińskiego ale ja się już zawiodłam na nim 2x

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, przepraszam Was że tak rzadko tutaj zaglądam ale mam ostatnio tyle na głowie że nawet zapominam że jestem w ciąży :( Praca, wykańczanie domu, chodzę też na tańce i wieczorem padam jak kłoda.... cieszę się że dzidziuś jest łaskawy i nie ale mi większych oznak ciąży bo inaczej bym tego wszystkiego nie ogarnęła...

Karmelkovaa piękne USG - do ramki ! :)

Pozdrawiam Was wszystkie razem i z osobna , 3mam kciuki za wszystkie wizyty i mam nadzieje że wszystkie Wasze nudności wkrótce miną i będziecie się cieszyć tym pięknym czasem :)

Ja mam do Was jeszcze takie pytanko: Czy Wasze paznokcie też się tak niemiłosiernie teraz rozdwajają i łamią???? Niby jem te witaminy wszystkie ale nie mogę sobie poradzić, mam już mega krótkie paznokcie a wciąż się rozdwajają....Może macie jakieś metody ??

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam się dalej zasmarkana xD ale przespałam noc więc sukces :D

Mam jeszcze jedną wizytę u doktora i się żegnamy niestety , bo jak to powiedział nie ma biedny kiedy zjeść nawet a jest już stary heheh ale tu go rozumiem , bo kobiet mnóstwo , a jest od niepłodności i problemów :)
    Mam zamiar się wybrać do dr Lewandowskiej z Rzeszowa jakieś opinie ? dr mówił , że z nia do szkoły chodził , proponował Łozińskiego ale ja się już zawiodłam na nim 2x

Z Rzeszowa mogę polecić doktora Szczerbę :) świetny ginekolog :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, Karmelkova gratulacje!! :* Takie informacje to ja lubię!

Też juz bym chciała końcówkę 1trym bo te mdłości wykańczają człowieka. Najgorzej zjeść śniadanie i dopuścić do głodu. Wtedy mdli jeszcze bardziej. Jak sie najem- ale musi byc to konkretne jedzenie a nie jakis jogurt, serek itp. to wtedy mdłości się uspokajają :) wiadomo że u każdego jest to inaczej, ale każda jakiś tam swój sposób ma ;))

Jestem teraz na relanium więc nie wiem kiedy zasypiam i dzień też mam meeeega leniwy. Plus taki, ze śluz jest już jaśniejszy. Mam nadzieję ze wszystko jest okej.

Miłego dnia!

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Ja mam do Was jeszcze takie pytanko: Czy Wasze paznokcie też się tak niemiłosiernie teraz rozdwajają i łamią???? Niby jem te witaminy wszystkie ale nie mogę sobie poradzić, mam już mega krótkie paznokcie a wciąż się rozdwajają....Może macie jakieś metody ??

Gdzieś ostatnio widziałam Vitapil Mama na włosy i paznokcie właśnie chyba :) sama nie próbowałam, bo przed ciążą bralam biotebal który ratowal i wlosy i paznokcie znakomicie, ale może warto poczytać o tym Vitapil. Uwielbiam też odzywki sally hansen do paznokci maximum strenght. Nie raz uratowala pazury :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston

Wysłany: 5 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bondzik będę próbowała czego sie da .... a myślicie ze w ciąży mozna robić hybrydki ?

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziękuje bondzik będę próbowała czego sie da .... a myślicie ze w ciąży mozna robić hybrydki ?

no ja robię :) nie słyszalam o żadnych przeciwskazaniach. chyba mamaginekolog o tym pisała, że lepsze se lampy LED niż UV ale ja laik w tej dziedzinie jestem :)

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robię hybrydy :) jedynie pod koniec ciąży przestanę ze względu na to badanie co je nakładają na palec- nie pamiętam nazwy :p
    pytanie mam odnosnie prenatalnych- robicie samo usg czy razem z Papp-a? ja nie jestemw grupie ryzyka więc skłaniam się ku samemu USG a ewent Papp-a pozniej jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak(ale nie biorę tego pod uwagę!:) ) czytam i czytam o tym i wychodzi ze Papp-a to jedynie statystyka. ponoc branie progesteromu wpływa na wynik- o to muszę zapytac lekarza we wtorek.a znajomym wyszło pappa nie tak, stres,badania a okazało się ze jest ok i mała urodziła się zdrowa...

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama sobie robie hybrydy. Dzis wlasnie musze zrobic :)
    Mnie w nocy budzil katar zle mi sie oddychalo. Gardlo niby tylko troszeczke boli ale sluzowka nosa jest obrzeknieta. tak sie boje ze cos sie moze bardziej rozwinac. Pije syropek z cebuli herbatke z cytryna i mam nadzieje ze jutro bd sie juz czula idealnie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wam zazdroszczę tych objawów u mnie początek 8 tyg i w sumie nic konkretnego ;) coraz bliżej do poniedziałku juz nie mogę się doczekać

zanga

Wysłany: 5 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja też robię hybrydy :) jedynie pod koniec ciąży przestanę ze względu na to badanie co je nakładają na palec- nie pamiętam nazwy :p
    pytanie mam odnosnie prenatalnych- robicie samo usg czy razem z Papp-a? ja nie jestemw grupie ryzyka więc skłaniam się ku samemu USG a ewent Papp-a pozniej jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak(ale nie biorę tego pod uwagę!:) ) czytam i czytam o tym i wychodzi ze Papp-a to jedynie statystyka. ponoc branie progesteromu wpływa na wynik- o to muszę zapytac lekarza we wtorek.a znajomym wyszło pappa nie tak, stres,badania a okazało się ze jest ok i mała urodziła się zdrowa...

Ja będę robić samo USG, jeżeli lekarz nie widzi potrzeby robić Pappa to nie będę sobie dokładać stresu i wydatków :)

Shaggi ja też mam 0 objawów - jak to mówią każda ciąża inna i trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia :)

Achia lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen na wzmocnienie paznokci polecam odżywkę Eveline Paznokcie twarde jak diament. Czyni cuda. Uratowała mnie nie raz, wielu osobom polecilam i każda zadowolona:)

Madlen_:) lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Shaggi Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się ciesze ale trochę martwię aczkolwiek ktoś pisał że objawy nie zawsze są gwarancją dobrze rozwijającej ciąży. Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok

zanga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madlen za odp. a mogę zapytać ile masz lat?:)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywka eveline nie jest polecana bo zawiera formaldehyd ktory przenika. zdecydowanie 100 razy lepsza jest z Golden rose diamentowa

TaPaT lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma przeciwwskazańNie ma przeciwwskazań do robienia hybryd tak ze śmiało można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 13:14

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ostatnio coś kiepsko sypiam w nocy... Masakra... Przez to bez drzemki w dzień nie ma szans przetrwania....Moja mama ma cukrzycę i była z czwartku na piątek u mnie więc skorzystałam z okazji i zmierzyłam sobie cukier na czczo... Wynik masakra (99) więc żegnam się że swobodą w weekend i chyba od poniedziałku sama zacznę stosować dietę cukrzycową

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ