X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje

2nn390bvba2l74tr.png

• mkgk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa wrote:
    Hej dziewczyny. To ja MamuniaM. Zmiana nicku nastąpiła. Zrobiłam test i niestety jedna kreska.. ☹ juz nie wiem o co chodzi.. zgage mam potworna.. meczy mnie na wymioty.. az tak bardzo nie wpieram sobie tej ciazy zeby w to tak mocno wierzyc.. chcialabym wiadomo ale nie az tak na sile... ☹ i nie wiem co teraz

a jak zmienic nazwe?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączam jeśli mogę. Dziś 15dpo 3 testy na plus a beta 855! :O

agniecha2101, Lotopałanka, mindusia87, Kai lubią tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdlo mi pierwszy raz... czuje sie fatalnie. i do pracy poki co musze chodzic bleh...

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jakiś dziwny dość brak objawów... Ani mdłości ani bólu piersi ani nic aż mi tak dziwnie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore witamy :) Piękna beta <3

Agniecha może być widać ale jeszcze nie musi... U mnie jeszcze ostatnio nawet zarodka nie było widać ( a byłam 5 tydz+ 6 dni) ale w poprzedniej ciąży 6t+1 dzień był już i zarodek i serduszko :) Super, że się umówiłaś :)

Lotołapanka ja też mam czasem takie dni... Dziwne zero objawów, czarne myśli... Ale wydaje mi się, że hormony tak na nas wpływają :)

Kai ooo to idziemy we 4 ! Super :)

mindusia87 witamy :) Zaraz dopiszę :)

Karolcia super beta i super przyrost :) A co tam u dentysty masz w planach ??

Ja zaraz biorę się za kąpiel dzieci :) A jutro ciężki dzień przede mną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 19:18

agniecha2101 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula obyś miała rację że to hormony tak działają... A cóż Cię jutro czeka? Poza wizyta oczywiście...

Ja jutro już na spokojnie....jak będzie ładnie spacerek na plac zabaw

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka aaa sporo bo muszę nie dość że rano męża odwieźć ( ze względu na jeden samochód, bo drugi dziś sprzedaliśmy) , później odwieźć dzieci, na zakupy , wyrejestrować samochód - znając życie w kolejce trochę posiedzę ;) Później do domu szybki obiad znów na miasto wizyta i po dzieci :P Mam nadzieję, że chociaż po wizycie będę miała same dobre wieści...

Właśnie oglądałam pogodę. Wiosna idzie !!! <3

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łotopałanka to masz dzien przerwy i odpoczynku od tych wszystkich ciążowych dolegliwości. Czas aby trochę odsapnąć. Ja w pierwszej ciąży to nie miałam praktycznie żądnych objawów. Może tylko z dwa razy zgage.
    Ja wybieram sie dopiero na pobranie krwi w pn. Dodatkowo lecze sie na tarczyce. W pn mam wizyte pod katem sprawdzenia TSH i od razu pobiore krew pod katem bety. Mieszkam w Danii i tutaj jest tak, że na wszystko trzeba zapisywac sie z wyprzedzeniem. Nawet na pobranie krwi. Dlatego skorzystam z pn wizyty i od razu zrobie sobie bete.

Karolcia27 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 mój mąż do nie dawana pracował w Danii, nawet zastanawialiśmy się, czy się tam nie wyprowadzić... Żeby nie to,że mamy tu dom od 2 lat to byśmy pewnie już tam byli... A tak to wrócił tu i jakoś brniemy do przodu ;) To jest Twoja 2 ciąża? A masz już malucha jakiegoś?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 tak to moja druga ciąża. Mam synka. Teraz w lipcu bedzie miał już 4 latka. My w Danii siedzimy już prawie półtora roku. Synek chodzi tutaj do przedszkola a mąż pracuje.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lotopałanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia jesteś rocznik 87? Też się leczę na tarczycę dokładnie niedoczynność...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też moje drogie, mam niewiele objawów ciążowych, czasem się martwię o to, ale chyba tak naprawdę powinnyśmy się cieszyć, bo pewnego dnia obudzimy się i trzeba będzie pędzić do wc! Póki co, mam zaparcia, czasem czuję podbrzusze, dużo śluzu, bolesność piersi, ale tylko przy dotyku i też nie za duża (ale za to są większe :D ), co mnie cieszy i mojego małża też:) no i mam takie chwile, że jestem zmęczona, a potem przypływ energii ;) póki co mam zamiar pracować, pracuję w szkole i teraz mam 3 klasę i bardzo chciałabym ją doprowadzić do końca roku, to jeszcze 3 miesiące i mam nadzieję, że się uda;) to byłby dla mnie idealny scenariusz i już po wakacjach nie wracałabym do pracy:)
    Prócz tego mam ang i prowadzę takie zajęcia terapeutyczne, więc siedzę gdzieś do 15-16 w pracy, ale z drugiej strony nie mam jakiś wiekszych stresów, bo dzieciaki mam fajne:)

A z dentystą to szkoda gadać... od wczoraj boli mnie jakby 7 i 8, albo dwa naraz, sama nie wiem, nie mogę wyczuć, wcisnęłam się do jednej dentystki, orzekła kanałowe leczenie, ale że w ciąży może mi tylko co jakiś czas zatruwać, nie może wypełnić alni zrobić rtg ale że zbytnio nie ma czasu itp, więc ja podziękowałam, bo jak ma mi zrobić szybko i byle jak to ja dziękuję... poszłam szybko do innej przychodzi i powiedziała, że zrobiła mi się jakby w dziąśle kieszeń i zapalenie, wypłukała mi to i dała jakieś lekarstwo, jest trochę lepiej i mam pokazać się jutro, więc mam nadzieję, że to to i że nie trzeba będzie robić 7 i 8 kanałowo :( wiecie, jak nie urok to...

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki krwi. Nie mam oczywiście żelaza w normie ale lepsze niż ostatnio. Na dodatek chyba odkrylam z czego wynika anenia. Z braku witaminy B12. Wynik bety to 660.14

Lotopałanka, futuremama, Kai lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, czekałam na ten wątek żeby życzyć Wam wspaniałych porodów w grudniu ;)
    Ja sama rodziłam 22 grudnia, wigilia i 1 dzień świąt do południa w szpitalu, ale wierzcie mi, da się przeżyć :).

Niech najbliższe miesiące będą nudne i szczęśliwe dla wszystkich, które zagoszczą na tej liście :*

Lotopałanka, inaa, Paula222, futuremama, agniecha2101, mkgk lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki ja dzisiaj mam podły humor ! Ratujcie - mam wewnętrzny ucisk złości w klatce piersiowej. Zabiłabym najchętniej wszystkich! Nie chce mi się nic ... ahrrrrrrrrrrrrr

Piękne bety dziewczyny, ja nie powtarzałam i ciekawe ile by teraz wyniosła.

Nic się nie zmieniło - umieram ze strachu przed jutrem chociaż i tak nic nie zrobie.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia piękny wynik :) Super :) To chyba jednak przejdź się do lekarza...

inaa oj też mam takie dni, że lepiej nikt niech się nie odzywa chociaż wtedy to cisza denerwuje hehe... Ja też umieram ze strachu... Boję się że znowu zobaczę pusty pęcherzyk, a wtedy pozamiatane .... :(

MamaAli nooo nieźle, rodzić na same święta :) Dziękujemy :)

Karolcia27 miałam taką samą sytuację. Byłam pewna że ząb boli a to zapalenie w tzw kieszonce... A ja już chciałam , żeby mi zęba rozwiercała :P Na szczęście dopatrzyła ...

mindusia87 mój synek w maju 4 latka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:18

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • inaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula .. ja też umieram ze strachu - jeszcze teraz przeglądam w galerii zdjęć usg. Mam głupie przeczucie, że znowu ch*j z tego będzie :( serio... i chyba ten stres tak na mnie wpływa ze dzisiaj mam tak okropny dzień, miejsca sobie znaleźć nie mogę ;( okropność.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa nerwy i stres nam nie pomogą... Ja tydzień temu jak szłam na wizytę dzień wcześniej się tak przejmowałam... I jeszcze na bete poszłam a ona słabo przyrosła. Jak zobaczyłam pusty pęcherzyk na usg łzy się same lały przy lekarzu i nie docierało do mnie , że może być za szybko i już wszystko na straty spisałam.. Ale ze strachu padam bo jednak mam w myśli ten czarny scenariusz, który jakby nie było jest możliwy :/ Ale nie ma co się aż tak przejmować :) Chociaż moim zdaniem to hormony nas tak nastawiają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:41

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • inaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to przeczucie .. złe, a moja intuicja mnie nie myli- ostatnio kiedy miałam to przeczucie wylądowałam w szpitalu na niedrożność jelit. Dostałam mnóstwo leków nie wiem co z tą ciążą, po prostu nie chce mi się przechodzić tego poraz kolejny - tej straty. Też mam wrażenie, że nikogo tam jutro nie zobaczę. Ja piernicze jeszcze w pracy mam lenia i nie chce mi sie do klientek uśmiechać, najchętniej wykrzyczałabym WYP.... piiiiii , ale dzisiaj jestem okropna.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ