X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej położne tak nie działają :) w sensie w ciąży mało raczej położna się udziela. Czasami można wykupić do porodu, to przed porodem jest w stałym kontakcie i przy po porodzie jest cały czas. Można wykupić położną do opieki po. Ale tak normalnie to chyba w standardzie jest 3-5 wizyt po wyjściu ze szpitala, żeby kontrolować Twój stan zdrowia i maluszka.
    U mnie u gina jest położna która zakłada kartę ciąży, wpisuje wyniki itp. w pierwszej ciąży mi pobierała wymaz do GBS i w sumie na tym kończyła się rola położnej w ciąży :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jak zacznę chodzić do nowej doktorki to wtedy z nią pogadam o tych sprawach bo ja się nie znam zupełnie :) mam nadzieje ze dzisiaj wszystko będzie cacy

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Znowu piękna pogoda :) Jeszcze 6 dni do wizyty :D

88Kala witamy :D :)

Irminka1231 wow śliczne bliźniaki <3

Karolcia27 wyniki masz ok :)

AMK gratuluję i zazdroszczę wyniku :)

mindusia87 ja sobie położną odpuszczam ;) Chyba u mnie nie ma żadnej z powołana :P

Irminka1231, AMK lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Dzień dobry <zieeeeew> :D
    Ja w pracy i tak mi się nie chce :D Deszczowa pogoda tylko do spania.
    Wczoraj w lidlu udalo mi się upolować tylko legginsy ciążowe, bo jeansów ani jednej sztuki już nie było pod wieczór :D Ale jestem wdzięczna, że mąż mnie namówił. Najpierw nie chciałam bo przecież mam inne, ale kurcze... mimo że waga lekko spadła to w brzuchu ciasno. Spodni już żadnych nie zakładam a ostatnio nawet legginsy ala spodnie zaczęły cisnąć.
    Spodnie ciążowe jakieś mamy, ale d pracy się nie nadają więc muszę coś kupić :)

Czesć Kochane! Ja miałam dwa masakryczne dni, w środę cały dzień wymioty, wczoraj nudności okropne i brak sił, cały dzień bołał mnie żołądek i okropnie mi się odbijało :(
    Ale na szczęście dziś już lepiej :)

Też wysłałam męża wczoraj po leginsy i bluzeczkę w paski - były niestety już tylko M-ki, mam troche za duze, ale myslę, że nie tylko brzuch mi urośnie i będą dobre.
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, ja nie mogę już doczekać się wtorku. Jestem pełna obaw, ale mam nadzieję, że wszystko z dzidzią jest ok...

8599rjjgz09aybtp.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to szczęście że trochę ciuchów zostało mi z poprzedniej ciąży z synkiem. A że synek to był kawał chłopa brzuch w ciąży miałam z nim spory aż do porodu to i ciuchy były konkretne rozmiar chyba XXL. Ja zaopatrywała się w ciuchy ciążowe w większości w H&M lub primarku. Nie wiem jak teraz będzie bo tutaj w Danii ciuchy są ogólnie drogie a już ciążowe to nawet nie wspomnę. Ceny kolosalne. dobrze że zaraz obok mam Niemcy. Oj futerama nawet nie wiedziałam kurcze to rzeczywiście trochę głupio w Polsce z tymi położnymi macie. I jeszcze trzeba za to płacić. Szok. Ja miałam w ciąży synkiem położna polska która wiekowo była w wieku mojej mamy. Skubana nie dość że mówiła biegle w 4 językach dla mnie szacun to jeszcze dla rozrywki jeździła motocyklem. Brała udział w tych zlotach motocyklistów. Babka była super i konkretna. Teraz nie wiem jak to będzie. Tutaj należy mi się położna dopiero od połowy ciąży. Zobaczymy oby była równie fajna jak poprzednia

_Jagoda_, Azzurra lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wybraną położna ale tu u mnie to standard że położna prowadzi ciążę. Fajna miła starsza babka, co najważniejsze wydaje mi się na dzień dzisiejszy że z powołania. U mnie też w typowych sklepach ciążowych ceny z kosmosu np jeansy ciążowe ale naprawdę super kosztowały 130 euro reszty już nawet nie oglądałam, wyszłam :D ale zostaje mi h&m, Primark i inne sieciowki.

mindusia87 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne :)

Pierwsze USG miałam 26.04 a następne umówione na 5.06 i.. nie wytrzymałam ! Poszłam dzisiaj :)

Pan Doktror był cudowny, wszystko mi tłumaczył i pokazywał :) Mamy prawie 2 cm człowieka ! A serce bije jak dzwon <3 Jestem strasznie szczęśliwa :) Mogę spokojnie czekać do czerwca :)

Miłego dnia Piękności <3

Paula222, Lotopałanka, Jagodagoi, ziuta.w, bondzik007, RudyTygrysek, Dip88, olciaa, futuremama, mindusia87, TaPaT, Aguś 90, Violet Flower, Azzurra, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, Madlen_:), inaa, agniecha2101, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3
    Hihi ja też tak mam do wizyty , że mogę czekac spokojnie ... mija tydzień i mam całą głowę ;D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ten babsztyl był taki okropny i nic mi nie pokazywała i nie mówiła, nawet nie zapisała tętna co mnie stresowało cały czas :) Poszłam teraz do poleconego doktora i było super :). No i macica już mi się trochę wyprostowała więc nic nie bolało :) Jestem taka szczęśliwa - to będzie piękny dzień :) !

Jedyne co mnie zastanawia to pęcherzyk żółtkowy, ma 5.1 mm - czy to na 8tc+3 jest ok?

vcvau8q.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) u mnie dzisiaj pochmurno..

Marti ja sukienkę kupiłam w jakimś butiku w mieście- po prostu :) jest odcinana pod biustem, ale prosta z zakładka. Akurat fajnie leży na brzuchu :)

Dla mnie ta ciąża jest jeszcze tak niewiarygodna, abstrakcyjna.. nie wiem jak to ująć ;D że na razie nie myślę o żadnych ciuchach, położnych.. gdybym w poprzedniej ciąży już coś kupiła, to później patrzyłabym na to wylewając jeszcze większe łzy.. nie umiem zmienić na razie swojego dystansu.

Marti83 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake gratuluję udanej wizyty. Dobrze zrobiłaś że poszłaś do innego lekarza. Przynajmniej masz spokojniejsza głowę

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Ostatnio ten babsztyl był taki okropny i nic mi nie pokazywała i nie mówiła, nawet nie zapisała tętna co mnie stresowało cały czas :) Poszłam teraz do poleconego doktora i było super :). No i macica już mi się trochę wyprostowała więc nic nie bolało :) Jestem taka szczęśliwa - to będzie piękny dzień :) !

Jedyne co mnie zastanawia to pęcherzyk żółtkowy, ma 5.1 mm - czy to na 8tc+3 jest ok?
    nic się nie martw i nie doszukuj...gdyby było coś nie tak, to by lekarz zareagował.

TaPaT lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny <3 wiedziałam, ze jak sie Was zostawi na 2-3 doby, to człowiek sobie tym strzela w kolano, bo nadrobic Was to niełada wyzwanie :D

Kala witamy w szeregach :)!
    Shagi gratuluje udanej wizyty i i całej reszcie tezzzz tylko na tel ciezko przewijać zeby spisać konkretne nicki <3

Ja podobnie jak cześc z Was męczyłam sie z Mdłościami choć nie kończyło sie to w kibelku, a w pewnych momentach bardzo by mi to pomogło. W miedzy czasie badania krwi, które wczoraj okazały sie niepełne (panie w szpitalu były zmęczone po nockach i z rana zapomniały mi zaznaczy igg toxo,hiv i gr krew...wiec odbierając wyniki pobierano mi dwukrotnie krew.
    Na szczęście wszystko gra :)

Czy któraś z Was ma konflikt krwi z partnerem? U Nas prawdopodobnie wystąpi, o dziwo mam 0rhD ujemny co chyba oznacza 0rh- ? A całe życie myslalam, ze mam +... za to partner chyba ma + także spodziewam sie zastrzyku po porodzie.
    Antyciał nie produkuje obecne wiec jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 10:12

Shaggi lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z badań z krwi dla I trymestru, zalecanych przez gina.
    Czy Was tez przeraża badanie na HIV? Rozumiem ze to taki standard...ale brzmi przerażająco.

Dziewczyny nie ma po co już iść do Lidla po leginsy? Mi się wczoraj nie chciało i teraz żałuje :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrakech tak ja mam konflikt serologiczny z mężem. Pytałam lekarza to mówił ze jeśli to moja pierwsza ciąża i nie było poronień to nie wprowadza się dodatkowych leków podczas ciazy. Natomiast podczas porodu to myśle ze będą wiedzieć co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 10:19

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 10:19

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Właśnie wróciliśmy z badań z krwi dla I trymestru, zalecanych przez gina.
    Czy Was tez przeraża badanie na HIV? Rozumiem ze to taki standard...ale brzmi przerażająco.

Dziewczyny nie ma po co już iść do Lidla po leginsy? Mi się wczoraj nie chciało i teraz żałuje :(

Taaaak, ja tez byłam pełna obaw. HIV, kiła i cała reszta, niby człowiek wie, ze na pewno nie ma ale w sumie, jak tu byc pewnym?
    Na szczęście wszystko jest okej, ale odbieranie wyników na hiv u Nas odbywa sie w kopercie, to juz w ogóle buduje napięcie!

Dziekuje za info ws konfliktu serologicznego, tez tak właśnie czytałam :)

a3pfhxv.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Taaaak, ja tez byłam pełna obaw. HIV, kiła i cała reszta, niby człowiek wie, ze na pewno nie ma ale w sumie, jak tu byc pewnym?
    Na szczęście wszystko jest okej, ale odbieranie wyników na hiv u Nas odbywa sie w kopercie, to juz w ogóle buduje napięcie!

Dziekuje za info ws konfliktu serologicznego, tez tak właśnie czytałam :)
    Mi dziś powiedziano, ze raczej nie będę mieć wyników online na HIV i całe kombo (jakiś ich slogan) w tym kiłe bo to są wyniki wrażliwe i do odbioru po jakimś tygodniu właśnie w kopercie. Dokładnie tak jak piszesz...powinno być wszystko ok, ale się chodzi do kosmetyczki, dentysty ja jeszcze miałam laparoskopię i nie wiadomo czy czymś nie zarazili.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 o to ty masz przynajmniej fajnie bo masz H&M i primark. Jak mieszkałam w Niemczech to tylko tam się zaopatrywałam w ciuchy ciążowe bo wychodziło najtaniej.
    Do sklepów takich typowo ciążowych też nie uczęszczałam bo ceny dawaly po kieszeni.
    MagicCherryCupcake gratulacje. Rośnijcie dalej zdrowo

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jakoś nie mam mdłości... I to oczywiście mnie martwi. ;)

p19u9jcg5pchuxin.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ