Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ziuta.w wrote:A ja dziś jakoś nie mam mdłości... I to oczywiście mnie martwi.
ziuta.w lubi tę wiadomość
-
Według obecnych zaleceń kobieta powinna zbadać przeciwciała w ok. 28 tygodniu by je oznaczyć i wtedy udać się na zastrzyk w placówce medycznej czy szpitalu, który zapewnia kobietom z konfliktem za darmo NFZ. Po porodzie dostaje się kolejną dawkę immunoglobuliny i jest to niezależne. Z tego co znalazłam w internecie i co powiedział mi lekarz jest to niezależne od tego, która to jest ciąża.
-
TaPaT wrote:Według obecnych zaleceń kobieta powinna zbadać przeciwciała w ok. 28 tygodniu by je oznaczyć i wtedy udać się na zastrzyk w placówce medycznej czy szpitalu, który zapewnia kobietom z konfliktem za darmo NFZ. Po porodzie dostaje się kolejną dawkę immunoglobuliny i jest to niezależne. Z tego co znalazłam w internecie i co powiedział mi lekarz jest to niezależne od tego, która to jest ciąża.
X
Właśnie wróciłam z Lidla, leginsy w rozmiarze S były tylko w kolorze niebieskim (ten niebieski taki sobie, mi się nie podoba). Natomiast ten materiał taki mało elastyczny i dość gruby. Nawet miałam dzwonić do męża by jadąc z pracy zajrzał do innego Lidla...ale ze względu na jakość która mi nie odpowiadała zrezygnowałam.
-
ziuta.w wrote:A ja dziś jakoś nie mam mdłości... I to oczywiście mnie martwi.
-
olciaa wrote:ja nie mam i nie mialam w ogóle mdłości. Czy powinnam się martwić ? Nie, bo to znaczy ze jestem ogromna szczęściara. Ty tez się ciesz...bo może już odpuszczają i zaczniesz żyć normalnie. MamaGinekolog mówiła ze to ja się czujemy zależy tez od tego czy się wysypiamy, ogolenie od tego czy jesteśmy wypoczęci.
Olciaa, ja to wiem, że każda ciąża inna, i że czasem w ogóle nie ma mdłości, albo praktycznie żadnych objawów (do czasu ruchów) poza brakiem okresu. To tak pół żartem było.olciaa lubi tę wiadomość
-
Ja tez się zdziwiłam jak byłam na pierwszej wizycie u lekarza ponieważ powiedział mi ze załatwi mi położna która będzie przy porodzie a jak byłam w ciąży z córka to nie miałam położnej w czasie ciąży tylko normalnie pojechałam na porodówkę gdy zaczął się poród z mężem bo był ze mną cały poród i tam normalnie była położna ze szpitala i gdy wyszliśmy ze szpitala w domu dwa razy odwiedziła nas położna z ośrodka zdrowia tylko ze wtedy mieszkaliśmy w malopolsce i tam rodziłam teraz jesteśmy we Wrocławiu i tutaj lekarz ma mi sam załatwić położna która będzie się ze mną kontaktować jeszcze w czasie ciąży i będzie przy porodzie
-
olciaa wrote:ja nie mam i nie mialam w ogóle mdłości. Czy powinnam się martwić ? Nie, bo to znaczy ze jestem ogromna szczęściara. Ty tez się ciesz...bo może już odpuszczają i zaczniesz żyć normalnie. MamaGinekolog mówiła ze to ja się czujemy zależy tez od tego czy się wysypiamy, ogolenie od tego czy jesteśmy wypoczęci.
Ja nie wymiotuje, choć mdli mnie w ciagu dnia albo w dłuższej podróży samochodem. Czasem mam wrażenie, ze wymioty przyniosłyby mi ulge bo uczucie mulenia w żołądku jest okropne. Ale czytając jak dziewczyny sie tutaj z tym męczą, należy sie cieszyć, a nie martwic!
Dzięki za pomoc z grupa krwi, w środę mam wizytę to o wszystko Dopytam.
Jesteście w stanie zjeść na śniadanie rożne posiłki? Ja oprócz tego, ze nie umiem nawet patrzeć na wędlinę, to jajecznica tez zaczęła mnie „brzydzić”. Do niedawna ratował mnie omlet na słodko, od ponad tyg tylko musli bez cukru, jogurt i owoc. -
Dziewczyny, poszłam dziś do ginekologa zamiast za tydzień bo stwierdziłam że nie ma sensu za tydzień jak 26.05.mam prenatalne. Wszystko ok pobolewa mnie podbrzusze, ale powiedział, że to normalne.
Dip88, Irminka1231, Lotopałanka, Azzurra, Paula222, futuremama, olciaa, bondzik007, Aguś 90, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, TaPaT, SAINT90, kasiulka1082, RudyTygrysek, Malutka_94, mindusia87, Karmelkovaa, Jagodagoi, agniecha2101, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:Cześć dziewczyny wiedziałam, ze jak sie Was zostawi na 2-3 doby, to człowiek sobie tym strzela w kolano, bo nadrobic Was to niełada wyzwanie
Kala witamy w szeregach !
Shagi gratuluje udanej wizyty i i całej reszcie tezzzz tylko na tel ciezko przewijać zeby spisać konkretne nicki
Ja podobnie jak cześc z Was męczyłam sie z Mdłościami choć nie kończyło sie to w kibelku, a w pewnych momentach bardzo by mi to pomogło. W miedzy czasie badania krwi, które wczoraj okazały sie niepełne (panie w szpitalu były zmęczone po nockach i z rana zapomniały mi zaznaczy igg toxo,hiv i gr krew...wiec odbierając wyniki pobierano mi dwukrotnie krew.
Na szczęście wszystko gra
Czy któraś z Was ma konflikt krwi z partnerem? U Nas prawdopodobnie wystąpi, o dziwo mam 0rhD ujemny co chyba oznacza 0rh- ? A całe życie myslalam, ze mam +... za to partner chyba ma + także spodziewam sie zastrzyku po porodzie.
Antyciał nie produkuje obecne wiec jest okShaggi lubi tę wiadomość
-
Piszecie o tych położnych prowadzących ciążę, ale rozumiem że to się tyczy tych z Was które mieszkają zagranicą? Czy w Polsce w ramach tych nowych wytycznych też coś w tym zakresie wymyślili? O położnych po pobycie w szpitalu mam średnie zdanie, ale taką na jaką trafiła Minudusia, to poproszę
U mnie nadal totalna cisza z objawami- zero mdłości, zachcianek, zaparć, czegokolwiek. Czyli szykuje się powtórka z rozrywki i kolejna ciąża bezobjawowa. I super!
-
olciaa wrote:to będę jeszcze dopytywać, natomiast do 28 tygodnia to jeszcze sporo czasu.
X
Właśnie wróciłam z Lidla, leginsy w rozmiarze S były tylko w kolorze niebieskim (ten niebieski taki sobie, mi się nie podoba). Natomiast ten materiał taki mało elastyczny i dość gruby. Nawet miałam dzwonić do męża by jadąc z pracy zajrzał do innego Lidla...ale ze względu na jakość która mi nie odpowiadała zrezygnowałam. -
marrakech2708 wrote:
Jesteście w stanie zjeść na śniadanie rożne posiłki? Ja oprócz tego, ze nie umiem nawet patrzeć na wędlinę, to jajecznica tez zaczęła mnie „brzydzić”. Do niedawna ratował mnie omlet na słodko, od ponad tyg tylko musli bez cukru, jogurt i owoc.
Kiedyś jadlam codziennie jajecznicę a teraz bym jej nie ruszyła. Tak samo z kawą. Od rana nie ma mowy. Mój stały posiłek to chleb z pomidorem. Dzien w dzień dzisiaj przed śniadaniem tak mnie zmulilo że zwymiotowałam żółcią.. nic przyjemnego czuć się jak na wiecznym kacu ;P dzisiaj jestem taka zdechnieta. A jak Wasze humorki? -
Hej Słoneczka
Już mam dość tych temperatur...
Co do objawów chyba ja z tych szczęściar bez objawów
A co do położnych to moja po porodzie to była tragedia... Dużo na szczęście się na słuchałam i na czytałam o kp jeszcze w ciąży... Dużo dziewczyny tutaj doradzały i unikłam problemów choć do poradni laktacyjnej zaglądałam ale pani od laktacji jak usłyszała kto jest moja położną powiedziała że co druga jej pacjentka jest właśnie od niej... Ja jej rady jednym uchem wpuszczałam drugim wpuszczałam.... Dlatego teraz będę chyba rozważała jakąś inną położną z poza przychodni bo z tą znowu to ja oszaleje
-
Hej wróciłam niedawno z prenatalnych Wszystko jak na ten moment w porządku!
Dzidziuś ma 6,3 cm , wszystkie narzady na swoim miejscu, FHR 158, serduszko bije miarowo. Kosc nosowa jest, przeziernosc w porzadku. Caly czas byl wypiety dupka do gory i troche ciezej bylo zbadac glowke. Raczka zaslanial twarz (na moment widzielismy obraz w 3D).
Pepowina trojnaczyniowa, przeplywy ok. Łożysko na tylnej scianie, troche nisko.
Lekarz powiedział, ze na okreslenie plci jeszcze za wczesnie, ale cos jakby bylo miedzy nóżkami, choc nie chce wrozyc z fusow
Jaka ulga!Lotopałanka, ziuta.w, Violet Flower, Aguś 90, Marti83, Dip88, futuremama, bondzik007, giovanedonore, AMK, olciaa, TaPaT, Paula222, Magdaa21, SAINT90, Azzurra, RudyTygrysek, Malutka_94, mindusia87, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa, inaa, agniecha2101, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚