Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do objawow, to ja nadal mam mdlosci. Wymiotuje na szczęście rzadko (do tej pory 3'razy). Zaczely sie w 8tc i trwaja do dzis z mniejszym lub wiekszym natezeniem. Najwieksza sennosc juz chyba pomalu mija, choc nadal mam malo energii. Piersi tez bola o wiele mniej niz na poczatku. To chyba tyle
W nocy jeszcze wstaje czesciej do toalety.
Co do jedzenia to nadal nie mam ochoty na mieso, cebule, czosnek.
Za to pomidory, arbuzy... mmm
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej Dziewczynki mało mnie bo pracy dużo
Agulineczka wspaniałe wieści
Ja siedzę w pracy i marznę Taki pokój z oknami na drugi budynek, gdzie odległość wynosi 2 m więc słońca zero
Ja na obiad chyba zrobie dziś jarzynowa, ale za to na jutro bogracz
A tak w ogóle zamówiłam sobie sukienkę na komunię, mam nadzieję, ze będzie pasowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 13:15
-
Agulineczka gratuluję wspaniałych wiadomości
Dziewczyny czy jest szansa że na usg 3d/4d szybciej można wykryć płeć dziecka? Bo u mnie mogę się zapisać na takie usg od 13 tyg na wykrywanie płci. Większość dziewczyn dowiaduje się dopiero na polowkowym bo wcześniej ciężko wykryć, ale to w 2d chyba. Co o tym myślicie bo się zastanawiam czy na następnej wizycie się zapisać na to czy poczekać? -
Właśnie co do toalety to ja mimo picia praktycznie w ogóle nie chodzę siku
Edit ja już gratulowalam Agulineczka :* ale jeszcze raz wszystkiego dobrego! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 13:26
-
Agulineczka gratuluje takiej ważnej, udanej wizyty piękne wiadomości!
Azurra dzięki za informacje tak tez czytałam, ze ponoć pierwsza ciąża (mam nadzieje, ze nawet podwójna ) jest bezpieczna, ew jak krew po tacie to dadzą zastrzyk. Rozumiem, ze 0rhD ujemne to 0rh - ?
Całe życie mi mama mówiła, ze mam plus a partner ponoć ma arh+ choć zbadamy jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 13:37
-
Dip nie wiem czy 3d/4d ale u mnie w 13tyg udało się z płcią, koleżanka poszła tez do niego na prenatalne i tak samo Także nie wiem na ile technologia, na ile lekarz a na ile dzieci się pochwaliły
Dip88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Hej wróciłam niedawno z prenatalnych Wszystko jak na ten moment w porządku!
Dzidziuś ma 6,3 cm , wszystkie narzady na swoim miejscu, FHR 158, serduszko bije miarowo. Kosc nosowa jest, przeziernosc w porzadku. Caly czas byl wypiety dupka do gory i troche ciezej bylo zbadac glowke. Raczka zaslanial twarz (na moment widzielismy obraz w 3D).
Pepowina trojnaczyniowa, przeplywy ok. Łożysko na tylnej scianie, troche nisko.
Lekarz powiedział, ze na okreslenie plci jeszcze za wczesnie, ale cos jakby bylo miedzy nóżkami, choc nie chce wrozyc z fusow
Jaka ulga!
-
futuremama wrote:Dip nie wiem czy 3d/4d ale u mnie w 13tyg udało się z płcią, koleżanka poszła tez do niego na prenatalne i tak samo Także nie wiem na ile technologia, na ile lekarz a na ile dzieci się pochwaliły
To może spróbuje, jeszcze się zastanowię. Zresztą to jeszcze miesiąc A płaci się za to raz dopóki nie znajdą płci, bo położna mi mówiła że może być dziecko inaczej ułożone i czasami trzeba przyjść kilka razy zanim dzidzia coś pokaże -
marrakech2708 wrote:Agulineczka gratuluje takiej ważnej, udanej wizyty piękne wiadomości!
Azurra dzięki za informacje tak tez czytałam, ze ponoć pierwsza ciąża (mam nadzieje, ze nawet podwójna ) jest bezpieczna, ew jak krew po tacie to dadzą zastrzyk. Rozumiem, ze 0rhD ujemne to 0rh - ?
Całe życie mi mama mówiła, ze mam plus a partner ponoć ma arh+ choć zbadamy jeszcze.
Ja się dowiedziałam,że jestem minusowa mając 31 lat w pierwszej ciąży. Moja mama była tym faktem zdruzgotana, bo sama jest "-" i miała straszne problemy z donoszeniem ciąży, poronieniami itp. Jednak przez te lata świetlne po moim urodzeniu profilaktyka akurat w tym zakresie poszła znacznie do przodu i my jesteśmy już w dużo lepszej sytuacji.
Luzik.
-
Lotopałanka kasza z piersią z kurczaka, no i mizeria
agulineczka SUPER wieści !!!!!!!!Ja tak się boję tych prenatalnych ... Możesz odetchnąć z ulgą, super !
Dip88 nie wiem jak jest na 3 d na tak wczesnym etapie, ale mój młodszy synek bardzo szybko pokazał co ma między nóżkami - właśnie na pierwszym prenatalnym, tak się wypiął heh nie było mowy o pomyłce
-
Dip88 wrote:Agulineczka gratuluję wspaniałych wiadomości
Dziewczyny czy jest szansa że na usg 3d/4d szybciej można wykryć płeć dziecka? Bo u mnie mogę się zapisać na takie usg od 13 tyg na wykrywanie płci. Większość dziewczyn dowiaduje się dopiero na polowkowym bo wcześniej ciężko wykryć, ale to w 2d chyba. Co o tym myślicie bo się zastanawiam czy na następnej wizycie się zapisać na to czy poczekać?
Dziewczyny w większości na usg prenatalnym, poznają płeć tak na 80%, chyba że dziecko będzie mocno chować co ma między nóżkami. Na zwykłym usg. Ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się w 13 tyg że będzie chłopak, też na zwykłym usg, zresztą sama dobrze widziałam, że to mały mężczyzna
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
agulineczka wrote:Hej wróciłam niedawno z prenatalnych Wszystko jak na ten moment w porządku!
Dzidziuś ma 6,3 cm , wszystkie narzady na swoim miejscu, FHR 158, serduszko bije miarowo. Kosc nosowa jest, przeziernosc w porzadku. Caly czas byl wypiety dupka do gory i troche ciezej bylo zbadac glowke. Raczka zaslanial twarz (na moment widzielismy obraz w 3D).
Pepowina trojnaczyniowa, przeplywy ok. Łożysko na tylnej scianie, troche nisko.
Lekarz powiedział, ze na okreslenie plci jeszcze za wczesnie, ale cos jakby bylo miedzy nóżkami, choc nie chce wrozyc z fusow
Jaka ulga!
Super wiadomości, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, reszta to sprawa drugorzędna.
☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Azzurra wrote:Dokładnie tak. Ja mam na karteczce z labu ARhD-, czyli ARh-. Małym plusikiem tej sytuacji jest fakt, że Twoim dzieciaczkom po porodzie od razu oznacza grupę krwi w związku z niezgodnością serologiczna. Bo na chwilę obecną to Ty i Twój partner macie niezgodność, a konflikt może wystąpić między Tobą a którymś z dzieci jeśli zaczną się wytwarzać przeciwciała. Ale "szanse" są marne i nie masz się czym przejmować
Ja się dowiedziałam,że jestem minusowa mając 31 lat w pierwszej ciąży. Moja mama była tym faktem zdruzgotana, bo sama jest "-" i miała straszne problemy z donoszeniem ciąży, poronieniami itp. Jednak przez te lata świetlne po moim urodzeniu profilaktyka akurat w tym zakresie poszła znacznie do przodu i my jesteśmy już w dużo lepszej sytuacji.
Luzik.
Większość dzieci o ile nie wszystkie mają oznaczaną grupę krwi po porodzie i my też tak mieliśmy, co niestety jest dość mylne ponieważ dopiero po upływie 3 miesięcy powinno się to robić bo wtedy ta grupa krwi oznaczona jest w pełni poprawnie -
Dziewczynki, a czy badanie prenatalne to to samo co 4 d? Bo ja miałam tylko raz prenatalne w ostatniej ciąży ale chyba było 2d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:13
-
TaPaT wrote:Większość dzieci o ile nie wszystkie mają oznaczaną grupę krwi po porodzie i my też tak mieliśmy, co niestety jest dość mylne ponieważ dopiero po upływie 3 miesięcy powinno się to robić bo wtedy ta grupa krwi oznaczona jest w pełni poprawnie
-
Azzurra wrote:Dokładnie tak. Ja mam na karteczce z labu ARhD-, czyli ARh-. Małym plusikiem tej sytuacji jest fakt, że Twoim dzieciaczkom po porodzie od razu oznacza grupę krwi w związku z niezgodnością serologiczna. Bo na chwilę obecną to Ty i Twój partner macie niezgodność, a konflikt może wystąpić między Tobą a którymś z dzieci jeśli zaczną się wytwarzać przeciwciała. Ale "szanse" są marne i nie masz się czym przejmować
Luzik.
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz antygenów nie produkuje aktualnie wiec jestem spokojna. Mam tez dobrego ginekologa, wiec wierze, ze bedzie wiedział co ze mną zrobic, tym bardziej ze rodzę w szpitalu, w którym pracuje
Tez byłam w szoku widząc minus, podobnie jak moja mama, która razem z moja siostra maja plus - cała nadzieja w tacie, ze nie jestem z kapustyAzzurra lubi tę wiadomość
-
Marrakech:
Agulineczka, gratuluję. Super.
Swoją drogą to niezly to rozstrzał mamy, jedne po prenatalnych inne dopiero po serduszku...
Ja płeć poznałam w 15 TC w wyniku NIFTY. Tym razem kusi mnie możliwość zaznaczenia opcji bez podania płci i sprawdzenia czy intuicja i tym razem nie zawiedzie:)