Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam późnym wieczorem, z pracy nie dają rady do was napisać bo miałam taki młyn.
Gratuluję udanych wizyt Witam nowe mamusie
Bondzik Słońce, gdzie kupiłaś sukienkę? Byłam dzisiaj w kilku sklepach z zamiarem zakupu sukienki na komunię córci ale niestety, już się nie mieszcze w takie jak zawsze. U mnie z rana jeszcze jest w miarę z brzusiem ale wieczorem to wyglądam jak w 4mc.
U mnie o ciąży wie mój mąż i córcia, synkom powiem później. Wiedzą moi rodzice i jeden z braci z dziewczyną i moja ciocia chrzestna, która bardzo mnie wspierała po stracie synka i teraz. A w pracy to miałam okazję rozmawiać z kierowniczka w cztery oczy to jej powiedziałam i moja koleżanka z pokoju, która bardzo mi kibicuje i tez mnie bardzo wspierała. Reszta dowie się jak zobaczą, że się zmieniam. Już nie będę nikomu nic mówić bo niestety ale większość to tacy fałszywi ludzie -
Ja też się witam z wieczora, w zasadzie to już z łóżka
Gratulacje pozytywnych wizyt i trzymam mocno kciuki za wszystkie jutrzejsze :-*
Irminka, ale niespodziankę musiałaś mieć fajne takie małe cielaczki
Ja wczoraj myślałam że zejde z tego świata zaniedlugo, tak czułam się okropnie, mdłości do samego zaśnięcia, nie mogłam się nawet ruszać żeby nie wywołać nudności. Dzisiaj już o wiele lepiej, więc też wzięłam się za robote, zakupy, sprzątania, upiekłam nawet placka z rabarbarem i zrobiłam jajka z chrzanem,bo akurat miałam dużo w lodówce
Niestety, u mnie źle i dobre samopoczucie się przeplata, więc jutro pewnie będę czuć się kiepsko od wtorku wzięłam wolne do końca tygodnia, więc odpocznę
Zrobiłam ta glukozę glukometrem i na czczo 88, a godzinę po obiedzie 95 - wyniki chyba są ok? We wtorek idę na wszystkie badania.Irminka1231 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:
Zrobiłam ta glukozę glukometrem i na czczo 88, a godzinę po obiedzie 95 - wyniki chyba są ok? We wtorek idę na wszystkie badania. -
Faktycznie poszperalam w książkach i u kobiety ciężarnej powinno mierzyć się poziom glukozy 1h po posiłku ponieważ wtedy jest największe stężenie. To co ja podałam wyżej tyczy się osób zdrowych lub u których mamy podejrzenie cukrzycy typ 2. Sorry za wprowadzenie w błąd.
-
Gosiaczku, Korolino, już sobie przypomnialam, jak to było. Dla osób z cukrzycą, ale nie w ciąży norma na czczo jest do 100, po posilkach mierzy się po 2h (norma do 140). W ciąży jest inaczej. Norma na czczo do 90, a po posilkach do 120 po godzinie. W czasie ciąży więc musiałam trzymać te drugie normy, a jak już urodzilam, kazali mi kontrolować cukier przez parę dni (żeby zobaczyć, czy mi cukrzyca nie została, bo czasem niestety tak się zdarza) i wtedy obowiązywały mnie te pierwsze normy.
Goosiaczek2 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wyczerpująca odpowiedź już wszystko wiem, ale póki co mogę zajadać się owocami i ciastem z rabarbarem
Ja lecę do pracy, u Nas upalnie od rana, miłego dnia :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A co do nowin w pracy, to u mnie już wszyscy wiedzą. Nie ukrylabym tego, bo mi brzuch szybko rośnie. Dyrce poeiedzialam, jak tylko miałam potwierdzoną ciążę. Wczoraj siedzialam na maturze z jedną panią z innej szkoły i dyrka nawet do uczniów wyleciała z tekstem, że mają komisję trzyosobowa, bo jest dzidziuś. Tak więc wieść już stała się powszechnie znanym faktem.
A moje maleństwo już w komisji maturalbej siedziało.ziuta.w, futuremama, TaPaT, Irminka1231, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry <zieeeeew>
Ja w pracy i tak mi się nie chce Deszczowa pogoda tylko do spania.
Wczoraj w lidlu udalo mi się upolować tylko legginsy ciążowe, bo jeansów ani jednej sztuki już nie było pod wieczór Ale jestem wdzięczna, że mąż mnie namówił. Najpierw nie chciałam bo przecież mam inne, ale kurcze... mimo że waga lekko spadła to w brzuchu ciasno. Spodni już żadnych nie zakładam a ostatnio nawet legginsy ala spodnie zaczęły cisnąć.
Spodnie ciążowe jakieś mamy, ale d pracy się nie nadają więc muszę coś kupić -
Ja robiłam glukozę w labie była dobra ale moja babka ma glukometr to podejdę w któryś dzień sprawdzić jak to wygląda dobrze znac normy heh
Ja jednak dzisiaj jadę do doktora nie w poniedziałek , zaczęłam shizować cudować i wymyslac sobie ...
Dzisiaj ma mi kto kolejke zajac takze na dobre mi to wyjdzie ;/ potem czekanie do 25 na wizyte u nowej pani doktor masara jak sie bedzie ciągnąć
3 mam kciuki za wizytujące ;**" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Witam się. Ostatnio tak mi się nic nie chce mam takiego lenia że nawet na forum nie mam siły zaglądać A tutaj tyle postów do nadrobienia. Ale nadrobilam was. Macie już może wybraną położna która przeprowadzi was przez ciążę? Dopiero zamierzacie wybierać A może rezygnujecie z położnej jak to jest u was?
-
mindusia87 wrote:Witam się. Ostatnio tak mi się nic nie chce mam takiego lenia że nawet na forum nie mam siły zaglądać A tutaj tyle postów do nadrobienia. Ale nadrobilam was. Macie już może wybraną położna która przeprowadzi was przez ciążę? Dopiero zamierzacie wybierać A może rezygnujecie z położnej jak to jest u was?
Paula, dopisz mi proszę wizytę na 1.06-prenatalne.
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Prawdopodobnie trzeba zgłosić to lekarzowi że chce się mieć położną, która przeprowadzi Cię przez okres całej ciąży aż do porodu. Hmmm Karmelova położna w ciąży jest jakby twoja prawa ręka. Na początku przychodzi do Ciebie co miesiąc do domu na kontrolne wizyty. Bada Cię wykonuje badania bo ma do tego uprawnienia bada czy z dzieckiem w porządku no i wiadomo przygotowuje Cię psychicznie do porodu tłumaczy co i jak. Im bliżej porodu to przychodzi już potem co dwa tyg. No i przychodzi też po porodzie. Zapewnia Ci wsparcie laktacyjne uczy karmić piersią. Bada dziecko po porodzie waży takie podstawy. Ja nie wiem dziewczyny jak jest w Polsce z położonymi. Bo ja w Polsce nie rodziłam. Synek w Niemczech był rodzony A drugie dziecko będę rodzić w Danii. Najlepiej wypytac się on wszystko swojego lekarza ginekologa podczas wizyty. Ja miałam podczas ciąży z synkiem świetną położną. Równa babka z niej była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 08:41
-
A ja sie wtrace bo schizuje sie z ta cukrzyca ze hej i to jest tak.
Na czczo do 90
Po 1 h od pierwszego kesa do 140 to sa nowe zalecenia z bodajrze marca 2017 roku i malo osob o tym wie. I bardzo wazne od 1 kesa sie liczy 1 h po 2 h raczej sie nie mierzy -
Hej dziewczyny.
Mindusia ja też mam ciągle lenia Wczoraj popołudniu jednak znów dopadly mnie mdłości i w nocy też mnie obudzily. Nad ranem usunęłam i teraz wstałam, narazie jest ok. Zobaczymy jak dalej.
Co do ubrań też muszę chyba zacząć się rozglądać za czymś bo spodnie mnie już cisna w brzuchu a legginsy jeszcze dają radę. Brzuch miałam zawsze płaski a teraz jest większy trochę odstajacy ale nie wiem czy to dzidzia czy te kilka kg co mi już przybyło. Staniki też już muszę wymienić bo zaczyna mi się powoli jakby coś już wylewac Także czas na zakupy. Tylko jakoś chęci narazie mi brak na chodzenie po sklepach.mindusia87 lubi tę wiadomość