X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 171 :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, może tak dla oderwania od tematów stricte ciążowych macie ochotę na opowiedzenie jak to z Wami było. Jak długo znacie się/ jesteście razem/ po ślubie z partnerami? :) Ja lubię takie historie, może ktoś będzie chciał się podzielić. :)

My poznaliśmy się w lutym 2015, w lutym 2016 zostałam zaskoczona oświadczynami, ślub w sierpniu 2016.
    Dla mnie to było ekspresowe tempo, ale w sumie poznaliśmy się już jako mocno dorośli ludzie (teraz ja mam 36 lat - aż nie wierzę, że tyle, czuję się na 25 :D, a M - 33), więc skoro wszystko grało, to nie było co zwlekać. :)

O potomka chcieliśmy się zacząć starać w sumie od razu po ślubie, ale jakoś tak trochę to odciągneliśmy w czasie i potem starania były ok. roku, ale tak bez ciśnienia, czasem liczenie owu czasem nie itp. Z tego wszystkiego jak się okazało, że chyba się udało, to nie byliśmy w stanie ustalić kiedy była OM. :D

Edit: To jeszcze tylko dodam, że poznaliśmy się przez internet na portalu randkowym. :D Mieliśmy za sobą parę związków z osobami poznanymi w standardowy sposób, ale jakoś nic na poważnie.
    Zalogowałam się na Sympatii, porandkowałam trochę, ręce mi opadły nie raz... Ale potem umówiłam się z moim i bang!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:32

Azzurra, agniecha2101, bondzik007, Paula222 lubią tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł! My z moim D. znamy się od miliona lat, a dokładnie od 2003 r :) wiecie, początek typ taka szczenięca miłość hihi.
    Zaręczyny były w 2014 r. a ślub wrzesień 2015.
    2016 był bardzo kiepskim rokiem, zmarł nagle moj tato a ja zaszlam w pierwszą ciążę niecały miesiąc po jego śmierci, za szybko - bylam wrakiem psychicznym i fizycznym. Od poczatku ciaza nie rozwijala się prawidlowo, za mala i serduszko za slabo bilo. W 9 tyg poronilam.
    Teraz jestem już 11t1d i mam nadzieję że będzie ok, poki co na badaniach wszystko jak miało być.
    22.05 mam standardową wizytę w luxmed i Pani prowadzącej ciążę, a tydz później 29.05. prenatalne. Nie robie pappa.

ziuta.w, agniecha2101, Violet Flower, Paula222 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Jeszcze nie wiem, na pewno potrzebuje jakis ćwiczeń, a czy cokolwiek więcej można mi zalecić to watpię...ale skonsultować sie musze, bo ciezko sie chodzi, a jak zle kucne lub zle sie schylę to ból jest ogromny :(
    Pozale sie tez dzis panu ginekologowi :)

Tez jestem dość szczupła/„normalna” i wysoka, mam 179 i moze to dlatego ten brzucholek sie chowa. Wyglądam jakbym sie solidnie najadła..

P.S. Tez sie tak łatwo wzruszacie teraz? Rozczulam sie jak nie wiem co! ;)
    Współczuję :-( Mój kręgosłup też coraz bardziej mi dokucza :-/ aż nie chcę myśleć co bedzie dalej... :-(
    Z tym wzruszaniem się też tak mam, płaczę nie raz nawet na reklamach :-P Czasem czytając Wasze posty łzy mi ciekną ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    To ja całe 170cm :D :D
    To ja po środku, bo 174cm ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Super pomysł! My z moim D. znamy się od miliona lat, a dokładnie od 2003 r :) wiecie, początek typ taka szczenięca miłość hihi.
    Zaręczyny były w 2014 r. a ślub wrzesień 2015.
    2016 był bardzo kiepskim rokiem, zmarł nagle moj tato a ja zaszlam w pierwszą ciążę niecały miesiąc po jego śmierci, za szybko - bylam wrakiem psychicznym i fizycznym. Od poczatku ciaza nie rozwijala się prawidlowo, za mala i serduszko za slabo bilo. W 9 tyg poronilam.
    Teraz jestem już 11t1d i mam nadzieję że będzie ok, poki co na badaniach wszystko jak miało być.
    22.05 mam standardową wizytę w luxmed i Pani prowadzącej ciążę, a tydz później 29.05. prenatalne. Nie robie pappa.

Karo, współczuję ciężkich przeżyć. :(
    Teraz już będzie tylko lepiej!

Ale powiem Ci, że lubię takie historie ze szczenięcą miłością w tle. :D
    Mam koło siebie dwa takie przypadki i aż ciężko mi uwierzyć, że ci ludzie mają staż po 15-18 lat... W zasadzie są ze sobą już dłużej/ tyle samo długo co byli sami dzieciakami. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:16

Karo_88 lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    To ja po środku, bo 174cm ;-)
    Agniecha2101 piąteczka :) Tez mam 174 cm :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Dziewczęta, może tak dla oderwania od tematów stricte ciążowych macie ochotę na opowiedzenie jak to z Wami było. Jak długo znacie się/ jesteście razem/ po ślubie z partnerami? :) Ja lubię takie historie, może ktoś będzie chciał się podzielić. :)

My poznaliśmy się w lutym 2015, w lutym 2016 zostałam zaskoczona oświadczynami, ślub w sierpniu 2016.
    Dla mnie to było ekspresowe tempo, ale w sumie poznaliśmy się już jako mocno dorośli ludzie (teraz ja mam 36 lat - aż nie wierzę, że tyle, czuję się na 25 :D, a M - 33), więc skoro wszystko grało, to nie było co zwlekać. :)

O potomka chcieliśmy się zacząć starać w sumie od razu po ślubie, ale jakoś tak trochę to odciągneliśmy w czasie i potem starania były ok. roku, ale tak bez ciśnienia, czasem liczenie owu czasem nie itp. Z tego wszystkiego jak się okazało, że chyba się udało, to nie byliśmy w stanie ustalić kiedy była OM. :D
    No to ja Wam opowiem historię prawie filmową :)

Ja z moim obecnym Narzeczonym (a za dwa miesiące mężem) poznałam się przy okazji mojej sprawy rozwodowej z pierwszym mężem ponad 4 lata temu. T jest prawnikiem, reprezentowal mnie w sądzie, później jeszcze pomagał w kwestii wymiksowania się ze wspólnego mieszkania i tak od relacji zawodowych przeszliśmy do przyjaźni, a z czasem pojawiło się uczucie. Gdyby kilka lat temu ktoś mi powiedział, że po moich przejściach z pierwszym mężem wyjdę jeszcze kiedykolwiek za mąż, to bym go wysmiala i nie uwierzyła że poznam miłość swojego życia w takich okolicznościach. A teraz w gruncie rzeczy jestem wdzięczna losowi, za to wszystko co przeszłam bo gdyby nie to, to nigdy byśmy się nie poznali :) Jesteśmy razem od końcówki 2014 roku, a w lipcu bierzemy ślub. Jutro mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej :)

A dzidziuś jest w pełni zaplanowany, mój synek z pierwszego małżeństwa już od 2 lat pytał nas o rodzeństwo, a że nie spieszylismy się ze ślubem, z kolejnym dzieckiem również chciałam poczekać. A teraz oboje nie możemy się doczekać grudnia :)

ziuta.w, bondzik007, Malinowa_Czekolada, futuremama, Dip88, Martula78, Magdaa21, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:

Chętnie opowiem, ale później lub jutro, bo nie da się tego napisać w trzech słowach, a teraz mam mało czasu, bo trzeba brać się za robienie kolacji ;-)
    Mnie z kolei mocno ciekawi czy macie już wybrane potencjalne imiona dla swoich rosnących w brzuszkach pociech? ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, fajny temat Ziuta! Też lubię takie historie! My poznaliśmy się z mężem w lutym 2011, oświadczył się w grudniu 2011( a właściwie w styczniu 2012 bo w Sylwestra:)). Ślub w maju 2013 roku. Póki co bez decyzji o dzieciach. Wszystko było niby ok- obydwoje zdrowi, z pracą i mieszkaniem ale ja, mimo przekroczenia 30 nie byłam gotowa na dziecko. Lata mijały , a ja dalej nie byłam gotowa aż w 2016 we wrześniu pojechaliśmy na wakacje na pewną piękną wyspę i stwierdziłam, że pora trochę poluzować zabezpieczenia i może powoli zacząć się starać o potomstwo (31 lat....). Nie ukrywam, że mąż zaczął trochę mnie przyciskać do muru w tej kwestii(jest między nami 8 lat różnicy wiec chyba mu zegar biologiczny zaczął tykać;)).Z wakacji wróciłam w dwupaku i w maju 2017 urodziłam córeczkę. Tak mi się spodobało macierzyństwo, że teraz zaszłam w ciążę po raz kolejny:-)nieco przed upływem przepisowego roku od CC.

Teraz się zastanawiam, jak to możliwe że jeszcze dwa lata temu nie chciałam mieć dzieci:)??

Violet Flower, ziuta.w, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Agniecha2101 piąteczka :) Tez mam 174 cm :)
    To i ja piątkę przybijam :D

agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    No to ja Wam opowiem historię prawie filmową :)

Ja z moim obecnym Narzeczonym (a za dwa miesiące mężem) poznałam się przy okazji mojej sprawy rozwodowej z pierwszym mężem ponad 4 lata temu. T jest prawnikiem, reprezentowal mnie w sądzie, później jeszcze pomagał w kwestii wymiksowania się ze wspólnego mieszkania i tak od relacji zawodowych przeszliśmy do przyjaźni, a z czasem pojawiło się uczucie. Gdyby kilka lat temu ktoś mi powiedział, że po moich przejściach z pierwszym mężem wyjdę jeszcze kiedykolwiek za mąż, to bym go wysmiala i nie uwierzyła że poznam miłość swojego życia w takich okolicznościach. A teraz w gruncie rzeczy jestem wdzięczna losowi, za to wszystko co przeszłam bo gdyby nie to, to nigdy byśmy się nie poznali :) Jesteśmy razem od końcówki 2014 roku, a w lipcu bierzemy ślub. Jutro mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej :)

A dzidziuś jest w pełni zaplanowany, mój synek z pierwszego małżeństwa już od 2 lat pytał nas o rodzeństwo, a że nie spieszylismy się ze ślubem, z kolejnym dzieckiem również chciałam poczekać. A teraz oboje nie możemy się doczekać grudnia :)

Wow. :D
    Rzeczywiście super historia, i fakt - nadaje się na scenariusz komedii romantycznej. :D

Violet Flower lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrakech święte słowa :)

Ja mam 23 lata dopiero. W sumie dopiero nie dopiero ;D studia prawie skończone, podyplomowki ciągnę równocześnie a moj Mąż ma 28lat- zaradny facet, naprawdę go podziwiam bo u niego nie ma "nie chce mi się" "nie potrafię" itp. :) . Wiec jak patrzę z perspektywy czasu jak to facet 21 lat mógł zakochać się w 16latce to wydaje mi sie byc chyba niemożliwe? ;D od 2011 jesteśmy parą no i tak się ciągnie. 2015- zaręczyny, 2016- ślub. I powiem Wam ze kochamy się na zabój a jednocześnie potrafimy pokłócić się "rzucając przy tym talerzami" ;D po czym po godzinie każdemu mija. Nie lubimy tracić czasu na kłótnie, które nas mogą poróżnić, a w udanym związku zawsze jest jakieś wyjście z niekorzystnej sytuacji. :) Aż miło powspominać takie małoletnie beztroskie czasy, schadzki, spotkania, pikniki. No miód ;D a no i najlepsze jest to, ze nigdy wcześniej ze sobą nie rozmawialiśmy a mieszkał jakieś 200m ode mnie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:30

ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Chętnie opowiem, ale później lub jutro, bo nie da się tego napisać w trzech słowach, a teraz mam mało czasu, bo trzeba brać się za robienie kolacji ;-)
    Mnie z kolei mocno ciekawi czy macie już wybrane potencjalne imiona dla swoich rosnących w brzuszkach pociech? ;-)

Póki co jeszcze o tym nie myślimy, ale wiemy, że to będzie ciężka przeprawa. Na razie obstajemy przy tym, że nie chcemy znać płci, więc jeśli nie zmienimy zdania, to będziemy wybierać dwa imiona. ;)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha gdzieś kiedyś czytałam cos w stylu ze przy wyborze imienia do dziecka okazuje się jak wiele z nich nam się źle z kims kojarzy ;D my jeszcze nie myślimy .. :)

Violet Flower historia naprawdę jak z filmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:35

agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. u mnie było tak normalnie :) po studiach musiałam odrobić obowiązkowy półroczny staż i tam poznałam mojego męża. Jest 4 lata starszy. Akurat w tym czasie spotykałam się z kimś, ale bardzo szybko zakończyłam poprzednią znajomość i od randki do randki a potem do ślubu ;)

ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia... Na razie jeszcze się chyba za bardzo stresuje. W sensie boję się rozmarzyć bo jakby nie wyszło to wiecie :(

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio nie myślałyście nawet przez chwilę nad imionami? ;-) Ja dla córki mam wybrane imię odkąd się nawet jeszcze nie staraliśmy ;-) Od dawna postanowione, że będzie Maja :-) ale mój mąż jest przekonany, że będzie chłopak, więc mój brzuch od początku nazywa się Seba :-P chociaż ja do tego imienia nie jestem przekonana :-P W ogóle to dla dziewczynki mam upatrzone kilka opcji ;-) ale dla chłopca jakoś żadne mi tak do końca nie pasowało.. Ostatnio spodobało mi się Marcel :-) ale pewnie jak M się uprze, to i tak będzie Sebastian ;-)
    Kurczę nigdy nie rozmyślałyście ze swoimi partnerami jeszcze na etapie starań o ewentualnych imionach?? To tylko ja tak mam, że ze swoim już dawno rozkminialiśmy jak ewentualnie nazwiemy w przyszłości swoje dzieci...? ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a mój mąż był dobrym kumplem mojego byłego... I bardzo nam kibicował....ale ja się wymiksowałam z tamtego okropnego związku i straciłam kontakt z moim obecnym mężem...ale gdzieś tam myśli uciekały do niego i w końcu się odezwałam do niego i tak pisaliśmy potem spotkania wspólne mieszkanie 2013 rok zaręczyny i 2014 ślub... I teraz świata poza sobą nie widzimy.... W czerwcu był ślub we wrześniu dowiedziałam się że jestem w ciąży a po tygodniu 6tc już w niej nie byłam...jakos tak wyszło że w październiku byłam w kolejnej ciąży z której mamy cudnego synka... W zeszłym roku znowu się udało ale w urodziny męża 24.10 wylądowałam znowu w szpitalu z poronieniem w 6tc i mam nadzieję że teraz szczęśliwie się zakończy....

Co do imion to już dawno mamy wybrane...
    Syn: Rafał Piotr
    Córka:Patrycja Marta

ziuta.w, Martula78, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha mój syn ma na imię Sebastian... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ