X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Jagoda, Ty do mnie z ciastem a ja nie pogratulowalam Ci wczorajszej wizyty w całym zamieszaniu, także robię to teraz. Oby tak dalej!
    Violet, ja mam to samo! Ponieważ nikt nie wie o ciąży, pisząc tu z Wami już się zżyłam. Aż strach myśleć co tu się będzie działo jak się zaczną prenatalne (to już!), połówkowe i porody!
    Teraz kciukasy za duet Marrakech i Olcie ( dobra decyzja!). Jeśli któraś pominęłam, to przepraszam
    Paula, ja wiem że się denerwujesz ale jutro się uspokoisz bo zobaczysz na USG fikajacego bobasa, a my tu będziemy paznokcie obgryzać dopóki się nie podzielisz!

Ja mam kolejną wizytę 22, czyli we wtorek bądź 23. Nie wiem, czy z USG ale pewnie jak ładnie poproszę to zrobi (taka mam nadzieję).

Lotopałanka, Paula222, Violet Flower lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się z Wami zżyłam mimo że o mojej ciąży wie trochę osób to i tak wiem że nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy...no ale nie oszukujmy się z każdym dniem wiemy o sobie coraz więcej i coraz bardziej się będziemy przejmowały sobą nawzajem...

agniecha2101, Dip88, Violet Flower lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny laski piszecie i piszecie ciezko nadrobic ale dalam rade.

Azzurra Gratulacje takich wiesci :)

Ja do wizyty mam 2 tygodnie i 2 dni to tez cala wiecznosc bede wtedy w 10+0 a prenatalne pewnie z 2 tygodnie pozniej jeszcze nic doktorek nie mowil :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO żeby już wszystkie były po prenatalnym to moze będzie więcej oddechu ... póxniej byle do połówkowych ... ale założe sia jaka panika będzie kopie mało kopie haha moze za mało tych ruchów a moze nie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:38

ziuta.w, Dip88, Violet Flower, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    NO żeby już wszystkie były po prenatalnym to moze będzie więcej oddechu ... póxniej byle do połówkowych ... ale założe sia jaka panika będzie kopie mało kopie haha moze za mało tych ruchów a moze nie haha
    Żebyś wiedziała...a jeszcze jak którejś się trafi taki len jak moja pierworodna co to się zaczęła ruszać jakoś po 22 tygodniu, to dopiero będzie stresik:/ nie życzę żadnej(aż) takiego leniucha.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Żebyś wiedziała...a jeszcze jak którejś się trafi taki len jak moja pierworodna co to się zaczęła ruszać jakoś po 22 tygodniu, to dopiero będzie stresik:/ nie życzę żadnej(aż) takiego leniucha.

O_o

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje na razie machało jak szalone lekarz powiedział ,że jak będzie kopać tak cały czas to będę mieć żebra poobijane haha daj Boże nie mogę się doczekać :)

ziuta.w lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Moje na razie machało jak szalone lekarz powiedział ,że jak będzie kopać tak cały czas to będę mieć żebra poobijane haha daj Boże nie mogę się doczekać :)
    Moja też machała jak szalona...na USG. Bardzo późno poczułam ruchy, zapewne też dlatego że łożysko na przedniej ścianie było. Choć lekarz na USG twierdził że Mała kopię tak, że on się boi że mu sprzęt rozwali i on nie ma zielonego pojęcia jakim cudem ja tego nie czuję.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was czytać jak jem :) a ze większość posiłków jem sama, bo moj partner w pracy, to czytając mam wrażenie, ze jem sobie w miłym towarzystwie :)

Azurra, zbudowalas napięcie i...najlepszy final jaki moze byc <3 tak dobrze to czytać! Łap oddech i relaksuj sie, na tyle, na ile to możliwe. Okruszek niech tez teraz troszkę dychnie, miał dzien pełen wrażeń :)

Lotopałanka ale masz piękny brzusio :) faktycznie wystrzelił jak szalony aleee...to jest tak uroczy widok, ze nic tylko sie cieszyć :) No i właśnie, w kolejce bedą Cie puszczać! U mnie praktycznie nic nie widać, ale za to kuleje przez plecy i podwójnie sie mecze w kolejkach :D! Wyglaskaj brzusio :)

Ja relacje zdam dopiero wieczorkiem, bo wizytę mam po 18-ej. A jutro wizyta u rehabilitantki...niech mi pomoże!

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Moja też machała jak szalona...na USG. Bardzo późno poczułam ruchy, zapewne też dlatego że łożysko na przedniej ścianie było. Choć lekarz na USG twierdził że Mała kopię tak, że on się boi że mu sprzęt rozwali i on nie ma zielonego pojęcia jakim cudem ja tego nie czuję.

Haha o jacie to dobre :D ja jestem straszny suchar i chciałabym poczuc jak najszybciej zeby przynajmniej byc ciut spokojniejsza ... współczuje ze tyle czekałaś , widac na pewne czynniki wpływu nie mamy :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Haha o jacie to dobre :D ja jestem straszny suchar i chciałabym poczuc jak najszybciej zeby przynajmniej byc ciut spokojniejsza ... współczuje ze tyle czekałaś , widac na pewne czynniki wpływu nie mamy :)
    Też jestem szczupła ( nie aż tak drobniutka jak Ty, ale szczupła i dość wysoka) i zarówno na brzuch, jak i na ruchy sobie poczekałam w poprzedniej ciąży. USG tez mialam bardzo długo przez pochwe, wiec teoria że dziewczyny z nadwagą czują pozno ruchy, szybko maja brzuszek nie jest do konca prawdziwa.

Marrakech, ja bym bardzo chciała żeby to było ostatnie takie napięcie w tej ciąży. Pierworodna była grzeczniutka, a tu się niezły diabeł szykuje;)
    Nie mogę się doczekać info o tych Twoich szatanach;)
    Co Ci na tej rehabilitacji beda robić??

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi juz od 2 usg lekarz też robił usg przez brzuszek bo lepiej widać małe niz dopochwowo :) tak sie wysoko ulokowło ze tym wziernikiem to cięzko ;D
    Jeju jak ja marze żeby było dobrze ... chiałabym juz zobaczyc maleństwo jak tam szaleje a nie w domu mi włosy dęba stają

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy ruchy czulam w 17 tygodniu wiec mam nadziejej ze teraz rownie szybko bedzie. Zawsze matka spokojniejsza :) I ngdy nie doswiadczylam kopniaka w zebro synek zawsze kopal mnie po bokach i bylo to dobrze widac :)

ziuta.w lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tego na razie nie umiem wyobrazić... póki co mam w głowie żeby to małe serdusio tam biło a małe rosło ... przegiełam z tą rejestracją na 25 haha

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 16 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Też jestem szczupła ( nie aż tak drobniutka jak Ty, ale szczupła i dość wysoka) i zarówno na brzuch, jak i na ruchy sobie poczekałam w poprzedniej ciąży. USG tez mialam bardzo długo przez pochwe, wiec teoria że dziewczyny z nadwagą czują pozno ruchy, szybko maja brzuszek nie jest do konca prawdziwa.

Marrakech, ja bym bardzo chciała żeby to było ostatnie takie napięcie w tej ciąży. Pierworodna była grzeczniutka, a tu się niezły diabeł szykuje;)
    Nie mogę się doczekać info o tych Twoich szatanach;)
    Co Ci na tej rehabilitacji beda robić??

Jeszcze nie wiem, na pewno potrzebuje jakis ćwiczeń, a czy cokolwiek więcej można mi zalecić to watpię...ale skonsultować sie musze, bo ciezko sie chodzi, a jak zle kucne lub zle sie schylę to ból jest ogromny :(
    Pozale sie tez dzis panu ginekologowi :)

Tez jestem dość szczupła/„normalna” i wysoka, mam 179 i moze to dlatego ten brzucholek sie chowa. Wyglądam jakbym sie solidnie najadła..

P.S. Tez sie tak łatwo wzruszacie teraz? Rozczulam sie jak nie wiem co! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 16:32

a3pfhxv.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteś cały 1cm wyższa ode mnie :)

marrakech2708 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja całe 170cm :D :D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston

Wysłany: 16 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wow! Rzadko sie to zdarza, fajnie :) czyli to nie wzrost wyciaga moj brzuszek..

a3pfhxv.png

Wysłany: 16 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    To ja całe 170cm :D :D

Taki złoty środek, jeszcze nie haczysz głowa o sufit, ale tez nie jest to mało :) choć ja tam uważam, ze czy 150 czy 190 to najważniejsze, zeby siebie sama lubić i akceptować,o! A jak byłam młodsza to mi moj wzrost przeszkadzał :) teraz go akceptuje bez problemu :)

bondzik007 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 164 ;D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ