Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicCherryCupcake wrote:Mnie to wkurzają tacy nawiedzeni lekarze ;/. Kurde nawet jak Kobieta nie wymiotuje i czuje się w miarę dobrze to jak chce to i tak powinna iść na zwolnienie. To OSTATNIE chwile które możemy poświęcić tylko sobie.. Przygotować się do tak ważnej roli.. po prostu odpocząć ;/
W Polsce i tak jest super wystarczy zmienić lekarza. A tu w Holandii nie ma czegoś takiego jak L4 poprostu zgłasza się chorobę w pracy i się siedzi w domu i raz w tygodniu kontrola z urzędu dzwoni żeby sprawdzić co i jak a przeważnie po miesiącu wzywają na kontrolę do urzędu i w 90% zawsze każą wrócić do pracy. A w ciąży to już wogole tu średnio kobiety pracują do 35 tc i nie mówię o pracy lekkiej tylko o pracy fizycznej gdzie trzeba dźwigać lub stać po 9 godz w pracy. Żadne bóle kręgosłupa, wymioty czy inne nie przejdą powiedzą że to normalne w ciąży i to nie choroba. Tutaj jest totalna masakra. Do pracy wraca się 10 tyg po porodzie tyle jest macierzyńskiego.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Dibolek a myślałaś o zmianie lekarza? Kochana ja bym zdrowa się w takich godzinach zaharowała a co mowa z Dziedziątkiem pod serduszkiem ;/ . Konował normalnie ;/
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek, owszem lekarz ma 100% racji w tym co powiedział i PIP z pewnością przyjrzała by się dokładnie takiemu pracodawcy. Ja np. teraz nie jestem na L4, bo właśnie pracodawca dostosował pode mnie stanowisko także wszystko się da zorganizować z każdym pracodawcą, bo prawo pracy jest po stronie kobiet w ciąży
-
TaPaT wrote:Dibolek, owszem lekarz ma 100% racji w tym co powiedział i PIP z pewnością przyjrzała by się dokładnie takiemu pracodawcy. Ja np. teraz nie jestem na L4, bo właśnie pracodawca dostosował pode mnie stanowisko także wszystko się da zorganizować z każdym pracodawcą, bo prawo pracy jest po stronie kobiet w ciąży
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
TaPaT wrote:Dlatego pracodawca ma obowiązek oddelegować Cię do domu ponieważ nie może stworzyć dla Ciebie odpowiednich warunków pracy i normalnie wypłacać pensje jakbyś pracowała
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
TaPaT wrote:Jeżeli nie zapytasz to się nie dowiesz, a jesteś w tej komfortowej sytuacji, że chroni Cię prawo pracy. Także ja będąc na Twoim miejscu próbowałabym od razu
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja Was podziwiam jak macie wizyte raz na miesiąc i czekacie ... ja bym nie ogarnęła
Dibolek ja bym chyba tez zmieniła lekarza... to ze zrobił stymulacje po której większości się udaje , nie znaczy , ze dobrze Cię będzie prowadził ;/ aczkolwiek wiadomo Twoja decyzjaa bierzesz po 2 stratach jakies leki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:15
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Ja Was podziwiam jak macie wizyte raz na miesiąc i czekacie ... ja bym nie ogarnęła
Dibolek ja bym chyba tez zmieniła lekarza... to ze zrobił stymulacje po której większości się udaje , nie znaczy , ze dobrze Cię będzie prowadził ;/ aczkolwiek wiadomo Twoja decyzjaa bierzesz po 2 stratach jakies leki ?
aktualnie tylko duphaston
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:nie wiem czy tacy istnieją
Ja bym zrobiła rekonesans w necie/wśród koleżanek, który lekarz nie robi problemów z wystawieniem zwolnienia i się do niego udała, po prostu. Pertraktacje z niektórymi pracodawcami na temat praw pracowniczych to kopanie się z koniem, więc co by się dodatkowo nie stresować moze lepiej pójśc do ludzkiego lekarza, który zrozumie złe samopoczucie.
Oczywiście zapytać pracodawcy nie zaszkodzi, bo może okaże się jednak z tych"porządnych".futuremama lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Istnieją, ale to jest procent. Większość"wysyła" ciężarne na zwolnienia, niezgodnie z prawem zresztą bo tak jak pisze TaPaT pracodawca musi Ciebie zwolnić że świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia, jeśli nie ma zajęcia odpowiadającego kwalifikacjom i jednocześnie odpowiedniego dla ciężarnej.
Ja bym zrobiła rekonesans w necie/wśród koleżanek, który lekarz nie robi problemów z wystawieniem zwolnienia i się do niego udała, po prostu. Pertraktacje z niektórymi pracodawcami na temat praw pracowniczych to kopanie się z koniem, więc co by się dodatkowo nie stresować moze lepiej pójśc do ludzkiego lekarza, który zrozumie złe samopoczucie.
Oczywiście zapytać pracodawcy nie zaszkodzi, bo może okaże się jednak z tych"porządnych".
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:wiem ale po tyle zmianach lekarzy juz nie wiem czy znajde lepszego w moim miescie, szanse sa bardzo znikome.
aktualnie tylko duphaston
A nie badałaś krzepliwości np ? troche na 2 straty duphaston to tak na ryzyko bym powiedziała ;/ ale mam nadzieje ze nic się nie stanie tym razem i nic organizm sie buntował nie będzie :)bierz moze profilaktycznie folian nie zwykły kwas foliowy , a wczesniejsze ciąże w jakich tyg straciłas ?
No wiem ... ja jeżdżę do innego miasta zupełnie do lekarza , bo tu to masakra ;/" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:A nie badałaś krzepliwości np ? troche na 2 straty duphaston to tak na ryzyko bym powiedziała ;/ ale mam nadzieje ze nic się nie stanie tym razem i nic organizm sie buntował nie będzie :)bierz moze profilaktycznie folian nie zwykły kwas foliowy , a wczesniejsze ciąże w jakich tyg straciłas ?
No wiem ... ja jeżdżę do innego miasta zupełnie do lekarza , bo tu to masakra ;/
5tydz i 7
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja to samo jak Karmalkova.. juz po jednej stracie wyruszylam do innego miasta co ogarnie to i owo żebym czuła się bezpiecznie.. no i nie żałuję. Kasy idzie mnóstwo ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Dziecko warte jest wszystkiego.
Violet zapytajcie sie czy możecie serduszkowacczasem po prostu pęka jakieś na naczynko np.
-
Dziewczyny tak od czasu do czasu Was podczytuje ale nie dalabym rady regularnie brac udzial w dyskusji;) dzis zaczynam 12 tyg i również mam termin na sam początek grudnia.
Mam pytanie bo juz nie wiem co z tyn zrobic..od początku ciazy mam mega wzdecia, brzuch jakby to byl koniec4 miesiaca a na wadze ani grama nie przytylam. Po prostu brzuch mi wywala od wszyskiego. Teraz jak duphastonu praktycznie nie bioree jest duzo lepiej ale mimo wszystko czasem juz jak wstaje to czuje wzdety brzuch..macie na to jakies sposoby czy ten problem Was nie dotyczy? Troche mnie to krepuje bo jednak ciazowy brzuszek jest cudowny ale wzdety niekoniecznie pozadany;)