X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumchen30 wrote:
    Dziewczyny tak od czasu do czasu Was podczytuje ale nie dalabym rady regularnie brac udzial w dyskusji;) dzis zaczynam 12 tyg i również mam termin na sam początek grudnia.
    Mam pytanie bo juz nie wiem co z tyn zrobic..od początku ciazy mam mega wzdecia, brzuch jakby to byl koniec4 miesiaca a na wadze ani grama nie przytylam. Po prostu brzuch mi wywala od wszyskiego. Teraz jak duphastonu praktycznie nie bioree jest duzo lepiej ale mimo wszystko czasem juz jak wstaje to czuje wzdety brzuch..macie na to jakies sposoby czy ten problem Was nie dotyczy? Troche mnie to krepuje bo jednak ciazowy brzuszek jest cudowny ale wzdety niekoniecznie pozadany;)
    Mi przy wzdeciach też pomaga espumisan

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy zmieniać suplement.. Biorę teraz pregna plus.
    Wy zmieniacie?

Ja od początku biorę prenatal uno teraz zamieniam na duo :) a można też brać classic +dha bo to samo a troche taniej wyjdzie chyba :) jedne z najbardziej polecanych suplementów obecnie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

Wysłany: 22 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy zmieniać suplement.. Biorę teraz pregna plus.
    Wy zmieniacie?
    Magda ja też biorę pregna plus i z ciekawości zapytam jutro lekarza czy zmieniać za trzy tygodnie na jakiś z DHA. Na razie mówił mi że Pregna plus jest w zupełności wystarczającym preparatem.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Magda ja też biorę pregna plus i z ciekawości zapytam jutro lekarza czy zmieniać za trzy tygodnie na jakiś z DHA. Na razie mówił mi że Pregna plus jest w zupełności wystarczającym preparatem.
    Daj znać proszę :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Futuremama, a czy od Twojej dzisiejszej rozmowy zależeć może awans lub podwyżka?wiem, że już o tym pisałaś co nieco ale przepraszam, wyleciało mi. Pamiętaj, że jako takiego obowiązku informowania pracodawcy nie masz. Ja bym się jeszcze wstrzymała w związku z tym-i pisze to JA która kilka dni temu powiedziała szefowi:-) ale u mnie sytuacja inna. Jak się później będą czepiać ( a nie sądzę, bo to by była dyskryminacja) to im powiesz, że to było wcześnie i jeszcze nie byłaś przekonana czy będzie ok. Masz prawo to zachować dla siebie. Niestety, ale może się okazać że ominie Cię jakaś premia(jakaolwiek, niekoniecznie kasa) ze względu na ciążę.
    Mnie w pierwszej ciąży chcieli pozbawić możliwości wyjazdu na szkolenie, bo stwierdzili że pewnie w kwietniu nie pojadę bo w maju rodzę. Oczywiście zrobiłam zadymę i się wycofali, ale niestety przedsiębiorcy tak działają:/

Najpierw posłuchałam o podwyżce i kiedy awans a potem dowaliłam o ciąży :D

Normalnie rozmowa życia :D wszystko zajebiście mege mega mega, wszyscy chwalą, wszyscy zadowoleni ale na awans nieco za szybko i muszę się rozwijać więc zrealizować dodatkowe zadanie. Jak brak mi czasu to mi zapewnią. Teoretycznie powinnam mieć go za pół roku ale z racji świetnej roboty propozycja że teraz część podwyżki a druga część i awans od września.
    I oczywiście co ja na to? Głowę spuściłam, buraka walnęłam :D Lider tak na mnie patrzy a ja mu na to pod nosem, że jestem w ciąży w takim układzie żadnego awansu nie będzie bo choć planuję wtedy jeszcze pracować to ciężarnych się nie awansuje :D :D
    On tak patrzy na mnie ze stoickim spokojem ale uśmiechem na twarzy, że on nie widzi przeciwwskazań :D
    Stres mnie tak zżarł że to kino ogólnie :D
    Ale wszystko na mega plus. Nie dam rady Was teraz nadrobić. Muszę ochłonąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 15:04

Magdaa21, Violet Flower, ziuta.w, bondzik007, Azzurra lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie widzisz ! to tylko tak groźnie się wydawało :) docenili Cię i super mało kto ma taką pracę :) gratki :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 22 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Daj znać proszę :)
    Jasne, dam znać. Nawet byłam wczoraj u endokrynologa i pytała mnie Pani doktor co biorę w ciąży. I również powiedziała, że Pregna plus to bardzo dobry suplementy. Bo ma wszystko co najważniejsze w odpowiednich dawkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 15:09

Magdaa21 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 22 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

Normalnie rozmowa życia :D wszystko zajebiście mege mega mega, wszyscy chwalą, wszyscy zadowoleni ale na awans nieco za szybko i muszę się rozwijać więc zrealizować dodatkowe zadanie. Jak brak mi czasu to mi zapewnią. Teoretycznie powinnam mieć go za pół roku ale z racji świetnej roboty propozycja że teraz część podwyżki a druga część i awans od września.
    I oczywiście co ja na to? Głowę spuściłam, buraka walnęłam :D Lider tak na mnie patrzy a ja mu na to pod nosem, że jestem w ciąży w takim układzie żadnego awansu nie będzie bo choć planuję wtedy jeszcze pracować to ciężarnych się nie awansuje :D :D
    On tak patrzy na mnie ze stoickim spokojem ale uśmiechem na twarzy, że on nie widzi przeciwwskazań :D
    O wow! Super, gratuluję. No to rozwalilas system jednym słowem :D

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzisiaj o 19 wizyta, życzcie mi powodzenia :)

Karmelkovaa, Magdaa21, Lotopałanka, Violet Flower, olciaa, Dip88, bondzik007, futuremama, RudyTygrysek, Malinowa_Czekolada, TaPaT, Paula222 lubią tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna na rynku też jest wysoko :) z tego co ja zostałam poinformowana duużo lekarzy preferuje pregne mój lekarz też, nawet mam z tej firmy karte ciąży załozoną hehe, jeżdżą przedstawiciele po klinikach i przychodniach i szukają sobie tych co będą ich promować :) ja jednak wybrałam prenatal :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Jasne, dam znać. Nawet byłam wczoraj u endokrynologa i pytała mnie Pani doktor co biorę w ciąży. I również powiedziała, że Pregna plus to bardzo dobry suplementy. Bo ma wszystko co najważniejsze w odpowiednich dawkach :)
    Na necie jest szał teraz na prenatal duo. Dlatego się zastanawiam. Ale nie wiem, lekarz mi powiedział że jak chce mogę zmienić ale nie muszę. To już nie wiem:p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka powodzenia :D i reszta dziewczyn tez nie mogę się doczekac nowych fotek uwielbiam oglądac bobasy a te coraz większe <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

O, temat dla mnie interesujący, bo też teraz walczę o podwyżkę. Dziś miałam krótką rozmowę o premii i podwyżce takiej standardowej grupowej, którą ponoć dostałam w wyższej kwocie niż inni, jestem w stanie w to uwierzyć, bo rzeczywiście więcej niż co roku. Ale ja chcę coś bardziej konkretnie i do rozmowy mamy powrócić w czerwcu... A ja w czerwcu chciałam powiedzieć o ciąży i też jestem ciekawa jak to się potoczy. :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Spróbuj zadziałać espumisanem mojej koleżance pomagał w ciąży :)
    Srednio chce brac cos choc wiem ze espumisan bezpieczny. Zastanawiam sie czy problem wystepuje czesto czy ja mam taka przypadlosc..moze taki urok..mdlosci i wymiotow nie mialam to wzdecia sa..

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan pomoze tylko na prace jelit więc jak masz się meczyc to mozna spokojnie brac :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 22 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka kciuki za wizytę! :)
    Karmelkovaa ja też lubię oglądać te zdjęcia z wizyt kiedy widać coraz więcej szczegółów :) sama nie mogę się doczekać mojej jutrzejszej wizyty. Na ostatniej trzy tygodnie temu dzidziuś miał 3mm więc nie było w sumie nic widać :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 22 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Daniela? Chyba dawno się nie odzywała...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka trzymamy kciuki :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka kciuki zacisniete
    PAULA jak tam po wizycie u diabetologa??

Paula222 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Patka kciuki za wizytę! :)
    Karmelkovaa ja też lubię oglądać te zdjęcia z wizyt kiedy widać coraz więcej szczegółów :) sama nie mogę się doczekać mojej jutrzejszej wizyty. Na ostatniej trzy tygodnie temu dzidziuś miał 3mm więc nie było w sumie nic widać :)

Violet to teraz już będzie widać wszystko ładnie :))

Violet Flower lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ