Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłe Panie
U mnie wszystko w porządku. U namlodszej (najmłodszego?)z rodu też. Wg USG 9 TC.
Mieliśmy troszkę nieporozumienie z doktorkiem, bo po wystawieniu karty ciąży chciał mnie pożegnać ale oczywiście nie dałam się wyrzucić z gabinetu bez USG. Doktorek robił mi w zeszła środę, więc był przekonany że to mi wystarczy. Powiedziałam mu, że moje zdrowie psychiczne i święty spokój mojego męża zależą od tego, czy mi zrobi USG i zrobiłale to było szybkie USG żeby mi udowodnić że ciąża żywa. Muszę się umówić na prenatalne, pewnie jakoś 8 bądź 10.
Paula222, Martula78, Lotopałanka, TaPaT, futuremama, Marti83, Magdaa21, Malutka_94, Violet Flower, bondzik007, olciaa, inaa, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Dip88, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Azzurra super, że wszystko ok !
Dobrze, że nalegałaś na usg chociaż będziecie z mężem spokojniejsi
Lotołapanka jeszcze nie mierzyłam, zmierzę po kolacji i jutro na czczo jestem ciekawa jak wyjdzieAzzurra lubi tę wiadomość
-
Ja już na ogórki patrzeć nie mogę ale jeszcze tylko pół roku
Azzurra super że wszystko w porządku i jesteś spokojniejsza....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:35
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Cudownie Azzura. Pisze bez buziek emotikonek bo z komórki więc niby bez emocji ale uczuć mnkstwo. Przede wszystkim ulga a propos Twojego krwawienia plamienia, Bo ja to właśnie rano doświadczyłam mam pytanie- czy lekarz nie zasugerował, że może było ono spowodowane zmianami hormonalnymi i faktem że na tym etapie ciąży zaczyna ciałko żółte przeistaczac się w łożysko i stąd skoki progestrony itp? Cholera tak się martwię.. choć staram się być racjonalna i pragmatyczna. I nie wertowac netu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:38
Azzurra lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Paula222 wrote:Azzurra super, że wszystko ok !
Dobrze, że nalegałaś na usg chociaż będziecie z mężem spokojniejsi
Lotołapanka jeszcze nie mierzyłam, zmierzę po kolacji i jutro na czczo jestem ciekawa jak wyjdzieludzką twarz i kazał się rozebrać raz dwa;)
Dziewczyny, dziękuję za kciuki.
Dokładnie rok temu siedziałam w tym samym gabinecie i sprawdzaliśmy czy czasem mała się nie przekręciła glowkowo przed planowanym CC. A tu już rodzeństwo w drodze...Paula222 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka ale Ci dobrze, że cukry nie szaleją
Oby tak zostało
Azzurra podziwiamJa jestem z tych co nie bardzo potrafią walczyć o swoje, chociaż przy mężu trochę się wyrobiłam. Podziwiam
Martula78 miałaś plamienie ? ALe brązowe ? -
Paula222 wrote:Lotopałanka ale Ci dobrze, że cukry nie szaleją
Oby tak zostało
Azzurra podziwiamJa jestem z tych co nie bardzo potrafią walczyć o swoje, chociaż przy mężu trochę się wyrobiłam. Podziwiam
Martula78 miałaś plamienie ? ALe brązowe ?2006 Kubuś
Martula78 wrote:Cudownie Azzura. Pisze bez buziek emotikonek bo z komórki więc niby bez emocji ale uczuć mnkstwo. Przede wszystkim ulga a propos Twojego krwawienia plamienia, Bo ja to właśnie rano doświadczyłam mam pytanie- czy lekarz nie zasugerował, że może było ono spowodowane zmianami hormonalnymi i faktem że na tym etapie ciąży zaczyna ciałko żółte przeistaczac się w łożysko i stąd skoki progestrony itp? Cholera tak się martwię.. choć staram się być racjonalna i pragmatyczna. I nie wertowac netu..
Kochana mi lekarz powiedział że te plamienia w pierwszym etapie ciąży mogą oznaczać i najczęściej oznaczają NIC. Ja nie wnikalam, bo ja plamilam w terminie@, zarówno w poprzedniej ciąży jak i teraz. Nie jesteś w terminie okresu?
Jutro na wizycie pewno się uspokoisz, tak jak ja.
Beznadzieja z tymi plamieniami, kupa stresu tylko:/
-
Azzurra wrote:Kochana mi lekarz powiedział że te plamienia w pierwszym etapie ciąży mogą oznaczać i najczęściej oznaczają NIC. Ja nie wnikalam, bo ja plamilam w terminie@, zarówno w poprzedniej ciąży jak i teraz. Nie jesteś w terminie okresu?
Jutro na wizycie pewno się uspokoisz, tak jak ja.
Beznadzieja z tymi plamieniami, kupa stresu tylko:/2006 Kubuś
Martula78 wrote:No rano było lekko różowe na papierze... A potem na okładce brązowe. Tylko do 10 ranio. Potem czysta wkladka...od razu zapisałam lutke duphaston lyknelam.. nic mnie nie boli... nic więcej nie zrobię chyba.. . Ale boję się.
-
Witajcie
Ja już tez po wizycie i wszystko z dzidziusiem w porządku. Maluszek ma 4 cm, serduszko pięknie bije. Podczas usg maleństwo tak brykało, a mi aż łzy poleciały. Wg usg jest większy czyli dziś 11 tc. Termin porodu przesunął mi się na 11 grudnia 2018r. Następną wizytę mam 5 czerwca.
W ogóle to nie pisałam przez weekend bo w sobotę mieliśmy przygotowania do komunii córci, w niedzielę uroczystość a wczoraj miałam dzień urlopu więc odpoczywalam.
Azzura cudowne wieści z wizyty
Violet ja też miałam brązowe plamienie dobę po współżyciu i na razie mamy zakaz. Dobrze, że u Ciebie lepiejAzzurra, Lotopałanka, Martula78, Magdaa21, Malutka_94, TaPaT, Violet Flower, Angelika83, futuremama, bondzik007, olciaa, inaa, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Dip88, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Już po wszystkim, bobas rośnie prawidłowo, serduszko puka, wszystko jest dobrze
Tak się cieszę
A tak szkrab się prezentuje/
https://zapodaj.net/169a89edfa3c3.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:04
Martula78, Lotopałanka, Azzurra, Malutka_94, TaPaT, Violet Flower, Angelika83, futuremama, Marti83, bondzik007, inaa, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Dip88, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Marti i Patka gratuluję.... Super że wszystko ok...
No mnie Paula martwią ciągle cukry na czczo.... Nie wiem co zrobić żeby były niższeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:02
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Jacie staralam sie Was ponadrabiać ale tak czesto piszecie ze nie ma szans;D. Ale zdecydowanie te forum mnie podtrzymuje na duchu bo mowicie raczej tylko o dobrych rzeczach;D.
Zauwazylam ze pisalyscie cos o plamieniach.Ja rowniez mialam plamienia we wczesnej ciazy 5-6 tydzien. Przepłakalam wtedy caly dzien, bo do tego miałam skurcze jak na okres wiec myslalam ze kolejna ciaza stracona ale teraz wiem ze ponoc takie bole i plamienia sa calkiem normalne. A jesli ktos przyjmuje heprayne to w ogole. Moze kogos to uspokoi ;p
Jesli chodzi o roztepy to od ktorego miesiaca sie smarujecie? Dopiero po 3 ? Jakos sie boje narazie. I zastanawiam soe czy nie uzywac oleju kokosowego.
Bylam wczoraj na wizycie, ponoc najwikesze ryzyko poronienia minelo;))). Coco jambo i do przodu;). -
Gratuluję dobrych wieści
Ja mam już wyniki badań, w sumie krew jest ok, ale w moczu wyszły mi ciała ketonowe, poza tym liczne bakterie i leukocyty. I rzeczywiście dzisiaj dostałam zapalenia pęcherzapowiedzcie mi, czy z tym zapaleniem mogę iść do lekarza rodzinnego? Bo nie wiem...
Malutka_94
-
Ogólnie jem śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, 2 kolacja i powinnam jeszcze coś przed snem ale już nie daje rady hehehe no bo ile można jeść... Tak miałam jeść posiłki w poprzedniej ciąży... I teraz próbuje podobnie