Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malutka_94 wrote:Gratuluję dobrych wieści
Ja mam już wyniki badań, w sumie krew jest ok, ale w moczu wyszły mi ciała ketonowe, poza tym liczne bakterie i leukocyty. I rzeczywiście dzisiaj dostałam zapalenia pęcherzapowiedzcie mi, czy z tym zapaleniem mogę iść do lekarza rodzinnego? Bo nie wiem...
-
Np dziś.
Pierwsza kolacja o 18.00
2 kromki chleba razowego z sałatą i wędlina
2 parówki
Kubek herbaty z cytryną oczywiście bez cukru
I sałatka z warzyw tj. 3 łyżki kukurydzy, 1 łyżka fasoli, pomidor, szczypiorek, 2 świeże ogórki, 3 kiszone ogórki i 4 rzodkiewki
Na 2 kolacje o 20.00-20.30
2 sucharki i 3/4 szklanki mleka -
Gratuluję udanych wizyt !
cieszę się , że same dobre wieści
Jeju Wy diety a ja nic ;/ jem co idzie i kiedykolwiekMarti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Azzura, Marti83, Patka gratuluję udanych wizyt
super, że z Waszymi maluszkami wszystko ok<3
Martula78 nie przejmuj się tym plamieniem, ważne że przeszło. Rozumiem co czujesz, bo wczoraj przeżywałam to samo. Ale póki co czysto. Byle do jutra. Jyz się nie mogę doczekać tej jutrzejszej wizyty i usłyszeć jakieś dobre wieści...Marti83 lubi tę wiadomość
-
Malutka_94 wrote:Gratuluję dobrych wieści
Ja mam już wyniki badań, w sumie krew jest ok, ale w moczu wyszły mi ciała ketonowe, poza tym liczne bakterie i leukocyty. I rzeczywiście dzisiaj dostałam zapalenia pęcherzapowiedzcie mi, czy z tym zapaleniem mogę iść do lekarza rodzinnego? Bo nie wiem...
-
Lotopałanka słyszałam, że nie którym dziewczynom jakiekolwiek pieczywo nie służy.... Ale sama nie wiem. Jaki masz cukier godz po pierwszej kolacji ? Ja zaraz będę mierzyć, chociaż przyznam że za dietetyczna ta kolacja nie była...
W poprzedniej ciąży nie jadłam tej kolacji przed snem. W ogóle wybadałam co mi podnosi i tego nie jadłamZobaczymy jak teraz będzie.
-
Ładnie Paula takiego to ja chyba nigdy nie będę miała...
ale dobra koniec tematu mojej cukrzycy muszę sobie jakoś poradzić... Najwyżej znowu się skończy z insuliną i milionem kłuć dziennie.... Jeszcze tylko pół roku
-
Czesc Dziewczyny! Ja też po wizycie kontrolnej, maluch rośnie jak na drożdżach i ma 5.74 cm
serduszko bije miarowo, 162 na minutę. Wg OM to 11t7d, wg usg 12t2d.
Do foty dzis maluch nie miał ochoty pozowac, specjalnie wyraźnie nie wyszło ani przez transwaginalne ani przez brzuch.
Od jutra do pt mam zwolnienie bo chyba dopadla mnie dziś rwa kulszowa i nie mogę się schylac.. mam odpoczywać i jeść, waga moja spadla jeszcze o niecały 1kg od wizyty poprzedniej 3tyg temu, ogolnie straciłam ponad 6kg... dobrze że biorę witaminy i jem dużo owoców. No ale następnym razem musze utyc choc troche (a co najlepsze, zawsze mialam troche cialka i raczej z przytyciem problemów nie było; teraz wiszą na mnie wszystkie spodnie)...futuremama, Lotopałanka, Violet Flower, Marti83, Magdaa21, TaPaT, RudyTygrysek, olciaa, Azzurra, inaa, Irminka1231, Paula222, Karmelkovaa, bondzik007, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Dip88, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Co do plamien, mnie to spotkało mimo braku serduszkowania ( trochę się boimy przez stratę). Byłam na sor jak tylko zobaczyłam brązowy śluz. Lekarz na SOR a później mój prowadzący powiedzieli że w pierwszym trymestrzr Plamienia się zdarzają przez hormony. Brązowe zazwyczaj nie oznaczają nic złego i po współżycie jak najbardziej mogą się pojawić przez mocniejsze ukrwienierozumiem Wasz strach ale starajcie się myśleć pozytywnie. U mnie pierwszy dzień od 2 tygodni bez Plamienia
Co do witamin to ja nie wiem co brać. Mam mutacje MTHFR A1289C ale wszystkie wyniki w normie więc może postawię na prenatal duo mimo że ma kwas syntetyczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:20
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)