X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra jeśli tylko Cię to uspokoi to leć :* zobaczysz Malucha i będziesz mogła ze spokojną głową wyjechać :)

Azzurra, TaPaT lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu- wszystko dobre co się dobrze kończy:) czy sn czy CC.
    Choć osobiście zetknęłam się z uszczypliwymi komentarzami, że nie zrobiłam wszystkiego żeby urodzić sn(to w realu) oraz że CC to nie poród(to na tym forum).
    Koło nosa mi to lata. Ja po CC czuję się fantastycznie, moje dziecko również a to najważniejsze!:)

ziuta.w lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojętne jakie znaczenie ma imię dla dziecka, aby mi się podobało i Mężowi ;)
    Zresztą imiona mamy wybrane od wielu wielu lat.

Pytała któraś z Was o szczepienia - tak my normalnie będziemy szczepić. Nie wiem czy tylko na refundowane czy jakieś dokupować, ale na to będzie jeszcze czas.

Bondzik przykro mi z powodu pieska :(

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    I my po wizycie : a wiec tak : usg penetralne ale stwierdzili ze dziecko jest za małe , duża rozbierznosc jak dla mnie :USG 10+6 a z miesiączki : 12+1. Ale NajwzniejsZe ze się rozwija i słyszeliśmy serduszko mierzy 4cm :) Przełożyli za 3 tyg wizytę .
    Mam jakaś infekcje w moczu i przepisali mi antybiotyk .
    Niestety mam cukrzyce ciążowa , oprócz diety dostałam glukomierz i instrukcje co i jak . Oczywiście w związku z tym chcą widzieć mnie co 2 tyg na kontrole . Stad tez przez cukier w moczu ta infekcja . Zaproponowali mi tez ze mogą mieć problem z wymierzeniem dokładnych wymiarów i będą chcieli kolejne usg zrobic dopochwowe? Zastanawiam się czy to bezpieczne dla dziecka .
    Pozdrawiam was ciepło i zmykam spać
    Wstawanie codziennie do pracy o 6 jest wykańczające . Na szczęście w niedziele wymarzony urlop i w drogę do Ojczyzny .
    Ogromnie się cieszę bo już rok nie byłam . Natomiast obawy mam takie jak takie upały przeżyje i jak zniosę lot - i do tego idziemy na wesele a ja nadal Nie mam żadnych butów bo w żadne stopa mi nie wchodzi - co robić - pójdę w trampkach :)

Dip88, agniecha2101, olciaa, Azzurra, ziuta.w, futuremama, Magdaa21, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 proszę wpisz mi date porodu na 15 grudnia
    Kolejna wizyta i usg 15 czerwca :)

Paula222 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc z powodu naglej i ciężkiej cholestazy, a co się z tym wiąże zagrozeniem zycia dziecka. Mialam skończony 39 tydzień, ale organizm się w ogóle do porodu nie szykował. Byłabym idiotka bez serca, gdybym się w tej sytuacji na cc nie zgodzila. Bałam się potwornie, ale okazało się, że wcale nie było strasznie. W ogóle nie mam problemu z tym, że nie rodzilam sn. Czasen się tylko smieje, że mam dziecko, a nie wiem, co to są bóle porodowe.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura tez jestem zdania zeby się gdzieś wcisnąć i uspokoić :)
    Ja chciałm mieć szanse do sn poczuć jak to jest urodzić dziecko siłami natury o cóż życie zweryfikowało , ale ak dotrwam do tego momentu i przezyje ja i dziecko będę wdzięczna Bogu , że wgl miałam możliwość zostać mamą ... nie wązne czy to cc ... poród to poród , każdy kosztuje łez trosk i zmartwień o to najmniejsze

ZUZAK moje też takie dzisiaj :) ja za tydzień mam prenatalne 2giego super ze dzidzi rośnie to najwazniejsze

Mi się zmienił termin na 16grudnia tak mam wpisane w karte ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:05

Azzurra lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Bondzik, współczuję:/

Karmmelkovaa, gratuluję udanej wizyty

Ja odczuwam jakąś straszną potrzebę skorzystania przed weekendowym wyjazdem z pakietu medycznego i pójścia na USG do innego lekarza. Jeśli uważacie, że to głupi pomysł to śmiało piszcie, może potrzebuję wirtualnego'kopniaka'.

Korci mnie, żeby przed wyjazdem się upewnić czy u dzidzi ok...korci mnie, bo znalazłam niedaleko domu przychodnie z dobrymi lekarzami. Jeden szczególnie wpadł mi w oko.(jako lekarz of course:-)
    Lekarz który mnie obecnie prowadzi jest super, ale...po ostatniej wizycie zastanawiam się czy aby nie dać szansy innemu, chociażby jednorazowo.

Co myślicie? Upadłam na głowę?:/

Azzurra, a co to za przychodnia i ten lekarz?

Ja jeszcze nie mam swojego docelowego lekarza. :( Byłam dwa razu u dr Szymusik, bo miałam z nią styczność wcześniej i mam do niej zaufanie. Ale USG prenatalne robię w Gamecie u dr Kozłowskiego (poleconego przez nią) i w Bora-Med u dr Szpotańskiej.
    Dodatkowo chodzę do Luxmedu w ramach pakietu, bo tam robię za darmo badania z krwi itp.
    A poród na dzień dzisiejszy planowałabym w MSWiA.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam okropne mdłości i pieczenie w żołądku, bez przerwy, czy to normalne?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam 8-9 tydzień

ja teraz mam jakies kłucia w pochwie jakby po prawej stronie jakby ... mam nadzieje ze to tylko po badaniu nic groxnego , nie lubię

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wpisałam, mam nadzieję, że nikogo nie pomijam ;)

Ja czuję się pełna na żołądku dziś. Chyba z obiadem przesadziłam i trochę mam zastój na żołądku :P

ZUZAUK gratuluję dobrych wieści <3 Ja tak samo działam z glukometrem. Jest co robić :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Azzurra, a co to za przychodnia i ten lekarz?

Ja jeszcze nie mam swojego docelowego lekarza. :( Byłam dwa razu u dr Szymusik, bo miałam z nią styczność wcześniej i mam do niej zaufanie. Ale USG prenatalne robię w Gamecie u dr Kozłowskiego (poleconego przez nią) i w Bora-Med u dr Szpotańskiej.
    Dodatkowo chodzę do Luxmedu w ramach pakietu, bo tam robię za darmo badania z krwi itp.
    A poród na dzień dzisiejszy planowałabym w MSWiA.
    Ziuta, myślałam o Bora-Med na Bora-Komorowskiego:-) i patrzyłam sobie dr Artura Stefanowicza, dobrze mu z oczu patrzy. I tak kusi żeby się na takie kontrolne USG wybrać, choć czuję się jakbym zdradzała swojego gina. Wiem, oszalałam:-)
    Mieszkam na Grochowie, więc mam blisko.Ten lekarz pracuje dodatkowo w szpitalu Praskim więc jakby co też rzut beretem. Poprzednio rodziłam w Piasecznie, a teraz to pojęcia nie mam czy chce tam wracać. Z jednej strony chcę , a z drugiej rozważam poród całkowicie komercyjny. Nie wiem.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ziuta, myślałam o Bora-Med na Bora-Komorowskiego:-) i patrzyłam sobie dr Artura Stefanowicza, dobrze mu z oczu patrzy. I tak kusi żeby się na takie kontrolne USG wybrać, choć czuję się jakbym zdradzała swojego gina. Wiem, oszalałam:-)
    Mieszkam na Grochowie, więc mam blisko.Ten lekarz pracuje dodatkowo w szpitalu Praskim więc jakby co też rzut beretem. Poprzednio rodziłam w Piasecznie, a teraz to pojęcia nie mam czy chce tam wracać. Z jednej strony chcę , a z drugiej rozważam poród całkowicie komercyjny. Nie wiem.

Haha to nieźle. Ja idę do Bora-Medu na Bora-Komorowskiego, bo tam robią PAPPA z refundacją i wyczytałam b. dobre opinie (i dużo) o tej Pani doktor, na którą się zdecydowałam.
    W MSWiA polecono mi dwóch lekarzy, ale póki co nie miałam z nimi żadnej styczności. Jak to się stało, że rodziłaś w Piasecznie?
    Ogólnie to ja bardzo się boję porodu. Nie samego bólu, ale tego, że zrobię coś nie tak, nie dam rady i zrobię dziecku krzywdę. :( Dlatego moje myśli krążą wokół CC i też rozważam prywatną klinikę, tylko mój mąż jeszcze o tym nie wie. ;)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Haha to nieźle. Ja idę do Bora-Medu na Bora-Komorowskiego, bo tam robią PAPPA z refundacją i wyczytałam b. dobre opinie (i dużo) o tej Pani doktor, na którą się zdecydowałam.
    W MSWiA polecono mi dwóch lekarzy, ale póki co nie miałam z nimi żadnej styczności. Jak to się stało, że rodziłaś w Piasecznie?
    Ogólnie to ja bardzo się boję porodu. Nie samego bólu, ale tego, że zrobię coś nie tak, nie dam rady i zrobię dziecku krzywdę. :( Dlatego moje myśli krążą wokół CC i też rozważam prywatną klinikę, tylko mój mąż jeszcze o tym nie wie. ;)

Ja poprzednio rodziłam w Piasecznie, bo tam pracuje mój doktorek. Bardzo mi zależało,żeby to on robił CC. I dobrze, że zdecydowałam tak a nie inaczej, bo szczerze mówiąc byłam twarda do momentu jak mnie nie wywieźli na salę operacyjną. Bardzo mi pomogło, jak zobaczyłam swojego lekarza i jakoś tak bezpieczniej się czułam. Plusem Piaseczna było też to że mąż mógł ze mną nocować w sali komercyjnej ( oczywiście 400 za dobe ale warto!) no i wtedy mieszkałam w innej części Warszawy, było bliżej. Teraz rozważam prywatną klinikę tylko z tego względu, że męża ze mną nie będzie bo będzie z córką. A ja nie chcę być zdana na pastwę położnych opłacanych z NFZ, o nie. Szczególnie po CC. Np. na Żelaznej jest też opcja porodu komercyjnego, muszę jej się bliżej przyjrzeć.
    Nie bój się porodu. Trzeba sobie zapewnić tylko maksimum opieki i wsparcia i będzie super. Masz czas żeby się oswoić z tą myślą. Ja się kolejnej CC nie boję. Tylko musimy się nieco inaczej zorganizować bo jest córka, której nie zostawię za żadne skarby z nikim oprócz męża na tak długo.

ziuta.w lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrabiam jeszcze tylko się chwale - przyszły wyniki Pappa :D

miałam skorygowane 1:727 a teraz na szczescie 1:1600 :D czyli Alojz zdrowy :D najprawdopodobniej JUPOI !!!!!!!!!

ziuta.w, Azzurra, Karolcia27, bondzik007, Dip88, Martula78, agniecha2101, TaPaT, Magdaa21, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Malutka_94, Irminka1231 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa super, chociaż nie znam się na tych danych :) Będzie syn ??

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ... tak na niego mówię bo droczę się z mężem ( ja ślązaczka on nie :D )

Może się dowiemy w poniedziałek kto tam siedzi ... ale mi się humor poprawił matkooo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 21:40

Paula222 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuniu caly dzien mnie nei bylo a tu tyle nadrabiania.
    Przepraszam ze nie odniose sie do kazdej ale gratuluje wam udanych wizyt i pieknych sporych dzieciaczkow.

Ja dzis bylam robic krzywa. Mam nadzieje ze wyniki beda ok. Byly do odebrania juz dzis ale nie czekalismy bo to 30 km od domu i 2 h bysmy musieli czekac a ja glodna bylam pragnelam obiadku :)
    Stwierdzilam ze chowam glukometr i do odebrania wynikow pozwole sobie na male co nieco bo pozniej moze nic z tego nie wyjsc a mam ochote na wszystko <3
    W srode jade do mamy i wtedy tez odbiore wyniki glukozy bo nie oplaca mi sie 30 km jechac po same wyniki

Na jutro na obiadek zrobilam juz farsz do nalesnikow. Miesko mielone z warzywami na patelnie <3 Jutro zrobie same nalesniki pozwijam je i zapieke pod beszamelem <3

Ktoras napisala o kopytkach tez bym zjadla podsmazone z boczusiem i cebulka :D Chipsy paprykowe i solone. Jakies ciasto kruche :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialabym :)
    Witamy sie w 10 tygodniu <3
    Zdjecie z poranka na czczo prawie bo troche wody wypilam :) Sorki za ten nocnik z tylu :D Ale odpieluchowalam synka w 90% i z rana musi byc kolo lozka :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75f4ee890fc1.jpg

bondzik007, Martula78, agniecha2101, olciaa, Paula222, Magdaa21, Malutka_94, Irminka1231 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) gratuluję udanych wizyt :) poród to zawsze strach, nie ważne czy to cc czy an. Ja akurat wierzę że prawie każda kobieta jest w stanie urodzić dziecko naturalnie ale postęp cywilizacyjny działa na nasza niekorzyść. Kiedyś kobieta rodziła w domu przy swoich siostrach, babkach i nie wątpiła że się uda. teraz w szpitalach znajdujemy się w obcym miejscu które potęguje nasz stres i wydzielamy za dużo adrenaliny w stosunku do oksytocyny. Do sedna, czasy są jakie są , są plusy i minusy ale ważne żeby równanie zakończyć uśmiechem :)

Co do kp. Nie oceniam matek które wybierają mi czy też kp. To są wybory każdej z nas. Martwi mnie tylko że poziom wiedzy połoznych, pediatow czy nawet doradców zakończył się na etapie diety matki karmiacej i na każdy problem z piersią każą dawać butelkę :/ byłam na kilku konferencjach laktacyjnych i ta wiedzą która po nich mam a ta która przekazała mi położna....niebo a ziemią. Tak więc karmy jak chcemy ale wybierajmy świadomie :)
    Jestem trochę nawiedzona bo troszkę szalałam jako doula :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 22:13

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ