X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra jeśli tylko Cię to uspokoi to leć :* zobaczysz Malucha i będziesz mogła ze spokojną głową wyjechać :)

Azzurra, TaPaT lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu- wszystko dobre co się dobrze kończy:) czy sn czy CC.
    Choć osobiście zetknęłam się z uszczypliwymi komentarzami, że nie zrobiłam wszystkiego żeby urodzić sn(to w realu) oraz że CC to nie poród(to na tym forum).
    Koło nosa mi to lata. Ja po CC czuję się fantastycznie, moje dziecko również a to najważniejsze!:)

ziuta.w lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojętne jakie znaczenie ma imię dla dziecka, aby mi się podobało i Mężowi ;)
    Zresztą imiona mamy wybrane od wielu wielu lat.

Pytała któraś z Was o szczepienia - tak my normalnie będziemy szczepić. Nie wiem czy tylko na refundowane czy jakieś dokupować, ale na to będzie jeszcze czas.

Bondzik przykro mi z powodu pieska :(

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    I my po wizycie : a wiec tak : usg penetralne ale stwierdzili ze dziecko jest za małe , duża rozbierznosc jak dla mnie :USG 10+6 a z miesiączki : 12+1. Ale NajwzniejsZe ze się rozwija i słyszeliśmy serduszko mierzy 4cm :) Przełożyli za 3 tyg wizytę .
    Mam jakaś infekcje w moczu i przepisali mi antybiotyk .
    Niestety mam cukrzyce ciążowa , oprócz diety dostałam glukomierz i instrukcje co i jak . Oczywiście w związku z tym chcą widzieć mnie co 2 tyg na kontrole . Stad tez przez cukier w moczu ta infekcja . Zaproponowali mi tez ze mogą mieć problem z wymierzeniem dokładnych wymiarów i będą chcieli kolejne usg zrobic dopochwowe? Zastanawiam się czy to bezpieczne dla dziecka .
    Pozdrawiam was ciepło i zmykam spać
    Wstawanie codziennie do pracy o 6 jest wykańczające . Na szczęście w niedziele wymarzony urlop i w drogę do Ojczyzny .
    Ogromnie się cieszę bo już rok nie byłam . Natomiast obawy mam takie jak takie upały przeżyje i jak zniosę lot - i do tego idziemy na wesele a ja nadal Nie mam żadnych butów bo w żadne stopa mi nie wchodzi - co robić - pójdę w trampkach :)

Dip88, agniecha2101, olciaa, Azzurra, ziuta.w, futuremama, Magdaa21, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 proszę wpisz mi date porodu na 15 grudnia
    Kolejna wizyta i usg 15 czerwca :)

Paula222 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc z powodu naglej i ciężkiej cholestazy, a co się z tym wiąże zagrozeniem zycia dziecka. Mialam skończony 39 tydzień, ale organizm się w ogóle do porodu nie szykował. Byłabym idiotka bez serca, gdybym się w tej sytuacji na cc nie zgodzila. Bałam się potwornie, ale okazało się, że wcale nie było strasznie. W ogóle nie mam problemu z tym, że nie rodzilam sn. Czasen się tylko smieje, że mam dziecko, a nie wiem, co to są bóle porodowe.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura tez jestem zdania zeby się gdzieś wcisnąć i uspokoić :)
    Ja chciałm mieć szanse do sn poczuć jak to jest urodzić dziecko siłami natury o cóż życie zweryfikowało , ale ak dotrwam do tego momentu i przezyje ja i dziecko będę wdzięczna Bogu , że wgl miałam możliwość zostać mamą ... nie wązne czy to cc ... poród to poród , każdy kosztuje łez trosk i zmartwień o to najmniejsze

ZUZAK moje też takie dzisiaj :) ja za tydzień mam prenatalne 2giego super ze dzidzi rośnie to najwazniejsze

Mi się zmienił termin na 16grudnia tak mam wpisane w karte ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:05

Azzurra lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Bondzik, współczuję:/

Karmmelkovaa, gratuluję udanej wizyty

Ja odczuwam jakąś straszną potrzebę skorzystania przed weekendowym wyjazdem z pakietu medycznego i pójścia na USG do innego lekarza. Jeśli uważacie, że to głupi pomysł to śmiało piszcie, może potrzebuję wirtualnego'kopniaka'.

Korci mnie, żeby przed wyjazdem się upewnić czy u dzidzi ok...korci mnie, bo znalazłam niedaleko domu przychodnie z dobrymi lekarzami. Jeden szczególnie wpadł mi w oko.(jako lekarz of course:-)
    Lekarz który mnie obecnie prowadzi jest super, ale...po ostatniej wizycie zastanawiam się czy aby nie dać szansy innemu, chociażby jednorazowo.

Co myślicie? Upadłam na głowę?:/

Azzurra, a co to za przychodnia i ten lekarz?

Ja jeszcze nie mam swojego docelowego lekarza. :( Byłam dwa razu u dr Szymusik, bo miałam z nią styczność wcześniej i mam do niej zaufanie. Ale USG prenatalne robię w Gamecie u dr Kozłowskiego (poleconego przez nią) i w Bora-Med u dr Szpotańskiej.
    Dodatkowo chodzę do Luxmedu w ramach pakietu, bo tam robię za darmo badania z krwi itp.
    A poród na dzień dzisiejszy planowałabym w MSWiA.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam okropne mdłości i pieczenie w żołądku, bez przerwy, czy to normalne?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam 8-9 tydzień

ja teraz mam jakies kłucia w pochwie jakby po prawej stronie jakby ... mam nadzieje ze to tylko po badaniu nic groxnego , nie lubię

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wpisałam, mam nadzieję, że nikogo nie pomijam ;)

Ja czuję się pełna na żołądku dziś. Chyba z obiadem przesadziłam i trochę mam zastój na żołądku :P

ZUZAUK gratuluję dobrych wieści <3 Ja tak samo działam z glukometrem. Jest co robić :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Azzurra, a co to za przychodnia i ten lekarz?

Ja jeszcze nie mam swojego docelowego lekarza. :( Byłam dwa razu u dr Szymusik, bo miałam z nią styczność wcześniej i mam do niej zaufanie. Ale USG prenatalne robię w Gamecie u dr Kozłowskiego (poleconego przez nią) i w Bora-Med u dr Szpotańskiej.
    Dodatkowo chodzę do Luxmedu w ramach pakietu, bo tam robię za darmo badania z krwi itp.
    A poród na dzień dzisiejszy planowałabym w MSWiA.
    Ziuta, myślałam o Bora-Med na Bora-Komorowskiego:-) i patrzyłam sobie dr Artura Stefanowicza, dobrze mu z oczu patrzy. I tak kusi żeby się na takie kontrolne USG wybrać, choć czuję się jakbym zdradzała swojego gina. Wiem, oszalałam:-)
    Mieszkam na Grochowie, więc mam blisko.Ten lekarz pracuje dodatkowo w szpitalu Praskim więc jakby co też rzut beretem. Poprzednio rodziłam w Piasecznie, a teraz to pojęcia nie mam czy chce tam wracać. Z jednej strony chcę , a z drugiej rozważam poród całkowicie komercyjny. Nie wiem.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ziuta, myślałam o Bora-Med na Bora-Komorowskiego:-) i patrzyłam sobie dr Artura Stefanowicza, dobrze mu z oczu patrzy. I tak kusi żeby się na takie kontrolne USG wybrać, choć czuję się jakbym zdradzała swojego gina. Wiem, oszalałam:-)
    Mieszkam na Grochowie, więc mam blisko.Ten lekarz pracuje dodatkowo w szpitalu Praskim więc jakby co też rzut beretem. Poprzednio rodziłam w Piasecznie, a teraz to pojęcia nie mam czy chce tam wracać. Z jednej strony chcę , a z drugiej rozważam poród całkowicie komercyjny. Nie wiem.

Haha to nieźle. Ja idę do Bora-Medu na Bora-Komorowskiego, bo tam robią PAPPA z refundacją i wyczytałam b. dobre opinie (i dużo) o tej Pani doktor, na którą się zdecydowałam.
    W MSWiA polecono mi dwóch lekarzy, ale póki co nie miałam z nimi żadnej styczności. Jak to się stało, że rodziłaś w Piasecznie?
    Ogólnie to ja bardzo się boję porodu. Nie samego bólu, ale tego, że zrobię coś nie tak, nie dam rady i zrobię dziecku krzywdę. :( Dlatego moje myśli krążą wokół CC i też rozważam prywatną klinikę, tylko mój mąż jeszcze o tym nie wie. ;)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Haha to nieźle. Ja idę do Bora-Medu na Bora-Komorowskiego, bo tam robią PAPPA z refundacją i wyczytałam b. dobre opinie (i dużo) o tej Pani doktor, na którą się zdecydowałam.
    W MSWiA polecono mi dwóch lekarzy, ale póki co nie miałam z nimi żadnej styczności. Jak to się stało, że rodziłaś w Piasecznie?
    Ogólnie to ja bardzo się boję porodu. Nie samego bólu, ale tego, że zrobię coś nie tak, nie dam rady i zrobię dziecku krzywdę. :( Dlatego moje myśli krążą wokół CC i też rozważam prywatną klinikę, tylko mój mąż jeszcze o tym nie wie. ;)

Ja poprzednio rodziłam w Piasecznie, bo tam pracuje mój doktorek. Bardzo mi zależało,żeby to on robił CC. I dobrze, że zdecydowałam tak a nie inaczej, bo szczerze mówiąc byłam twarda do momentu jak mnie nie wywieźli na salę operacyjną. Bardzo mi pomogło, jak zobaczyłam swojego lekarza i jakoś tak bezpieczniej się czułam. Plusem Piaseczna było też to że mąż mógł ze mną nocować w sali komercyjnej ( oczywiście 400 za dobe ale warto!) no i wtedy mieszkałam w innej części Warszawy, było bliżej. Teraz rozważam prywatną klinikę tylko z tego względu, że męża ze mną nie będzie bo będzie z córką. A ja nie chcę być zdana na pastwę położnych opłacanych z NFZ, o nie. Szczególnie po CC. Np. na Żelaznej jest też opcja porodu komercyjnego, muszę jej się bliżej przyjrzeć.
    Nie bój się porodu. Trzeba sobie zapewnić tylko maksimum opieki i wsparcia i będzie super. Masz czas żeby się oswoić z tą myślą. Ja się kolejnej CC nie boję. Tylko musimy się nieco inaczej zorganizować bo jest córka, której nie zostawię za żadne skarby z nikim oprócz męża na tak długo.

ziuta.w lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrabiam jeszcze tylko się chwale - przyszły wyniki Pappa :D

miałam skorygowane 1:727 a teraz na szczescie 1:1600 :D czyli Alojz zdrowy :D najprawdopodobniej JUPOI !!!!!!!!!

ziuta.w, Azzurra, Karolcia27, bondzik007, Dip88, Martula78, agniecha2101, TaPaT, Magdaa21, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Malutka_94, Irminka1231 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa super, chociaż nie znam się na tych danych :) Będzie syn ??

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ... tak na niego mówię bo droczę się z mężem ( ja ślązaczka on nie :D )

Może się dowiemy w poniedziałek kto tam siedzi ... ale mi się humor poprawił matkooo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 21:40

Paula222 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuniu caly dzien mnie nei bylo a tu tyle nadrabiania.
    Przepraszam ze nie odniose sie do kazdej ale gratuluje wam udanych wizyt i pieknych sporych dzieciaczkow.

Ja dzis bylam robic krzywa. Mam nadzieje ze wyniki beda ok. Byly do odebrania juz dzis ale nie czekalismy bo to 30 km od domu i 2 h bysmy musieli czekac a ja glodna bylam pragnelam obiadku :)
    Stwierdzilam ze chowam glukometr i do odebrania wynikow pozwole sobie na male co nieco bo pozniej moze nic z tego nie wyjsc a mam ochote na wszystko <3
    W srode jade do mamy i wtedy tez odbiore wyniki glukozy bo nie oplaca mi sie 30 km jechac po same wyniki

Na jutro na obiadek zrobilam juz farsz do nalesnikow. Miesko mielone z warzywami na patelnie <3 Jutro zrobie same nalesniki pozwijam je i zapieke pod beszamelem <3

Ktoras napisala o kopytkach tez bym zjadla podsmazone z boczusiem i cebulka :D Chipsy paprykowe i solone. Jakies ciasto kruche :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialabym :)
    Witamy sie w 10 tygodniu <3
    Zdjecie z poranka na czczo prawie bo troche wody wypilam :) Sorki za ten nocnik z tylu :D Ale odpieluchowalam synka w 90% i z rana musi byc kolo lozka :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75f4ee890fc1.jpg

bondzik007, Martula78, agniecha2101, olciaa, Paula222, Magdaa21, Malutka_94, Irminka1231 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) gratuluję udanych wizyt :) poród to zawsze strach, nie ważne czy to cc czy an. Ja akurat wierzę że prawie każda kobieta jest w stanie urodzić dziecko naturalnie ale postęp cywilizacyjny działa na nasza niekorzyść. Kiedyś kobieta rodziła w domu przy swoich siostrach, babkach i nie wątpiła że się uda. teraz w szpitalach znajdujemy się w obcym miejscu które potęguje nasz stres i wydzielamy za dużo adrenaliny w stosunku do oksytocyny. Do sedna, czasy są jakie są , są plusy i minusy ale ważne żeby równanie zakończyć uśmiechem :)

Co do kp. Nie oceniam matek które wybierają mi czy też kp. To są wybory każdej z nas. Martwi mnie tylko że poziom wiedzy połoznych, pediatow czy nawet doradców zakończył się na etapie diety matki karmiacej i na każdy problem z piersią każą dawać butelkę :/ byłam na kilku konferencjach laktacyjnych i ta wiedzą która po nich mam a ta która przekazała mi położna....niebo a ziemią. Tak więc karmy jak chcemy ale wybierajmy świadomie :)
    Jestem trochę nawiedzona bo troszkę szalałam jako doula :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 22:13

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ