X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już w 11 tyg i czekam aż mi te mdłości całkiem przejdą i na ten zastrzyk energii.. na razie tylko bym spała. I bardzo szybko się męczę.

Co do porodu, to ja nawet nie myślę. Strach mam straszny bo to pierwsza ciąża a miejski szpital kojarzy mi się tylko z łyżeczkowaniem :(.

Na razie powiem Wam, że jeszcze nie do końca pozwalam sobie na radość z ciąży. Już jestem spokojniejsza, ale moja pani dr powiedziała, że odetchniemy po prenatalnych (12+2)

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Najlepszego imienniczko :D

Też Paulina ? :) Najlepszego :)

Dziękuję dziewczyny <3 :D

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha piękny brzuszek :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Też Paulina ? :) Najlepszego :)

Dziękuję dziewczyny <3 :D

Tak :) Dziękuję :*

Paula222 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Agniecha piękny brzuszek :)
    Violet, Kochana miło Cię widzieć:*
    Jak się trzymasz?
    Co Twoi mężczyźni planują dla Ciebie w Dzień Matki:-)?
    Mój stary mąż zapomniał, choć nie chce się przyznać. Teraz gdzieś wyruszył więc pewnie wyrzuty sumienia zagonily go do kwiaciarni:/ także Paula, masz skarby w domu!

Paula222, Violet Flower lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Ja jestem już w 11 tyg i czekam aż mi te mdłości całkiem przejdą i na ten zastrzyk energii.. na razie tylko bym spała. I bardzo szybko się męczę.

Co do porodu, to ja nawet nie myślę. Strach mam straszny bo to pierwsza ciąża a miejski szpital kojarzy mi się tylko z łyżeczkowaniem :(.

Na razie powiem Wam, że jeszcze nie do końca pozwalam sobie na radość z ciąży. Już jestem spokojniejsza, ale moja pani dr powiedziała, że odetchniemy po prenatalnych (12+2)
    Nie pocieszę Cię - u mnie połowa 14 tygodnia a nadal zasypiam o 21 :D zastrzyk energii mnie ominął jak na razie :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 4 cykl starań
    / wczesne owulacje

Wysłany: 26 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki. Mam aplikację Himommy i dzisiaj Dzidziuś powiedział mi że już na pewno zaczęłam pięknieć dzięki niemu i że pewnie będę teraz słyszała takie komplementy...

Ja się teraz pytam.. GDZIE TEN OBIECANY BLASK??? Czuję się jakby po mnie coś przejechało a ostatnio ryczałam przed lustrem że zbrzydłam :D

Gdzie ten Blask? No GDZIE??!!! Ja się pytam :D :D :D

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

vcvau8q.png

Wysłany: 26 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Violet, Kochana miło Cię widzieć:*
    Jak się trzymasz?
    Co Twoi mężczyźni planują dla Ciebie w Dzień Matki:-)?
    Mój stary mąż zapomniał, choć nie chce się przyznać. Teraz gdzieś wyruszył więc pewnie wyrzuty sumienia zagonily go do kwiaciarni:/ także Paula, masz skarby w domu!
    Dziękuję, że pytasz :) no trochę smutny ten dzień matki dla mnie w tym roku, ale staram się nie myśleć o tym co mnie wkrótce czeka :)
    Mój mały mężczyzna wręczył mi już wczoraj po przedszkolu własnoręcznie zrobiony świecznik i dyplom super mamy, a dziś życzenia i kwiaty :) tak więc jakoś mi leci. Ale z tęsknotą Was podczytuje i trochę mi smutno. Ale chyba jakoś szybko to ogarnęłam w głowie, bo już nie rozpaczam i myślę, że wkrótce znów będę się cieszyć z pozytywnego testu i tym razem już szczęśliwego zakończenia :)

Życzę Wam wszystkim Wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta Mamusie. Od teraz to już zawsze będzie wyjątkowy dzień ;)

Azzurra, agniecha2101, ziuta.w, Aguś 90, Martula78, Malinowa_Czekolada, futuremama lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 26 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 no i oczywiście Tobie podwójnie wszystkiego najlepszego :*

Paula222 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziękuję, że pytasz :) no trochę smutny ten dzień matki dla mnie w tym roku, ale staram się nie myśleć o tym co mnie wkrótce czeka :)
    Mój mały mężczyzna wręczył mi już wczoraj po przedszkolu własnoręcznie zrobiony świecznik i dyplom super mamy, a dziś życzenia i kwiaty :) tak więc jakoś mi leci. Ale z tęsknotą Was podczytuje i trochę mi smutno. Ale chyba jakoś szybko to ogarnęłam w głowie, bo już nie rozpaczam i myślę, że wkrótce znów będę się cieszyć z pozytywnego testu i tym razem już szczęśliwego zakończenia :)

Życzę Wam wszystkim Wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta Mamusie. Od teraz to już zawsze będzie wyjątkowy dzień ;)

Za rok będzie lepszy Dzień Matki, bardzo w to wierzę. Bardzo się cieszę, że powoli dochodzisz do siebie. Za chwilę będzie ślub, a później to już będziemy tylko podziwiać uroczą pannę młodą w pięknej sukni i cieszyć się z Twoich dwóch kresek. Bo na pewno nie tylko ja tutaj ale wszystkie będziemy Ci kibicować:*

agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa! No teraz to już na bank czułam Wojtusia :D :D :D <3 <3 Ale prezent <3

RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, bondzik007, ziuta.w, Violet Flower, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, futuremama lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego przyszłe i obecne mamuśki, życzę wam samych nudnych ciąż! :)

agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Chwalę się moim bandziochem ;-) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/935c2c516022.jpg

o jaki cudny brzuszek ale to juz praktycznie 14 tydzień jutro więc ma prawo być widać :D ślicznie ;*

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia mamusie <3 miłego dnia :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• inaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczyny z innej beczki. Mam aplikację Himommy i dzisiaj Dzidziuś powiedział mi że już na pewno zaczęłam pięknieć dzięki niemu i że pewnie będę teraz słyszała takie komplementy...

Ja się teraz pytam.. GDZIE TEN OBIECANY BLASK??? Czuję się jakby po mnie coś przejechało a ostatnio ryczałam przed lustrem że zbrzydłam :D

Gdzie ten Blask? No GDZIE??!!! Ja się pytam :D :D :D

Ja jestem w 15stym tyg i słyszę komplementy- faktycznie i rano bez makijażu ładnie wyglądam. Mąż się zachwyca po przebudzeniu :D więc coś w tym jest

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 26 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jeszcze muszę poczekać hhahaha :D

Chociaż mówią mi, że ładniej wyglądam ale ja tego nie widzę :D

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda :) mój tez mówi ze pięknie wyglądam :) a ja się sobie podobam z brzusiem im bardziej go widac tym bardziej czuję się pięknie hehe

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamom i prawie mamom. :)
    USG w środę a ja się martwię, bo aktualnie prawie żadnych objawów. Wiem, że tak może być i nie musi to oznaczać niczego złego, ale ehh no wiadomo. :P
    Odwiedzacie dziś swoje mamy, teściowe? ;) kojarzę, że niektóre z Was będą dzis ogłaszać dobrą nowinę. :) fajnie, my dziś odwiedzamy tylko teściów, bo moich rodziców nie mamy tu niestety na miejscu. :(

p19u9jcg5pchuxin.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko oznajmić, ze w rodzinnym małym mieście zakupiłam sukienkę na panieński. Ba nawet kupiłam 2 i to w pierwszym sklepie. W ogóle Pani ekspedientka super się mną zajęła, poprzynosila mi mnóstwo sukienek :) Ceny tez super ;) Jestem zachwycona! jedyny minus to ze są czarne :( Dokupiam jeszcze buty na koturnie, torebkę taka na co dzień (bo moja już się zniszczyła). Wiec co zaoszczędziłam na sukienkach, to wydałam w ccc :)
    Już się nie mogę doczekać wtorku, by się uspokoić ze z maleństwem wszystko dobrze.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za trzymanie kciukow i modlitwę :)
    Mam 5,5cm, płeć jeszcze nieznana:) ma duży nosek ale to dobrze, bo zmniejsza prawdopobienstwo chorób :) przezierność karkowa 1,6mm, serduszko bije 158ud/min :)

20ffgv9.jpg

olciaa, inaa, ziuta.w, Anita_croix, Malutka_94, RudyTygrysek, Shaggi26, Martula78, TaPaT, Violet Flower, Karmelkovaa, Angelika83, Dip88, futuremama, Malinowa_Czekolada, bondzik007, 88Kala, Aguś 90, Paula222, agniecha2101, daria184 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ