Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też raczej niskociśnieniowiec. Mnie ostatnio męczą bóle głowy. Już mam dość czasami, tym bardziej, że paracetamol nie działa. Od wczoraj odstawiłam już dupka. Ponoć od niego też są bóle głowy. Niestety dzisiaj też mnie bolała.
Co do zapachów to mnie nadal drażni zapach niektórego mięsa, cebuli, szczypiorku, rzodkiewki.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Anita_croix wrote:Troszkę wzrosło? Hej Agulka, to jest ciśnienie poniżej normy..
Może już wymyślam bo w piątek wizyta i szukam dziury w całym... Męczy mnie już to mierzenie ciśnienia a to dopiero początek.
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Agulka901 wrote:Może już wymyślam bo w piątek wizyta i szukam dziury w całym... Męczy mnie już to mierzenie ciśnienia a to dopiero początek.
Wymyślasz, więc uspokój sięZakłada się, że prawidłowe to 120/80, do 135/85 - powyżej nadciśnienie. 150/100 to rzeczywiście było za wysoko, ale może masz 'syndrom białego fartucha'
Powodzenia na wizycie!!! -
Hej wszystkim
ja też wczoraj miałam okropne popołudnie, nie mówiąc o nocy. Tak mnie bolała glowa ( też mnie już boli od kilku dni i też dupka odstawiłam ale myślałam że to może związane ze zbliżającym się II trymestrem i nowymi objawami?) Myślałam, że zwymiotuje i jeszcze o 2.30 w nocy brałam Apap bo czułam jakby ktoś srobokretem wkręcał mi się w skroń... Wcześniej też miewałam migreny, ale teraz to codziennie... Ja mam ogólnie niskie ciśnienie, ale wczoraj miałam 110/80 więc i tak nieźle...do tego śniły mi się jakieś głupoty, jakieś węże, potem że pracowałam z takim wielkim brzuchem, nie wiem może pełnia jest..
W każdym razie zaraz zbieram się na wyjazd do Krakowa na te prenatalne i jak mnie zlapie taka migrena to chyba oszaleje, bo jade jako kierowca, plus dzisiaj u Nas 30 stopni ehh...
Trzymajcie kciuki :-* odezwę się wieczorem :-*Shaggi26, Azzurra, TaPaT, bondzik007 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia kciuki zaciśnięte )
Ja też niskie ciśnienie raczej, wczoraj 96/65 a jak u położnej byłam to 105/70 ale ze stresu u gina też mi potrafiło pod 140 skoczyćTylko jedno co źle robił to to że mi na wejściu mierzył, a ja zazwyczaj w biegu żeby zdążyć plus stres. Natomiast połozna pogadała o wszystkim i dopiero potem na spokojnie mierzyła.
-
Ja miałam badane ciśnienie podczas ostatniej wizyty i było ok. W ciąży z synkiem też było ok z sprawami cisnieniowymi. Rety współczuję wam dziewczyny tych boli głowy. Co do objawów to ja już nie mam praktycznie żadnych. Nawet piersi mnie już tak nie bolą. Czasami jeszcze tylko delikatnie mdli. Ale nie przejmuje się tym. W ciąży z synkiem miałem też bardzo mało objawów prawie wcale i urodziłam zdrowego synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:29
-
Ja u lekarza też zawsze mam wyższe ciśnienie, jak tylko zaczyna mi mierzyc to serce zaczyna mi walić
Dziewczyny ja pamiętam w poprzedniej ciąży bóle głowy miałam prawie codziennie,ale po pierwszym trymestrze przeszły. Teraz jakoś się obeszło. Ale w sumie to każda z nas powoli będzie już wchodzić w drugi trymestr
Agniecha dziś nareszcie twoja mega wyczekana wizytaTrzymam kciuki
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
mindusia87 wrote:Ja miałam badane ciśnienie podczas ostatniej wizyty i było ok. W ciąży z synkiem też było ok z sprawami cisnieniowymi. Rety współczuję wam dziewczyny tych boli głowy. Co do objawów to ja już nie mam praktycznie żadnych. Nawet piersi mnie już tak nie bolą. Czasami jeszcze tylko delikatnie mdli. Ale nie przejmuje się tym. W ciąży z synkiem miałem też bardzo mało objawów prawie wcale i urodziłam zdrowego synka
Mi też już chyba zaczęło przechodzić. Mdłości minęły, jedynie piersi zostały obolałe ale tylko przy dotykaniu i trochę zawroty głowy mam. W poprzedniej ciąży bolały mnie tylko piersi i nic pozatym byłam pełna energii od samego początku. A teraz szkoda gadać, chyba wiek robi swoje...
Starzeje się -
Cześć dziewczyny!
U mnie z ciśnieniem to samo, tj. w domu ok, a u lekarza skacze. Cała poprzednią ciążęmierzylam więc w domu, co by nie stresować siebie i lekarza, bo był bardzo wyczulony na tym punkcie.
Słuchajcie, ja oczywiście po raz kolejny umówiłam się na USG. Tym razem do innego lekarza. Już sama nie wiem, chyba zwariowałam:( Robię to z uwagi na to,że jedziemy na ten wyjazd i szczerze to nie wyobrażam sobie trzymać ciąży w tajemnicy. A mam jakieś obawy że coś może być nie tak. Objawów nasal nie mam w ogóle. W poprzedniej ciąży przynajmniej cyc bolał (w 10tc szukałam nowych staników bo już się piersi nie mieściły) a teraz nie dzieje się zupełnie NIC.
Głupio mi przed samą sobą, że tak panikuję. Przez to mam humor do bani.
Wizyta dziś o 13.20.
-
Karolcia Azzura trzymam kciuki za wizyty. Azzura swiatowe statystyki użycia USG w 1 trymestrze za rok 2018 ciąży przez Ciebie przejdą do historii !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:08
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Trzymam kciuki za wasze wizyty.Mdlosci nadal mam mimo ze zaczol sie drugi trymestr.Juz po komunii synka wszystko sie udalo tylko ja nastepnego dnia czulam sie ze zmeczenia jak na kacu.okropny bol glowy.na szczescie dzis juz dobrze oklad zimnego mokrego recznika na glowe bardzo pomogl.stary dobry patent na migrene.milego dnia wam zycze
-
Azzurra wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie z ciśnieniem to samo, tj. w domu ok, a u lekarza skacze. Cała poprzednią ciążęmierzylam więc w domu, co by nie stresować siebie i lekarza, bo był bardzo wyczulony na tym punkcie.
Słuchajcie, ja oczywiście po raz kolejny umówiłam się na USG. Tym razem do innego lekarza. Już sama nie wiem, chyba zwariowałam:( Robię to z uwagi na to,że jedziemy na ten wyjazd i szczerze to nie wyobrażam sobie trzymać ciąży w tajemnicy. A mam jakieś obawy że coś może być nie tak. Objawów nasal nie mam w ogóle. W poprzedniej ciąży przynajmniej cyc bolał (w 10tc szukałam nowych staników bo już się piersi nie mieściły) a teraz nie dzieje się zupełnie NIC.
Głupio mi przed samą sobą, że tak panikuję. Przez to mam humor do bani.
Wizyta dziś o 13.20.
Będzie dobrze. Może w tej ciąży jesteś szczesciara i objawy odpuścily. Wkoncu każda ciąża jest inna. Trzymam kciukiAzzurra lubi tę wiadomość
-
no ja tez cisnienie w ciazy niskie ost. 80 na 60. A bole migrenowe raz w tyg tak silne ze dostaje wymioty i rozwolnienie i nawet lyczek wody zwracam.Dzis mam konsultacje z lekarzem medycyny naturalnej... moze cos zaradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:30
-
Eh, do dupy z tym wszystkim.
Jeszcze kuźwa stanęłam na wagę.
Od początku +3, czyli przyrost jeszcze większy niż w poprzedniej ciąży.
Chyba muszę się cofnąć do Waszych postów o dietach.
Co za przeklęty dzień. Idę sobie popłakać.
Kciuki za pozostałe wizytujace.
-
Dip88 wrote:Agniecha dziś nareszcie twoja mega wyczekana wizyta
Trzymam kciuki
Zejdę chyba do tej 15.45
futuremama, Dip88, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Dokładnie dziś moja wyczekana 5 tygodni wizyta
Zejdę chyba do tej 15.45
agniecha2101, AMK lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Eh, do dupy z tym wszystkim.
Jeszcze kuźwa stanęłam na wagę.
Od początku +3, czyli przyrost jeszcze większy niż w poprzedniej ciąży.
Chyba muszę się cofnąć do Waszych postów o dietach.
Co za przeklęty dzień. Idę sobie popłakać.
Kciuki za pozostałe wizytujace.
Ja to bym chciała mieć teraz taki problem - u mnie waga stoi jak zaklęta w miejscu -
Witajcie kochane
My dzis jedziemy odebrac wyniki mojej krzywej a wiec prosze mocne kciuki bym jednak mogla pocieszyc sie jeszcze normalnym jedzonkiem
Miałam wyniki odbierac po drodze do mamy ale jednak chlop idzie w morze i jade w Boże Cialo a wtedy zamkniete wiec nie odbiore. A wizyta juz w piątek. Ciesze sie i stresuje jednoczesnie ale musi byc dobrze
Co do bolu glowy moze wiekszosc z Was nie wie ale to pierwszy objaw odwodnienia moze za malo ostatnio pilyscie wiec warto zaczac od wypicia wody. Mi na bol glowy zazwyczaj pomaga kawka ale sposob z woda tez dal rade kilka razy. Podobno na migrenowe bole pomaga odpoczynek w ciemnym cichym miejscu
-
Dziewczyny dzisiaj mam prenatalne wiec proszę o kciuki bo powoli zaczynam się stresować
TaPaT, Azzurra, RudyTygrysek, Violet Flower, Violet Flower, Violet Flower, futuremama, Anita_croix, Dip88, Irminka1231, mindusia87, Malinowa_Czekolada, Mezatka2015, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość