Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt :-) my zabraliśmy dzieci na lody ale teraz leżę z bolaca głowa:-( dobija mnie ten upał

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik ja bede brala po uwage termin z prenatalnych chyba. Chodz wiem kiedy doklafnie mialam owulke :) maluszki rosna skokowo moze to dlatego taka roznica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 18:04

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova mocne kciuki za Was :-)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Bondzik ja bede brala po uwage termin z prenatalnych chyba. Chodz wiem kiedy doklafnie mialam owulke :) maluszki rosna skokowo moze to dlatego taka roznica

ja też będę się sugerowała terminem z prenatalnych tym bardziej że miałam długie cykle i nie mam pojęcia kiedy miałam OWU.
    Tygrysek, mamy tylko 1 dzień różnicy więc bardzo możliwe ż będziemy rodziły w podobnym lub tym samym czasie :):) fajnie zawsze to raźniej. Chociaż ja bym wolała żeby przeciągnąć na styczeń :P

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dolegliwości mnie od kilku dni boli w dole kręgosłupa, zwłaszcza jak siedzę i nagle wstanę.... nie wiem czy się przemęczam i dlatego czy tak poprostu jest ...

Azzurra lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis miedzy nozkami pojawil sie pindolek :) tzn u dzieciaczka

Lotopałanka, Marti83, Madlen_:), Malinowa_Czekolada, Dip88, inaa, olciaa, Lilly_Ana, futuremama, RudyTygrysek, agniecha2101, Karmelkovaa, TaPaT, Jagodagoi, Malutka_94, ziuta.w, Irminka1231, PatkaPatka, bondzik007 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Violet jak się czujesz?
    Olciaa o tak sobie. Wczoraj mnie coś pobolewało podbrzusze, już myślałam że może się coś rozkręci. Ale nic się nie dzieje nadal. Chyba mnie ten szpital nie ominie niestety... :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk gratuluję synusia :-D

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    A co do dolegliwości mnie od kilku dni boli w dole kręgosłupa, zwłaszcza jak siedzę i nagle wstanę.... nie wiem czy się przemęczam i dlatego czy tak poprostu jest ...

Madlen, polubiła moja córka, oczywiście przez pomyłkę;) wyrywając mi telefon chyba chce dać do zrozumienia ,że nie powinnam korzystać ze smartfona w takim pięknym miejscu, w jakim jesteśmy od wczoraj.

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
    Ja odpoczywam(również od internetu i forum). Chciałabym tylko życzyć Waszym dzieciaczkom (tym dużym i tym zupełnie malutkim) wszystkiego najsłodszego z okazji Dnia Dziecka.
    Pozdrawiam.

Madlen_:) lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś zalatany dzień. Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Macie cudowne maleństwa :) Karmelkova trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i oczywiście za resztę dziewczyn także.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen to piona ja tez palnuje zaciskac nogi do stycznia. Wiec zaciskamy nogi razem i puszczamy dopiero 1 stycznia :)

Gratuluje tak pieknych wizyt dzisiejszego dnia. Piekny ten dzien dziecka z takimi wiesciami <3

Madlen_:) lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;* również 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty

A co to jest bo myślałam , że jelita ... od wczoraj po lewej stronie docelowo tam gdzie małe jest takie mam jakies jakby bąbelki , coś na zasadzie pękających baniek ni co dziś to samo myślałam ze jelita ale to za nisko bo to prawie jak w pachwinie jak jajnik jakoś xD

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziekuje ;* również 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty

A co to jest bo myślałam , że jelita ... od wczoraj po lewej stronie docelowo tam gdzie małe jest takie mam jakies jakby bąbelki , coś na zasadzie pękających baniek ni co dziś to samo myślałam ze jelita ale to za nisko bo to prawie jak w pachwinie jak jajnik jakoś xD

Mam to samo i dlatego poszłam dziś na kontrolne usg, bo mnie to niepokoiło.
    Melduję, że mój suwaczeka jest nieaktualny, bo bobas według CRL ma 11 tygodni i 4 dni! Nie wiem jak to możliwe, że tak skoczył!

Magdaa21, agniecha2101, olciaa, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    U mnie dzis miedzy nozkami pojawil sie pindolek :) tzn u dzieciaczka
    Gratuluje synka.ja mam nadzieje dowiem sie kto tam sie kryje w brzuszku 20 czerwca a to tak daleko jeszcze.dzis piekna pogoda chyba wybierzemy sie na rodzinna przejażdżkę rowerowa.milego dnia

2nn390bvba2l74tr.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim z rana :-* gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :-*

Karmelkova tak jak myślałam, nie na każdej wizycie na NFZ robią USG, ale miałam w poniedziałek prenatalne, więc nie martwię się niczym i spokojnie poczekam do 21. A jak znowu mi nie zrobi to zapisze się do swojego gina , bo chodzę i na NFZ i prywatnie :-)

Ja wczoraj siedziałam i beczalam już z tego bólu głowy :-( mąż, że jedziemy do szpitala, ale jak pomyślałam że mam tam tyle czekać a i tak nic nie dadzą to bez sensu... Ale myślałam że zwariuje, ból nie do opisania po prostu... Najgorsze, że od rana znowu się zaczyna, czytam na necie, że jak ktoś wcześniej miał migreny to w ciąży mogą się nasilać, a szczególnie na początku II trymestru. Do tego ten ból karku...tragedia jednym słowem...

Dziewczyny na heparynie - wczoraj ta gin mi powiedziała, że wtedy na wizycie 21.06 będzie chciała mi dać skierowanie do Krakowa na patologie ciąży z tą trombofilia,czy mogę rodzić w ogóle w tym szpitalu co chce, czy nie trzeba w jakimś bardziej specjalistycznym. Nie wiem co o tym myśleć, ale oczywiście pojadę tam. Tylko mi to już powiedziała na korytarzu po wizycie, więc więcej dowiem się 21.06.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas wczoraj burza była aż od razu lepiej i przyjemniej.... Kciuki za dzisiejsze wizyty... I czekam na relacje....

Gratuluję wczorajszych wizyt i cudownych wieści i zdajec maluszków...

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka ja pytalam gina czy mozna jezdzic na rowerze troche to mowil ze po miescie zabrania. Jesli dorobie sie jakiegos zlamania i bedzie koniecznosc antybiotykow to na tm etapie mega moga uszkodzic plod. Mowil ze w donu na trenanzerze mozna ale na dworze odradza. Wiec ja ubolewam nad tym ze jednak nie bede mogla bo wszyscy we 3 kochamy rowery a moj chlop to wyczynowo jezdzi w lesie. Synek za nim juz tez na biegowce :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Też tak mam!!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Mam to samo i dlatego poszłam dziś na kontrolne usg, bo mnie to niepokoiło.
    Melduję, że mój suwaczeka jest nieaktualny, bo bobas według CRL ma 11 tygodni i 4 dni! Nie wiem jak to możliwe, że tak skoczył!
    Mi lekarka na prenatalnych powiedziała że wcześniej ciężej się mierzy dzidzie bo jest skulona. U mnie na prenatalnych był skok o 4 dni :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, biedaku, jak Ty masz sobie radzić z tym bólem? Paracetamol i okłady? I coś jeszcze?
    Jak Ci każą poleżeć parę dni w szpitalu w Krakowie, to może Cię odwiedzę, zeby Ci smutno nie było samej ;-).
    I chodź tu człowieku tylko na NFZ. Nawet usg nie zrobią. Jedyny plus - skierowannia na badania.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ