Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam fajna aplikacje - asystent ciąży. Pokazują ciekawe artykuły dla ciężarnych, a w innej zakładce wszystkie aktualne promocje na produkty dziecięce
wyswietlila mi się reklamą na instagramie to stwierdziłam że spróbuję
Karolcia27, monika.s.89 lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Hej wszystkim z rana :-* gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :-*
Karmelkova tak jak myślałam, nie na każdej wizycie na NFZ robią USG, ale miałam w poniedziałek prenatalne, więc nie martwię się niczym i spokojnie poczekam do 21. A jak znowu mi nie zrobi to zapisze się do swojego gina , bo chodzę i na NFZ i prywatnie
Ja wczoraj siedziałam i beczalam już z tego bólu głowymąż, że jedziemy do szpitala, ale jak pomyślałam że mam tam tyle czekać a i tak nic nie dadzą to bez sensu... Ale myślałam że zwariuje, ból nie do opisania po prostu... Najgorsze, że od rana znowu się zaczyna, czytam na necie, że jak ktoś wcześniej miał migreny to w ciąży mogą się nasilać, a szczególnie na początku II trymestru. Do tego ten ból karku...tragedia jednym słowem...
Dziewczyny na heparynie - wczoraj ta gin mi powiedziała, że wtedy na wizycie 21.06 będzie chciała mi dać skierowanie do Krakowa na patologie ciąży z tą trombofilia,czy mogę rodzić w ogóle w tym szpitalu co chce, czy nie trzeba w jakimś bardziej specjalistycznym. Nie wiem co o tym myśleć, ale oczywiście pojadę tam. Tylko mi to już powiedziała na korytarzu po wizycie, więc więcej dowiem się 21.06.
Ja tez wczoraj mialam.masakryczne bole glowy. Ostatecznie posmarowalam glowe amolem i zasnelam.
Trzymam kciuki za wizyty dzis!Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Anita_croix wrote:Mam to samo i dlatego poszłam dziś na kontrolne usg, bo mnie to niepokoiło.
Melduję, że mój suwaczeka jest nieaktualny, bo bobas według CRL ma 11 tygodni i 4 dni! Nie wiem jak to możliwe, że tak skoczył!
-
Też bede sugerowała się z datą z USG jak do tej pory
bo inaczej to i tak bym sobie nie wyliczyła ;P zobaczymy jak wyjdzie ale jak pod koniec grudnia to tez bym chciała do stycznia ponosić
U mnie wczoraj miała być taka burza..;/trochę grzmiało, trochę popadało i na tym koniec.. mnie na szczęście bóle głowy opuściły już odkąd się wysypiam i odpoczywam. Ale jak jadę np na uczelnię i wstaję wcześnie, a tam siedzę w duchocie to bol głowy gwarantowany...
Karmelkova kciuki mocne! :* -
Magdaa21 wrote:Znalazłam fajna aplikacje - asystent ciąży. Pokazują ciekawe artykuły dla ciężarnych, a w innej zakładce wszystkie aktualne promocje na produkty dziecięce
wyswietlila mi się reklamą na instagramie to stwierdziłam że spróbuję
Magdaa21 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja w ogóle nie sugeruję się datą z usg, bo raz wychodzi do przodu, raz do tyłu, zależy jak zmierzą. Na prenatalnych babka mi cztery razy dzidzusia mierzyla i za każdym razem jej wychodziło inaczej (przy takich maluchach to już kilka milimetrów robi różnicę. Zresztą po co mi to? Termin mam na 2 grudnia, co oznacza mniej więcej tyle, że powinnam urodzić między 10 listopada a najdalej 16 grudnia i już. Co innego jak dziecko jest zawsze wyraźnie do przodu lub wyraźnie do tyłu (pierwszy synek zawsze był do tyłu i gdyby nie konieczność cc, to bym pewnie przenosila, bo tydzień przed terminem lekarz mi powiedział, że tu porodu przez dwa tygodnie jeszcze nie bedzie).
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Nie było mnie całe 2 dni ! A wszystko dla tego, że przed wczoraj mój starszy synek kończył 4 latka
Robiliśmy urodzinki, część gości została na noc, wczoraj grill i zleciało
Zaraz spróbuję nadrobić, a mam chyba 8 stron
Dip88, olciaa, Lotopałanka, agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość
-
Tfu myliłam się, nie 8 stron a 15 !!! :o
Irminka1231 śliczny brzuszekI ładna sukienka
Widzę, że nie tylko ja jestem wielbicielką sukienek latem hehe
Miałam odpisywać każdej z osobna a tu trafiłam na ten post o obgadywaniu Grudniówek
na innym wątku. Zajrzałam tam, przeczytałam tą całą aferę... No dziewczyny rzeczywiście, bardzo nie miło prowadziły dyskusję za plecami. Hahh no trochę ciśnienie skoczyło, ale się tam nie wypowiem. Jestem jedną ze stażem na tym forum i różne rzeczy widziałam
Szkoda, że kobiety które jak piszą są długo dystansowe mają takie podejście do sprawy. Wiem, że są u nas na grupie rożne dziewczyny, te którym udało isę od razu, no i te które są po różnych przejściach i długich staraniach. I co ? Moim zdaniem bardzo dobrze ! Bo właśnie po to jest forum żeby się wspierać i wymieniać doświadczeniami. Ja spodziewam się 3 dziecka, ale to jest moja już 5 ciąża. O dwóch synów starałam się ponad rok czyli łącznie 2 lata starań o nich, plus 2 straty po drodze. Jak słyszę, że się udało komuś za 1 razem w 1 cyklu jestem bardzo szczęśliwa. Nie rozumiem tego dziwnego podejścia. No i bardzo dobrze , że zastanawiamy się jakie brać witaminy, myślimy nad wagą aby nie przybrać 30 kg, to moim zdaniem miło o nas świadczy, a że są czasami bardzo smutne momenty strat nic na to nie poradzimy, jedyne co możemy zrobić to wesprzeć biedne dziewczyny które strat doświadczają. Uffff rozpisałam się. Zaraz będę nadrabiać dalejIrminka1231, Lotopałanka, Dip88, olciaa, agniecha2101, Jagodagoi, Karmelkovaa, inaa lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2ca02b2547f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/022db006f80b.jpg
My już po badaniu prenatalnym wszystko jest w porządku dzidziuś rośnie NT 1,5 mm, czaszka/mózg prawidłowy,kręgosłup prawidłowy ,serce w klatce piersiowej ,żołądek widoczny ,pęcherz moczowy widoczny ,raczki nóżki tez,przednia ściana brzucha prawidłowo .
Długość CRL 66,1 mm,FHR 159 uderzeń na minutę ,kość nosowa obecna.
I będzie synuś
Następna wizyta 30.06 godzina 9.30Lotopałanka, Dip88, olciaa, mindusia87, bondzik007, Irminka1231, Angelika83, Malutka_94, Marti83, agniecha2101, Karolcia27, RudyTygrysek, Jagodagoi, Lilly_Ana, Karmelkovaa, inaa, TaPaT lubią tę wiadomość
-
Aguś gratuluję zdrowego synka
Super wiadomość
Aguś 90 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka mi też dobrze, na tej grupie
Właśnie dla tego nie chciałam iść od razu na FB, aby nie było ,,kretów ''. Lepiej poczekać, kto chce być na forum ten będzie. Później będziemy myśleć co dalej
MamaAla witamyPrzykro mi, że akurat musiałaś się załapać na taką aferę
Skąd jesteś ? Na listę wpisałam CIę z datą wg USG, bo przynajmniej u mnie w szpitalach liczy się właśnie ta data
Też mam 3 maleństwo w drodze
Aga9090 pewnie. Z resztą, każdą z nas mogą ponieść nerwy. Wpisać Cię ?
Madlen_:) gratuluję dobrych wieści z wizytyŚliczne maleństwo
Będziesz oglądać fajerwerki z porodówki ?
Shaggi26 biedna tyle musisz się namęczyćMam nadzieję, że bóle miną i szybko poczujesz się lepiej... :*
Daniela mocne kciuki za wyniki !!!
ziuta.w gratuluję dobrych wieści !!! Śliczne maleństwo
Agulka901 również gratuluję dobrych wieści
Mezatka2015 również gratuluję dobrych wieściDatę zmieniłam
RudyTygrysek gratulacjęZapisałam wizyte
Śliczna dzidzia
mkgk gratuluję synuisa
Aguś 90 no proszęKolejny chłopczyk na forum
Gratulacje
Lotopałanka, Aguś 90, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Lotopałanka mi też dobrze, na tej grupie
Właśnie dla tego nie chciałam iść od razu na FB, aby nie było ,,kretów ''. Lepiej poczekać, kto chce być na forum ten będzie. Później będziemy myśleć co dalej
MamaAla witamyPrzykro mi, że akurat musiałaś się załapać na taką aferę
Skąd jesteś ? Na listę wpisałam CIę z datą wg USG, bo przynajmniej u mnie w szpitalach liczy się właśnie ta data
Też mam 3 maleństwo w drodze
Aga9090 pewnie. Z resztą, każdą z nas mogą ponieść nerwy. Wpisać Cię ?
Madlen_:) gratuluję dobrych wieści z wizytyŚliczne maleństwo
Będziesz oglądać fajerwerki z porodówki ?
Shaggi26 biedna tyle musisz się namęczyćMam nadzieję, że bóle miną i szybko poczujesz się lepiej... :*
Daniela mocne kciuki za wyniki !!!
ziuta.w gratuluję dobrych wieści !!! Śliczne maleństwo
Agulka901 również gratuluję dobrych wieści
Mezatka2015 również gratuluję dobrych wieściDatę zmieniłam
RudyTygrysek gratulacjęZapisałam wizyte
Śliczna dzidzia
mkgk gratuluję synuisa
Aguś 90 no proszęKolejny chłopczyk na forum
Gratulacje
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny jak zwykle jesteście nie do nadrobienia. Ja ostatnio nie najlepiej sie czuje i nie mam nawet siły wchodzić na bieżąco na forum aby was czytać.
Mdli mnie szcsególnie po posiłku i przez to nie mam na nic siły. W czw rano jak zaprowadzałam synka do przedszkola to myślalam że zwymiotuje gdzies w krzakach.
Tak mnie mdliło, ale na szczęście jakoś potem przeszło. Zastanawiam się czy to nie skutek uboczny lekow na tarczyce, które przyjmuje i witamin. Będe musiała przegadać tą sprawe w pn z lekarzem podczas wizyty. Gratuluje wszystkim forumkom udanych wizyt i pięknych dzidziusiów w brzuszku. -
nick nieaktualnyNo więc krótka historia :
Jestem z Tarnowskich Gór, mam 28 lat, syna w wieku 10 lat, córkę w wieku 6 lat i córkę w wieku 5lat.
O czwartego maluszka staraliśmy się rok.. W kwietniu dowiedziałam się, że mam dużego guza jajnika, a parę dni później, że jestem w ciąży.. Jest to chyba ostatnia szansa na maleństwo, bo będę miała operacje i wytną jajnik, guza i to co zajął .. W lipcu będzie operacja i daj Boże aby maleństwo przeżyło.