Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajna aplikacje - asystent ciąży. Pokazują ciekawe artykuły dla ciężarnych, a w innej zakładce wszystkie aktualne promocje na produkty dziecięce :) wyswietlila mi się reklamą na instagramie to stwierdziłam że spróbuję :)

Karolcia27, monika.s.89 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej wszystkim z rana :-* gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :-*

Karmelkova tak jak myślałam, nie na każdej wizycie na NFZ robią USG, ale miałam w poniedziałek prenatalne, więc nie martwię się niczym i spokojnie poczekam do 21. A jak znowu mi nie zrobi to zapisze się do swojego gina , bo chodzę i na NFZ i prywatnie :-)

Ja wczoraj siedziałam i beczalam już z tego bólu głowy :-( mąż, że jedziemy do szpitala, ale jak pomyślałam że mam tam tyle czekać a i tak nic nie dadzą to bez sensu... Ale myślałam że zwariuje, ból nie do opisania po prostu... Najgorsze, że od rana znowu się zaczyna, czytam na necie, że jak ktoś wcześniej miał migreny to w ciąży mogą się nasilać, a szczególnie na początku II trymestru. Do tego ten ból karku...tragedia jednym słowem...

Dziewczyny na heparynie - wczoraj ta gin mi powiedziała, że wtedy na wizycie 21.06 będzie chciała mi dać skierowanie do Krakowa na patologie ciąży z tą trombofilia,czy mogę rodzić w ogóle w tym szpitalu co chce, czy nie trzeba w jakimś bardziej specjalistycznym. Nie wiem co o tym myśleć, ale oczywiście pojadę tam. Tylko mi to już powiedziała na korytarzu po wizycie, więc więcej dowiem się 21.06.

Ja tez wczoraj mialam.masakryczne bole glowy. Ostatecznie posmarowalam glowe amolem i zasnelam.

Trzymam kciuki za wizyty dzis!

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Mam to samo i dlatego poszłam dziś na kontrolne usg, bo mnie to niepokoiło.
    Melduję, że mój suwaczeka jest nieaktualny, bo bobas według CRL ma 11 tygodni i 4 dni! Nie wiem jak to możliwe, że tak skoczył!
    Jak dużo skoczył ? Bo moj maluszek przyspieszył według CRL 4dni, ale szwaczek jeszcze zostawiam :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bede sugerowała się z datą z USG jak do tej pory :) bo inaczej to i tak bym sobie nie wyliczyła ;P zobaczymy jak wyjdzie ale jak pod koniec grudnia to tez bym chciała do stycznia ponosić ;)

U mnie wczoraj miała być taka burza..;/trochę grzmiało, trochę popadało i na tym koniec.. mnie na szczęście bóle głowy opuściły już odkąd się wysypiam i odpoczywam. Ale jak jadę np na uczelnię i wstaję wcześnie, a tam siedzę w duchocie to bol głowy gwarantowany...

Karmelkova kciuki mocne! :*

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Znalazłam fajna aplikacje - asystent ciąży. Pokazują ciekawe artykuły dla ciężarnych, a w innej zakładce wszystkie aktualne promocje na produkty dziecięce :) wyswietlila mi się reklamą na instagramie to stwierdziłam że spróbuję :)
    Dzięki Tobie mam już ósmą aplikację :-D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dzięki Tobie mam już ósmą aplikację :-D
    Ja tam mam 2 i mi styknie :P

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jak dużo skoczył ? Bo moj maluszek przyspieszył według CRL 4dni, ale szwaczek jeszcze zostawiam :)
    O tydzien :)

bondzik007, olciaa lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie sugeruję się datą z usg, bo raz wychodzi do przodu, raz do tyłu, zależy jak zmierzą. Na prenatalnych babka mi cztery razy dzidzusia mierzyla i za każdym razem jej wychodziło inaczej (przy takich maluchach to już kilka milimetrów robi różnicę. Zresztą po co mi to? Termin mam na 2 grudnia, co oznacza mniej więcej tyle, że powinnam urodzić między 10 listopada a najdalej 16 grudnia i już. Co innego jak dziecko jest zawsze wyraźnie do przodu lub wyraźnie do tyłu (pierwszy synek zawsze był do tyłu i gdyby nie konieczność cc, to bym pewnie przenosila, bo tydzień przed terminem lekarz mi powiedział, że tu porodu przez dwa tygodnie jeszcze nie bedzie).

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :D Nie było mnie całe 2 dni ! A wszystko dla tego, że przed wczoraj mój starszy synek kończył 4 latka :) Robiliśmy urodzinki, część gości została na noc, wczoraj grill i zleciało :) Zaraz spróbuję nadrobić, a mam chyba 8 stron :) :P

Dip88, olciaa, Lotopałanka, agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to i tak mało....;p

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu myliłam się, nie 8 stron a 15 !!! :o

Irminka1231 śliczny brzuszek <3 I ładna sukienka :) Widzę, że nie tylko ja jestem wielbicielką sukienek latem hehe :)

Miałam odpisywać każdej z osobna a tu trafiłam na ten post o obgadywaniu Grudniówek
    na innym wątku. Zajrzałam tam, przeczytałam tą całą aferę... No dziewczyny rzeczywiście, bardzo nie miło prowadziły dyskusję za plecami. Hahh no trochę ciśnienie skoczyło, ale się tam nie wypowiem. Jestem jedną ze stażem na tym forum i różne rzeczy widziałam ;)
    Szkoda, że kobiety które jak piszą są długo dystansowe mają takie podejście do sprawy. Wiem, że są u nas na grupie rożne dziewczyny, te którym udało isę od razu, no i te które są po różnych przejściach i długich staraniach. I co ? Moim zdaniem bardzo dobrze ! Bo właśnie po to jest forum żeby się wspierać i wymieniać doświadczeniami. Ja spodziewam się 3 dziecka, ale to jest moja już 5 ciąża. O dwóch synów starałam się ponad rok czyli łącznie 2 lata starań o nich, plus 2 straty po drodze. Jak słyszę, że się udało komuś za 1 razem w 1 cyklu jestem bardzo szczęśliwa. Nie rozumiem tego dziwnego podejścia. No i bardzo dobrze , że zastanawiamy się jakie brać witaminy, myślimy nad wagą aby nie przybrać 30 kg, to moim zdaniem miło o nas świadczy, a że są czasami bardzo smutne momenty strat nic na to nie poradzimy, jedyne co możemy zrobić to wesprzeć biedne dziewczyny które strat doświadczają. Uffff rozpisałam się. Zaraz będę nadrabiać dalej

Irminka1231, Lotopałanka, Dip88, olciaa, agniecha2101, Jagodagoi, Karmelkovaa, inaa lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2ca02b2547f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/022db006f80b.jpg

My już po badaniu prenatalnym wszystko jest w porządku dzidziuś rośnie NT 1,5 mm, czaszka/mózg prawidłowy,kręgosłup prawidłowy ,serce w klatce piersiowej ,żołądek widoczny ,pęcherz moczowy widoczny ,raczki nóżki tez,przednia ściana brzucha prawidłowo .
    Długość CRL 66,1 mm,FHR 159 uderzeń na minutę ,kość nosowa obecna.

I będzie synuś :-)

Następna wizyta 30.06 godzina 9.30

Lotopałanka, Dip88, olciaa, mindusia87, bondzik007, Irminka1231, Angelika83, Malutka_94, Marti83, agniecha2101, Karolcia27, RudyTygrysek, Jagodagoi, Lilly_Ana, Karmelkovaa, inaa, TaPaT lubią tę wiadomość

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, świetne wieści :)

Aguś 90 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś gratuluję zdrowego synka :) Super wiadomość

Aguś 90 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka mi też dobrze, na tej grupie :) Właśnie dla tego nie chciałam iść od razu na FB, aby nie było ,,kretów ''. Lepiej poczekać, kto chce być na forum ten będzie. Później będziemy myśleć co dalej :)

MamaAla witamy :) Przykro mi, że akurat musiałaś się załapać na taką aferę ;) Skąd jesteś ? Na listę wpisałam CIę z datą wg USG, bo przynajmniej u mnie w szpitalach liczy się właśnie ta data :) Też mam 3 maleństwo w drodze :)

Aga9090 pewnie. Z resztą, każdą z nas mogą ponieść nerwy. Wpisać Cię ?

Madlen_:) gratuluję dobrych wieści z wizyty :)Śliczne maleństwo <3 Będziesz oglądać fajerwerki z porodówki ? :D

Shaggi26 biedna tyle musisz się namęczyć :( Mam nadzieję, że bóle miną i szybko poczujesz się lepiej... :*

Daniela mocne kciuki za wyniki !!! <3

ziuta.w gratuluję dobrych wieści !!! Śliczne maleństwo <3 :)

Agulka901 również gratuluję dobrych wieści <3 :)

Mezatka2015 również gratuluję dobrych wieści :) Datę zmieniłam :)

RudyTygrysek gratulację :) Zapisałam wizyte :) Śliczna dzidzia :)

mkgk gratuluję synuisa <3 :D

Aguś 90 no proszę :) Kolejny chłopczyk na forum :D Gratulacje <3

Lotopałanka, Aguś 90, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Lotopałanka mi też dobrze, na tej grupie :) Właśnie dla tego nie chciałam iść od razu na FB, aby nie było ,,kretów ''. Lepiej poczekać, kto chce być na forum ten będzie. Później będziemy myśleć co dalej :)

MamaAla witamy :) Przykro mi, że akurat musiałaś się załapać na taką aferę ;) Skąd jesteś ? Na listę wpisałam CIę z datą wg USG, bo przynajmniej u mnie w szpitalach liczy się właśnie ta data :) Też mam 3 maleństwo w drodze :)

Aga9090 pewnie. Z resztą, każdą z nas mogą ponieść nerwy. Wpisać Cię ?

Madlen_:) gratuluję dobrych wieści z wizyty :)Śliczne maleństwo <3 Będziesz oglądać fajerwerki z porodówki ? :D

Shaggi26 biedna tyle musisz się namęczyć :( Mam nadzieję, że bóle miną i szybko poczujesz się lepiej... :*

Daniela mocne kciuki za wyniki !!! <3

ziuta.w gratuluję dobrych wieści !!! Śliczne maleństwo <3 :)

Agulka901 również gratuluję dobrych wieści <3 :)

Mezatka2015 również gratuluję dobrych wieści :) Datę zmieniłam :)

RudyTygrysek gratulację :) Zapisałam wizyte :) Śliczna dzidzia :)

mkgk gratuluję synuisa <3 :D

Aguś 90 no proszę :) Kolejny chłopczyk na forum :D Gratulacje <3
    Paula dziękuję, termin mam na 31.12, ale będzie cesarka więc data jeszcze do uzgodnienia :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak zwykle jesteście nie do nadrobienia. Ja ostatnio nie najlepiej sie czuje i nie mam nawet siły wchodzić na bieżąco na forum aby was czytać.
    Mdli mnie szcsególnie po posiłku i przez to nie mam na nic siły. W czw rano jak zaprowadzałam synka do przedszkola to myślalam że zwymiotuje gdzies w krzakach.
    Tak mnie mdliło, ale na szczęście jakoś potem przeszło. Zastanawiam się czy to nie skutek uboczny lekow na tarczyce, które przyjmuje i witamin. Będe musiała przegadać tą sprawe w pn z lekarzem podczas wizyty. Gratuluje wszystkim forumkom udanych wizyt i pięknych dzidziusiów w brzuszku.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 jak chcesz to napisz jeszcze skąd jesteś :) Wg jestem załamana. Myślałam że znajdę tu bratnią duszę do spacerków po parku :P A tylko PauliMikro jest ode mnnie ale nawet nie wiadomo co u niej :(

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam to samo...kasiulka gdzieś zniknęła....:/ więc spaceruję z telefonem i forum ;p

Paula222, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc krótka historia :
    Jestem z Tarnowskich Gór, mam 28 lat, syna w wieku 10 lat, córkę w wieku 6 lat i córkę w wieku 5lat.
    O czwartego maluszka staraliśmy się rok.. W kwietniu dowiedziałam się, że mam dużego guza jajnika, a parę dni później, że jestem w ciąży.. Jest to chyba ostatnia szansa na maleństwo, bo będę miała operacje i wytną jajnik, guza i to co zajął .. W lipcu będzie operacja i daj Boże aby maleństwo przeżyło.

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ