Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 będziemy trzymać kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze, choć domyślam się, że stres ogromny przed Tobą...też o obecną ciążą starałam się około roku....z czego w październiku 6tc straciłam ciążę....ale wierzę, że teraz będzie ok....:D

Aga9090 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 ojej ... To rzeczywiście strasznie. Czyli jak dobrze rozumiem będzie operacja w ciąży ? W znieczuleniu ogólnym ? Mocno trzymam kciuki za Was, za Ciebie i maleństwo....

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Aga9090 będziemy trzymać kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze, choć domyślam się, że stres ogromny przed Tobą...też o obecną ciążą starałam się około roku....z czego w październiku 6tc straciłam ciążę....ale wierzę, że teraz będzie ok....:D
    Sters jest, nie powiem, że nie :)
    W maju jeszcze byłam w szpitalu, bo podejrzewali, że ciąża jest w bliźnie po cc, chcieli dawać leki na poronienie bez 100% pewności gdzie jest fasolka, tylko im powiedziałam jak będzie pewność to wtedy wezmę leki, no ale miałam rację i mnie wypuścili do domu.. Takze wiecznie coś..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Aga9090 ojej ... To rzeczywiście strasznie. Czyli jak dobrze rozumiem będzie operacja w ciąży ? W znieczuleniu ogólnym ? Mocno trzymam kciuki za Was, za Ciebie i maleństwo....
    Tak będzie operacja tylko jeszcze nie wiem czy w ogólnym. 15.06 mam wizytę u onkologa i się dowiem więcej

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 to mocne kciuki za Ciebie. Jesteśmy praktycznie w tym samym wieku :)

Coraz bliżej moja wizyta, jakoś się bać zaczynam. Niby blisko a daleko :P Jeszcze 11 dni ...

Dzieci i mąż na dworze, idę poćwiczyć trochę na orbitreku :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra to masz przejścia w tej ciąży...ale trzeba wierzyć, że wszystko dobrze się skończy...a ta nasza służba zdrowia to mnie czasem dobija już całkiem....grrrr

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jaka jest.
    Moja babcia mówi, aby w tym kraju chorować to trzeba być zdrowym albo mieć kupę kasy..

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z Twoją babcią w 100% jak mam iść do lekarza to mi słabo się robi... Ze juz nie wspomnę w ogóle o rodzinnym bo do niego się dostać graniczy juz całkiem z cudem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090, przede wszystkim gratuluję cudownej (już) rodzinki! Mnie niestety nie udało się przed 30-stką zbudować tak licznego teamu :)

Po drugie - trzymam kciuki za kolejnego członka rodziny, skoro tyle razy się udało, to i teraz będzie sukces, choć pewnie 'atrakcje' w ciąży nie pomagają..

Dziewczyny gratuluję wizyt, wszystkie wspieram - te święta będą dla nas wyjątkowe, tak to czuję! Będą porody i kolejne ciąże w tym wątku, prawda Shaggi26 i VioletFlower?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to dam ci przykład 9.05 wizyta u gina na NFz "pani nie jest w ciąży ja tu nic nie widzę" tego samego dnia wizyta u onkolog prywatnie : serduszko bije..
    27.05 maj wizyta u onkolog 8w6, serduszko bije i fasolka ma się dobrze.
    30.05 gin na NFZ wg jego usg 7 tydzień...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tak będzie operacja tylko jeszcze nie wiem czy w ogólnym. 15.06 mam wizytę u onkologa i się dowiem więcej

Będę trzymać kciuki za ciebie, za twoje zdrowie i za twojego maluszka. To jest napewno dla ciebie trudny czas. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra to jest tragiczne... Normalnie bez komentarza...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. :)
    Póki jest szansa to walczymy :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. :)
    Póki jest szansa to walczymy :)

Ja to bym się nie zdziwiła, jakbyś po operacji miała jeszcze jedno dziecko :D Osobiście znam matkę 4 dzieci z jednym jajnikiem od urodzenia :)
    Najważniejsze tylko, żeby to było na czas zrobione, żeby guza dało się opanować. Akurat o chirurgię i kardiologię w tym kraju jestem dość spokojna, bo jest w większości na wysokim poziomie.

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych co już wiedzą widzę że narazie same chłopczyki :) ciekawe kiedy będzie pierwsza dziewczynka :)
    Ja miałam juz 2 sny że będzie syn, ciekawe czy się sprawdzą.

Aga kciukasy zaciśnięte ale wiem że będzie dobrze !

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Z tych co już wiedzą widzę że narazie same chłopczyki :) ciekawe kiedy będzie pierwsza dziewczynka :)
    Ja miałam juz 2 sny że będzie syn, ciekawe czy się sprawdzą.

Aga kciukasy zaciśnięte ale wiem że będzie dobrze !

Madlen mi wczoraj się śniło, że miałam usg i okazało się że będzie chłopczyk. Jak rano opowiedziałam to mojemu M to powiedział że nie będzie chłopak bo powiedziałam o śnie i się nie spełni. Hmm... Ciekawe ma teorie :P No ale zobaczymy, może za kilka dni się dowiem.

Madlen_:) lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Hejo nie było mnie kilka dni i nie mam szans was nadrobić. Ladnka pogoda wiec korzystaliśmy jak tylko była okazja a wieczorem padam razem z córka. Mam nadzieje ze u was wszytsko dobrze.
    Azzurra chyba dobrze napisałam. Miałam dać znać odnośnie szczepienia. Wiec my mamy odroczone do lipca. Pani doktor stwierdziła
    Ze ja byłam
    Szczepiona ale dla mojej pewności zaczekamy jeszcze ten miesiąc

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Hihi to dam ci przykład 9.05 wizyta u gina na NFz "pani nie jest w ciąży ja tu nic nie widzę" tego samego dnia wizyta u onkolog prywatnie : serduszko bije..
    27.05 maj wizyta u onkolog 8w6, serduszko bije i fasolka ma się dobrze.
    30.05 gin na NFZ wg jego usg 7 tydzień...
    Lekarz na NFZ to za każdym razem był ten sam. Może takie umiejętności w obsłudze usg? Aga życzę Ci dużo zdrowia i spokoju.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam mierzyć moj brzuch :) w poniedziałek 83 cm, dziś już 85 cm. Szybko to idzie :) Pomiar dokonuje poniżej pępka, w miejscu w którym wydaje mi się ze mam największa wypukłość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 14:13

Malinowa_Czekolada, TaPaT lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja to bym się nie zdziwiła, jakbyś po operacji miała jeszcze jedno dziecko :D Osobiście znam matkę 4 dzieci z jednym jajnikiem od urodzenia :)
    Najważniejsze tylko, żeby to było na czas zrobione, żeby guza dało się opanować. Akurat o chirurgię i kardiologię w tym kraju jestem dość spokojna, bo jest w większości na wysokim poziomie.
    Hihi no nie wiem czy możliwa by była 5 cesarka :P

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ