X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip śliczny synuś :)

Dip88 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja dopiero teraz, ale na wizycie wszystko ok. Powiedziała, że dzidzia zdrowa. Kość nosowa, pecherz, żołądek, kręgosłup wszystko ok. Słyszałam serduszko :) Mam cały film plus masę zdjęć wrzucę kilka najfajniejszych :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/339206a7c6c0.jpg
    Stópka 1,26 cm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dfb2d1bdac2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18ef23f53e1f.jpg
    Chłopczyk :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecbc9fb6f44e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/638ee91309a4.jpg

Mały ma 7,5 cm. Jestem przeszczęśliwa.
    Dziękuję wam za kciuki :)

Ja pewnie takie jutro dostanę w końcu :) cudowny chłopczyk !!! pięknie widać hahah ale pozorant model niezły <3 gratuluje synusia

Dip88 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś z Was ma problem z krwią z nosa? Zaczęła mi lecieć, nie tak ciurkiem ale na chusteczce zostaje, wczoraj było mniej, dzisiaj więcej i nawet mi 2 razy do gardła spłynęła i wypluwałam... ;/

vcvau8q.png
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki, czy któraś z Was ma problem z krwią z nosa? Zaczęła mi lecieć, nie tak ciurkiem ale na chusteczce zostaje, wczoraj było mniej, dzisiaj więcej i nawet mi 2 razy do gardła spłynęła i wypluwałam... ;/
    Mi parę razy leciała w tamtym tygodniu.
    Nie umiem napisać prywatnej wiadomości a widziałam, że jesteś z Wawy. Do jakiego lekarza chodzisz?

p19uvfxm23ds5749.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzikkj,

chodzę do Medicover - nazwiska lekarza wolę nie podawać, nie lubię sypać nazwiskami na forum :D

Kurcze martwi mnie ta krew.. jak jutro będzie jej więcej to chyba przejadę sie do lekarza.

vcvau8q.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem jak tu się wiadomości priv wysyła :D

vcvau8q.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chwilę mnie nie było, ale ciężko mi wysiedzieć przed kompem.

Ja nie paliłam i nie palę, czasem popalałam jednego na imprezie ale nałogowo nie.

Zazdroszczę Wam tej wagi, ja ważę o dużo za dużo :/

Mi moja gin nie włączała serduszko, mówiła że za wcześnie. Nie mierzyła też jak szybko bije, w karcie też nic. Dopiero na prenatalnych pierwszy raz :)

Violet - trzymam kciuki za regenerację i kolejną ciąże <3

Dibolek - tak, ja mam od samego początku zwolnienie, i będzie aż do porodu. O pierwsze zwolnienie zapytałam po prostu czy mogę dostać, a teraz to już nie pyta czy chcę, tylko jak przychodzę to jest juz wypisane na kolejny miesiąc. Chodzę prywatnie.

Violet Flower lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova Ty już wiesz :D
    W środę miałam prenatalne ;) Wg gin wszystko w normie, ryzyko wyliczone niskie, NT wyszło 1,9 wiec takie wyższe, ale w normie i mówiła że ładnie. Poza tym mierzyła je 50 razy bo Mały tak fikołki skakał :D Miał już 6,1 cm :)
    Na 80% chłopiec <3 <3

Dip88, RudyTygrysek, TaPaT, Karmelkovaa, Paula222, agniecha2101, bondzik007, Aga9090, Malutka_94, Angelika83 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz Bobasek, słabe zdjęcie bo przez brzuch mi robili usg :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e862060035ff.jpg

Irminka1231, olciaa, Dip88, RudyTygrysek, TaPaT, Karmelkovaa, Paula222, bondzik007, Aguś 90, Aga9090, Malutka_94 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Ja mam wiecznie zapchany nos a jak wydmucham to sa zaschniete skrzepy krwi.przepraszam za doslownosc.zapchany nos i zdarzajace sie od czasu do czasu krwotoki z nosa to podobno normalne w ciazy.w poprzednich dwoch ciazach nie mialam tego problemu.Dziewczyny gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za nastepne wizytujace.milego dnia

2nn390bvba2l74tr.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By wysłać wiadomość prywatna, najpierw musicie dodać się do „przyjaciółek”. Klikasz w nick danej osoby, otworzy się prostokątne okienko i na dole po prawej stronie będzie „ dodaj do przyjaciółek”. Następnie dana osoba wybiera opcje u samiutkiej góry „wiadomości” i powinna zaakceptować w/w zaproszenie. Gdy będą wypełnione te wszystkie czynności będziecie mogły ze sobą pisać wiadomości prywatne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:29

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    A to nasz Bobasek, słabe zdjęcie bo przez brzuch mi robili usg :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e862060035ff.jpg
    Piękny dzidziuś <3

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Moj M przedwczoraj i wczoraj byl u lekarza sciagnac szwy z palca po rozcieciu. I musial przywlec do domu jakiegos zarazka bo dzis obudzilam sie z bolacym gardlem :( Zrobilabym syrop z cebuli ale przy cukrzycy raczej nie mozna :( Bede sie ratowac plukaniem woda z sola albo tantum verde

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana piekny ten wasz babelek. Moj gin chyba wcale tak wczesnie nie robi usg 3d. pytalam to wspominal ze kolo 30 tygodnia. Ale on jest taki na luzie to moze zapytam czy na chwilke mi pokaze

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    a nie jest tak, ze fosforany są uzależnione od tego co jemy? Czyli zwyczajnej diety? Ja mam liczne fosforany i lekarz kazał się tym nie przejmować.

Może to głupie pytanie, ale czy pobierasz mocz prawidłowo ?
    Mama Ginekolog napisała kiedyś o tym post:
    „oto zasady:
    1. Powinien być to mocz poranny (jeżeli wstajecie w nocy do WC to poranny mocz to ten, który oddajecie już rano po tym ostatecznym przebudzeniu);
    2. Siku nie róbcie w WC;
    3. Weźcie nowy, czysty pojemnik na mocz (najlepiej jałowy, a na posiew to KONIECZNIE jałowy) pod prysznic;
    4. Podmyjcie się;
    5. Lekko kucając i rozchylając nogi zacznijcie robić siusiu;
    6. Po ok. 1 sekundzie złapcie mocz do pojemnika, wypełnijcie go 1/2 do 2/3 objętności;
    7. Zakręćcie pojemnik, odstawcie, weźcie normalnie dalej prysznic jeżeli chcecie – no chyba, że nie chcecie :).”

Tak pobierałam prawidłowo. Mi nawet kazał włożyć tampona do pochwy! żeby czasem z jej okolic nie przenieść jakiejś bakterii. Mówił też o rozchyleniu warg sromowych. I nie wolno przerywać siusiania, bo jak przerwiesz to mocz też "obmyje" okolice wejscia do cewki a tam podobno naturalnie, że są bakterie jakieś.
    No nic, na razie czekam na posiew, a we wt będę powtarzać po mojej naturalnej kuracji- bo jednak wolałabym uniknąć antybiotyku

8599rjjgz09aybtp.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Tak pobierałam prawidłowo. Mi nawet kazał włożyć tampona do pochwy! żeby czasem z jej okolic nie przenieść jakiejś bakterii. Mówił też o rozchyleniu warg sromowych. I nie wolno przerywać siusiania, bo jak przerwiesz to mocz też "obmyje" okolice wejscia do cewki a tam podobno naturalnie, że są bakterie jakieś.
    No nic, na razie czekam na posiew, a we wt będę powtarzać po mojej naturalnej kuracji- bo jednak wolałabym uniknąć antybiotyku
    Jagoda a sprobuj 3 tabletki zuravitu dziennie. ja mam skłonność do zapalen pecherza wiec tak sie ratuje od 5 tygodnia :) i łykam lacibios femina codziennie.

Dip, lily Ann śliczne maluszki<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 09:06

Dip88, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na szybciutko :) u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/

Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
    Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze :)

Miłego dzionka :** do wieczora

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam sie na szybciutko :) u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/

Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
    Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze :)

Miłego dzionka :** do wieczora
    Karmelkova no jest nosek i jest wszystko ok!

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam lacibios femina łykam sobie 2 razy w tyg zapobiegawczo jak coś czuje to codziennie :)

Lily <3 cudaczek malutki :*

RudyTygrysek a mozesz syropy z apteki ? prenalen jest na bazie naturalnych składników głównie czosnku

Martula78, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dip gratuluję Synka <3 <3 Śliczne zdjęcia z USG.

Super, że same dobre wieści dziewczyny, śliczne dzidzie <3

Poszalałam wczoraj, i kupiłam w Lidlu 2 szt body i 2 szt spodenek :P A dziś jadę kupić za 30 zł komplet Minky do wózka :D Nie mogłam przepuścić okazji, dziewczyna szyje na zamówienie :) A miałam nic nie kupować :) Ale w sumie dobrze, bo oswajam dzieci z myślą , że za jakiś czas będzie ktoś jeszcze w naszej rodzinie :) Starszy synek wie i Pamięta,że Wojtuś w brzuszku hihi . Kurcze jak ja już czasami bym chciała urodzić i poznać synusia, zawsze mam zaskoczenie co do wyglądu bo w głowie inaczej a co oczom się ukazuje to istny cud świata <3

Dip88, futuremama lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ