Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Dziewczyny ja dopiero teraz, ale na wizycie wszystko ok. Powiedziała, że dzidzia zdrowa. Kość nosowa, pecherz, żołądek, kręgosłup wszystko ok. Słyszałam serduszko
Mam cały film plus masę zdjęć wrzucę kilka najfajniejszych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/339206a7c6c0.jpg
Stópka 1,26 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dfb2d1bdac2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18ef23f53e1f.jpg
Chłopczyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecbc9fb6f44e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/638ee91309a4.jpg
Mały ma 7,5 cm. Jestem przeszczęśliwa.
Dziękuję wam za kciuki
Ja pewnie takie jutro dostanę w końcucudowny chłopczyk !!! pięknie widać hahah ale pozorant model niezły
gratuluje synusia
Dip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki, czy któraś z Was ma problem z krwią z nosa? Zaczęła mi lecieć, nie tak ciurkiem ale na chusteczce zostaje, wczoraj było mniej, dzisiaj więcej i nawet mi 2 razy do gardła spłynęła i wypluwałam... ;/
Nie umiem napisać prywatnej wiadomości a widziałam, że jesteś z Wawy. Do jakiego lekarza chodzisz? -
Hej dziewczyny
chwilę mnie nie było, ale ciężko mi wysiedzieć przed kompem.
Ja nie paliłam i nie palę, czasem popalałam jednego na imprezie ale nałogowo nie.
Zazdroszczę Wam tej wagi, ja ważę o dużo za dużo
Mi moja gin nie włączała serduszko, mówiła że za wcześnie. Nie mierzyła też jak szybko bije, w karcie też nic. Dopiero na prenatalnych pierwszy raz
Violet - trzymam kciuki za regenerację i kolejną ciąże
Dibolek - tak, ja mam od samego początku zwolnienie, i będzie aż do porodu. O pierwsze zwolnienie zapytałam po prostu czy mogę dostać, a teraz to już nie pyta czy chcę, tylko jak przychodzę to jest juz wypisane na kolejny miesiąc. Chodzę prywatnie.
Violet Flower lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Karmelkova Ty już wiesz
W środę miałam prenatalneWg gin wszystko w normie, ryzyko wyliczone niskie, NT wyszło 1,9 wiec takie wyższe, ale w normie i mówiła że ładnie. Poza tym mierzyła je 50 razy bo Mały tak fikołki skakał
Miał już 6,1 cm
Na 80% chłopiecDip88, RudyTygrysek, TaPaT, Karmelkovaa, Paula222, agniecha2101, bondzik007, Aga9090, Malutka_94, Angelika83 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
A to nasz Bobasek, słabe zdjęcie bo przez brzuch mi robili usg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e862060035ff.jpgIrminka1231, olciaa, Dip88, RudyTygrysek, TaPaT, Karmelkovaa, Paula222, bondzik007, Aguś 90, Aga9090, Malutka_94 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki, czy któraś z Was ma problem z krwią z nosa? Zaczęła mi lecieć, nie tak ciurkiem ale na chusteczce zostaje, wczoraj było mniej, dzisiaj więcej i nawet mi 2 razy do gardła spłynęła i wypluwałam... ;/
-
By wysłać wiadomość prywatna, najpierw musicie dodać się do „przyjaciółek”. Klikasz w nick danej osoby, otworzy się prostokątne okienko i na dole po prawej stronie będzie „ dodaj do przyjaciółek”. Następnie dana osoba wybiera opcje u samiutkiej góry „wiadomości” i powinna zaakceptować w/w zaproszenie. Gdy będą wypełnione te wszystkie czynności będziecie mogły ze sobą pisać wiadomości prywatne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:29
-
Dzien doberek. Moj M przedwczoraj i wczoraj byl u lekarza sciagnac szwy z palca po rozcieciu. I musial przywlec do domu jakiegos zarazka bo dzis obudzilam sie z bolacym gardlem
Zrobilabym syrop z cebuli ale przy cukrzycy raczej nie mozna
Bede sie ratowac plukaniem woda z sola albo tantum verde
-
olciaa wrote:a nie jest tak, ze fosforany są uzależnione od tego co jemy? Czyli zwyczajnej diety? Ja mam liczne fosforany i lekarz kazał się tym nie przejmować.
Może to głupie pytanie, ale czy pobierasz mocz prawidłowo ?
Mama Ginekolog napisała kiedyś o tym post:
„oto zasady:
1. Powinien być to mocz poranny (jeżeli wstajecie w nocy do WC to poranny mocz to ten, który oddajecie już rano po tym ostatecznym przebudzeniu);
2. Siku nie róbcie w WC;
3. Weźcie nowy, czysty pojemnik na mocz (najlepiej jałowy, a na posiew to KONIECZNIE jałowy) pod prysznic;
4. Podmyjcie się;
5. Lekko kucając i rozchylając nogi zacznijcie robić siusiu;
6. Po ok. 1 sekundzie złapcie mocz do pojemnika, wypełnijcie go 1/2 do 2/3 objętności;
7. Zakręćcie pojemnik, odstawcie, weźcie normalnie dalej prysznic jeżeli chcecie – no chyba, że nie chcecie.”
Tak pobierałam prawidłowo. Mi nawet kazał włożyć tampona do pochwy! żeby czasem z jej okolic nie przenieść jakiejś bakterii. Mówił też o rozchyleniu warg sromowych. I nie wolno przerywać siusiania, bo jak przerwiesz to mocz też "obmyje" okolice wejscia do cewki a tam podobno naturalnie, że są bakterie jakieś.
No nic, na razie czekam na posiew, a we wt będę powtarzać po mojej naturalnej kuracji- bo jednak wolałabym uniknąć antybiotyku -
_Jagoda_ wrote:Tak pobierałam prawidłowo. Mi nawet kazał włożyć tampona do pochwy! żeby czasem z jej okolic nie przenieść jakiejś bakterii. Mówił też o rozchyleniu warg sromowych. I nie wolno przerywać siusiania, bo jak przerwiesz to mocz też "obmyje" okolice wejscia do cewki a tam podobno naturalnie, że są bakterie jakieś.
No nic, na razie czekam na posiew, a we wt będę powtarzać po mojej naturalnej kuracji- bo jednak wolałabym uniknąć antybiotykui łykam lacibios femina codziennie.
Dip, lily Ann śliczne maluszki<3Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 09:06
Dip88, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Witam sie na szybciutko
u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/
Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze
Miłego dzionka :** do wieczora
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Witam sie na szybciutko
u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/
Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze
Miłego dzionka :** do wieczoraKarmelkovaa lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Też polecam lacibios femina łykam sobie 2 razy w tyg zapobiegawczo jak coś czuje to codziennie
Lilycudaczek malutki :*
RudyTygrysek a mozesz syropy z apteki ? prenalen jest na bazie naturalnych składników głównie czosnku
Martula78, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Hej dziewczyny
Dip gratuluję SynkaŚliczne zdjęcia z USG.
Super, że same dobre wieści dziewczyny, śliczne dzidzie
Poszalałam wczoraj, i kupiłam w Lidlu 2 szt body i 2 szt spodenekA dziś jadę kupić za 30 zł komplet Minky do wózka
Nie mogłam przepuścić okazji, dziewczyna szyje na zamówienie
A miałam nic nie kupować
Ale w sumie dobrze, bo oswajam dzieci z myślą , że za jakiś czas będzie ktoś jeszcze w naszej rodzinie
Starszy synek wie i Pamięta,że Wojtuś w brzuszku hihi . Kurcze jak ja już czasami bym chciała urodzić i poznać synusia, zawsze mam zaskoczenie co do wyglądu bo w głowie inaczej a co oczom się ukazuje to istny cud świata
Dip88, futuremama lubią tę wiadomość