Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Karmelkovaa wrote:Witam sie na szybciutko
u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/
Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze
Miłego dzionka :** do wieczora
Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrzeKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Dibolek ja spadłam kilo ale teraz juz jestem kilo do przodu znaczy wróciłam do wagi z przed
i moze juz pójdzie do przodu ... wazne zeby małe rosło może musisz jeśc więcej pożywnych rzeczy , ja to sobie dobrze wyglądam jak na mnie heh bo ja od zawsze sucharek ale wszystko mi idzie w brzuch i tyłek bo w rece nogu nic ;p
Dibolek lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip88 wrote:Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrze
No dzisiaj na pewno mój spec wzystko poogląda , temu nie wymagałam aż tak od tego z prenatalnych bo taki jakiś łoś , a wiedziałam ze itak jade do mojego a on jest niezawodnywszytsko sie musze wypytać gdzie łożysko ile szyjka , jak dzidzia i wgl
Dip88 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P
Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..
Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy
Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta..Karmelkovaa, Dibolek lubią tę wiadomość
-
Dibolek ja kiedyś gdzieś przeczytałam, że waga powinna już iść coś w górę od 13/14 tc. Ale wszystko też zależy od wagi startowej. Jeżeli bardzo szczupła osoba w późniejszych tygodniach nie przybiera na wadze to wtedy niby trzeba to sprawdzić. A tak to wiadomo każda ma inaczej.
-
Co do snów mi ponad tydzień temu śniło się że będzie chłopak i sprawdziło się. Kilka dni później śniło mi się że nie mogłam urodzić czy coś takiego, już nie pamiętam, ale sen się skończył cesarką
Ciekawe czy ten się sprawdzi... O rany
-
Dibolek, ja w każdej ciąży zaczynałam przybierać po 20 tc. Skoro dziecko rośnie prawidłowo, to raczej nie ma się czym martwić. No chyba że się glodzisz, ja jadłam, a nie przybieralam po prostu. Teraz też jestem na minusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 4 kg, dziecko zdrowe ur 37 tc z wagą 3,5kg, wiec ok.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
bondzik007 wrote:Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P
Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..
Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy
Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta..
No mój lekarz dzisiaj będzie oglądałtamten od prenatalnych to tylko od prenatalnych ale mysle ze jak mówił ok to nie ściemniał ;p
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dibolek wrote:Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać
Teraz jest 14 tydz i jest 69 kg wiec 1kg przybyłam bo wrocil mi apetyt, wymiotuje juz tylko 1 raz na dzien dobry (a potem od razu jem sniadanko hihi co jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia, około 12 jadłam pierwszy posiłek) a potem cały dzień ok, mija tez okropny słodko-kwasny posmak w ustach.
Bierzesz jakies witaminy? Mnie gin polecila Moellers Mama jak pow ze nic prawie nie jem. Jest ok, mimo że z zelazem to nie mam kłopotów w wc
Tylko brzuszek na razie jakis taki malyale coś zaczyna się tam pokazywac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 10:24
-
hej
ja już po zakupach z synem...teraz szybkie sprzątanie domu i dziś wyjazd na weekend do teściowej....ciesze się bardzo.....z moją mamą ostatnio się tak pożarłam przez telefon, że nawet nie chce mi się z nią gadać....wiem że chciała dobrze ale to jak to wszystko mówiła i ton głosu sprawił, ze nie zabrzmiało to najlepiej....
a dziś kupiłam sobie 2 pary krótkich spodenek i góre od stroju kąpielowego...mamy w planach zahaczyć o jeziorko...co prawda na górę i tak pójdzie koszulka ale moja góra już za mała trochę była -
Ojj dziewczyny, Wy się przejmujecie, że Wam lekarz nic o kości nosowej nie powiedział, a ja nie wiem tak naprawdę nic dokładnie o niczym... ani nic na temat pępowiny, ani na temat łożyska, ani szyjki, ani jak szybko serduszko bije... no poprostu nic poza tym, że "wszystko ok", i ile bąbel ma mm i ile NT wyniosło. Wiecie, że nie miałam nawet ani Toxoplazmozy ani Cytomegalii badanej...?
Gin powiedziała, że tu się tych badań nie robi, jeśli nie ma do tego wyraźnych wskazań
Tylko jakie to są "wyraźne wskazania" do zrobienia takich badań...???
Poza tym wizyty co 5 tyg. też trochę męczące są
Mam nadzieję, że chociaż połówkowe będę miała dokładnie i konkretnie zrobione.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha współczuje Ci
co to wirusowych na własną reke trzeba moze zrobic ... bo wiesz to niebezpieczne jest , ja do 10tyg kupe tych badań zrobiłam .
Haha ja sie dzisiaj wszystko dowiem bo tez wiem ze wszystko okwszytsko mam tylko napisane na wyniku ze prawidłowe . Tak sie ciesze ze jade do mojego doktorka niestety pewnie to ostatnie zaproszenie :< miesiac go nie widziałam bo mam juz inna doktorke i serio żal mi bo jest cudowny człowiek
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dibolek,
My z dzidziusiem jesteśmy teraz 14+3 i nadal nie przybrałam nic, a mam ponad -5 kg. Zaczyna mi wracać od jakiegoś czasu apetyt, a waga dalej nie rośnie. Skoro z dzidzią jest wszystko dobrze to nic tylko się cieszyć, że jeszcze nie zaczęło się tycie, bo nie wiadomo jak będzie później -
Hejka
Dip, gratuluję synka
Dibolek, ja od początku ciąży schudłam 3.5kg, teraz zaczynam powoli przybierać na wadze.
Mieliśmy z Mężem zrobić sobie wycieczkę rowerową, ale jest u nas tak gorąco, że nie ma czym oddychać i zostajemy w domuDip88 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
RudyTygrysek - mi sama włączyła to 4d na prenatalnych. Nawet nie pytała czy chcę
Ale fajnie było zobaczyć takiego realnego dzidziusia
No i mam filmik z całego badania, to usg 4d też się nagrało
Dzięki dziewczynytak się stresowałam bo od czasu tego plamienia nie byłam na usg. I już miałam myśli że maluch nie żyje.
Dibolek - ja od początku ciąży ciągle chudnę. Już 6kg mniej.
Agniecha - ja też nie miałam cytomegali badanej. W ogóle moja gin póki co zleciła mi tylko morfologie, mocz, toxo, hiv i hcv. I nic więcej, a przecież i tak to badania prywatne.
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017