X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać :/

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek nie wiem... Na pewno zwiększyło się trochę zapotrzebowanie kaloryczne. Jak z jedzeniem u Ciebie ?

Dibolek lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam sie na szybciutko :) u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/

Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
    Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze :)

Miłego dzionka :** do wieczora

Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrze ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ja spadłam kilo ale teraz juz jestem kilo do przodu znaczy wróciłam do wagi z przed :) i moze juz pójdzie do przodu ... wazne zeby małe rosło może musisz jeśc więcej pożywnych rzeczy , ja to sobie dobrze wyglądam jak na mnie heh bo ja od zawsze sucharek ale wszystko mi idzie w brzuch i tyłek bo w rece nogu nic ;p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrze ;)

No dzisiaj na pewno mój spec wzystko poogląda , temu nie wymagałam aż tak od tego z prenatalnych bo taki jakiś łoś , a wiedziałam ze itak jade do mojego a on jest niezawodny :) wszytsko sie musze wypytać gdzie łożysko ile szyjka , jak dzidzia i wgl :)

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P

Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..

Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy :)

Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta.. :(

Karmelkovaa, Dibolek lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ja kiedyś gdzieś przeczytałam, że waga powinna już iść coś w górę od 13/14 tc. Ale wszystko też zależy od wagi startowej. Jeżeli bardzo szczupła osoba w późniejszych tygodniach nie przybiera na wadze to wtedy niby trzeba to sprawdzić. A tak to wiadomo każda ma inaczej.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów mi ponad tydzień temu śniło się że będzie chłopak i sprawdziło się. Kilka dni później śniło mi się że nie mogłam urodzić czy coś takiego, już nie pamiętam, ale sen się skończył cesarką :P Ciekawe czy ten się sprawdzi... O rany :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Daniela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, ja w każdej ciąży zaczynałam przybierać po 20 tc. Skoro dziecko rośnie prawidłowo, to raczej nie ma się czym martwić. No chyba że się glodzisz, ja jadłam, a nie przybieralam po prostu. Teraz też jestem na minusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 4 kg, dziecko zdrowe ur 37 tc z wagą 3,5kg, wiec ok.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P

Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..

Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy :)

Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta.. :(

No mój lekarz dzisiaj będzie oglądał :) tamten od prenatalnych to tylko od prenatalnych ale mysle ze jak mówił ok to nie ściemniał ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziuś musi rosnąć teraz zabiera wsYstko od Ciebie może spróbuj jesc bardziej wartościowe rzeczy?! Nic sie noe martw ja bym wolała noe tyć tak jak w poprzedniej ciazy +20 zdecydowanie za duzo

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać :/
    Dibolek, jeśli nie masz apetytu i jesz mniej to chyba normalne. Ja przed ciaza wazylam 75 kg (do kruszyn nie nalezalam) i do wlasnie końca 12 tyg waga spadla jak dla mnie drastycznie bo do 68kg a dzidziol rosl i tak :)
    Teraz jest 14 tydz i jest 69 kg wiec 1kg przybyłam bo wrocil mi apetyt, wymiotuje juz tylko 1 raz na dzien dobry (a potem od razu jem sniadanko hihi co jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia, około 12 jadłam pierwszy posiłek) a potem cały dzień ok, mija tez okropny słodko-kwasny posmak w ustach.
    Bierzesz jakies witaminy? Mnie gin polecila Moellers Mama jak pow ze nic prawie nie jem. Jest ok, mimo że z zelazem to nie mam kłopotów w wc :)
    Tylko brzuszek na razie jakis taki maly ;) ale coś zaczyna się tam pokazywac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 10:24

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już po zakupach z synem...teraz szybkie sprzątanie domu i dziś wyjazd na weekend do teściowej....:D ciesze się bardzo.....z moją mamą ostatnio się tak pożarłam przez telefon, że nawet nie chce mi się z nią gadać....wiem że chciała dobrze ale to jak to wszystko mówiła i ton głosu sprawił, ze nie zabrzmiało to najlepiej....

a dziś kupiłam sobie 2 pary krótkich spodenek i góre od stroju kąpielowego...mamy w planach zahaczyć o jeziorko...co prawda na górę i tak pójdzie koszulka ale moja góra już za mała trochę była :D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa tam jest syrop glukozowo fruktozowy wiec tez lipa. Bede szukac. Albo poprostu odpuszcze diete i sie wylecze bo infekcja tez nie najlepsza w ciazy

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za gratulacje dziewczyny <3 jesteście kochane :)
    I życzę Wam super fajnego weekendu, ja uciekam na dzialke korzystać. :)

a3pfhxv.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny, Wy się przejmujecie, że Wam lekarz nic o kości nosowej nie powiedział, a ja nie wiem tak naprawdę nic dokładnie o niczym... ani nic na temat pępowiny, ani na temat łożyska, ani szyjki, ani jak szybko serduszko bije... no poprostu nic poza tym, że "wszystko ok", i ile bąbel ma mm i ile NT wyniosło. Wiecie, że nie miałam nawet ani Toxoplazmozy ani Cytomegalii badanej...? :-/ Gin powiedziała, że tu się tych badań nie robi, jeśli nie ma do tego wyraźnych wskazań :-/ Tylko jakie to są "wyraźne wskazania" do zrobienia takich badań...??? :-/ Poza tym wizyty co 5 tyg. też trochę męczące są :-(
    Mam nadzieję, że chociaż połówkowe będę miała dokładnie i konkretnie zrobione.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha współczuje Ci :/ co to wirusowych na własną reke trzeba moze zrobic ... bo wiesz to niebezpieczne jest , ja do 10tyg kupe tych badań zrobiłam .
    Haha ja sie dzisiaj wszystko dowiem bo tez wiem ze wszystko ok :) wszytsko mam tylko napisane na wyniku ze prawidłowe . Tak sie ciesze ze jade do mojego doktorka niestety pewnie to ostatnie zaproszenie :< miesiac go nie widziałam bo mam juz inna doktorke i serio żal mi bo jest cudowny człowiek

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek,
    My z dzidziusiem jesteśmy teraz 14+3 i nadal nie przybrałam nic, a mam ponad -5 kg. Zaczyna mi wracać od jakiegoś czasu apetyt, a waga dalej nie rośnie. Skoro z dzidzią jest wszystko dobrze to nic tylko się cieszyć, że jeszcze nie zaczęło się tycie, bo nie wiadomo jak będzie później :D

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Dip, gratuluję synka :)

Dibolek, ja od początku ciąży schudłam 3.5kg, teraz zaczynam powoli przybierać na wadze.

Mieliśmy z Mężem zrobić sobie wycieczkę rowerową, ale jest u nas tak gorąco, że nie ma czym oddychać i zostajemy w domu

Dip88 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - mi sama włączyła to 4d na prenatalnych. Nawet nie pytała czy chcę ;) Ale fajnie było zobaczyć takiego realnego dzidziusia <3 No i mam filmik z całego badania, to usg 4d też się nagrało <3

Dzięki dziewczyny <3 tak się stresowałam bo od czasu tego plamienia nie byłam na usg. I już miałam myśli że maluch nie żyje.

Dibolek - ja od początku ciąży ciągle chudnę. Już 6kg mniej.

Agniecha - ja też nie miałam cytomegali badanej. W ogóle moja gin póki co zleciła mi tylko morfologie, mocz, toxo, hiv i hcv. I nic więcej, a przecież i tak to badania prywatne.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ