Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać :/

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek nie wiem... Na pewno zwiększyło się trochę zapotrzebowanie kaloryczne. Jak z jedzeniem u Ciebie ?

Dibolek lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam sie na szybciutko :) u nas juz upał ... takze juz widze jak sie super będzie jechało w samo południe ;/

Co do mojej dzidzi wnioski są takie :
    Co do noska wiem czemu nie mógł zmierzyć i tak napisał bo ona spała ssala kciuka a paluszki miała na nosie i widac to na zdj jak ją budził nie zmieniła pozycji tylko nogą kopła ;p i widać tylko początek i koniec kosteczki jakby to jest to dziś ja zobacze to mi lekarz potwierdzi wszytsko , oby nadal było dobrze :)

Miłego dzionka :** do wieczora

Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrze ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ja spadłam kilo ale teraz juz jestem kilo do przodu znaczy wróciłam do wagi z przed :) i moze juz pójdzie do przodu ... wazne zeby małe rosło może musisz jeśc więcej pożywnych rzeczy , ja to sobie dobrze wyglądam jak na mnie heh bo ja od zawsze sucharek ale wszystko mi idzie w brzuch i tyłek bo w rece nogu nic ;p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karmelkova nie martw się tak tym noskiem. Ja tylko chyba mam 2 zdjęcia z kością nosową a reszta bez. Tylko widać tak jak u ciebie. Zdjęcie musi być pod odpowiednim kątem żeby było dobrze widać. Będzie dobrze ;)

No dzisiaj na pewno mój spec wzystko poogląda , temu nie wymagałam aż tak od tego z prenatalnych bo taki jakiś łoś , a wiedziałam ze itak jade do mojego a on jest niezawodny :) wszytsko sie musze wypytać gdzie łożysko ile szyjka , jak dzidzia i wgl :)

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P

Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..

Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy :)

Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta.. :(

Karmelkovaa, Dibolek lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ja kiedyś gdzieś przeczytałam, że waga powinna już iść coś w górę od 13/14 tc. Ale wszystko też zależy od wagi startowej. Jeżeli bardzo szczupła osoba w późniejszych tygodniach nie przybiera na wadze to wtedy niby trzeba to sprawdzić. A tak to wiadomo każda ma inaczej.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów mi ponad tydzień temu śniło się że będzie chłopak i sprawdziło się. Kilka dni później śniło mi się że nie mogłam urodzić czy coś takiego, już nie pamiętam, ale sen się skończył cesarką :P Ciekawe czy ten się sprawdzi... O rany :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Daniela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, ja w każdej ciąży zaczynałam przybierać po 20 tc. Skoro dziecko rośnie prawidłowo, to raczej nie ma się czym martwić. No chyba że się glodzisz, ja jadłam, a nie przybieralam po prostu. Teraz też jestem na minusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 4 kg, dziecko zdrowe ur 37 tc z wagą 3,5kg, wiec ok.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Karmelkova na pewno jest wszystko okej! Lekarz by poinformował gdyby było inaczej! Głupka za lekarza na pewno nie wybrałaś ;P

Mi kres z nosa nie tyle ze leci, ale czuję ja w nosie i jak wydmucham to zawsze jest płynna i zaschnięta..

Dibolek właśnie, jak z jedzeniem u Ciebie? Kaloryczność zwiększa się o okolo 200-300,kcal więc o jeden podwieczorek więcej powiedzmy :)

Dziewczyny nie zwracam uwagi na sny, ale dzisiaj mi się śniło że ruszal mi się ząb no i wypadł. Rozpadł mi sie w sumie w buzi. Nigdy nic nie sprawdzalam ale dzisiaj się przestraszyłam jak się obudziłam, bo podobno nie wróży to dobrze. Już sobie myślę ze w poniedziałek przecież wizyta.. :(

No mój lekarz dzisiaj będzie oglądał :) tamten od prenatalnych to tylko od prenatalnych ale mysle ze jak mówił ok to nie ściemniał ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziuś musi rosnąć teraz zabiera wsYstko od Ciebie może spróbuj jesc bardziej wartościowe rzeczy?! Nic sie noe martw ja bym wolała noe tyć tak jak w poprzedniej ciazy +20 zdecydowanie za duzo

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej dziewczyny to normalne że od początku ciąży ciagle chudnę?? Ma początku czytałam że tak może się dziać ale już jestem w 12tyg wchodzę co 2/3dni na wage a tam ciągle mniej i mniej. Zaczynam już źle wyglądać :/
    Dibolek, jeśli nie masz apetytu i jesz mniej to chyba normalne. Ja przed ciaza wazylam 75 kg (do kruszyn nie nalezalam) i do wlasnie końca 12 tyg waga spadla jak dla mnie drastycznie bo do 68kg a dzidziol rosl i tak :)
    Teraz jest 14 tydz i jest 69 kg wiec 1kg przybyłam bo wrocil mi apetyt, wymiotuje juz tylko 1 raz na dzien dobry (a potem od razu jem sniadanko hihi co jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia, około 12 jadłam pierwszy posiłek) a potem cały dzień ok, mija tez okropny słodko-kwasny posmak w ustach.
    Bierzesz jakies witaminy? Mnie gin polecila Moellers Mama jak pow ze nic prawie nie jem. Jest ok, mimo że z zelazem to nie mam kłopotów w wc :)
    Tylko brzuszek na razie jakis taki maly ;) ale coś zaczyna się tam pokazywac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 10:24

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już po zakupach z synem...teraz szybkie sprzątanie domu i dziś wyjazd na weekend do teściowej....:D ciesze się bardzo.....z moją mamą ostatnio się tak pożarłam przez telefon, że nawet nie chce mi się z nią gadać....wiem że chciała dobrze ale to jak to wszystko mówiła i ton głosu sprawił, ze nie zabrzmiało to najlepiej....

a dziś kupiłam sobie 2 pary krótkich spodenek i góre od stroju kąpielowego...mamy w planach zahaczyć o jeziorko...co prawda na górę i tak pójdzie koszulka ale moja góra już za mała trochę była :D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa tam jest syrop glukozowo fruktozowy wiec tez lipa. Bede szukac. Albo poprostu odpuszcze diete i sie wylecze bo infekcja tez nie najlepsza w ciazy

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za gratulacje dziewczyny <3 jesteście kochane :)
    I życzę Wam super fajnego weekendu, ja uciekam na dzialke korzystać. :)

a3pfhxv.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny, Wy się przejmujecie, że Wam lekarz nic o kości nosowej nie powiedział, a ja nie wiem tak naprawdę nic dokładnie o niczym... ani nic na temat pępowiny, ani na temat łożyska, ani szyjki, ani jak szybko serduszko bije... no poprostu nic poza tym, że "wszystko ok", i ile bąbel ma mm i ile NT wyniosło. Wiecie, że nie miałam nawet ani Toxoplazmozy ani Cytomegalii badanej...? :-/ Gin powiedziała, że tu się tych badań nie robi, jeśli nie ma do tego wyraźnych wskazań :-/ Tylko jakie to są "wyraźne wskazania" do zrobienia takich badań...??? :-/ Poza tym wizyty co 5 tyg. też trochę męczące są :-(
    Mam nadzieję, że chociaż połówkowe będę miała dokładnie i konkretnie zrobione.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha współczuje Ci :/ co to wirusowych na własną reke trzeba moze zrobic ... bo wiesz to niebezpieczne jest , ja do 10tyg kupe tych badań zrobiłam .
    Haha ja sie dzisiaj wszystko dowiem bo tez wiem ze wszystko ok :) wszytsko mam tylko napisane na wyniku ze prawidłowe . Tak sie ciesze ze jade do mojego doktorka niestety pewnie to ostatnie zaproszenie :< miesiac go nie widziałam bo mam juz inna doktorke i serio żal mi bo jest cudowny człowiek

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek,
    My z dzidziusiem jesteśmy teraz 14+3 i nadal nie przybrałam nic, a mam ponad -5 kg. Zaczyna mi wracać od jakiegoś czasu apetyt, a waga dalej nie rośnie. Skoro z dzidzią jest wszystko dobrze to nic tylko się cieszyć, że jeszcze nie zaczęło się tycie, bo nie wiadomo jak będzie później :D

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Dip, gratuluję synka :)

Dibolek, ja od początku ciąży schudłam 3.5kg, teraz zaczynam powoli przybierać na wadze.

Mieliśmy z Mężem zrobić sobie wycieczkę rowerową, ale jest u nas tak gorąco, że nie ma czym oddychać i zostajemy w domu

Dip88 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - mi sama włączyła to 4d na prenatalnych. Nawet nie pytała czy chcę ;) Ale fajnie było zobaczyć takiego realnego dzidziusia <3 No i mam filmik z całego badania, to usg 4d też się nagrało <3

Dzięki dziewczyny <3 tak się stresowałam bo od czasu tego plamienia nie byłam na usg. I już miałam myśli że maluch nie żyje.

Dibolek - ja od początku ciąży ciągle chudnę. Już 6kg mniej.

Agniecha - ja też nie miałam cytomegali badanej. W ogóle moja gin póki co zleciła mi tylko morfologie, mocz, toxo, hiv i hcv. I nic więcej, a przecież i tak to badania prywatne.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ