X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy 3 :) Ale zobaczymy co życie przyniesie. Najśmieszniejszy scenariusz byłby jakby 3-cia ciąża była bliźniacza bo jest taka możliwość duża :D Byłoby zabawnie

Marti83, Azzurra lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale naskrobałyście od rana ;)

Ja dzisiaj źle spałam ze stresu. Mocniej zasnęłam dopiero jak Mąż wrócił z pracy i wstałam dopiero o 11. Przynajmniej dużo czekania do 15 nie zostało ;)

Mi też się zrobiła opryszczka przed ślubem, dokładnie tydzień wcześniej. Na szczęście tym razem szybko się zagoiła i na ślubie już śladu nie było :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już za stara na więcej niż 2:)
    Także w grudniu kończymy"produkcję":) tak to jest jak człowiek zbyt późno dojrzewa do posiadania dzieci.(:))

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, ja kiedyś w ogóle nie chciałam mieć dzieci. Później miało być dwoje, a jak urodziłam drugie, to zaczęłam myśleć o trzecim. Mieliśmy się tak starać "od niechcenia", bo nie byłam pewna. Planowaliśmy zdać się na los, ale gdy poroniłam, to już byłam pewna, że będę walczyć o trzecie :)

Mąż przebąkuje o czwartym, ale za stara baba ze mnie i już na pewno się nie dam namówić. Choć myślimy o adopcji.

Nenusiu, masz trochę czasu, może popróbuj jakichś metod naturalnych, żeby zmniejszyć te kamienie?Takich, które można w ciąży stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:59

Aga9090 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Paula jak będziesz miała chwilę wpisz mi wizytę na 21.06 na 10.15

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ha ha, ja kiedyś w ogóle nie chciałam mieć dzieci. Później miało być dwoje, a jak urodziłam drugie, to zaczęłam myśleć o trzecim. Mieliśmy się tak starać "od niechcenia", bo nie byłam pewna. Planowaliśmy zdać się na los, ale gdy poroniłam, to już byłam pewna, że będę walczyć o trzecie :)

Nenusiu, masz trochę czasu, może popróbuj jakichś metod naturalnych, żeby zmniejszyć te kamienie?Takich, które można w ciąży stosować.
    Ja tylko pamiętam moje słowa po każdym porodzie... NIGDY WIĘCEJ DZIECI haha..
    Właśnie próbuję coś znaleźć w internecie co by było bezpieczne, ale słabo mi to idzie. Niby do sklepu zielarskiego najlepiej ale chyba się boję żeby nie zaszkodzić sobie jeszcze bardziej

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam syna i już na porodówce po wszystkim mówię do położnej i męża że mogę rodzic już kolejne... Hahaha... Chciałabym mieć 3 ale nie wiem czy sytuacja finansowa nam pozwoli :/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, ale Ty chyba masz córkę najstarsza prawie dorosłą, prawda?
    To już trochę inaczej...ja mam dużo koleżanek z małymi dziećmi ok40, ale to są prawie zawsze już kolejne dzieci.
    Ja, zgodnie z planem,kończę prokreację przed 35 r.z. i tak się cieszę, że w tym wieku tak bezproblemowo w ciążę pozachodzilam...
    Gdybym była młodsza, zdecydowanie rozważyła bym trojeczke:) uważam,że duże rodziny są super.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Daniela, ale Ty chyba masz córkę najstarsza prawie dorosłą, prawda?
    To już trochę inaczej...ja mam dużo koleżanek z małymi dziećmi ok40, ale to są prawie zawsze już kolejne dzieci.
    Ja, zgodnie z planem,kończę prokreację przed 35 r.z. i tak się cieszę, że w tym wieku tak bezproblemowo w ciążę pozachodzilam...
    Gdybym była młodsza, zdecydowanie rozważyła bym trojeczke:) uważam,że duże rodziny są super.

Mam syna 2013 i córkę 2015.

Dwoje przed 35rż, a trzecie bonusowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:15

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Mam syna 2013 i córkę 2015.
    A nie, to przepraszam. Pomyliłam Ciebie z inną dziewczyną, która tu pisala.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusiu,

np tutaj:

https://krokdozdrowia.com/pozbyc-kamieni-zolciowych-7-napojow/

http://www.ziolaiprzyprawy.info/2012/05/25/blog/kamienie-zolciowe-jak-sie-ich-pozbyc-bez-operacji/

Aga9090 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Nenusiu,

np tutaj:

https://krokdozdrowia.com/pozbyc-kamieni-zolciowych-7-napojow/

http://www.ziolaiprzyprawy.info/2012/05/25/blog/kamienie-zolciowe-jak-sie-ich-pozbyc-bez-operacji/
    Dziękuję już zapisałam strony :)
    Właśnie ta oliwę z oliwek już pije na noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:34

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy mieć 2 :) a co życie przyniesie to się dopiero okaże :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale doczytałam, że one same się wydalają i się pojawia problem moje są wielkości po 1 cm..

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co planowac :) życie samo zweryfikuje :) najlepiej aby każda mogła jak nawięcej dzieciątek :<
    Ja tak czuje ze więcej jak 2 to chyba miec nie bede ze względu na ryzykowne leki dla mnie ... :/ nie wiem ile dawek tego moge wziać ;/ przydzie czas będę pytać :) na razie marzę aby donosić to jedno wymarzone :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kurcze ale doczytałam, że one same się wydalają i się pojawia problem moje są wielkości po 1 cm..

Ja to rozumiem tak, że one najpierw się zmniejszają, a dopiero później "ruszają w drogę"...

Wydaje mi się, że nie da się w ten sposób sobie zaszkodzić. Najwyżej to nie zadziała, tak myślę.

Ale może warto podpytać jakiegoś otwartego na naturalne metody lekarza.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie o tych porodach ;) Ja rodzilam SN, poszło szybko i wiele bym dała żeby teraz było tak samo, ale będzie co będzie. Ja mam syna z 2008.
    Idę się ogarnąć i niedługo jadę na wizytę :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka przechodzi od kilku dni bunt trzynastomiesoeczniaka. Nie wiem, co się dzieje. Mój chodzący ideał dziecka zamienia się w ryczącą bestię.
    I w takich momentach myślę sobie, że z dwójką to będzie niezła przeprawa. A o trójce nawet nie chcę myśleć.
    Muszę ja zaraz wywieźć na spacer, fontanny ja uspokoją.
    Masakra.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ja to rozumiem tak, że one najpierw się zmniejszają, a dopiero później "ruszają w drogę"...

Wydaje mi się, że nie da się w ten sposób sobie zaszkodzić. Najwyżej to nie zadziała, tak myślę.

Ale może warto podpytać jakiegoś otwartego na naturalne metody lekarza.
    Musze to skonsultować, bo jednak boję się aby nie zaszkodzić jeszcze bardziej przed operacją. I jeszcze dopytać się muszę o dietę, bo rodzinny powiedział jeść zdrowo... No ale z jednej strony na anemie musiałam jeść dużo mięsa wołowego, A teraz przy kamieniach powinno się jeść drób.. I znowu strach czy anemia nie wróci..
    Jednym słowem jak nie urok to sracz**

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ale się rozpisalyscie o tych porodach ;) Ja rodzilam SN, poszło szybko i wiele bym dała żeby teraz było tak samo, ale będzie co będzie. Ja mam syna z 2008.
    Idę się ogarnąć i niedługo jadę na wizytę :)
    Dip88, to już niedługo osiemnastka!!
    Ale macie duże dzieci dziewczyny.
    Daj znać, po wizycie.

A co do porodu- większość chce sn, i zapewne większość tak urodzi. Ja należę do małego odsetka, które z różnych względów chca CC i mam do tego prawo. A może jak zaczniecie tu rodzić w grudniu i opisywać swoje dobre hisorie to się nawróce:)? Kto wie, życie bywa zaskakujące.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ