Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGusia28 wrote:potwierdzam to co piszesz, moja siostra miala lacznie cztery ciecia (dwa porody przez cc i dwie operacje z nacieciem jak do cc) i to co przezyla jest nie do opisania
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczyny. jedne są za SN, drugie za CC nie atakujmy nikogo dlatego, że ma inne poglądy. A lekarze są różni, jeden powie to, drugi tamto.. Nie roztrząsajmy bo robi się niemiła atmosfera.
Pamiętajmy, że każda z nas jest inna - jedna farbuje włosy, druga nie, jedna pije colę, druga nie itd
Ja jak byłam młodsza to myślałam, że tylko CC - teraz bardzo bym chciała SN ale jak będą przeciwskazania.. no cóż, przecież nie urodzę na siłę jak powiedzą, że to zagraża dziecku.
Tyle w temacie ode mnie
No dokładnieja zazdroszczę tylko tym co mają wybór... zawsze marzyłam o SN , chciałam spróbować , doświadczyć , ale nie moge to nie mogę za duże ryzyko ;< i przestałam juz myslec co jest lepsze i tak trzeba swoje przejść urodzic i sie dzieckiem zająć
nie a bezbolesnych porodów
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:No dokładnie
ja zazdroszczę tylko tym co mają wybór... zawsze marzyłam o SN , chciałam spróbować , doświadczyć , ale nie moge to nie mogę za duże ryzyko ;< i przestałam juz myslec co jest lepsze i tak trzeba swoje przejść urodzic i sie dzieckiem zająć
nie a bezbolesnych porodów
TaPaT lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:I ja teraz będę miała 4 cesarke.. Także boję się jak cholera po tym co przeżyłam
Powiem tak jak się chce mieć więcej dzieci i jest w ciąży to jest sie swiadoma tego , że i rozwiązanie musi byc, a nigdy nie wiesz jakie czy to SN czy CCTy masz mieć CC kolejna ciąża to i większe konsekwencje w dochodzeniu do siebie
i ze moze byc trudniej bo to nie pierwszy raz , ale co masz poradzić jak nie masz wyboru np. a moze byc całkiem inaczej niz myslisz
Ważne aby wszystko zakończyło sie szczesliwie" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Azzurra wrote:Szczerze?
Również balabym się czwartej. Bardzo.
A że planuję tylko dwoje dzieci to się nie boję. Ani trochę
Ja na razie marzę o jednym jak Bozia da to olejne i koniecchyba ze wpadka będzie ;p to i tak trzeba bedzie sie pociąć
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Widzę temat porodów;) ja marzę aby 3 poród wyglądał przynajmniej jak ten drugi , no i znowu bym chciała sn...
Właśnie siedzę w fotelu u fryzjerkiolciaa, TaPaT, Marti83, Aga9090, Malutka_94, futuremama, Dip88, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Gusia28 wrote:jak dla mnie to zupelnie cos innego - gdy ktos nie ma wyboru a tym, ze po prostu tak chce na wlasne zyczenie:)
Tylko czasami ktoś chce na zyczenie , bo ma złe doświadczenia z Sn np. moje 2 kuzynki źle przeszły Sn miały traume i załatwiły sobie CC .
Kiedyś też uważałam ze to głupie , ale tak teraz patrząc na to co przeszły to większym ryzykiem było u nich SN bo mało nie starcły dzieci bo by się udusiły więc się nie dziwiębo SN to też nie jest coś cudownego kiedy nie idzie "gładko "
Ja się bardzo nie wypowiadam bo ja nie rodziłam , ale tak patrząc na doświadczenia w rodzinie zmieniło się moje podejście co do CC
Chociaż ja dalej bym chciała SN spróbować hehe i klops" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Ja na razie marzę o jednym jak Bozia da to olejne i koniec
chyba ze wpadka będzie ;p to i tak trzeba bedzie sie pociąć
Ja tam każdej życzę dobrego porodu. Czy sn, czy CC. Nie twierdzę, że lepsze jest CC bo nie jest. Ale nie każda sytuacja jest czarno-biała. Ja nie chcę próbować sn(póki co, bo może się przekonam) i otwarcie pisze że będzie CC na życzenie. A jak komuś nie pasuje, no to cóż...to moje ciało, moje dzieci i moje blizny.
Rację mają chyba dziewczyny, że pora zakończyć temat.
-
olciaa wrote:I rodziła SN? Co na to jej lekarz prowadzący?
Pracował w tym szpitalu? Bo właśnie w takich sytuacjach ważne by rodzic tam gdzie pracuje lekarz prowadzący ciąże.
Rodziła SN i lekarz prowadzący pracował w szpitalu. Niestety ordynator niepodważalny..różne konowały się zdarzają.
-
Gusia28 wrote:masz absolutna racje
Moje kuzynki tylko rodziły bo mam ich dużo , a młodsza siostre wiec ta nie ;p
I nie wiem jak to jest, ale każda zadowolona z CC a miały nie raz . I jedna z nich poroniła 4 razy :< i 2 synków ma czyli 6 ciąży2 porody przez CC ... tylko jedno z tych dzieci które straciła rodziła SN i też twierdzi , że po tych 2 CC szybo doszła do siebie i mówi ze by mogła jeszcze raz ale juz nie moze zachodzić w ciążę bo jest chora . Także ja mysle ze wiele zalezy od kobiety , jak która dochodzi do siebie po
Powiem Wam w grudniubo ja ogólnie bardzo sie boje tego CC , dlatego ze nie wiem ile bede dochodzić do siebie , ale SN bym sie była chyba jeszcze gorzej jakby sie to potoczyło bo nie zawsze jest książkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:42
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Idę robić pierożki
I tak trzeba urodzić i taki tak każda się musi ogarnąć po i tak , i żadna nie będzie żałować bo bedzie miała swój mały skarb
Także byle szczęśliwie donosić i szczęśliwie urodzićDip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Mi się podobają wózki z kołami na szprychy ale , że ja nie miastowa tylko praktycznie babeczka z gór hehe to by ta szprycha na pierwszym lepszym kamieniu się wygięła
Póki co z takich co przeglądałam najbardziej mi pasuje bebbetto tito s-line 3w1cena tez i się ywdaje ani nie mała ani nie wygórowana , tak widziałam na fb dużo mamuś ma i też mnie dlatego ta firma zainteresowała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/933843cef90e.png
Jeżeli mogę coś doradzić to nie kupuj zestawu 3w1. Fotelik w takich zestawach najczęściej jest bardzo kiepski, bez testów bezpieczeństwa a to najwazniejsze żeby nasze okruszki były bezpieczne. Fotelik jest zdecowanie wazniejszy niż wózek -
Jeszcze zanieść papiery do przedszkola, zakupy i do domu... A tam trzeba sprzątać... Ech....
A co do porodu to tak jak pisałam wczoraj marzy mi się SN takie jak ostatnio, bo bardzo miło wspominam... No może jakby się dało to uniknelabym naciecia -
Ignaszkowa wrote:Jeżeli mogę coś doradzić to nie kupuj zestawu 3w1. Fotelik w takich zestawach najczęściej jest bardzo kiepski, bez testów bezpieczeństwa a to najwazniejsze żeby nasze okruszki były bezpieczne. Fotelik jest zdecowanie wazniejszy niż wózek
Nie nie 2 w 1 myślałam" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Jeszcze zanieść papiery do przedszkola, zakupy i do domu... A tam trzeba sprzątać... Ech....
A co do porodu to tak jak pisałam wczoraj marzy mi się SN takie jak ostatnio, bo bardzo miło wspominam... No może jakby się dało to uniknelabym naciecia
Ja też mam bardzo dobre wspomnienia. Rodziłam w pozycji wertykalnej i nie parłam. Udało mi się urodzić bez nacinania.
Teraz zamierzam ćwiczyć z balonikiem annibal, choć w sumie trzeci poród to już w ogóle z górki powinno być, skoro dwa pierwsze były ekspresowe. Obym tylko do szpitala zdążyła dojechać❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
bondzik007 wrote:Rodziła SN i lekarz prowadzący pracował w szpitalu. Niestety ordynator niepodważalny..
różne konowały się zdarzają.
Ja na dzień dzisiejszy chciałabym rodzic SN. Tyle kobiet dało radę to i ja damNatomiast jeśli lekarz stwierdzi, ze konieczne będzie CC to się posłucham
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Gusia 4 CC to jest dużo
samo przez siebie ... nacinanie setki razy w to samo miejsce
Ja nie planuję wiecej niz 2jkęwięc mysle ze jak mnie 2 razy natna to jakoś to bedzie