X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    potwierdzam to co piszesz, moja siostra miala lacznie cztery ciecia (dwa porody przez cc i dwie operacje z nacieciem jak do cc) i to co przezyla jest nie do opisania
    I ja teraz będę miała 4 cesarke.. Także boję się jak cholera po tym co przeżyłam

• Karmelkovaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczyny. jedne są za SN, drugie za CC nie atakujmy nikogo dlatego, że ma inne poglądy. A lekarze są różni, jeden powie to, drugi tamto.. Nie roztrząsajmy bo robi się niemiła atmosfera.
    Pamiętajmy, że każda z nas jest inna - jedna farbuje włosy, druga nie, jedna pije colę, druga nie itd :)

Ja jak byłam młodsza to myślałam, że tylko CC - teraz bardzo bym chciała SN ale jak będą przeciwskazania.. no cóż, przecież nie urodzę na siłę jak powiedzą, że to zagraża dziecku.

Tyle w temacie ode mnie :)

No dokładnie :) ja zazdroszczę tylko tym co mają wybór... zawsze marzyłam o SN , chciałam spróbować , doświadczyć , ale nie moge to nie mogę za duże ryzyko ;< i przestałam juz myslec co jest lepsze i tak trzeba swoje przejść urodzic i sie dzieckiem zająć :) nie a bezbolesnych porodów :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Gusia28 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Azzurra ja nie wyssalam z palca tego, że przy krótkim odstępie lepszy jest SN, mówiło mi to 2 lekarzy.
    Już się nie odzywam, bo już czuję atak na mnie
    masz absolutna racje

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No dokładnie :) ja zazdroszczę tylko tym co mają wybór... zawsze marzyłam o SN , chciałam spróbować , doświadczyć , ale nie moge to nie mogę za duże ryzyko ;< i przestałam juz myslec co jest lepsze i tak trzeba swoje przejść urodzic i sie dzieckiem zająć :) nie a bezbolesnych porodów :D
    jak dla mnie to zupelnie cos innego - gdy ktos nie ma wyboru a tym, ze po prostu tak chce na wlasne zyczenie:)

TaPaT lubi tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    I ja teraz będę miała 4 cesarke.. Także boję się jak cholera po tym co przeżyłam
    Szczerze?
    Również balabym się czwartej. Bardzo.
    A że planuję tylko dwoje dzieci to się nie boję. Ani trochę

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Powiem tak jak się chce mieć więcej dzieci i jest w ciąży to jest sie swiadoma tego , że i rozwiązanie musi byc, a nigdy nie wiesz jakie czy to SN czy CC :) Ty masz mieć CC kolejna ciąża to i większe konsekwencje w dochodzeniu do siebie :/ i ze moze byc trudniej bo to nie pierwszy raz , ale co masz poradzić jak nie masz wyboru np. a moze byc całkiem inaczej niz myslisz :)
    Ważne aby wszystko zakończyło sie szczesliwie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Szczerze?
    Również balabym się czwartej. Bardzo.
    A że planuję tylko dwoje dzieci to się nie boję. Ani trochę

Ja na razie marzę o jednym jak Bozia da to olejne i koniec :) chyba ze wpadka będzie ;p to i tak trzeba bedzie sie pociąć

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat porodów;) ja marzę aby 3 poród wyglądał przynajmniej jak ten drugi , no i znowu bym chciała sn...
    Właśnie siedzę w fotelu u fryzjerki :)

olciaa, TaPaT, Marti83, Aga9090, Malutka_94, futuremama, Dip88, Aguś 90 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    jak dla mnie to zupelnie cos innego - gdy ktos nie ma wyboru a tym, ze po prostu tak chce na wlasne zyczenie:)

Tylko czasami ktoś chce na zyczenie , bo ma złe doświadczenia z Sn np. moje 2 kuzynki źle przeszły Sn miały traume i załatwiły sobie CC .
    Kiedyś też uważałam ze to głupie , ale tak teraz patrząc na to co przeszły to większym ryzykiem było u nich SN bo mało nie starcły dzieci bo by się udusiły więc się nie dziwię :/ bo SN to też nie jest coś cudownego kiedy nie idzie "gładko "
    Ja się bardzo nie wypowiadam bo ja nie rodziłam , ale tak patrząc na doświadczenia w rodzinie zmieniło się moje podejście co do CC
    Chociaż ja dalej bym chciała SN spróbować hehe i klops

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja na razie marzę o jednym jak Bozia da to olejne i koniec :) chyba ze wpadka będzie ;p to i tak trzeba bedzie sie pociąć
    Nie musi być źle. Głowa do góry. I nie czytaj za dużo.

Ja tam każdej życzę dobrego porodu. Czy sn, czy CC. Nie twierdzę, że lepsze jest CC bo nie jest. Ale nie każda sytuacja jest czarno-biała. Ja nie chcę próbować sn(póki co, bo może się przekonam) i otwarcie pisze że będzie CC na życzenie. A jak komuś nie pasuje, no to cóż...to moje ciało, moje dzieci i moje blizny.

Rację mają chyba dziewczyny, że pora zakończyć temat.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    I rodziła SN? Co na to jej lekarz prowadzący?
    Pracował w tym szpitalu? Bo właśnie w takich sytuacjach ważne by rodzic tam gdzie pracuje lekarz prowadzący ciąże.

Rodziła SN i lekarz prowadzący pracował w szpitalu. Niestety ordynator niepodważalny.. :/ różne konowały się zdarzają.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przyjemności z wizyty u fryzjerki :-D

Paula222, TaPaT lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    masz absolutna racje

Moje kuzynki tylko rodziły bo mam ich dużo , a młodsza siostre wiec ta nie ;p
    I nie wiem jak to jest, ale każda zadowolona z CC a miały nie raz . I jedna z nich poroniła 4 razy :< i 2 synków ma czyli 6 ciąży :) 2 porody przez CC ... tylko jedno z tych dzieci które straciła rodziła SN i też twierdzi , że po tych 2 CC szybo doszła do siebie i mówi ze by mogła jeszcze raz ale juz nie moze zachodzić w ciążę bo jest chora . Także ja mysle ze wiele zalezy od kobiety , jak która dochodzi do siebie po
    Powiem Wam w grudniu :D bo ja ogólnie bardzo sie boje tego CC , dlatego ze nie wiem ile bede dochodzić do siebie , ale SN bym sie była chyba jeszcze gorzej jakby sie to potoczyło bo nie zawsze jest książkowo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:42

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić pierożki :D

I tak trzeba urodzić i tak :) i tak każda się musi ogarnąć po i tak , i żadna nie będzie żałować bo bedzie miała swój mały skarb :)
    Także byle szczęśliwie donosić i szczęśliwie urodzić :)

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Ignaszkowa Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mi się podobają wózki z kołami na szprychy ale , że ja nie miastowa tylko praktycznie babeczka z gór hehe to by ta szprycha na pierwszym lepszym kamieniu się wygięła ;D

Póki co z takich co przeglądałam najbardziej mi pasuje bebbetto tito s-line 3w1 :) cena tez i się ywdaje ani nie mała ani nie wygórowana , tak widziałam na fb dużo mamuś ma i też mnie dlatego ta firma zainteresowała :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/933843cef90e.png

Jeżeli mogę coś doradzić to nie kupuj zestawu 3w1. Fotelik w takich zestawach najczęściej jest bardzo kiepski, bez testów bezpieczeństwa a to najwazniejsze żeby nasze okruszki były bezpieczne. Fotelik jest zdecowanie wazniejszy niż wózek ;-)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zanieść papiery do przedszkola, zakupy i do domu... A tam trzeba sprzątać... Ech....

A co do porodu to tak jak pisałam wczoraj marzy mi się SN takie jak ostatnio, bo bardzo miło wspominam... No może jakby się dało to uniknelabym naciecia

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaszkowa wrote:
    Jeżeli mogę coś doradzić to nie kupuj zestawu 3w1. Fotelik w takich zestawach najczęściej jest bardzo kiepski, bez testów bezpieczeństwa a to najwazniejsze żeby nasze okruszki były bezpieczne. Fotelik jest zdecowanie wazniejszy niż wózek ;-)

Nie nie 2 w 1 myślałam :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Jeszcze zanieść papiery do przedszkola, zakupy i do domu... A tam trzeba sprzątać... Ech....

A co do porodu to tak jak pisałam wczoraj marzy mi się SN takie jak ostatnio, bo bardzo miło wspominam... No może jakby się dało to uniknelabym naciecia

Ja też mam bardzo dobre wspomnienia. Rodziłam w pozycji wertykalnej i nie parłam. Udało mi się urodzić bez nacinania.

Teraz zamierzam ćwiczyć z balonikiem annibal, choć w sumie trzeci poród to już w ogóle z górki powinno być, skoro dwa pierwsze były ekspresowe. Obym tylko do szpitala zdążyła dojechać ;)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Rodziła SN i lekarz prowadzący pracował w szpitalu. Niestety ordynator niepodważalny.. :/ różne konowały się zdarzają.
    To jakaś porażka!

Ja na dzień dzisiejszy chciałabym rodzic SN. Tyle kobiet dało radę to i ja dam :) Natomiast jeśli lekarz stwierdzi, ze konieczne będzie CC to się posłucham :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Gusia 4 CC to jest dużo :/ samo przez siebie ... nacinanie setki razy w to samo miejsce :/

Ja nie planuję wiecej niz 2jkę :) więc mysle ze jak mnie 2 razy natna to jakoś to bedzie :)
    A tak nawiasem ja chciałam mieć tylko 2 dzieci tylko później zdanie zmieniliśmy i nigdy nie wiadomo co życie przyniesie.. No i wyszło u mnie jak wyszło, w lipcu operacja, znowu będę cięta, później cesarka, a po porodzie operacja usuwania kamieni z woreczka żółciowego

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ