Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpisałam
Mkgk daj znać jak coś.
Przy spojeniu boli każdy ruch , miałam lekkie rozejście w poprzedniej ciąży
Paznokcie na stopach zrobioneZaraz pokręcę na orbitreku, obiad, no i może zdążę to pokoszę trochę trawę
Bo po synka za 2,5 godz muszę jechać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:42
Marti83, Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Marti83 obie ciąże kosiłam
Do samego rozwiązania
Z resztą moja kosiarka sama jeździ, bo ma napęd
Lotopałanka ja też się zastanawiam co zrobić na obiadNie chce mi się robić dwóch...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:48
Aga9090, Marti83 lubią tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Hej!
To ja chyba wyglądam na dziewczynkęczuję się taka brzydka
przez te pryszcze, masakra. Jako nastolatka nie miałam takiego problemu
Co do kontroli ZUS na L4 moja koleżanka miała w ciąży i to dwa razy.. ;/ głupki trochę. Przecież to jest niepodważalne, a synka do szkoły zaprowadzić musi i zakupy zrobić skoro mąż za granicą..
Wczoraj podczas kąpieli się wystraszyłam.. wyleciała ze mnie tak ogromna ilość ciagnacego śluzu biało-zoltego że az serce zaczęło mi mocniej bić. Mam nadzieje ze to nic groźnego. U Was też się tak zdarza?a mąż twierdzi, że pięknieje
A śluzu mam non stop sporo biało-żółtego, podobno to normalne.bondzik007 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
inaa wrote:Tak bo jest takie zalecenie po prenatalnych zebym miała połówkowe w 19 tyg. a ze wyjezdzamy to bedzie dokładnie 18t 3 d ( z usg moja ciaza jest starsza
)
Koniecznie daj znać po, bo ja się trochę przejmuję tym czy nie będzie trochę za wcześnie.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja też normalnie kosze trawę, a kosiarka mi też sama jedzie jak u Pauli.
Agniecha nie martw się u mnie też tak samo, jako nastolatka tak nie miałam jak teraz
Ja wróciłam z zakupów i idę robić pomidorową, ale z ryżem. Od wczoraj za mną chodziMarti83, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Agniecha dziękuję trochę się uspokoiłam
Mkgk daj koniecznie znać! :*
Zrobiłam obiad i jestem dzisiaj jakas wypompowana. Masakra.. nie zawsze tak mam, ale dzisiaj to jest tragedia.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Karmelkovaa ja piję codziennie do śniadania kawę a po idę na wc
Ale ja jestem kawoholiczką przed ciążą piłam 2-3 dziennie, teraz ograniczyłam się do porannej
tylko mi na zaparcia niestety już kawa nie pomaga
Nie byłam na posiedzeniu już prawie tydzień
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Też uwielbiam kawusię i też ograniczyłam się teraz do jednej porannej, która smakuje mi może nawet jeszcze lepiej niż przed ciąża
tylko mi na zaparcia niestety już kawa nie pomaga
Nie byłam na posiedzeniu już prawie tydzień
A tak dla potwierdzenia:
"Dobra wiadomość dla uzależnionych kawoszek – nie trzeba całkowicie rezygnować z ulubionego napoju w okresie ciąży. Jednak pojawiają się duże ograniczenia ilościowe. Bezpieczne jest 200 mg kofeiny na dobę, czyli dwie niezbyt mocne filiżanki kawy (przeciętna szklanka to 100 mg)."Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:12
Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Ja pije dziennie z 2 kawy, nie ma całkowitego zakazu kawy w ciąży.
A tak dla potwierdzenia:
"Dobra wiadomość dla uzależnionych kawoszek – nie trzeba całkowicie rezygnować z ulubionego napoju w okresie ciąży. Jednak pojawiają się duże ograniczenia ilościowe. Bezpieczne jest 200 mg kofeiny na dobę, czyli dwie niezbyt mocne filiżanki kawy (przeciętna szklanka to 100 mg)."ale tak to ograniczam się do jednej, bo jednak herbatę też piję, a w niej też coś tam kofeiny jest. Mam też kawę bezkofeinową i jestem nawet pozytywnie zaskoczona jej smakiem
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Mi czasem zdarza się wypić drugą jak mam np gości
ale tak to ograniczam się do jednej, bo jednak herbatę też piję, a w niej też coś tam kofeiny jest. Mam też kawę bezkofeinową i jestem nawet pozytywnie zaskoczona jej smakiem