Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja od 7 nie śpię. Dziś raz pojawiło się u mnie brązowe plamienie, a teraz nic. Do tego co chwile kłuję mnie w podbrzuszu. Jak znowu zobaczę plamienie to dzwonie do położnej. Zaczynam się martwić.
-
Agulka901 wrote:Wczoraj trochę lazilismy i byłam już zmęczona może za dużo się działo
Kochana tak mi się wydaje, jak ja za dużo porobie albo cały dzień na nogach to później przez dwa dni czuję dość mocno brzuch, ostatnio tak miałam właśnie, brałam no spe, też się martwiłam, ale odpoczęłam i dzisiaj już jest lepiej :-* postaraj się polezec jak najwięcej w ciągu najbliższych dni :-* i nie martw się :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Agulka901 wrote:Ja też zaczęłam dzisiaj plamic znowu na brązowo i to tak trochę mocno. Na sor kazali jechać ale jak będzie krew lub ból brzucha i teraz nie wiem co robić
Ja też na brązowo plamie i mam takie co chwile jakby pulsujące kłucie po środku. Dzwoniłam do położnej, a ona żeby dzwonić jak krew się pojawiMam leżeć i czekać...
-
Dip88 wrote:Ja też na brązowo plamie i mam takie co chwile jakby pulsujące kłucie po środku. Dzwoniłam do położnej, a ona żeby dzwonić jak krew się pojawi
Mam leżeć i czekać...
No to leżymynie wiem tylko co mój syn na to. Dziś to jeszcze ktoś mi przy nim pomoże a jutro nie wiem...
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Dziewczyny oby to było jednorazowe ! :* Odpoczywajcie więcej i obserwujcie ...
A ja właśnie odebrałam tort
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b65584660ddf.jpgMalutka_94, Lotopałanka, olciaa, TaPaT, Martula78, Irminka1231, futuremama, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Mkgk, mam nadzieję że wszystko jest dobrze i jutro wypiszą Cię do domu
Ostatnio źle się czuję, na wieczór zawsze boli mnie brzuch i mi niedobrzeteściowa mówi że to może wątroba..ale ja nie jestem pewna.
Wczoraj byłam u koleżanki, wszyscy u niej obdtawiają że będzie chłopczykMalutka_94
-
Mkgk to teraz odpoczywaj w domu... Dziewczyny mam nadzieję że plamienia jednorazowe i szybko przejdą.... I wszystko będzie dobrze...
Paula śliczny tort....ja w sobotę mam do odebrania na 3 latka tort z psim patrolemudanej imprezki życzę....
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Martusia ja tak miałam może z 3 razy, dwa razy przy kichnięciu, a ostatnio przy wstaniu takie ukłucie jakby jajnika ale trwało to może 5 sekund. Ja się tym nie martwię :-*
Dziewczyny, odpoczywajcie jak najwięcej się da :-* może to coś z progesteronem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:53
mar1tusia lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
mar1tusia wrote:Dziewczyny pytanie czy macie czasem tak ze jak wstaniecie to macie taki silny skurcz ze sie wyprostowac przez chwile nie mozna ? Troche sie denerwuje, od kilku dni mam lekkie pobolewania z prawej strony
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Właśnie jakoś na tym etapie. Mi pomagał prysznic. Wyszło że to nic niepokojącego.
Powiem Wam dziewczyny że powoli wymiękam. Ile można? Ciągle te plamienia. Był tydzień spokoju i znowu jak tu nie panikować, być spokojnym....nie potrafię cieszyć się ciąża a tak bardzo bym chciała. do tego starszy syn chce się bawić a gdy planie to leżę...tak blisko mamy na plaże a musimy siedzieć w domu. Jutro zadzwonię do lekarza...może mnie przyjmie wczesniej
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Karolcia27 wrote:Martusia ja tak miałam może z 3 razy, dwa razy przy kichnięciu, a ostatnio przy wstaniu takie ukłucie jakby jajnika ale trwało to może 5 sekund. Ja się tym nie martwię :-*
Dziewczyny, odpoczywajcie jak najwięcej się da :-* może to coś z progesteronem?
Od początku ciazy przyjmuje duphaston. Pewnie panikuje bo bardzo chciałam tej ciąży i to moja pierwsza i cokolwiek czuje to juz sie boje -
mar1tusia wrote:Dziewczyny pytanie czy macie czasem tak ze jak wstaniecie to macie taki silny skurcz ze sie wyprostowac przez chwile nie mozna ? Troche sie denerwuje, od kilku dni mam lekkie pobolewania z prawej strony
-
Dziewczyny , ja tez miałam ostatnio plamienie takie wlasnie bardziej brązowe , jako ze jestem panikara to od razu poszłam do mojej gin, na szczęście okazało sie że nic się nie dzieje złego, dostałam L4 na 2 dni, podobno czasem organizm daje taki sygnał ostrzegawczy żeby trochę zwolnić i odpocząć - poleżeć, pospacerować .... ja tez akurat bylam wtedy blisko terminu miesiączki wiec to drugi powód plamien w okresie ciąży
Dopóki plamienie jest niewielkie, nie jest to żywa czerwona krew, nie zawiera skrzepów i nie boli mocno brzuch spróbujcie sie nie denerwować tylko poleżeć odpocząć ... -
Ja też plamiłam ale codziennie do 9tc odkad dowiedziałam się o ciąży. Czyli 5 tygodni łącznie. Nie było to nic groźnego. Miałam zwiększony duphaston, relanium i w końcu przeszło. Ale fakt- bardzo dużo odpoczywałam i do tej pory się nie przemeczam. A co do brzuszka zaraz zaczniemy 14tydzien a u mnie brzuch pod pępkiem jak po dobrym obiadku i deserze
czasem mnie to martwi, bo zastanawiam się czy Fasol rośnie ale później sobie myślę że taka moja uroda. Jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to nigdy by się nie domyślił ani nie dopatrzył.