Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotopałanka wrote:Mam ranę 3cm prawie pod łokciem... Póki co nie mogli mi zszyc... Więc mam otwarta ranę i opatrunki często zmieniać i w czwartek do chirurga na kontrolę... I seria 5 szczepień przede mną... Ale w poradni chorób zakaźnych Pani doktor powiedziala że spokojnie jedyne co mogło zaszkodzić dziecku to mój stres i nerwy... Ręka bardzo boli... Ale ważne że nic gorszego.... Będzie dobrze... Musi...
Współczuję Ci zarówno bólu fizycznego jak i tego stresu i nerwów
Najgorsze, że musisz przez to wszystko przechodzić akurat w tym stanie
Będzie dobrze napewno :-* Niech się goi szybko.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dużą rolę pewnie grają tu nerwy Kochana. duzo stresu się najadlas, nie ma co..
-
Melduję się po wizycie. U mnie ok, ale niestety nie dostałam fotki, nawet nie odwrócił lekarz ekranu w moją stronę
Ogólnie akurat tym razem jakoś szybko-szybko... Wyniki mam nieco lepsze, leukocyty w moczu spadły, ale bakterie nadal są i jeśli nie uda się ich zwalczyć antybiotykiem to niestety czeka mnie wizyta u urologa i nefrologa.
W dzieciństwie miałam zabieg poszerzania cewki moczowej i stąd moja skłonność do infekcji i zakażeń. Lekarz uważa,że możliwe, że robią się tam zastoje i stąd ciągłe bakterie. Mówi, że daleki jest od wszelkich zabiegów w ciąży, ale nie wyklucza, że coś z tym trzeba będzie zrobić, bo nie będzie mnie przez kolejne 25 tyg futrował antybiotykiem.
Za tydzień mam znów powtórzyć mocz (w tym labie to chyba mnie już nazywają Panią od siuśków, bo tyle razy badam...) i wysłać mu smsem wyniki to będziemy dalej działać.
I wróciłam dziś w podłym nastroju...
Kolejna wizyta 10-tego lipca. -
A tak przy okazji dziewczyny... zmieniając temat - nie wiem czy już był. Kiedyś o to pytałam, ale chyba gdzieś umkneło w tłumie.
Szykujecie coś drobnego dla Waszych Partnerów/Mężów z okazji dnia ojca? Zwłaszcza pytam tu te z Was, które po raz pierwszy zostaną mamami -
Daniela wrote:Teraz jeszcze nie mam pomysłu, ale jak byłam w pierwszej ciąży, to przyznam, że nic nie robiłam. Nie wiem, chyba nie czułam wtedy tego, dnia matki też nie obchodziliśmy.
-
Cześć dziewczyny! Muszę przeczytać wasze wszystkie posty pisane parę dni.Byłam dziś na prenatalnych w Olsztynie. Musieliśmy zabrać ze sobą dzieci.Ciężka przeprawa.Córcia jest na takim etapie, że tylko mnie toleruje. A ja potrzebuję trochę odpoczynku. Do gabinetu musiałam wejść sama, ale pani doktor na koniec zaprosiła moją całą rodzinkę, żeby zobaczyła dzidziusia na dużym ekranie.Usg wyszło idealnie. Oczywiście że względu na mój wiek ryzyko wad razem z badaniami krwi będzie powiększone.Teraz muszę jutro zapisać się do genetyka po wynik, znowu do Olsztyna.Zdjęcia nie dostałam, a szkoda, bo dzidziuś ssał paluszka wskazującego. Słodko to wyglądało. No i płeć. Najprawdopodobniej to chłopak, ale to jeszcze niepewne.
agniecha2101, TaPaT, Kai, Malutka_94, Flauta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się już bez Plamienia za to z katarem
ledwo żyje za to mój syn który mnie zaraził tryska energia tylko od czasu do czasu kaszle. Jadę zaraz z mężem do apteki bo czosnek to za mało a tak się boję infekcji
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Hej dziewczyny prosze o trzymanie dzis kciukow za moja wizyte o 13.stresuje sie jak nigdy.dzis mam nadzieje dowiem sie tez czy w brzuszku mieszka Marika czy Natanielek.odbieram tez wyniki badania moczu i morfologii i cukru.wczoraj pani mi pobierala i byla tak delikatna ze prawie nic nie czulam nie to co ta inna dzien wczesniej.wtedy myslalam ze padne z bólu.milego dnia wam zycze i trzymam kciuki za wizyty.
Dip88, agniecha2101, bondzik007, Aga9090, _Jagoda_, Malutka_94, Karmelkovaa, TaPaT, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Agulka ja też już od wczoraj bez plamienia. I teraz zastanawiam się bo niby mam leżeć i odpoczywać. Ale to tak całkiem i wstawać tylko na siku? Bo już nie wytrzymuje z tym leżeniem. Czytałam na blogu mamaginekolog że przy krwiakach można robić to czego nikt nie może zrobić za nas a tak to odpoczywać i wcale nie trzeba tak leżeć. Już sama nie wiem. Co myślicie?
Tak w ogóle Dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:26
-
Irminka trzymam kciuki i za resztę też
Irminka1231 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś idę na usg, ale jamy brzusznej. Wolalabym oglądać maluszka, a nie wątrobę i trzustke, ale co zrobić, jak mus, to mus.
Wizytę u ginki mam dopiero 4 lipca i już nie mogę się doczekać...
Za to do pracy iść nie muszę, dziś mamy z uczniami jakieś zajęcia sportowe i oszczedzono mnie ze względu na "stan blogoslawiony". -
KCIUKI za dzisiejsze wizyty! Ja dzisiaj spałam prawie 12godzin!
to jest straszne, ale widocznie tyle potrzebuje..
Jagoda ja na dzień ojca mojemu mężowi nic nie wymyślam, tak samo jak on dla mnie na dzień matki. Ciąża to wciąż dla nas czas, gdzie boimy się o tego Malucha codziennie czy serduszko puka, więc na razie darujemy sobie takie akcjeza rok, gdy Bąbel już będzie na świecie to już wszystko będzie tradycyjnie:)