Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
kciuki za dzisiejsze wizyty...
Paula ile razy dziennie masz tą insulinę i w jakiej dawce?? Będzie dobrze...nie martw się....można się przyzwyczaić....
Mój cukier na czczo dziś 105...pewnie przez bardzo mało snu w nocy....ech...mam nadzieję, że znajdę dobrego diabetologa który szybko pomoże mi ogarnąć te cukry na czczo.... -
Lotopałanka co 3 dni mam zwiększać , na razie dwie dawki, jak 3 dni nie pomoże zwiększyć do 3 , jak znów 3 dni nie pomoże mam brać 4 ... I tak dalej... Na razie do śniadania i jeśli będę mieć przekroczenia do obiadu... No i kazał mi mierzyć cukier po II śniadaniu, bo strasznie poszły w górę
Wysokie masz na czczo... Obyś trafiła na dobrego diabetologa ...
-
Dip88 wrote:Agulka ja też już od wczoraj bez plamienia. I teraz zastanawiam się bo niby mam leżeć i odpoczywać. Ale to tak całkiem i wstawać tylko na siku? Bo już nie wytrzymuje z tym leżeniem. Czytałam na blogu mamaginekolog że przy krwiakach można robić to czego nikt nie może zrobić za nas a tak to odpoczywać i wcale nie trzeba tak leżeć. Już sama nie wiem. Co myślicie?
Tak w ogóle Dzień dobry
Dip, ja właśnie tak robię. Większość dnia odpoczywam ale nie leżę bez ruchu, z reszta przy 4 latku nie da się tylko leżećKadetka lubi tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Cześć Dziewczyny
gratuluję Wam wizyt, ale te Wsze dzieciaczki rosną - za chwilę będą połówkowe...
Martula daj znać jak po usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:52
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Cześć Dziewczyny
gratuluję Wam wizyt, ale te Wsze dzieciaczki rosną - za chwilę będą połówkowe...
Martula daj znać jak po usg
Witaj VioletFlowerMiło że zagladasz. Daj znać co u Ciebie.
-
Dip88 wrote:Witaj VioletFlower
Miło że zagladasz. Daj znać co u Ciebie.
tylko nie mam co pisać na razie
Ja chyba właśnie przeżywam pierwszą owulację, niestety w przymusowym celibacie, więc cierpimy razem z moim T.
Wczoraj minęły mi 2 tygodnie od zabiegu, i był to pierwszy dzień bez plamień/krwawień. Oby tak już zostało
Teraz czekam na 1 normalną miesiączkę jak na zbawienie, żeby móc tuż po niej pójść do gina na kontrolęPewnie zleci jakieś badania i dowiem się kiedy możemy wznowić starania.
Poza tym ogarniam się do ślubu, urządzamy mieszkanie, więc jakoś mam głowę zajętą i nawet się już nie przejmuję
Robiłąm tydzień temu beta hcg i byłam w szoku, że tydzień po zabiegu była jeszcze na poziomie ponad 550...mam nadzieję, że już spadła do 0 i ruszył normalny cykl bo libido mnie roznosi
Wstawiajcie dziewczyny zdjęcia brzuszków - chętnie pooglądam jak rośniecie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Agulka ja też już od wczoraj bez plamienia. I teraz zastanawiam się bo niby mam leżeć i odpoczywać. Ale to tak całkiem i wstawać tylko na siku? Bo już nie wytrzymuje z tym leżeniem. Czytałam na blogu mamaginekolog że przy krwiakach można robić to czego nikt nie może zrobić za nas a tak to odpoczywać i wcale nie trzeba tak leżeć. Już sama nie wiem. Co myślicie?
Tak w ogóle Dzień dobrypoprostu nie dźwigaj i się nie przemęczaj
-
Agulka901 wrote:Dip, ja właśnie tak robię. Większość dnia odpoczywam ale nie leżę bez ruchu, z reszta przy 4 latku nie da się tylko leżeć
Ja teraz cały czas leżałam, ale to zwariować można. A wiadomo mój M wieczorem po pracy wszystkiego nie ogarnie. Chcę chociaż jakieś pranie zrobić, zlew zaczyna robić się pełny
No i teraz zobaczyłam że woda mi się kończy i chciałabym pójść kupić. Do sklepu mam 5 min. a autem pół minutki to bym w kilka minut obróciła.
Nie chce w jakieś paranoje popadać -
A to mój brzuszek z wczoraj
17 tydz +0 dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ae461b55dc.jpg
Lotopałanka a czy to normalne że diabetolog kazał mi dawać insulinę w udo?Violet Flower, Aga9090, Lotopałanka, Irminka1231, RudyTygrysek, Karmelkovaa, Dip88, olciaa, agniecha2101, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:witaj Violet
jak się czujesz?? Jak przygotowania do ślubu??
Właśnie pisałam, że dopiero wczoraj ustały mi plamienia po zabiegu, tak więc mam nadzieję, że już się tam wszystko normuje w środku.
Libido wróciło ze zdwojoną siłą, niestety przez 4 tygodnie po zabiegu zakaz na seks i tak się męczymy oboje
Czekam na miesiączkę, żeby móc pójść do lekarza.
Ślub już 21 lipca, czyli został tylko miesiąc. Oprócz garnituru dla Pana Młodego i paru drobiazgów mamy już wszystko
Na razie wróciłam do ćwiczeń, aktywność fizyczna dobrze mi robi, nie mam czasu myśleć i się zamartwiać.
Patrzę na te Wasze suwaczki i odruchowo odliczam, w którym tygodniu bym teraz była, ale już przynajmniej nie jest mi smutno. Przeczytałam gdzieś mądre zdanie, że to nie jest tak, że mój dzidziuś nie chciał przyjść na świat, tylko po prostu zmienił datę urodzenia. Jakoś mi lepiej z takim myśleniemLotopałanka, agniecha2101, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:A to mój brzuszek z wczoraj
17 tydz +0 dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ae461b55dc.jpg
Lotopałanka a czy to normalne że diabetolog kazał mi dawać insulinę w udo? -
nick nieaktualny
-
TaPaT wrote:A czemu tak się upiera? Ma jakieś twarde argumenty przeciwko?
Ja biorę teraz Asmag Forte 2x2 ale chyba to wciąż nie wystarczająco bo łapie mnie skurcz prawej łydki...
Upiera się bo uznał, że wpadam w paranoję.. Jeszcze ostatnio byłam u mojego lekarza na NFZ w rodzinnym mieście bo chciałam tylko serduszka posłuchać i ten mi zrobił USG choć nie z taką inicjatywą szłam i taki zły był że szok.. Mam go wtedy ochotę zepchnąć ze schodówNic nie rozumie, wg niego nie ma czym się stresować itd..