X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik, na Zalando też jest odzież ciążowa z darmowym zwrotem.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, zaczelyscie już oglądać wózki?
    A skąd, ja to zostawiam gdzieś na pazdziernik/listopad :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek po synu na początek wystarczy....

Aga9090 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja mam wózek po synu na początek wystarczy....
    Ja nawet ani jednych bodów po dzieciach nie zostawiłam i nie mam nic :/

• Flauta Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodagoi wrote:
    Cześć dziewczyny! Muszę przeczytać wasze wszystkie posty pisane parę dni.Byłam dziś na prenatalnych w Olsztynie. Musieliśmy zabrać ze sobą dzieci.Ciężka przeprawa.Córcia jest na takim etapie, że tylko mnie toleruje. A ja potrzebuję trochę odpoczynku. Do gabinetu musiałam wejść sama, ale pani doktor na koniec zaprosiła moją całą rodzinkę, żeby zobaczyła dzidziusia na dużym ekranie.Usg wyszło idealnie. Oczywiście że względu na mój wiek ryzyko wad razem z badaniami krwi będzie powiększone.Teraz muszę jutro zapisać się do genetyka po wynik, znowu do Olsztyna.Zdjęcia nie dostałam, a szkoda, bo dzidziuś ssał paluszka wskazującego. Słodko to wyglądało. No i płeć. Najprawdopodobniej to chłopak, ale to jeszcze niepewne.
    U kogo robilas prenatalne? Ja z Olsztyna to podpytuję :)

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi wózek rok po roku po dzieciach i z niego skorzystam na początku (gondola), a na wiosnę kupuję spacerówkę/parasolkę.

Aga9090, Lotopałanka lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Został mi wózek rok po roku po dzieciach i z niego skorzystam na początku (gondola), a na wiosnę kupuję spacerówkę/parasolkę.
    Polubiłam za wózek rok po roku, genialna sprawa, co ja się nim najezdzilam z córkami i do sklepu i w autobusie :)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Polubiłam za wózek rok po roku, genialna sprawa, co ja się nim najezdzilam z córkami i do sklepu i w autobusie :)

Mnie też ratował w wielu sytuacjach. Teraz zrobię z niego pojedynczy i będzie ok. Na zimę wystarczy.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Mnie też ratował w wielu sytuacjach. Teraz zrobię z niego pojedynczy i będzie ok. Na zimę wystarczy.
    Ja miałam taki z tyłu gondola-spacerówka, a z przodu spacerówka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f756b88cd85.jpg

A ile zakupów zmieścił haha :)

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

My mieliśmy w planie rozglądać sie we wrzesniu. Ale plany sie zmieniły jak zobaczyliśmy ile ofert używanych wózków bliźniaczych, firmy która chcemy jest na necie... :D przesunęliśmy wiec szukania na lipiec/sierpień.
    A ze sie okazja trafiła, to juz w ogóle sie czas skrócił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:51

a3pfhxv.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem wklejać zdjęć, w każdym razie u mnie młodsze dziecko było niżej z tyłu, najpierw w gondoli, później w spacerówce. A na koniec dół demontowałam,zostało jedno tylko na górze, tam też można gondolę zamontować lub fotelik.

https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/724220905_1_644x461_britax-b-dual-olawa.jpg

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, dobrze że u Ciebie jest lepiej i że masz czym zająć myśli :) miesiąc do ślubu zleci w mgnieniu oka :)

Magda, my już mamy wózek. Był nawet wcześniej niż maluszek w brzuchu ;)

Mam już wyniki powtarzanej morfologii. Płytek krwi wyszło minimalnie poniżej dolnej normy, ale już widzę że tendencja jest spadkowa :( w moczu wyszły mi tylko ciała ketonowe, ale już w małej ilości, tylko 15. Wcześniej było 50. Pozostaje czekać na piątkowa wizytę

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki miałaś :) ja w sumie ten mój kupiłam nowy na allegro za 998 zł, okazja była z wszystkimi akcesoriami, to żal nie kupić, używane wtedy były po 600 zł.. No i z tyłu spacerówka z wkładem do noworodka, a z przodu spacerówka

• Daniela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    My mieliśmy w planie rozglądać sie we wrzesniu. Ale plany sie zmieniły jak zobaczyliśmy ile ofert używanych wózków bliźniaczych, firmy która chcemy jest na necie... :D przesunęliśmy wiec szukania na lipiec/sierpień.
    A ze sie okazja trafiła, to juz w ogóle sie czas skrócił ;)

Marrakech i bardzo dobrze zrobiliście. Ja też długo polowałam na ten rok po roku, chciałam używkę, kilka miesięcy szukałam. Jak się w końcu ogłoszenie pojawiło, które mi odpowiadało, to tego samego dnia ten wózek kupiłam. Prawie nieużywany i w świetnej cenie.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Raaanyyy dziewczyny <3 nadrobiłam Was! Zastyglam na 20 minut ale jestem na ostatniej stronie, alleluja :)

Lotopałanka, bardzo Ci współczuje takiego przeżycia. Kobieta z dzieckiem pewnie tez miała zawał serca ale mimo wszystko, za to ze Cie zostawiła i absolutnie sie nie zainteresowała to naprawdę...oby ja sumie ile gryzło!
    Dobrze, ze rana zaopatrzona i ze nic nie grozi maluszkowi. Trzymam mocno kciuki żebyś sie ładnie zagoiła :)

Slonko92, dziekuje za porady. Wczoraj kupiłam clotrimazolum i jest gigantyczna różnica po jednej aplikacji, niz po kilku mucovaginem (dostałam od gina próbkę na kilka dni, zanim kupie clotrimazol).

Dziewczyny, gratuluje Wam udanych wizyt :) te wiadomości zawsze tak cieszą :)

U Nas samopoczucie dobre, nie narzekam. Po ostatniej wizycie mam nadal nie <3 z partnerem, sporty i ćwiczenia tez mam odpuścić, rower nawet tez a to wszystko dlatego, ze ciąża mnoga to podwyższone ryzyko.
    Czyli siedzę, spaceruje i jem. Choć waga w gore nic a nic nie rusza...

Co do prezentów na dzien ojca, to ja na dzien matki zostałam zabrana na pizzę :D wybrałam pizzę, zamiast kwiatków haha.
    Dlatego z okazji dnia ojca moj dostał małe body (drugie idzie poczta) i laurkę „od dzieci” ze nie mogą sie go doczekać :)

Kupiliśmy tez wózek(!!!!) gdzie wstrzymujemy sie od jakichkolwiek zakupów dla dziecka. Ale z używanym dla blizniakow i jesli jeszcze sprecyzowana firma jest naprawdę ciezko. Mało ofert, mało nowych aukcji... wózki bliźniacze tez musza spełniać sporo funkcji.
    A na ebay znaleźliśmy ten model, który Nas interesuje, używany, tańszy o dobre 1000zl od używanych z olx.
    Czekam na kuriera z UK :) moze i wcześnie, ale wydać niecałe 2tys, a wydać 3000 to dobra okazja :) kolor miał byc szary ale..damy radę i z brązowym :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9840e70b9732.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb02f696207b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/695887106222.jpg

Supcio ! :) ale będziecie mieć wesoło z bliźniakami :D :D :D wzystko x2 :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Ja mam wybrany ale bede zamawiać koło 28 tyg dopiero :) osobno siodełko nie wiem jakie jeszcze a spacerówke dopiero na wiosne

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Ja już po mojej wizycie która okazała się wizyta tylko u położnej. Więc pocieszona nie jestem. Naszczescie wyniki badan ok. Dobrze że mam jeszcze w poniedzialek prywatna to zobacze swoj mały skarb. Piersze polowkowe mam już umowione na 18 lipca. Jak ten czas leci. Odpuszczono mi badania więc odpoczne.

Dziewczyny jak ja wam wspolczuje tych problemow z glukoza. Ja chyba bym nie dala rady.

Piszecie o wozkach. Ja gondole planuje wykorzystac po synu. Wozek ma 4 lata ale szkoda mi kasy na kolejny wozek typu 2-3 w jednym bo spacerowki roznie się sorawdzaja i dziecko szybko wyrasta. Tym razem stawiamy na super dobre nosidełko z adapterem a późnej dobra spacerowka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja mam wybrany ale bede zamawiać koło 28 tyg dopiero :) osobno siodełko nie wiem jakie jeszcze a spacerówke dopiero na wiosne

Warto jak najpozniej odebrac wózek ze sklepu aby gwarancja byla jak najdłużej. My odbieralismy wozek w ostarnim miesiacu jakos 2-3tyg przed terminem. Wozek wcześniej czekał w sklepie

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    A jakiej firmy? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    A jakiej firmy? :)

Z tego co pamiętam Karmelkova pokazywała Bebetto :) śliczne są te wózki. Podobają mi się jeszcze Roan Bass bo mają trochę większe gondole. Ale czy ma to sens jak wiosną pewnie ruszy spacerówka :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ