Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Ja jeżdżę codziennie i mam fioła na punkcie bezpieczeństwa.
A foteliki mają grupy, np. 0-13kg (to te pierwsze, które mogą też pasować do wózka), 0-18kg, 9-25, 9-36kg, 15-36kg itp.
Moi najpierw jeździli 0-13, teraz mają 9-25kg. Czeka nas pewnie jeszcze jedna zmiana fotelika.
Daniela, jaki jest Twoim zdaniem najlepszy fotelik 0-13? Co myślisz o Roemer Dualfix? bo ja tym razem chciałabym dokonać lepszego wyboru niż poprzednio:/
-
agulineczka wrote:Maxi Cosi Citi 0-13kg.
Sa tez foteliki o wiekszym zakresie wagowym typu 0-36kg (regulacja oparcia + zagłówka), ale sporo czytalam na temat fotelikow i zdecydowanie bardziej komfortowe dla maluszka i bezpieczniejsze sa te typowo dla malych dzieci z kategorii 0-13 kg z adac👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja myślę między innymi o tym: https://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/nosidelko/dualfix-i-size/9002.html👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Akurat na koszu na zakupy mi zupełnie nie zależy, bo na zakupy i tak zawsze jeźdźimy autem, nie mamy nawet blisko sklepu
To tak jak u nas, ale niektórzy zwracają na to uwagę. Powiem Ci ze jak w pierwszych tyg chodziłam na spacery to do wózka pakowalam wszystko co się da w razie czego (taka moja panika) i zawsze mi brakowało miejsca w wózkuPóźniej wiedziałam że przesadzałam
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Daniela, jaki jest Twoim zdaniem najlepszy fotelik 0-13? Co myślisz o Roemer Dualfix? bo ja tym razem chciałabym dokonać lepszego wyboru niż poprzednio:/
Fajny, ale cena powala. Przynajmniej tu u mnie, pokazuje mi ponad 500 euro. -
Dip88 wrote:To tak jak u nas, ale niektórzy zwracają na to uwagę. Powiem Ci ze jak w pierwszych tyg chodziłam na spacery to do wózka pakowalam wszystko co się da w razie czego (taka moja panika) i zawsze mi brakowało miejsca w wózku
Później wiedziałam że przesadzałam
Teraz na przykład BARDZO podoba mi się jeden wózek rok po roku. Jest super i w ogóle od razu bym go brała nawet dziś ALE dolna gondola jest w miejscu kosza, tzn. jeśli idę z dwójką na spacer to jestem pozbawiona kosza na zakupy. I ten minus przesłania mi wszystkie plusy tego wózka. Bo jasne że większe zakupy to samochodem w markecie, ale zawsze jakieś owoce na bazarku...albo koc trzeba wziąć...wodę dla mamy. . książkę ..buty na zmianę
Oj, kosz jest bardzo przydatny!
-
nick nieaktualnyAzzurra wrote:Skąd ja to znam:) u mnie podobnie było.
Teraz na przykład BARDZO podoba mi się jeden wózek rok po roku. Jest super i w ogóle od razu bym go brała nawet dziś ALE dolna gondola jest w miejscu kosza, tzn. jeśli idę z dwójką na spacer to jestem pozbawiona kosza na zakupy. I ten minus przesłania mi wszystkie plusy tego wózka. Bo jasne że większe zakupy to samochodem w markecie, ale zawsze jakieś owoce na bazarku...albo koc trzeba wziąć...wodę dla mamy. . książkę ..buty na zmianę
Oj, kosz jest bardzo przydatny! -
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/wozek-graco-quattro-tour-duo-blizniaczy-rok-po-rok-i7126894626.html
Dokładnie ten miałam, sorki wcześniej złe zdjęcie wrzuciłam.
Składa się go jedna ręką i naprawdę polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:43
-
Dip88 wrote:Fajny, ale cena powala. Przynajmniej tu u mnie, pokazuje mi ponad 500 euro.
oczywiście poprzedni fotelik miał 5 w ADAC itp. ale co z tego, skoro dziecko w nim nie chciało jeździć
?
-
Witajcie Dziewczyny nie wiem czy moge zaoferować przez forum ale mam na sprzedaż detektor tętna plodu. Profesjonalny bardzo dokładny z wyświetlaczem mierzacym wartość tętna. Całkowicie sprawny używany przez jedną osobę.
Dokładnie taki tyle ze ten jest 2.0 a ja mam 3.0
https://m.ceneo.pl/52845266
Jeśli ktoras z Was będzie zainteresowana prosze zaprosic mnie do przyjaciol i pisac pw bo na ten watek nie zaglądam:)
Dla wszystkich bezproblemowych ciąż -
Azzurra wrote:Skąd ja to znam:) u mnie podobnie było.
Oj, kosz jest bardzo przydatny!
To prawda. Ja pamiętam wtedy jeszcze kupiłam specjalnie sobie taką dużą torebkę i do niej jeszcze dopakowywałam. Kosz zawsze się przydaje, jak już przestałam panikować i się ogarnęłam to zaczęłam się mieścić w koszuagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Cena powala, ale jeśli jest jej warty to tym razem się skusze. Z Misia zaczęliśmy jeździć w dłuższe trasy dopiero teraz, po zmianie fotelika. Wcześniej to był dramat- ryki przez całą drogę
oczywiście poprzedni fotelik miał 5 w ADAC itp. ale co z tego, skoro dziecko w nim nie chciało jeździć
?
Ale to on był aż tak niewygodny dla dziecka? Co z nim było nie tak? Jak coś to pisz żeby przestrzec nas w razie czego co i jakJa to w takich malutkich nie mam doświadczenia, bo jak mój był mały to akurat wtedy nie mieliśmy auta. Pierwszy fotelik kupowałam dla 2 latka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:55
-
Dip88 wrote:To tak jak u nas, ale niektórzy zwracają na to uwagę. Powiem Ci ze jak w pierwszych tyg chodziłam na spacery to do wózka pakowalam wszystko co się da w razie czego (taka moja panika) i zawsze mi brakowało miejsca w wózku
Później wiedziałam że przesadzałam
ale myślę, że jakiś mega duży kosz nie będzie mi potrzebny
zawsze jest jeszcze torba
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Widzę, że na forum dyskusja na temat wózków i fotelików dziecięcych. Ja w polsce zostawiłam wózek po synku w calkiem dobrym stanie i myśle, ze nie bedziemy inwestować z mężem w zakup nowego. Mamy cały komplet wraz z nosidełkiem narzutą przeciwdeszczową, małym hokerem, nocniczkiem. Nie pamiętam ile daliśmy za to wszystko. Kupowaliśmy to jeszcze jak byłam w pierwszej ciąży z synkiem. Jutro pakowanie a w pt jedziemy z synkiem do Polski na urlop.
A i od dnia wczorajszego czuję delikatne ruchy w brzuchu. Takie smyranie połączenie z takimi jakby bąbelkami. No cieżko tak to opisać ale po dniu dzisiejszym mam już 100% pewnośćagniecha2101, futuremama, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Widze dziewczyny że już tematy wózeczków i fotelików , ja dołączę do tematu dopiero jutro po prenatalnych bo narazie jestem cala w stresie i nie mogę myśleć o niczym związanym z ciążą .... jeszcze czekam na wyniki Pappa i boje się że nie będzie ich do jutra
Jedyna mila niespodzianka to to że dzisiaj siostra mi powiedziała że jest w ciąży i będzie rodzic w lutymmega sie cieszę
agniecha2101, Lotopałanka, agulineczka, Irminka1231, Malutka_94, Dip88, Karmelkovaa, TaPaT, mindusia87, Magdaa21, olciaa lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane
Ja po prenatalnych. Wszystko w porzadku. Maluch ma 69.7mm serce 166 raczki nozki paluszki na miejscu. Zoladek pecherz tez. Serce prawidlowe. NT 1.9. Doktor mowi ze wszystko dobrze. Maluch skakal i fikal ze hej. I pytal doktor czy chce znac plec mowie ze jasne ze tak i oczom ukazal sie siusiak. Wiec spodziewam sie drugiego syna ❤ tp z usg wyszedl na 25 aledoktor mowi ze bd sie trzymac 27 i tak zostawiamy. Mowi ze to i tak szacunkowa data. Mowil tez ze z cukrzyca dobrze ze trzymam diete ze norma jest od dawna do 92 przy krzywej ale jak nie mam przekroczen to swietnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a1adf1b4962.jpgAga9090, Malutka_94, Dip88, futuremama, Lotopałanka, Karmelkovaa, bondzik007, Angelika83, PatkaPatka, TaPaT, Violet Flower, Aguś 90, olciaa, Azzurra lubią tę wiadomość