Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też dziś byłam na wizycie. Wszystkie wyniki mam ok, ale lekarz powiedział, że waga powinna pójść w górę a nie spadać. Mam zrobić badanie na pasożyty jak będzie ok to chce mnie skierować do szpitala. A jak z Waszą wagą? A może któraś z Was leżała już w szpitalu z takiego powodu? Pomogło coś na mdłości i wymioty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:06
-
Hej hej u nas wczoraj po prenatalnych wszystko dobrze,ale moje przeczucie było błędne lekarz na 60% potwierdził
Dziewczynkę. Tak ze my cała wyprawkę mamy. Co ro
Wózków mam Camarelo, boje soe
Ze bede musiała wymienić na rok po roku, mam nadzieje ze jednak młoda będzie juz super śmigać sama i sie obejdzie. Ewentualnie tylko dokupienia do spacerówki dostawkę. Nie jestem pewna czy na wiosnę juz przysiądziecie sie na spacerówkę. Dziecko powinno juz dobrze samodzielnie siedzieć zanim sie przesadzi malucha.agniecha2101, Malutka_94, Dip88, Aga9090, TaPaT, Karolcia27, futuremama, Aguś 90, Azzurra lubią tę wiadomość
-
i ja po kontroli wszystko ok. moj gin zmierzyl szyjke i miala 3.64 cm mowil ze zamknieta.
wyglada na to ze syt. opanowana a co do uczucia wew. Powiedzial ze to normalny objaw. ze wszystko w sr. rozpulchnione stad te odczucia uciski wibracje klucia ze spr zawsze warto ale ze spokojem. I jak uczucie sie pojawi to polezec 4h z dupka w gorzeagniecha2101, Malutka_94, Dip88, Aga9090, Paula222, TaPaT, Karolcia27, futuremama, Aguś 90, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Mnie waga tez dość mocno spadla do 14 tyg ale ani do szpitala ani na pasozyty nikt wysylac nie chciał. Z tym ze ja wtmiotowalam dużo i nie mogłam prawie nic jeść wiec to chudniecie było raczej fizjologiczne. Teraz powoli idzie w górę
choc poranek i tak zawsze prawie witam z głową w wc ale potem juz jest ok
-
Jak byłam w poprzedniej ciąży w szpitalu, to leżała ze mną babeczka na sali, która też była w 8tc. Sama przyszła na ip ze względu na częste wymioty i lekarze mówili ze bardzo dobrze. W sumie to bardziej interesowali się nią, niż mną plamiaca ;P dostawala leki i kroplówki z tego co pamiętam.
-
nick nieaktualnymadzikkj wrote:Też dziś byłam na wizycie. Wszystkie wyniki mam ok, ale lekarz powiedział, że waga powinna pójść w górę a nie spadać. Mam zrobić badanie na pasożyty jak będzie ok to chce mnie skierować do szpitala. A jak z Waszą wagą? A może któraś z Was leżała już w szpitalu z takiego powodu? Pomogło coś na mdłości i wymioty?
-
madzikkj wrote:Też dziś byłam na wizycie. Wszystkie wyniki mam ok, ale lekarz powiedział, że waga powinna pójść w górę a nie spadać. Mam zrobić badanie na pasożyty jak będzie ok to chce mnie skierować do szpitala. A jak z Waszą wagą? A może któraś z Was leżała już w szpitalu z takiego powodu? Pomogło coś na mdłości i wymioty?
Ja mam 5 kg na plusieTu w Holandii na wymioty i mdłości dają jakieś tabletki na receptę. Niby nie szkodliwe. Wiem że wszystkim dziewczynom odrazu przechodzi i mają spokój
A w Pl nie mam pojęcia.
-
Hmmm ja leżałam w szpitalu w związku z waga ale nie moja tylko dziecka ...wydaje mi się że jeśli maluch rośnie, morfologia ok to nie ma powodów na szpital tym bardziej że dopiero początek drugiego trymestru więc waga u większości dopiero ruszy po okresie wymiotów. A masz problemy z jedzeniem ?
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej hej...
Mąż wstał do pracy przy okazji rano zmienia mi opatrunek a ja już myślami dziś przy wizycie u gina... Trzymajcie kciuki.... Stresuje się trochę bardzo... Mam nadzieję że przyniosę dobre wieści o moim okruszku, bo to dla mnie najważniejsze...
Dzis w żłobku zakończenie roku i występy o 15.30...ciekawe czy syn tym razem zaszaleje i będzie występował...
Ech spróbuję jeszcze chwilę pospać... Miłego dnia dziewczyny....agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka nie stresuj się, trzymam kciuki za tą 10:15 będzie dobrze!
I za występ również - u nas jutro w przedszkolu to samo
Ja nie mogę spać ostatnio, wiec Was podczytuje z rana
Irminka1231 gratuluję córeczki
RudyTygrysek gratuluję synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:42
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluje udanych wizyt
madzikkj ja dopiero na ostatniej wizycie byłam z utrzymaną tą samą wagą ale to tylko dlatego, że ważyła mnie inna pielęgniarka, która nie odjęła nic na ubranie. Tak to mam sumarycznie ok. -5,5 kg i lekarz nic nie wspominał o żadnych dodatkowych badaniach na pasożyty czy leżeniu w szpitalu...
Agulka901 gdyby coś miało być nie tak to lekarz pewnie by Ci o tym powiedział bo szyjka chyba cały czas się wydłuża jeszcze... dopiero potem należy monitorować czy się nie skraca tak mi się wydaje... to tak jak z łożyskiem, które po czasie może stać się łożyskiem np. przodującym czy brzeżnie przodującym ale to też ulega zmianie bo ma czas się podnieść spokojnie.