X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się cieszyłam na te czerwcowe dlugie dni, a teraz powoli mam ich dość. Mlody zasypia mi miedzy 21 a 22, a wstaje o 5... Pospaloby się dłużej... No i wieczorem też by było miło mieć trochę czasu na "dorosłe życie".
    Bylam wczoraj na usg jamy brzusznej. Wszystko ladne, niepowiekszone, nieposzerzone i bez zastojow. Bardzo się cieszę!
    Wczoraj też szukaliśmy z mężem imienia dla córeczki. Chcieliśmy, żeby dzuecko miało swoją patronke. Otworzylam zatem listę swietych i blogoslawionych (250 imion!). Drogą eliminacji wybralismy cztery: Agata, Ewa, Helena i Zuzanna. Teraz zbieramy opinie :-).

futuremama, TaPaT, agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Hmmm ja leżałam w szpitalu w związku z waga ale nie moja tylko dziecka ...wydaje mi się że jeśli maluch rośnie, morfologia ok to nie ma powodów na szpital tym bardziej że dopiero początek drugiego trymestru więc waga u większości dopiero ruszy po okresie wymiotów. A masz problemy z jedzeniem ?
    Niestety mam jeszcze mdłości i wymiotuję ale na szczęście nie codziennie, choć nie mam apetytu i sama nie wiem co bym jadła i jjem mało.

p19uvfxm23ds5749.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy kawie :)

Dziewczyny mocno Kciukam za wizyty dzisiejsze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakbyś chwilkę znalazła na wpisanie to prenatalne 28.06 o 11:20,a 05.07 wizyta o 20:20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 07:46

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikkj wrote:
    Niestety mam jeszcze mdłości i wymiotuję ale na szczęście nie codziennie, choć nie mam apetytu i sama nie wiem co bym jadła i jjem mało.

Jeszcze chwila i pewnie mdłości przejdą skoro już jest lepiej. Wiadomo, że jeśli miałaś takie mdłości to nie zaczniesz odrazu spowrotem tyle jeść. Może spróbuj stopniowo po troszkę codziennie, żeby poprawił się apetyt. Jedz to co na co masz ochotę albo co zawsze lubiłaś. Ja bym próbowała na różne sposoby nawet jeśli niektóre jedzenie nie jest do końca zdrowe :P Może organizm zaskoczy i apetyt wróci.

Dzień dobry wszystkim :)

Trzymam kciuki dziewczyny za wasze wizyty :D

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Zawsze się cieszyłam na te czerwcowe dlugie dni, a teraz powoli mam ich dość. Mlody zasypia mi miedzy 21 a 22, a wstaje o 5... Pospaloby się dłużej... No i wieczorem też by było miło mieć trochę czasu na "dorosłe życie".
    Bylam wczoraj na usg jamy brzusznej. Wszystko ladne, niepowiekszone, nieposzerzone i bez zastojow. Bardzo się cieszę!
    Wczoraj też szukaliśmy z mężem imienia dla córeczki. Chcieliśmy, żeby dzuecko miało swoją patronke. Otworzylam zatem listę swietych i blogoslawionych (250 imion!). Drogą eliminacji wybralismy cztery: Agata, Ewa, Helena i Zuzanna. Teraz zbieramy opinie :-).
    U nas tak samo, co prawda młodego kładziemy o 20, ale oczywiście ostatnio się zdarza bliżej 20:30 ale i tak zasypia w okolicach 21, więc wtedy to ja zaczynam być nie do życia zwłaszcza że rano 5 pobudka a nawet przed...

Z imionami też myśleliśmy ostatnio ale i dla chłopca i dla dziewczynki i póki co parę typów padło ale żadnych konkretów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 07:57

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się dopisuję do grudniowych mamusi, TP 22.12 :)

Irminka1231, Lotopałanka, agniecha2101, Dip88, futuremama, bondzik007, Paula222, RudyTygrysek, Magdaa21, Jagodagoi, Azzurra lubią tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Dziewczyny ja się dopisuję do grudniowych mamusi, TP 22.12 :)
    Witam i gratuluję

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Witam i gratuluję

Również gratuluję :)

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula jak mozesz to dopisz miwizyte na 18 07 i mozesz zapisac ze dziewczynka.dziekuje.Poza tym dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty i gratuluje wczorajszych udanych.dzis od 5 rano tak cieplutko.uwielbiam taka pogode.jutro dzieci maja zakonczenie roku szkolnego.ten rok tak szybko zlecial.patrze na swoje dzieci i mysle jakie one juz duze (9 i 13lat).zobaczycie jak nam bedzie smigal czas jak nasze brzuszkowe malenstwa sie urodzą.milego dnia

Wiktoria2909, agniecha2101, Lotopałanka, Dip88, Jagodagoi lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?
    Ja bym probowala leczyc sie naturalnie.dalabym czas organizmowi aby sam sie wybronil miod czosnek i maliny oraz imbir ewentualnie.zdrowka zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:13

2nn390bvba2l74tr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:

Myślę że najlepiej stosować domowe sposoby dopóki tylko się da, bo dzidziuś z czosnku i malin też skorzysta a antybiotyki to już jednak ostateczność jak nie przechodzi

Apropo przeziębień, miałyście przy ogólnym osłabieniu opryszczkę? ja mam dwie na wardze i boję się że bobo to zaszkodzi lub że to właśnie objaw, że coś jest nie tak..

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wolała bym uniknąć lekarza też że względu na poczekalnie pełna chorych . No to dopijam herbatkę na spokojnie.

p19uskjo06b2cvyq.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria a miałaś już kiedyś opryszczke ?

p19uskjo06b2cvyq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Wiktoria a miałaś już kiedyś opryszczke ?

Tak, wiele razy :( bardzo się mnie czepia ten wirus..

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Ja wyleczyłam się domowymi sposobami :-) i o dziwo jakoś nawet szybko ;-) Chyba mi mleko z miodem, czosnkiem i masłem pomogło :-)
    Ale Ty musisz sama zadecydować, jeśli czujesz się bardzo źle, to może przejdź się do lekarza, nie koniecznie musi Ci odrazu przepisywać antybiotyk.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z malin z jednej strony niby pomaga ale z drugiej ogólnie osłabia organizm. Dodatkowo czytałam, że może powodować skurcze także ja unikam.

Co do opryszczki, jeśli nie jest to pierwszy raz gdy występuje to nie ma się co przejmować :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka zdrówka życzę... Oby szybko przeszło... A ja czekam na tramwaj i Ruszam do gina dobrze by było jakby mnie przyjął wcześniej najpóźniej to według planu bo do chirurga nie zdążę ech....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Myślę że najlepiej stosować domowe sposoby dopóki tylko się da, bo dzidziuś z czosnku i malin też skorzysta a antybiotyki to już jednak ostateczność jak nie przechodzi

Apropo przeziębień, miałyście przy ogólnym osłabieniu opryszczkę? ja mam dwie na wardze i boję się że bobo to zaszkodzi lub że to właśnie objaw, że coś jest nie tak..
    Ja na początku ciąży miałam trzy razy opryszczkę na wardze, w tygodniowych odstępach :-/ Pewnie do grudnia będę miała jeszcze nie raz :-P ale u mnie to nawet i nie w ciąży częste. Jak jestem przeziębiona, to nawet mi na nosie i w nosie potrafi wyskoczyć :-/ a jakiś czas temu, dowiedziałam się, że w buzi też mam :-/ często mi się robiły jakieś ranki na dziąsłach, afty, zaczerwienienia... i niedawno dentystka powiedziała mi, że to jest właśnie coś takiego jak opryszczka... ten sam wirus to wywołuje, chociaż na dziąśle to zupełnoe inaczej wygląda niż na ustach.
    Ale nie miało być o mnie :-P Miałam Ci napisać, że jeśli w ciąży to nie jest pierwszy raz, kiedy masz opryszczkę, to nie ma się czym martwić :-) Jedynie gdybyś miała akurat w tym czasie jak będziesz rodzić, to trzeba uważać, żeby nie całować dziecka itp.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ