Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze się cieszyłam na te czerwcowe dlugie dni, a teraz powoli mam ich dość. Mlody zasypia mi miedzy 21 a 22, a wstaje o 5... Pospaloby się dłużej... No i wieczorem też by było miło mieć trochę czasu na "dorosłe życie".
Bylam wczoraj na usg jamy brzusznej. Wszystko ladne, niepowiekszone, nieposzerzone i bez zastojow. Bardzo się cieszę!
Wczoraj też szukaliśmy z mężem imienia dla córeczki. Chcieliśmy, żeby dzuecko miało swoją patronke. Otworzylam zatem listę swietych i blogoslawionych (250 imion!). Drogą eliminacji wybralismy cztery: Agata, Ewa, Helena i Zuzanna. Teraz zbieramy opinie.
futuremama, TaPaT, agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Agulka901 wrote:Hmmm ja leżałam w szpitalu w związku z waga ale nie moja tylko dziecka ...wydaje mi się że jeśli maluch rośnie, morfologia ok to nie ma powodów na szpital tym bardziej że dopiero początek drugiego trymestru więc waga u większości dopiero ruszy po okresie wymiotów. A masz problemy z jedzeniem ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
madzikkj wrote:Niestety mam jeszcze mdłości i wymiotuję ale na szczęście nie codziennie, choć nie mam apetytu i sama nie wiem co bym jadła i jjem mało.
Jeszcze chwila i pewnie mdłości przejdą skoro już jest lepiej. Wiadomo, że jeśli miałaś takie mdłości to nie zaczniesz odrazu spowrotem tyle jeść. Może spróbuj stopniowo po troszkę codziennie, żeby poprawił się apetyt. Jedz to co na co masz ochotę albo co zawsze lubiłaś. Ja bym próbowała na różne sposoby nawet jeśli niektóre jedzenie nie jest do końca zdroweMoże organizm zaskoczy i apetyt wróci.
Dzień dobry wszystkim
Trzymam kciuki dziewczyny za wasze wizyty -
Kai wrote:Zawsze się cieszyłam na te czerwcowe dlugie dni, a teraz powoli mam ich dość. Mlody zasypia mi miedzy 21 a 22, a wstaje o 5... Pospaloby się dłużej... No i wieczorem też by było miło mieć trochę czasu na "dorosłe życie".
Bylam wczoraj na usg jamy brzusznej. Wszystko ladne, niepowiekszone, nieposzerzone i bez zastojow. Bardzo się cieszę!
Wczoraj też szukaliśmy z mężem imienia dla córeczki. Chcieliśmy, żeby dzuecko miało swoją patronke. Otworzylam zatem listę swietych i blogoslawionych (250 imion!). Drogą eliminacji wybralismy cztery: Agata, Ewa, Helena i Zuzanna. Teraz zbieramy opinie.
Z imionami też myśleliśmy ostatnio ale i dla chłopca i dla dziewczynki i póki co parę typów padło ale żadnych konkretów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 07:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Hej Paula jak mozesz to dopisz miwizyte na 18 07 i mozesz zapisac ze dziewczynka.dziekuje.Poza tym dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty i gratuluje wczorajszych udanych.dzis od 5 rano tak cieplutko.uwielbiam taka pogode.jutro dzieci maja zakonczenie roku szkolnego.ten rok tak szybko zlecial.patrze na swoje dzieci i mysle jakie one juz duze (9 i 13lat).zobaczycie jak nam bedzie smigal czas jak nasze brzuszkowe malenstwa sie urodzą.milego dnia
Wiktoria2909, agniecha2101, Lotopałanka, Dip88, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Agulka901 wrote:Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:13
-
nick nieaktualnyAgulka901 wrote:Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?
Myślę że najlepiej stosować domowe sposoby dopóki tylko się da, bo dzidziuś z czosnku i malin też skorzysta a antybiotyki to już jednak ostateczność jak nie przechodzi
Apropo przeziębień, miałyście przy ogólnym osłabieniu opryszczkę? ja mam dwie na wardze i boję się że bobo to zaszkodzi lub że to właśnie objaw, że coś jest nie tak.. -
nick nieaktualny
-
Agulka901 wrote:Dziewczyny , przeziębienia dzień 3...jest lepiej i od początku bez gorączki ale katar jest i kaszel. Myślicie że warto iść do lekarza po antybiotyk czy walczyć czosnkiem i malinami ?
i o dziwo jakoś nawet szybko
Chyba mi mleko z miodem, czosnkiem i masłem pomogło
Ale Ty musisz sama zadecydować, jeśli czujesz się bardzo źle, to może przejdź się do lekarza, nie koniecznie musi Ci odrazu przepisywać antybiotyk.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Wiktoria2909 wrote:Myślę że najlepiej stosować domowe sposoby dopóki tylko się da, bo dzidziuś z czosnku i malin też skorzysta a antybiotyki to już jednak ostateczność jak nie przechodzi
Apropo przeziębień, miałyście przy ogólnym osłabieniu opryszczkę? ja mam dwie na wardze i boję się że bobo to zaszkodzi lub że to właśnie objaw, że coś jest nie tak..Pewnie do grudnia będę miała jeszcze nie raz
ale u mnie to nawet i nie w ciąży częste. Jak jestem przeziębiona, to nawet mi na nosie i w nosie potrafi wyskoczyć
a jakiś czas temu, dowiedziałam się, że w buzi też mam
często mi się robiły jakieś ranki na dziąsłach, afty, zaczerwienienia... i niedawno dentystka powiedziała mi, że to jest właśnie coś takiego jak opryszczka... ten sam wirus to wywołuje, chociaż na dziąśle to zupełnoe inaczej wygląda niż na ustach.
Ale nie miało być o mnieMiałam Ci napisać, że jeśli w ciąży to nie jest pierwszy raz, kiedy masz opryszczkę, to nie ma się czym martwić
Jedynie gdybyś miała akurat w tym czasie jak będziesz rodzić, to trzeba uważać, żeby nie całować dziecka itp.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙