X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krótkie nazwisko ale takie bardzo polskie i tak Pierwszy syn dostał Adam Jan, a drugiego ochrzcilismy Karol. Jeśli się potwierdzi trzeci syn to też nadany jakieś proste imię ale z takich które obecnie nie króluje na listach. Najgorsze że takie najładniejsze wg mnie imiona ktoś w rodzinie już ma i co teraz :p dla mnie ważne jest też to żeby imię pasowało i do dziecka i do dorosłego.

Dziewczyny czy jesteście już spokojniejsze o ciążę ? Tzn czujecie że możecie bezpiecznie szykować wyprawkę , mówić wszystkim itd ?

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Dziewczyny czy jesteście już spokojniejsze o ciążę ? Tzn czujecie że możecie bezpiecznie szykować wyprawkę , mówić wszystkim itd ?

U mnie większość wie ale ja jeszcze nie czuje się spokojna.... Z wyprawka pewnie ruszę powoli ale bez szaleństw... Póki co przynajmniej

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    My mamy krótkie nazwisko ale takie bardzo polskie i tak Pierwszy syn dostał Adam Jan, a drugiego ochrzcilismy Karol. Jeśli się potwierdzi trzeci syn to też nadany jakieś proste imię ale z takich które obecnie nie króluje na listach. Najgorsze że takie najładniejsze wg mnie imiona ktoś w rodzinie już ma i co teraz :p dla mnie ważne jest też to żeby imię pasowało i do dziecka i do dorosłego.

Ja jakoś nie.. musiałabym kupić jakieś luźniejsze jeansy, może te ciążowe, ale ciągle zwlekam i nie wiem ile to jeszcze będzie trwało.. może po połówkowych się odważe..?

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeglądam na olx i fb oferty spodni ciążowych ale też ciągle zwlekam z zakupem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowanie spokojniejsza po wynikach NIFTY. Od razu zaczęłam spokojniej spać. Poza tym u mnie newralgicznych było kilka pierwszych tygodni, teraz czuję się dużo pewniej. W piątek po telefonie z laboratorium obdzwonilam już koleżanki i daliśmy"zgodę" najbliższym na poinformowanie dalszej rodziny.
    Wiadomo, że niepewność będzie do końca, ale już mniejsza. No, chyba że coś się po drodze zdarzy:/ ale się nie zdarzy!!!

Ja jeszcze nic nie kupuję, przeglądam tylko wózki "rok po roku' bo to będzie duży wydatek więc chce dobrze wybrać. Ubranka na pewno kupi mi moja mama, a ja dokupie małe pieluchy i jadę rodzić:)
    Ciuchów ciążowych nie kupuję, bo troche mam z poprzedniej ciąży. Zapewne coś cieplejszego ciążowego się przyda, ale tu też liczę na moja mamę.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nadrobiłam Was od czwartku, bo leżę pod kocem. Coś mnie dziś brzuch pobolewa :( Nie wiem czy to normalne, trochę się martwię. Od piątku już nie jem antybiotyku, w pn mam ponowić badanie moczu.
    Jeśli znów źle wyjdą czeka mnie urolog i nefrolog ;/
    Trzymajcie proszę kciuki!
    Wczoraj byliśmy u moich rodziców więc przywiozłam sobie mnóstwo witaminek i teraz leże pod kocem i zajadam sie wiśniami, porzeczami, agrestem i malinami. Pychotka!

Lotopałanka- nie zazdroszczę przebojów z lekarzami :( Ja tak trochę na chybił trafił poszłam do ginekologa, bo mieskzam w Katowicach dopiero od sierpnia i nie znałam tu nikogo kogo mogłabym się poradzić, więc zaufałam "znany-lekarz" i udało mi się trafić w miarę dobrze.

Vivanillka - gratuluję! Wszystko się poukaldalo dobrze! Zaglądaj do nas i dawaj znać jak sie czujecie. Spokojnej ciąży.

Martula- trzymam kciuki za Was!
    Aga - współczuję przeżyć, nie wyobrażam sobie jak się musiałaś martwić.. Ale najważniejsze, że wycięli zagrożenie.

Karmlekova - jak po wizycie? Wiesz juz kto mieszka pod serduszkiem?

Daniela - Twoja wiedza o fotelikach impnujaca - to juz wiem do kogo sie zgłosić po rady, bo ja póki co zielonego pojęcia nie mam nt wózków czy fotelików. Wiem jedynie,że nie zalecają tych wózków 3 w 1 bo dopodbno foteliki od teych zestawów to od ... rozbić. Bez atestów itp.

Paula - możesz mi wpisać wizytę na 10.07, a połówkowe na 27.07? :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec mam infekcje kur.... i to jaka opuchlo mi tam wszystko piecze i swedzi wszystko w przeciagu 1 dnia sie rozwinelo.... martwie sie moglam znowu zostac w szpitalu ale po co? jutro mam isc do swojego lek. ma zrobic posiew. dostalam czopek jakis i leze

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    no wiec mam infekcje kur.... i to jaka opuchlo mi tam wszystko piecze i swedzi wszystko w przeciagu 1 dnia sie rozwinelo.... martwie sie moglam znowu zostac w szpitalu ale po co? jutro mam isc do swojego lek. ma zrobic posiew. dostalam czopek jakis i leze
    Wspołczuje.raz mialam infekcje tam na dole i wiem jak to moze dać popalić.okropne uczucie.zycze ci aby szybko ci mineło.

2nn390bvba2l74tr.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje wspaniałe :-*

Mkgk współczuję :-( i życzę, żeby szybko minelo :-* a teraz lez i odpoczywaj :-* a Ty Jagoda tak samo, żeby to przeziębienie przeszło :-*

Ja za to od wczoraj walczę z mega migrena, już chodzę po ścianach dosłownie, teraz trochę zelżało, że w końcu coś wcisnęłam w siebie a tak to od wczoraj tylko leże :-( myślałam, że te migreny przez upały, ale chyba jednak nie, bo od kilku dni zimno a mnie mecza prawie codziennie mniej lub więcej :-( pewnie to ma związek z niskim ciśnieniem bo mam codziennie 90/60... Już nie wiem co mam robić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 15:54

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk i Karolcia27 dziewczyny współczuję Wam dolegliwości... Szybko niech wszystko ustąpi...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, troche mnie u Was nie było, ale mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze :* widzę przewija się temat imion, cóż u nas dla chłopaka Jaś albo Staś, ale z dziewczynką mamy problem, nam podoba się Gaja i Pola ale rodzina marudzi, że nie bardzo no i mi Kalina, ale z kolei narzeczony kręci nosem, jemu podoba się Maja ale choć uważam, że śliczne to dla mnie zbyt pospolite no i mamy zagwostkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 16:13

w57v3e3kf38uii49.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Hej dziewczynki, troche mnie u Was nie było, ale mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze :* widzę przewija się temat imion, cóż u nas dla chłopaka Jaś albo Staś, ale z dziewczynką mamy problem, nam podoba się Gaja i Pola ale rodzina marudzi, że nie bardzo no i mi Kalina, ale z kolei narzeczony kręci nosem, jemu podoba się Maja ale choć uważam, że śliczne to dla mnie zbyt pospolite no i mamy zagwostkę :)
    Gaja piekne imie.my wczoraj postanowilismy ze nasza Marika na drugie imie bedzie miala Gaja.czyli Marika Gaja idealnie pasije do naszego dlugiego nazwiska.Ogolnie uwazam ze dla dziewczynek jest duzo pieknych imion.najwazniejsze aby imie podobalo sie obu rodzicom.dziewczyny ja ostatnio ciagle bym spała.trzy razy dziennie ucinam sobie 10 minutowe drzemki.

PatkaPatka lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówią, że to I trymestr jest najgorszy...

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hmmm u nas jak będzie syn będzie normalne imię Rafał.... Bo takie tradycyjne podobają się mężowi a mi nie przeszkadzają....

Z mniej spotykanych imion dla chłopców mi się podoba np.
    Nikodem
    Tymoteusz
    Fabian
    Do liceum że mną chodził Roland...

Tymek <3 mam siostrzeńca o tym imieniu, jest cudowny <3

vcvau8q.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:

My mówimy wszystkim, jestem bardziej spokojniejsza niż w I trymestrze, ale wolę nie zapeszać :) Dlatego kompletnie nic nie kupiliśmy jeszcze i w ogóle nie rozważaliśmy imion - z imieniem poczekamy do potwierdzenia płci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 18:39

vcvau8q.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff juz myslalam, ze tylko ja nic jeszcze nie mam. Ale to tak totalnie nic, nawet jednego body ;)
    Witam sie po przerwie. Co do drzemek to ja wczoraj i dzis pospalam po 2 h w ciagu dnia, kompletnie nie moglam sie opanowac.
    I ciagle jestem glodna a nic mi nie smakuje :/

thgfugpjfonf59xe.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile trwa taka infekcja leczona?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    ile trwa taka infekcja leczona?
    Ja stosowalam globulki(nazwy nie pamietam).juz po dwoch dniach czulam wielka ulge.a leczenie trwalo 10 dni.tylko ze ja wtedy wciazy nie bylam.pewnie dlugosc leczenia zalezy od rodzaju infekcji.moja mama meczyla sie kiedys okolo miesiaca ale ona ma cukrzyce a to zawsze utrudnia leczenie.jak trafisz na dobry lek to na pewno szybko ci przyniesie ci leczenie ulge i tego ci zycze.

2nn390bvba2l74tr.png

• Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk, ja w 8tyg złapałam infekcję grzybiczną. Dostałam antybiotyk nestatyne na 3dni + potem 7 dni probiotyku i taka kuracja wystarczyła.

Paskudna rzecz, jednego dnia jest całkiem dobrze a na drugi dzień już spać nie mogłam bo taki dyskomfort. Niestety w ciąży jesteśmy dużo bardziej podatne na takie atrakcje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 20:04

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) obecnie z przed tv i meczyk zobaczymy czy będzie gol :D

My po intensywnym weekendzie :) nie miałam dostępu do neta a bylismy poza domem ;/

Zaczynając od wczorajszej wizyty ...

Dzidzia zdrowa rośnie sobie pięknie :) No i wyrostek płciowy się schował jest całkiem płasko więc myslę , że czekamy na Julcię <3 3 razy dr sprawdzał i oprócz pępowinki nic nie widzieliśmy :)
    Ze mną też wzytsko ok szyjka długa zamknięta nic złego tam się nie dzieje czysto :)

Połówkowe przeniesione na 24 .07 :) kolejna wizyta 6.07
    Teraz zaczynam Was nadrabiać :) 7 stron mam do poczytania ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 20:23

Aguś 90, Lotopałanka, olciaa, Jagodagoi, TaPaT, Malinowa_Czekolada, Dip88, agniecha2101, Malutka_94, Azzurra lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ