Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U nas urodzinki się udały.... A i moje cukry nie były tragiczne.... Mimo że pojadlam a nawet zgrzeszylam... Ale raz nie zawsze.... Synus zadowolony....ogólnie fajnie było choć przykro też mi było ale życie... Najważniejsze że mały zadowolony...a jak ktoś ma nas gdzieś i nie przyjdzie bo nie to jego problem...
Wczoraj w drodze powrotnej poklocilam się z małżonem prawie o ginekologa... U nas to ostatnio drażliwy temat...
No i ogólnie chyba coś nas wszystkich łapie... Małżon już dochodzi do siebie ale dopada teraz mnie i małego więc dziś dzień pod kocykiem spędzamy... -
Aga ojej.. jesteś bardzo dzielna. Trzymam kciuki za Ciebie!
Karmelkovaa chyba świętowaliście dzień Taty co?) Odezwij się
)
Ja się wczoraj tak najadlam dziewczyny, ze zaraz +1kg hahaale jak zdjęłam spodnie, to obrzęki jakbym ze 3litry wypiła a zero siku.
Miłej niedzieli Kochane! U mnie chyba będzie deszczowo..Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
mkgk wrote:Chyba wiem skad to uczucie rozpierania dzis obudzilo mnie swedzsnie i pieczenie totalne co robic?
Może jakaś infekcja? Pisz co gina, wtedy on zadecyduje czy badania moczu, posiew no i czy ewentualne leki będą konieczne.)
-
Cześć
Mkgk, zadzwoń do gina, może to jakaś infekcja.
Wczoraj na chrzcinach najadłam się jak nigdy, Mąż był w szokuniestety tuż przed mszą zaczęła się ulewa, cali zmokliśmy zanim doszliśmy od samochodu do kościoła i już czuję że gardło mnie drapie
Malutka_94
-
nick nieaktualnyDziewczyny, te które znacie już płeć, też macie taki problem z imionami?
Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców? -
Hmmm u nas jak będzie syn będzie normalne imię Rafał.... Bo takie tradycyjne podobają się mężowi a mi nie przeszkadzają....
Z mniej spotykanych imion dla chłopców mi się podoba np.
Nikodem
Tymoteusz
Fabian
Do liceum że mną chodził Roland...MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie no Roland wydaje się przesadą
nasuwa się pieśń o Rolandzie z LO
ale są gusta i guściki, wiadomo..
Naprawdę jest tak mało ładnych imion dla chłopców że chyba nigdy się nie zdecyduję. Jak byłaby córka to na pewno Róża. Ale raczej mała szansaA u Ciebie jakie imię dla dziewczynki?
-
Wiktoria2909 wrote:Dziewczyny, te które znacie już płeć, też macie taki problem z imionami?
Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców?Wiktoria2909 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Hmmm u nas jak będzie syn będzie normalne imię Rafał.... Bo takie tradycyjne podobają się mężowi a mi nie przeszkadzają....
Z mniej spotykanych imion dla chłopców mi się podoba np.
Nikodem
Tymoteusz
Fabian
Do liceum że mną chodził Roland...
Ze mną do liceum chodził Ariel:)
-
nick nieaktualnyTymon to ładne imię
Też nad nim myślałam, ale jednak mi i mojemu bardziej widzi się Tymoteusz.
Jeżeli macie długie nazwisko, to Tymon i Julian byłyby najlepszymi opcjami. U nas będzie nazwisko dwuczłonowe, tak więc i tak dziecko będzie się ,,długo,, nazywaćAzzurra lubi tę wiadomość
-
My sobie tak powoli myśleliśmy i na razie podoba nam się: Blanka, Agata, Gabrysia, Lena, Antonina. A dla chłopca: Bruno, Alan, Aleksy/Aleksander, Antoni, Filip, Hubert, Marcel, Norbert, Olaf
Z głowy mało co przychodzilo mi na myśl, ale jak zajrzałam do księgi imion to zaraz więcej mi się spodobałoWiktoria2909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiktoria2909 wrote:Ariel jest naprawdę ładne szkoda że kojarzy się każdemu z proszkiem do prania
Bo nawet o nim myślałam
-
nick nieaktualny
-
Wiktoria2909 wrote:Dziewczyny, te które znacie już płeć, też macie taki problem z imionami?
Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:22
-
Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców? -
Cześć dziewczyny! Pozdrowienia z Gdyni, od czwartku do jutra urlop i odwiedzilismy moja serdeczna przyjaciolke.
W piatek bylismy u ujscia Wisly i w rezerwacie przyrody, zrobilismy chyba z 10 km bo troche oszukala nas nawigacja i mam zakwasywczoraj za to poszalelismy z jedzeniem w fajnej greckiej knajpce i wieczorem brzuch 2x taki jak normalnie i dosc twardy, na szczęście to chyba 'tylko' wzdecia bo dziś już ok. Zaczelam tu normalnie jesc i juz zupelnie od czwartku odpuściły mi mdlosci i wymioty poranne, ciekawe czy po powrocie do Wro nie wroca
czy to tylko zmiana klimatu tak podzialala
ale czytam Was regularnie!
-
Trudno komuś doradzić imię, bo każdy ma inny gust. Za to mogę doradzić metodę wyboru imienia, która u nas sprawdziła się świetnie, bo wybralismy w ciągu jednej doby.
1. Priorytet - czy chcecie, by imię było tradycjne/mniej tradycyjne, popularne/rzadkie, miało sw. patrona czy niekonicznie. W związku z naszym priorytetem szukamy odpowiedniej listy imion w internecie.
2. Kopiujemy listę i usuwamy z niej imiona, które nam się kompletnie nie podobają,które nie pasują do naszego nazwiska i które wyrzucamy z innych względów (np. występują w bliskiej rodzinie, źle nam się kojarzą itp.)
3. Następnie skreslacie osobno: ty i mąż. Temu, co zostanie, przydzielacie punkty wg swojego gustu. Jesli chcecie, o przydzielenie punktów prosicie także rodzinę i przyjaciół.
4. Sumujecie i już - mamy zwycięzcę.
Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość