X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas urodzinki się udały.... A i moje cukry nie były tragiczne.... Mimo że pojadlam a nawet zgrzeszylam... Ale raz nie zawsze.... Synus zadowolony....ogólnie fajnie było choć przykro też mi było ale życie... Najważniejsze że mały zadowolony...a jak ktoś ma nas gdzieś i nie przyjdzie bo nie to jego problem...

Wczoraj w drodze powrotnej poklocilam się z małżonem prawie o ginekologa... U nas to ostatnio drażliwy temat...

No i ogólnie chyba coś nas wszystkich łapie... Małżon już dochodzi do siebie ale dopada teraz mnie i małego więc dziś dzień pod kocykiem spędzamy...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ojej.. jesteś bardzo dzielna. Trzymam kciuki za Ciebie!

Karmelkovaa chyba świętowaliście dzień Taty co? :)) Odezwij się :))

Ja się wczoraj tak najadlam dziewczyny, ze zaraz +1kg haha :P ale jak zdjęłam spodnie, to obrzęki jakbym ze 3litry wypiła a zero siku.

Miłej niedzieli Kochane! U mnie chyba będzie deszczowo..

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Chyba wiem skad to uczucie rozpierania dzis obudzilo mnie swedzsnie i pieczenie totalne co robic?

Może jakaś infekcja? Pisz co gina, wtedy on zadecyduje czy badania moczu, posiew no i czy ewentualne leki będą konieczne. :))

p19u3e3kqm3ubh3v.png

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mkgk, zadzwoń do gina, może to jakaś infekcja.

Wczoraj na chrzcinach najadłam się jak nigdy, Mąż był w szoku :D niestety tuż przed mszą zaczęła się ulewa, cali zmokliśmy zanim doszliśmy od samochodu do kościoła i już czuję że gardło mnie drapie :/

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które znacie już płeć, też macie taki problem z imionami?
    Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców? :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm u nas jak będzie syn będzie normalne imię Rafał.... Bo takie tradycyjne podobają się mężowi a mi nie przeszkadzają....

Z mniej spotykanych imion dla chłopców mi się podoba np.
    Nikodem
    Tymoteusz
    Fabian
    Do liceum że mną chodził Roland...

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Roland wydaje się przesadą :P nasuwa się pieśń o Rolandzie z LO :P ale są gusta i guściki, wiadomo..

Naprawdę jest tak mało ładnych imion dla chłopców że chyba nigdy się nie zdecyduję. Jak byłaby córka to na pewno Róża. Ale raczej mała szansa :P A u Ciebie jakie imię dla dziewczynki?

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Dla dziewczynki jest dużo pięknych ale u nas raczej będzie syn co się pewnie potwierdzi na wizycie 4.07. Na razie podoba nam się Tymoteusz, bo mój facet ma oryginalne imię i właśnie takie preferujemy. Macie jakieś fajne, niepospolite imiona dla chłopców? :)
    Oj, dokładnie ten sam problem mam. Nawet wczoraj dyskutowałam z mężem na temat imienia dla syna( a syn będzie na pewno bo potwierdzone w NIFTY). Dla córki problemu nie było, a dla chłopca zupełnie nie mam pomysłu. Mąż obstaje przy Krzysiu,i nawet bym nie oponowała ale mamy strasznie długie, szeleszczące i twarde nazwisko więc wolałabym osobiście coś "miękkiego". Myślałam o Tymonie, Kajetanie bądź Julianie( z naciskiem na to ostatnie). O ile imię dla córki było już pewne pod koniec trzeciego miesiąca, o tyle synka pewnie nazwiemy dopiero po porodzie:)

Wiktoria2909 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hmmm u nas jak będzie syn będzie normalne imię Rafał.... Bo takie tradycyjne podobają się mężowi a mi nie przeszkadzają....

Z mniej spotykanych imion dla chłopców mi się podoba np.
    Nikodem
    Tymoteusz
    Fabian
    Do liceum że mną chodził Roland...

Ze mną do liceum chodził Ariel:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymon to ładne imię :) Też nad nim myślałam, ale jednak mi i mojemu bardziej widzi się Tymoteusz.

Jeżeli macie długie nazwisko, to Tymon i Julian byłyby najlepszymi opcjami. U nas będzie nazwisko dwuczłonowe, tak więc i tak dziecko będzie się ,,długo,, nazywać :P

Azzurra lubi tę wiadomość

• bondzik007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie tak powoli myśleliśmy i na razie podoba nam się: Blanka, Agata, Gabrysia, Lena, Antonina. A dla chłopca: Bruno, Alan, Aleksy/Aleksander, Antoni, Filip, Hubert, Marcel, Norbert, Olaf :D

Z głowy mało co przychodzilo mi na myśl, ale jak zajrzałam do księgi imion to zaraz więcej mi się spodobało :D

Wiktoria2909 lubi tę wiadomość

p19u3e3kqm3ubh3v.png

• Lotopałanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak córka to Patrycja.... :)

Wiktoria2909, bondzik007, TaPaT, PatkaPatka lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ze mną do liceum chodził Ariel:)

Ariel jest naprawdę ładne szkoda że kojarzy się każdemu z proszkiem do prania :D Bo nawet o nim myślałam

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Ariel jest naprawdę ładne szkoda że kojarzy się każdemu z proszkiem do prania :D Bo nawet o nim myślałam
    Mi się osobiście aż tak nie podoba,żeby je rozważać w wyborze ale chłopak którego znałam był naprawdę super. A to też istotne, żeby imię się dobrze kojarzyło.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w liceum poznałam Lorana ale był obcokrajowcem w połowie :D Też bardzo ciekawe imię, nawet nie ma go w wielu imiennikach.

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    U nas imiona wybrane byly jeszcze przed poczeciem.bedzie dziewczynka Marika na 100%.dla chlopca imiona wybrane przez nas wczesniej to Nataniel.Kajetan.a moj synus to Marcelek.brat Leonard a siostrzeniec to Roch( te mi sie akurat nie podoba.ale orginalne jest.) u mnie tez w rodzinie jest tendencja do malo powtarzalnych imion.corcia moja to Matylda jedyna w szkole he he.Jesli chodzi o infekcja drog moczowych to ja stosowalam z polecenia lekarza w poprzedniej ciazy urosept lek ziołowy.mi zawsze pomagal i jest bezpieczny w ciazy.milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:22

2nn390bvba2l74tr.png

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Ja mam syna Nataniela, to dość rzadkie imię.

ganndzu52il88swb.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pozdrowienia z Gdyni, od czwartku do jutra urlop i odwiedzilismy moja serdeczna przyjaciolke.
    W piatek bylismy u ujscia Wisly i w rezerwacie przyrody, zrobilismy chyba z 10 km bo troche oszukala nas nawigacja i mam zakwasy ;) wczoraj za to poszalelismy z jedzeniem w fajnej greckiej knajpce i wieczorem brzuch 2x taki jak normalnie i dosc twardy, na szczęście to chyba 'tylko' wzdecia bo dziś już ok. Zaczelam tu normalnie jesc i juz zupelnie od czwartku odpuściły mi mdlosci i wymioty poranne, ciekawe czy po powrocie do Wro nie wroca :) czy to tylko zmiana klimatu tak podzialala :) ale czytam Was regularnie!

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno komuś doradzić imię, bo każdy ma inny gust. Za to mogę doradzić metodę wyboru imienia, która u nas sprawdziła się świetnie, bo wybralismy w ciągu jednej doby.
    1. Priorytet - czy chcecie, by imię było tradycjne/mniej tradycyjne, popularne/rzadkie, miało sw. patrona czy niekonicznie. W związku z naszym priorytetem szukamy odpowiedniej listy imion w internecie.
    2. Kopiujemy listę i usuwamy z niej imiona, które nam się kompletnie nie podobają,które nie pasują do naszego nazwiska i które wyrzucamy z innych względów (np. występują w bliskiej rodzinie, źle nam się kojarzą itp.)
    3. Następnie skreslacie osobno: ty i mąż. Temu, co zostanie, przydzielacie punkty wg swojego gustu. Jesli chcecie, o przydzielenie punktów prosicie także rodzinę i przyjaciół.
    4. Sumujecie i już - mamy zwycięzcę.

Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samych imion mniej typowych, rzadszych, to kojarzą mi się następujące: Eryk, Samuel, Milan, Olgierd, Elwir, Wit, Dobromir, Benedykt, Iwo, Hugo.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: