X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Witam nowe mamusie :)

Karolcia27 ja też biorę sobie za dużo do głowy niby to moja druga ciąża ale za dużo myślę i zastanawiam się jak powinno być a jak nie. Dobrze że chociaż tutaj mogę sobie popisać bo w domu nikomu nie mówię o moich strachach bo mąż by mnie chyba opiepszyl z góry do dolu.

Jutro o 8.30 wizyta brzuch mnie boli już sama niewiem czy ciągnie czy boli że strachu
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-*
    Daj koniecznie znać po wizycie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mój też by mnie rowno opiepszyl za to i chyba internet wyłączył :-P albo zrobił szlaban na tel :-) mnie też pobolewa to podbrzusze, wczoraj mocniej a dzisiaj już jest okej, zależy od dnia. Dziś znowu mam tak wzdety brzuch, a nie jadłam nic takiego właśnie:-(
    Mnie też boli, jednego dnia mocniej, innego prawie wcale. Miałam ostatnio gin spytać czy to normalne, ale jak już zobaczyłam swoje maleństwo, to byłam tak podekscytowana, że wszystkie pytania mi wyleciały z głowy. Staram się tym nie przejmować skoro dziewczyny z "dłuższym stażem" ciążowym piszą, że to normalne :-) Pewnie to samo by mi ginka powiedziała ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    rany jaka jestem nieprzytomna.
    Mieliśmy paskudną noc - Synek miał atak krtaniowy, więc wizyta na ip była. Noc pocięta na kawałki, spałam łącznie z 5h i oczy same mi się zamykają.

Z tego wszystkiego wrócił ból podbrzusza i sobie wkręcam czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:52

7u22rjjg269yrzch.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Bety też się boję... W poprzedniej ciąży robiłam, rosła dobrze, a potem i tak poroniłam. W sumie przeznaczenia i tak nie uniknę. Sama już nie wiem ;)
    Wiesz ja gdybym poroniła, to tym bardziej chciałabym jak najszybciej potwierdzić ciąże, żeby jak najszybciej móc umówić się do lekarza, żeby przepisał odrazu coś, co pomogło by Ci utrzymać ciążę...
    Oczywiście bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i mocno współczuję :-(
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze tym razem :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Dzień dobry,
    rany jaka jestem nieprzytomna.
    Mieliśmy paskudną noc - Synek miał atak krtaniowy, więc wizyta na ip była. Noc pocięta na kawałki, spałam łącznie z 5h i oczy same mi się zamykają.

Z tego wszystkiego wrócił ból podbrzusza i sobie wkręcam czy wszystko ok.
    Współczuję :-( Z synkiem wszystko już w porządku? Szczerze, to nie wiem nawet co to ten atak krtaniowy :-/
    Bólem się nie przejmuj, mnie też ciągle podbrzusze pobolewa, ale jest chyba wszystko ok.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mnie też kilka razy w ciągu dnia kluje w brzuchu. Zauważyłam też że regularnie chodze do WC, często siku. Wczoraj strasznie bolała mnie głowa i wyskoczył pryszcz :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 tak, wszystko ok.
    Moja Mama dzisiaj z nim siedzi, przed chwilą z nią rozmawiałam, to powiedziała, że gdyby nie wiedziała to by nie powiedziała że coś było bo dosłownie raz zakasłał.
    Atak to po prostu zapalenie krtani, ale ponieważ dzieci mają bardzo wąską krtań i tchawicę, to objawia się to dusznościami, specyficznym kaszlem i takim świstem utrudniającym oddychanie.
    Teraz im jest już trochę większy to te ataki nie są jakieś drastyczne (wcześniej były dużo gorsze), ale niestety dziecko się męczy (i my z nim bo nie ma mowy o spaniu).

Standardowo na ip dostał zastrzyk rozkurczowy i teraz przez kilka dni będziemy robić inhalacje.

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej,

Mnie też kilka razy w ciągu dnia kluje w brzuchu. Zauważyłam też że regularnie chodze do WC, często siku. Wczoraj strasznie bolała mnie głowa i wyskoczył pryszcz :p

Też sikam co chwilę, ale to pewnie dlatego że sporo piję - cały czas mi się chce pić (i jeść :D).

marrakech2708 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Widze że masz podobną betę jak ja i nawet przyrost podobny, jutro idę kolejna robić
    O proszę jaki fajny zbieg okoliczności :) Daj znać jak Ci wyszła, ja póki co czekam na wizytę usg 24.04 i postaram sie w tym czasie powstrzymać od kolejnej bety :p

s1985 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża nie rozwija się prawidłowo, to żaden Duphaston czy luteina tego nie zmienią. Gdy jakaś kobieta chce brać te leki, bo się lepiej wówczas psychicznie czuje, to ok, ale ja akurat do tej grupy się nie zaliczam. Na pewne rzeczy po prostu wpływu nie mamy, taka jest prawda.

inaa lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Jeśli ciąża nie rozwija się prawidłowo, to żaden Duphaston czy luteina tego nie zmienią. Gdy jakaś kobieta chce brać te leki, bo się lepiej wówczas psychicznie czuje, to ok, ale ja akurat do tej grupy się nie zaliczam. Na pewne rzeczy po prostu wpływu nie mamy, taka jest prawda.

Na źle rozwijającą się ciąże, w sensie uszkodzony zarodek/puste jajo płotowe oczywiście nie pomoże, ale są sytuacje gdy leki pomagają i warto z nich skorzystać.
    Ja trochę się starałam o pierwszą ciąże i wyszło, że mam za krótką fazę lutealną (prawdopodobnie ze względu na za małą ilość progesteronu). Następowało owu, a ok. 12 dni później krwawienie. Nawet jeśli dochodziło do zapłodnienia to zarodek nie miał szans się dobrze 'przyczepić' i już był wydalany.
    Dostałam leki które zaczęłam przyjmować zaraz po owu i albo to zbieg okoliczności, ale faktycznie zadziałały bo właśnie podczas przyjmowania leków w ciąże zaszłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 09:25

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia - popieram ... leki brane po owulacji duzo mogą zdziałać
    Ja mam nadzieje ze teraz uda mi sie utrzymac ta ciaże

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie. Dzisiaj weszlam w nowy tydz ciąży 5 czy 6? Ja już nie wiem do końca jak to się liczy. Zawsze się gubie w tym wszystkim. Samopoczucie jak na razie ok. Zachwile moze wezme sie za jakieś porządki w domu. Nic się totalnie nie chce,

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wcale nie jestem zadowolona widać mały punkcik kazał zrobić bete dzisiaj i w piątek. w poniedziałek mam przyjść zobaczyć jak wygląda sprawa z przyrostem i na szybkie USG. Powiedział że jak test jest pozytywny to jestem w ciąży nie ma innej opcji. A najważniejsze dał do 30 chorobowe. Aha i dał mi dupka

Paula222 lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia, bardzo się cieszę, że Ci się udało :) Ja mam krótką fazę lutealna, nawet 10 dni, ale akurat daje radę bez leków. Mam dwoje dzieci. W pierwszej ciąży mój gin od razu na pierwszej wizycie zapisał mi Duphaston, mimo dobrego progesteronu. Na moje pytanie, dlaczego, odpowiedział, że przeważnie pacjentki chcą i dlatego przepisuje... Bo nie zaszkodzi.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz też bez leków, ale w pierwszej ciąży ewidentnie było coś na rzeczy i mi pomogły.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze :) Ale pewnie też zauważyłaś u lekarzy tendencje do przepisywania progesteronu bez medycznego uzasadnienia...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana po sredniej nocy. Wczoraj zaczął mnie brzuch bolec wieczorem ale już ok. Mialam wczoraj aktywny dzień. Na dodatek prawie zlecialam z kilku schodkow. W nocy syn mi przykopal w brzuch. Na szczęście za mocno. Powoli zbieram sie do pracy Ale strasznie mi się nie chce.

Gratuluje wszystkich dobrych wieści i pieknych serduszek

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    To dobrze :) Ale pewnie też zauważyłaś u lekarzy tendencje do przepisywania progesteronu bez medycznego uzasadnienia...

W sumie nie, ale to pewnie dlatego że od lat chodzę do jednego gina i on takich tendencji nie ma.

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia wrote:
    Witam sie z rana po sredniej nocy. Wczoraj zaczął mnie brzuch bolec wieczorem ale już ok. Mialam wczoraj aktywny dzień. Na dodatek prawie zlecialam z kilku schodkow. W nocy syn mi przykopal w brzuch. Na szczęście za mocno. Powoli zbieram sie do pracy Ale strasznie mi się nie chce.

Gratuluje wszystkich dobrych wieści i pieknych serduszek

Ja ostatnio śpię z jaśkiem położonym obok mnie przy brzuchu bo ja synek w nocy przychodzi i wierzga to niestety już nie raz w brzuchola dostałam - jego nogi są akurat na tej wysokości.

U mnie mimo kiepskiej nocy i zamulonego poranka jakoś energetycznie. Mam moc. Oby mi jej starczyło do końca dnia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:04

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ