Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
asylia wrote:agniecha2101 tak, wszystko ok.
Moja Mama dzisiaj z nim siedzi, przed chwilą z nią rozmawiałam, to powiedziała, że gdyby nie wiedziała to by nie powiedziała że coś było bo dosłownie raz zakasłał.
Atak to po prostu zapalenie krtani, ale ponieważ dzieci mają bardzo wąską krtań i tchawicę, to objawia się to dusznościami, specyficznym kaszlem i takim świstem utrudniającym oddychanie.
Teraz im jest już trochę większy to te ataki nie są jakieś drastyczne (wcześniej były dużo gorsze), ale niestety dziecko się męczy (i my z nim bo nie ma mowy o spaniu).
Standardowo na ip dostał zastrzyk rozkurczowy i teraz przez kilka dni będziemy robić inhalacje.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Marrakech2708 - ja nie będę powtarzała bety przed usg które mam jutro chyba że na wizycie gin będzie kazała to wtedy tak. WItamy i gratulacje!
agniecha2101 - niestety, ale do podlasia mam jakieś 15km
Cyganieczka - super
Madzikj - cudowne wieści
Lotopałanka - cudowne wieści
Zuzauk - witaj
Paula222 - mi możesz wpisać miejscowość Ostrów Mazowiecka, chociaż mieszkam na wsi niedaleko
agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Ja biorę luteinę na podtrzymanie ciąży. W grudniu nie brałam i zaraz po pozytywnej becie poroniłam. Także wolę brać niż nie brać
agniecha2101, marrakech2708 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
No u mnie za dobrze ( ) . Miałam taki okropny sen - mąż zostawił mnie dla innej kobiety. Obudziłam się taka zła na niego Grrr. Oczywiście jak zasypiałam to lęki mnie przeszły, że nie powinnam być w ciaży eh i w nocy miałam okropny skurcz macicy - już myślałam, że koniec
Poza tym hehe mam dobry humor dzisiaj -
Lilly_Ana wrote:Ja dziś rano test znowu robiłam chyba dla pewności że nic nie zniknęło.
agniecha2101, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
mindusia87 wrote:Witam się serdecznie. Dzisiaj weszlam w nowy tydz ciąży 5 czy 6? Ja już nie wiem do końca jak to się liczy. Zawsze się gubie w tym wszystkim. Samopoczucie jak na razie ok. Zachwile moze wezme sie za jakieś porządki w domu. Nic się totalnie nie chce,
-
nick nieaktualnyKurde niewiem sama jestem taka rozbita po tej wizycie że szok. miejsca sobie nie mogę znaleźć i tak będę się męczyć do poniedziałku masakra do wizyty kontrolnej. Z pierwszą córka też tak miałam i teraz sobie uzg porównywałam i taki pęcherzyk jak teraz mam miałam na wizycie kontrolnej wtedy. Dobra najważniejsze że mam L4 a reszta się rozwinie
-
Ja się własnie też czaję na jakiś teścik Dla swojego spokoju
Z tymi tygodniami to zależy jak kto używa, jedni mówią o skończonych tygodniach - zazwyczaj lekarze przynajmniej u mnie, a inni o rozpoczętych Stąd pewnie różnice -
Hej Dziewczyny
dziękuję za przyjęcie do Waszego grona
U mnie dziś powinna pojawić się @, wciąż jej brak. Zawsze przychodziła jak w zegarku co 28 dni, a dziś już 29 dc.
Za to dopadła mnie senność przeogromna i dziwnie podbrzusze pobolewa - raz z jednej raz z drugiej strony. Ale inaczej niż na @. W piątek wybieram się na betę jeśli okres nie przyjdzie. Z powtórzeniem testu z moczu czekam do jutra - może mój cień cienia już się wzmocni...
Doradźcie proszę kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę u gin by mieć szansę zobaczyć zarodek z serduszkiem na usg? Różnie czytam, że 6-8 tc najwcześniej. U mnie 8 tc ciąży zacznie się 2 maja, kiedy akurat będę na wyjeździe. I pewnie tak długo nie wytrzymam z odwlekaniem wizyty.
W poprzedniej ciąży pierwsze usg zrobiłam dopiero w 12 tc, teraz jednak chciałabym szybciej zobaczyć Maleństwo.
Pozdrawiam Was z Krakowa, jest ktoś z moich stron tutaj?
-
Violet Flower witaj
Wizytę, żeby coś było widać to chyba tak w 7tc.
W 6 może być ciełko żółtkowe, albo pęcherzyk, a w 7 może już będzie serduszko.
Ja właśnie idę na samym początku 7, ale miałam dość późną owu, więc nie nastawiam się na zbyt wiele (chociaż tak bardzooooo bym chciała).Violet Flower lubi tę wiadomość