SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    A długie miałaś cykle?

Ja jestem z Krakowa i jest jeszcze jedna dziewczyna ale niestety nie zapamiętałam nicku, przepraszam, także jest nas już 3 :) podobno beta może nieznacznie w pewnym momencie zwolnić lub nie podwoić się w odpowiednim czasie i wcale nie musi to nic złego oznaczać tak powiedział mi lekarz i dodał, że najwiecej to właśnie sobie można dostarczyć stresu i nerwów czekając na wynik
    Napisałam wyżej :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ooo Witam nową koleżankę....
    ja byłam na wizycie wczoraj 6+6 i był zarodek 5mm i pulsujący punkcik (serduszko)

Poszłam dziś wyjątkowo do galerii, bo ogólnie nie lubię na zakupy chodzić....i jak zwykle nic nie znalazłam....jedyne co to w księgarniach mogłabym poszaleć ale graniczyłam się do jednej książki...ale poszłam na mojego wyczekanego kebaba...

i trochę mdłości mnie męczą dziś....a jeszcze warsztaty w żłobku mnie czekają....

Lotopałanka witaj ;) no to chyba pójdę jednak we wcześniejszym terminie i może też coś zobaczę :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    A długie miałaś cykle?

Ja jestem z Krakowa i jest jeszcze jedna dziewczyna ale niestety nie zapamiętałam nicku, przepraszam, także jest nas już 3 :) podobno beta może nieznacznie w pewnym momencie zwolnić lub nie podwoić się w odpowiednim czasie i wcale nie musi to nic złego oznaczać tak powiedział mi lekarz i dodał, że najwiecej to właśnie sobie można dostarczyć stresu i nerwów czekając na wynik
    o super :)

co do bety to myślę że zrobię ją pierwszy raz w piątek i powtórzę za trzy dni, po weekendzie w poniedziałek. I potem już chyba nie będę powtarzać, by się nie stresować niepotrzebnie do wizyty u gin

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Madzikj Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Wami-tez mnie jakoś dziś cały czas muli i ssie w żołądku, taka osłabiona się czuję. Może to po duphastonie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:37

p19udqk34obstxxh.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bete 3 razy i nie robiłam po 48h ani po 72 tylko zrobiłam tak o, bo lekarz powiedział, że nie muszę dodatkowo się stresować bo na usg widzi wczesną ciąże w odpowiednim miejscu i żebym się oszczędzała i odpoczywała, a nie dostarczała sobie dodatkowych niepotrzebnych stresów. A Ty Violet Flower gdzie chodzisz do lekarza?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu. Jej dziewczyny ale szalejecie z tym pisaniem ! :D

Ale mi nie dobrze... Wracając już myślałam , że będę musiała robić przystanek....

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Ja robiłam bete 3 razy i nie robiłam po 48h ani po 72 tylko zrobiłam tak o, bo lekarz powiedział, że nie muszę dodatkowo się stresować bo na usg widzi wczesną ciąże w odpowiednim miejscu i żebym się oszczędzała i odpoczywała, a nie dostarczała sobie dodatkowych niepotrzebnych stresów. A Ty Violet Flower gdzie chodzisz do lekarza?

TaPaT ja mam w sumie nowego lekarza, wybrałam go właśnie pod kątem przyszłej ciąży, tak więc byłam u niego dopiero dwa razy. Ale kilka osób polecało mi lekarzy z tej kliniki - ja chodzę do SCM clinic Wiślane Tarasy. a Ty gdzie chodzisz?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Hej Dziewczyny :)

dziękuję za przyjęcie do Waszego grona :)

U mnie dziś powinna pojawić się @, wciąż jej brak. Zawsze przychodziła jak w zegarku co 28 dni, a dziś już 29 dc.
    Za to dopadła mnie senność przeogromna i dziwnie podbrzusze pobolewa - raz z jednej raz z drugiej strony. Ale inaczej niż na @. W piątek wybieram się na betę jeśli okres nie przyjdzie. Z powtórzeniem testu z moczu czekam do jutra - może mój cień cienia już się wzmocni...

Doradźcie proszę kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę u gin by mieć szansę zobaczyć zarodek z serduszkiem na usg? Różnie czytam, że 6-8 tc najwcześniej. U mnie 8 tc ciąży zacznie się 2 maja, kiedy akurat będę na wyjeździe. I pewnie tak długo nie wytrzymam z odwlekaniem wizyty.

W poprzedniej ciąży pierwsze usg zrobiłam dopiero w 12 tc, teraz jednak chciałabym szybciej zobaczyć Maleństwo.

Pozdrawiam Was z Krakowa, jest ktoś z moich stron tutaj? :)
    Mi lekarka mówiła że najwcześniej w 7t mam przyjść jeśli się uda. To tak zrobię :)

Violet Flower lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mi lekarka mówiła że najwcześniej w 7t mam przyjść jeśli się uda. To tak zrobię :)

dziękuję za odpowiedź. Ja nawet nie zapytałam mojego lekarza kiedy przyjść jeśli uda, stąd teraz ta moja ankieta :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia jej ! Zdrówka dla synka :* Rzeczywiście straszna noc za Wami...

mindusia87 tygodnie liczy się w ten sposób, że jak u mnie na pasku jest 7+6 dni, to mam 7 tyg skończonych ale jestem aktualnie w 8 tyg ;)

Justyska89 super, że widać punkcik :) Ważne , że dzidzia jest tam gdzie trzeba :) Powodzenia na betach :)

Lilly_Ana dopisałam :)

Inaa oj miałaś okropny sen :/ Heheh w ciążach wg głupoty się śnią :P

Violet Flower ja bym polecała poczekać do 7 tyg :) Wtedy na pewno powinno być widać już :)

Lotopałanka haha też w galerii dziś byłam :P Chodziłam tam i tylko nie dobrze mi było... Kupiłam sobie lakier hybrydowy :P

Violet Flower, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nie muli tylko ssie w żołądku. Masakra czasami czuje że mogłabym zjeść konia z kopytami. Taki mam głód. Staram się ograniczać jedzenie a jak mam ochote na jedzenie to zjem troche migdałów albo jakiegoś pomarańcza czy inny owoc. Nic kalorycznego bo potem idzie w pupe, brzuch i biodra a potem po ciąży tego cholerstwa za nic nie zrzuce. W ciąży z synkiem przez takie ciągłe jedzenie i podjadanie przytyłam ponad 15kg. Teraz powiedziałam sobie stop. Matko jak mi się dzisiaj nic nie chce.
    Musze sie zmotywować do czegokolwiek. Może książke jakąś poczytam . Dawno nie mialam żądnej w ręce.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szalona....:D ja w księgarni jakbym mogła majątek bym zostawiła ale ograniczyłam się do jednej....choć może jeszcze coś on-line zamówię....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ksiażki czytam przez aplikacje Legimi. Płace 54,99 i mam nieograniczony dostęp do książek. Tutaj w danii jest ten problem że nie mam dostępu do polskiej literatury.
    Jedynie pozostaje mi Legimi albo zamawianie online.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia a jakie ksiazki lubisz??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    dziękuję za odpowiedź. Ja nawet nie zapytałam mojego lekarza kiedy przyjść jeśli uda, stąd teraz ta moja ankieta :)

Ja wczoraj dzwoniłam do ginekologa i powiedział, ze mam przyjść 6 tyg po ostatniej miesiączce czyli skończony 6t a rozpoczęty 7 wg moich obliczeń :D

Paula222, TaPaT, Violet Flower lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z woblinka :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi się marzy domowa tradycyjna biblioteka i tak miesięcznie kilka pozycji wpada na półki....powoli zbliżamy się do 500 tytułów z czego większość przez chociaż jedno z nas jest przeczytana :D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka ja najczęściej czytam kryminały. Z pisarzy kryminałów lubie Camille Lackberg. Zakochałam sie w jej książkach. Ostatnio przeczytałam Syrenke.
    Jeszcze mi par epozycji do przeczytania zostało. Tess Gerintsen i jej kryminały oparte w środowisku lekarskim tak samo. Pokochałam też książki Musso. Gościu jak dla mnie jest niesamowity te jego książki połączenie fantastyki, kryminału i romansu. A z horrorów to najbardziej lubię czytać Kinga. Horrory już czytam rzadziej.
    Ogólnie o książkach to mogłabym pisać godzinami. Jak tylko mam czas biorę książkę do ręki i czytam.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nałogowym czytaczem fantasy, czasami dla odmiany science-fiction.

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:

Ja chodzę do Kliniki Femina byłam w zeszłym miesiącu w Intima Clinic też na Wiślanych tarasach i niestety ale mi tam nie przypadło do gustu, ale Ty z tego co piszesz to chodzisz gdzie indziej.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ