X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    A długie miałaś cykle?

Ja jestem z Krakowa i jest jeszcze jedna dziewczyna ale niestety nie zapamiętałam nicku, przepraszam, także jest nas już 3 :) podobno beta może nieznacznie w pewnym momencie zwolnić lub nie podwoić się w odpowiednim czasie i wcale nie musi to nic złego oznaczać tak powiedział mi lekarz i dodał, że najwiecej to właśnie sobie można dostarczyć stresu i nerwów czekając na wynik
    Napisałam wyżej :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ooo Witam nową koleżankę....
    ja byłam na wizycie wczoraj 6+6 i był zarodek 5mm i pulsujący punkcik (serduszko)

Poszłam dziś wyjątkowo do galerii, bo ogólnie nie lubię na zakupy chodzić....i jak zwykle nic nie znalazłam....jedyne co to w księgarniach mogłabym poszaleć ale graniczyłam się do jednej książki...ale poszłam na mojego wyczekanego kebaba...

i trochę mdłości mnie męczą dziś....a jeszcze warsztaty w żłobku mnie czekają....

Lotopałanka witaj ;) no to chyba pójdę jednak we wcześniejszym terminie i może też coś zobaczę :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    A długie miałaś cykle?

Ja jestem z Krakowa i jest jeszcze jedna dziewczyna ale niestety nie zapamiętałam nicku, przepraszam, także jest nas już 3 :) podobno beta może nieznacznie w pewnym momencie zwolnić lub nie podwoić się w odpowiednim czasie i wcale nie musi to nic złego oznaczać tak powiedział mi lekarz i dodał, że najwiecej to właśnie sobie można dostarczyć stresu i nerwów czekając na wynik
    o super :)

co do bety to myślę że zrobię ją pierwszy raz w piątek i powtórzę za trzy dni, po weekendzie w poniedziałek. I potem już chyba nie będę powtarzać, by się nie stresować niepotrzebnie do wizyty u gin

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Madzikj Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Wami-tez mnie jakoś dziś cały czas muli i ssie w żołądku, taka osłabiona się czuję. Może to po duphastonie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:37

p19udqk34obstxxh.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bete 3 razy i nie robiłam po 48h ani po 72 tylko zrobiłam tak o, bo lekarz powiedział, że nie muszę dodatkowo się stresować bo na usg widzi wczesną ciąże w odpowiednim miejscu i żebym się oszczędzała i odpoczywała, a nie dostarczała sobie dodatkowych niepotrzebnych stresów. A Ty Violet Flower gdzie chodzisz do lekarza?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu. Jej dziewczyny ale szalejecie z tym pisaniem ! :D

Ale mi nie dobrze... Wracając już myślałam , że będę musiała robić przystanek....

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Ja robiłam bete 3 razy i nie robiłam po 48h ani po 72 tylko zrobiłam tak o, bo lekarz powiedział, że nie muszę dodatkowo się stresować bo na usg widzi wczesną ciąże w odpowiednim miejscu i żebym się oszczędzała i odpoczywała, a nie dostarczała sobie dodatkowych niepotrzebnych stresów. A Ty Violet Flower gdzie chodzisz do lekarza?

TaPaT ja mam w sumie nowego lekarza, wybrałam go właśnie pod kątem przyszłej ciąży, tak więc byłam u niego dopiero dwa razy. Ale kilka osób polecało mi lekarzy z tej kliniki - ja chodzę do SCM clinic Wiślane Tarasy. a Ty gdzie chodzisz?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Hej Dziewczyny :)

dziękuję za przyjęcie do Waszego grona :)

U mnie dziś powinna pojawić się @, wciąż jej brak. Zawsze przychodziła jak w zegarku co 28 dni, a dziś już 29 dc.
    Za to dopadła mnie senność przeogromna i dziwnie podbrzusze pobolewa - raz z jednej raz z drugiej strony. Ale inaczej niż na @. W piątek wybieram się na betę jeśli okres nie przyjdzie. Z powtórzeniem testu z moczu czekam do jutra - może mój cień cienia już się wzmocni...

Doradźcie proszę kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę u gin by mieć szansę zobaczyć zarodek z serduszkiem na usg? Różnie czytam, że 6-8 tc najwcześniej. U mnie 8 tc ciąży zacznie się 2 maja, kiedy akurat będę na wyjeździe. I pewnie tak długo nie wytrzymam z odwlekaniem wizyty.

W poprzedniej ciąży pierwsze usg zrobiłam dopiero w 12 tc, teraz jednak chciałabym szybciej zobaczyć Maleństwo.

Pozdrawiam Was z Krakowa, jest ktoś z moich stron tutaj? :)
    Mi lekarka mówiła że najwcześniej w 7t mam przyjść jeśli się uda. To tak zrobię :)

Violet Flower lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mi lekarka mówiła że najwcześniej w 7t mam przyjść jeśli się uda. To tak zrobię :)

dziękuję za odpowiedź. Ja nawet nie zapytałam mojego lekarza kiedy przyjść jeśli uda, stąd teraz ta moja ankieta :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia jej ! Zdrówka dla synka :* Rzeczywiście straszna noc za Wami...

mindusia87 tygodnie liczy się w ten sposób, że jak u mnie na pasku jest 7+6 dni, to mam 7 tyg skończonych ale jestem aktualnie w 8 tyg ;)

Justyska89 super, że widać punkcik :) Ważne , że dzidzia jest tam gdzie trzeba :) Powodzenia na betach :)

Lilly_Ana dopisałam :)

Inaa oj miałaś okropny sen :/ Heheh w ciążach wg głupoty się śnią :P

Violet Flower ja bym polecała poczekać do 7 tyg :) Wtedy na pewno powinno być widać już :)

Lotopałanka haha też w galerii dziś byłam :P Chodziłam tam i tylko nie dobrze mi było... Kupiłam sobie lakier hybrydowy :P

Violet Flower, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nie muli tylko ssie w żołądku. Masakra czasami czuje że mogłabym zjeść konia z kopytami. Taki mam głód. Staram się ograniczać jedzenie a jak mam ochote na jedzenie to zjem troche migdałów albo jakiegoś pomarańcza czy inny owoc. Nic kalorycznego bo potem idzie w pupe, brzuch i biodra a potem po ciąży tego cholerstwa za nic nie zrzuce. W ciąży z synkiem przez takie ciągłe jedzenie i podjadanie przytyłam ponad 15kg. Teraz powiedziałam sobie stop. Matko jak mi się dzisiaj nic nie chce.
    Musze sie zmotywować do czegokolwiek. Może książke jakąś poczytam . Dawno nie mialam żądnej w ręce.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szalona....:D ja w księgarni jakbym mogła majątek bym zostawiła ale ograniczyłam się do jednej....choć może jeszcze coś on-line zamówię....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ksiażki czytam przez aplikacje Legimi. Płace 54,99 i mam nieograniczony dostęp do książek. Tutaj w danii jest ten problem że nie mam dostępu do polskiej literatury.
    Jedynie pozostaje mi Legimi albo zamawianie online.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia a jakie ksiazki lubisz??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    dziękuję za odpowiedź. Ja nawet nie zapytałam mojego lekarza kiedy przyjść jeśli uda, stąd teraz ta moja ankieta :)

Ja wczoraj dzwoniłam do ginekologa i powiedział, ze mam przyjść 6 tyg po ostatniej miesiączce czyli skończony 6t a rozpoczęty 7 wg moich obliczeń :D

Paula222, TaPaT, Violet Flower lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z woblinka :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi się marzy domowa tradycyjna biblioteka i tak miesięcznie kilka pozycji wpada na półki....powoli zbliżamy się do 500 tytułów z czego większość przez chociaż jedno z nas jest przeczytana :D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka ja najczęściej czytam kryminały. Z pisarzy kryminałów lubie Camille Lackberg. Zakochałam sie w jej książkach. Ostatnio przeczytałam Syrenke.
    Jeszcze mi par epozycji do przeczytania zostało. Tess Gerintsen i jej kryminały oparte w środowisku lekarskim tak samo. Pokochałam też książki Musso. Gościu jak dla mnie jest niesamowity te jego książki połączenie fantastyki, kryminału i romansu. A z horrorów to najbardziej lubię czytać Kinga. Horrory już czytam rzadziej.
    Ogólnie o książkach to mogłabym pisać godzinami. Jak tylko mam czas biorę książkę do ręki i czytam.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nałogowym czytaczem fantasy, czasami dla odmiany science-fiction.

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:

Ja chodzę do Kliniki Femina byłam w zeszłym miesiącu w Intima Clinic też na Wiślanych tarasach i niestety ale mi tam nie przypadło do gustu, ale Ty z tego co piszesz to chodzisz gdzie indziej.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ