Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly_Ana wrote:Marrakech2708 - ja nie będę powtarzała bety przed usg które mam jutro chyba że na wizycie gin będzie kazała to wtedy tak. WItamy i gratulacje!
Ja postanowiłam zrobic dwie - są okej i zaczekać na usg ale czasem sie waham :pLilly_Ana lubi tę wiadomość
-
asylia wrote:Violet Flower witaj
Wizytę, żeby coś było widać to chyba tak w 7tc.
W 6 może być ciełko żółtkowe, albo pęcherzyk, a w 7 może już będzie serduszko.
Ja właśnie idę na samym początku 7, ale miałam dość późną owu, więc nie nastawiam się na zbyt wiele (chociaż tak bardzooooo bym chciała).
Witaj asylia
dziękuję za odpowiedź. Tak się właśnie zastanawiałam że albo się zapiszę na wizytę 30 kwietnia tuż przed wyjazdem (to będzie 6t 5d), albo tuż po powrocie 7 maja (7t 5d).
No nic zobaczę jaka będzie ta beta w najbliższy piątek i wtedy zdecyduję. Ale Ci zazdroszczę tej wizyty za 2 dni. Czuję że te parę tygodni będzie mi się wlekło w nieskończoność, jeśli wszystko będzie dobrze .... -
Z tego co wiem to jeśli spada/ledwo co rośnie to już nie da się zrobić bo rozwój zarodka się zatrzymał.
Też robiłam dwie - drugą przy okazji innych badań. Jest ok. więc dalej nie powtarzam - trochę dla własnego spokoju.
Testy też robiłam dwa - jeden wieczorem, był dosłownie mikrowidoczny cień cienia, ale.. ja wiedziałam!, a drugi następnego dnia rano i już ładna kreska.marrakech2708 lubi tę wiadomość
-
asylia wrote:U mnie dzisiaj aplikacja na telefonicznie pokazuje 5+5 (ostatnia @ 3 marca).
Według tego w piątek (na wizytę) zaczynam 7 tydzień.
u mnie ostatnia miesiączka była 14 marca. Ale zazwyczaj już kilka dni przed kolejną były symptomy, że nadejdzie (plamienia itp). Teraz czysto..
Trzymam kciuki za Twoje piątkowe usg - oby było widać jak najwięcej -
Violet Flower wrote:Witaj asylia
dziękuję za odpowiedź. Tak się właśnie zastanawiałam że albo się zapiszę na wizytę 30 kwietnia tuż przed wyjazdem (to będzie 6t 5d), albo tuż po powrocie 7 maja (7t 5d).
No nic zobaczę jaka będzie ta beta w najbliższy piątek i wtedy zdecyduję. Ale Ci zazdroszczę tej wizyty za 2 dni. Czuję że te parę tygodni będzie mi się wlekło w nieskończoność, jeśli wszystko będzie dobrze ....
Myślę, że 30 kwietnia powinno być ok.
Już się doczekać nie mogę, bo też już sporo czekam - o ciąży dowiedziałam się 2 tygodnie temu. -
Jak się dzisiaj czujecie ?
Ja nie funkcjonuje...śpię i śpię nie mogę sie zebrać nawet obiadu zrobić ;p nie wiem co mi sie dzisiaj porobiłoViolet Flower lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
asylia wrote:Myślę, że 30 kwietnia powinno być ok.
Już się doczekać nie mogę, bo też już sporo czekam - o ciąży dowiedziałam się 2 tygodnie temu.
Ja od wczoraj co chwilę biegam do wc jak tylko poczuję że robi się wilgotno, czas mi się zaczął nagle dłużyć niemiłosiernie. Mam wrażenie, że nawet do tego 30 kwietnia, to będzie nieskończoność...
Dokuczają Ci już jakieś objawy ciąży, mdłości itp? -
Violet Flower wrote:Hej Dziewczyny
dziękuję za przyjęcie do Waszego grona
U mnie dziś powinna pojawić się @, wciąż jej brak. Zawsze przychodziła jak w zegarku co 28 dni, a dziś już 29 dc.
Za to dopadła mnie senność przeogromna i dziwnie podbrzusze pobolewa - raz z jednej raz z drugiej strony. Ale inaczej niż na @. W piątek wybieram się na betę jeśli okres nie przyjdzie. Z powtórzeniem testu z moczu czekam do jutra - może mój cień cienia już się wzmocni...
Doradźcie proszę kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę u gin by mieć szansę zobaczyć zarodek z serduszkiem na usg? Różnie czytam, że 6-8 tc najwcześniej. U mnie 8 tc ciąży zacznie się 2 maja, kiedy akurat będę na wyjeździe. I pewnie tak długo nie wytrzymam z odwlekaniem wizyty.
W poprzedniej ciąży pierwsze usg zrobiłam dopiero w 12 tc, teraz jednak chciałabym szybciej zobaczyć Maleństwo.
Pozdrawiam Was z Krakowa, jest ktoś z moich stron tutaj?Violet Flower, joasia8966 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Jak się dzisiaj czujecie ?
Ja nie funkcjonuje...śpię i śpię nie mogę sie zebrać nawet obiadu zrobić ;p nie wiem co mi sie dzisiaj porobiło
Karmelkovaa mogę Ci przybić piąteczkę. U mnie dziś dopiero 4t 0d, ale już od kilku dni dokucza mi wzmożone zmęczenie. Mogłabym spać i spać. Wczoraj padłam nawet nie wiem kiedy, a zazwyczaj chodziłam spać koło północyKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Violet, ja miałam ostatnia miesiączkę 19.03.,ale bardzo szybką owulacje, też w maju wyjeżdżam i mam wątpliwości, kiedy wizytę umówić. Chciałabym przed wyjazdem, wyjeżdżam po 10 maja, ale nie wiem, czy to nie będzie zbyt na styk, żeby zobaczyć zarodek z serduszkiem. Chciałabym mieć spokojny urlop.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
agniecha2101 wrote:Ja byłam na pierwszej wizycie 6tydz+1dzień i udało się zobaczyć już pulsujące serduszko
agniecha2101 tchnęłaś we mnie nadzieję, że jeszcze w kwietniu nie będzie zbyt szybko
a kiedy miałaś owulację w tym szczęśliwym cyklu?
U mnie to był najprawdopodobniej 14 dc.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja byłam na pierwszej wizycie 6tydz+1dzień i udało się zobaczyć już pulsujące serduszko
Ja jestem z Krakowa i jest jeszcze jedna dziewczyna ale niestety nie zapamiętałam nicku, przepraszam, także jest nas już 3 podobno beta może nieznacznie w pewnym momencie zwolnić lub nie podwoić się w odpowiednim czasie i wcale nie musi to nic złego oznaczać tak powiedział mi lekarz i dodał, że najwiecej to właśnie sobie można dostarczyć stresu i nerwów czekając na wynik
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czuje sie w miare dobrze. W sumie nie mam konkretnych dolegliwosci. Szybko się mecze i wieczorem jestem wykonczona . padam jak mucha. czasem też mi się zakreci w glowie. Za to ssie mnie w żołądku. Jestem mega głodna. W pierwszej ciazy mdlosci przyszły okolo 7 tygodnia ale nie wymiotowalam
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daniela wrote:Violet, ja miałam ostatnia miesiączkę 19.03.,ale bardzo szybką owulacje, też w maju wyjeżdżam i mam wątpliwości, kiedy wizytę umówić. Chciałabym przed wyjazdem, wyjeżdżam po 10 maja, ale nie wiem, czy to nie będzie zbyt na styk, żeby zobaczyć zarodek z serduszkiem. Chciałabym mieć spokojny urlop.
U mnie ostatnia miesiączka byłą 14 marca, i owulacja najprawdopodbniej była w 14 dc, więc dopiero dwa tygodnie mija.
Myślę, że w Twojej sytuacji poszłabym na wizytę tuż przed wyjazdem, jeśli masz taką możliwość to nawet tego 10 maja. Żeby mieć spokojniejszą głowę na urlopie -
ooo Witam nową koleżankę....
ja byłam na wizycie wczoraj 6+6 i był zarodek 5mm i pulsujący punkcik (serduszko)
Poszłam dziś wyjątkowo do galerii, bo ogólnie nie lubię na zakupy chodzić....i jak zwykle nic nie znalazłam....jedyne co to w księgarniach mogłabym poszaleć ale graniczyłam się do jednej książki...ale poszłam na mojego wyczekanego kebaba...
i trochę mdłości mnie męczą dziś....a jeszcze warsztaty w żłobku mnie czekają....Violet Flower lubi tę wiadomość
-
ASylwia , Violet ... ja dzisiaj wyjątkowo nie mogę się pozbierać do kupy ;p ogólnie to strasznie chce mi się jeść , a nic mi nie smakuje" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Violet Flower wrote:agniecha2101 tchnęłaś we mnie nadzieję, że jeszcze w kwietniu nie będzie zbyt szybko
a kiedy miałaś owulację w tym szczęśliwym cyklu?
U mnie to był najprawdopodobniej 14 dc.
Dużo dziewczyn mi pisało, że pewnie jeszcze serduszka nie zobaczę, że to może być za wcześnie, ale widzieliśmy piękny pulsujący punkcikTaPaT, Violet Flower lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙