Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam tylko 0.2 plus też acard 75, ze względu na brak " historii" tzn. pierwsza ciążę. Gin powiedział, że mi zwiększy do 0.4, myślę że jak dla mnie to dawka będzie ok, to też chyba zależy od wagi. Ale muszę czekać do wizyty za tydzień w czwartek. I dlatego zaczęłam sobie dobierać do głowy dzisiaj już, gdybym nie pracowała to bym chyba zwariowala w tym domu już całkiem
Karmelkova kochana zapomniałam pogratulować ślicznej bety :-*Karmelkovaa lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie
Karolcia27 ja też biorę sobie za dużo do głowy niby to moja druga ciąża ale za dużo myślę i zastanawiam się jak powinno być a jak nie. Dobrze że chociaż tutaj mogę sobie popisać bo w domu nikomu nie mówię o moich strachach bo mąż by mnie chyba opiepszyl z góry do dolu.
Jutro o 8.30 wizyta brzuch mnie boli już sama niewiem czy ciągnie czy boli że strachuZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Mój też by mnie rowno opiepszyl za to i chyba internet wyłączył albo zrobił szlaban na tel mnie też pobolewa to podbrzusze, wczoraj mocniej a dzisiaj już jest okej, zależy od dnia. Dziś znowu mam tak wzdety brzuch, a nie jadłam nic takiego właśnie:-(4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej Dziewczyny,
Od 5.04. biję się z emocjami... Jestem ofiarą testu ciążowego znalezionego przypadkiem w torebce, wykonanego przedwcześnie w toalecie w galerii handlowej. To był 18 dc. Blada kreska wyszła nie z pierwszego moczu. Szok i niedowierzanie. Test powtórzyłam i te dwie kreski nadal tam są...
Boję się, że się obudzę z tego pięknego snu. W styczniu poroniłam i teraz z tyłu głowy cały czas siedzi strach. A dzisiaj dopiero 23 dc. Latam co chwilę do toalety i sprawdzam... W zeszły piątek miałam raz zabarwiony lekko śluz i raz w sobotę, od tamtej pory nic, ale nie umiem wyzbyć się lęku...
Przyjmiecie mnie?agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Hej Dziewczyny
Na wstępie gratuluję wszystkim grudniowym Mamusiom i życzę Wam spokojnych 9 m-cy.
Dopiero tutaj raczkuję. Od dziś nieśmiało podglądam Wasz wątek.
Rano nie wytrzymałam i 28 dc zrobiłam test z moczu i pokazał cień cienia. Od tygodnia chodziło za mną przeczucie że tym razem (w 4 cs) się udało).
Cykle mam jak w zegarku 28-dniowe, więc po cichutku zaczynam wierzyć że tym razem się udało i mój 6 letni synek doczeka się w końcu wymarzonego braciszka...
Z betą wstrzymuję się jeszcze parę dni, ponieważ poranny szok jeszcze nie opadł.
Jeśli piątkowy powtórzony test pokaże coś wyraźniejszego, a beta będzie ciążowa będzie mi bardzo miło uczestniczyć razem z Wami w oczekiwaniach na maluszki.
Pozdrawiam Ciepło Wszystkie MamusieZUZAUK, Kai, Magdaa21, futuremama, Paula222, Mamusia_Ksawusia, agniecha2101, Masz, Lilly_Ana, mkgk lubią tę wiadomość
-
Gratuluje dziewczynom, ktore maja juz pierwsze wizyty za soba. Widzialy zarodek i serduszko. Aż wam zazdroszcze. Ja musze czekac 2 tyg na swoja. Chyba osiwieje do tego czasu. Dla mnie te dwa tyg czekania są jak wieczność.
Daniela rozumiem, że się boisz. Mam podobnie. Jestem w ciąży ale co jakiś czas ide do toalety i patrze czy czasami nie plamie. Miałam nieprzyjemne doświadczenia z wcześniejszą ciążą rok temu. Stąd takie moje lekkie schizy. To normalne ze kazda z nas ma tysiace obaw w ciazy.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Oj Paula222 masz osob dużo do dopisania
Od obiadu coś mnie cofa co spojrzę na jedzenie nawet na zdjęcie z jedzeniem. masakra głodna jestem a patrzeć na jedzenie nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 22:17
Paula222 lubi tę wiadomość
-
mindusia87 wrote:Gratuluje dziewczynom, ktore maja juz pierwsze wizyty za soba. Widzialy zarodek i serduszko. Aż wam zazdroszcze. Ja musze czekac 2 tyg na swoja. Chyba osiwieje do tego czasu. Dla mnie te dwa tyg czekania są jak wieczność.
Daniela rozumiem, że się boisz. Mam podobnie. Jestem w ciąży ale co jakiś czas ide do toalety i patrze czy czasami nie plamie. Miałam nieprzyjemne doświadczenia z wcześniejszą ciążą rok temu. Stąd takie moje lekkie schizy. To normalne ze kazda z nas ma tysiace obaw w ciazy.
To mozemy sobie przybić piątkę bo czas oczekiwania dokładnie taki sam...ide 24.04 wiec równe dwa tygodnie chodzenia po ścianach na zmianę z tłumaczeniem bedzie dobrze albo ze i tak bedzie co ma byc.. i tak w kółko!
Także odliczam razem z Tobą i bedzie dobrze!!! -
marrakech2708 wrote:Cześć dziewczyny! to ja sie nieśmiało dołączam do grupy, pokierowana przez Karmelkovą
Rozpoczęłam 5T, a dokładnie 4t2d w niedziele minął termin @, a tym samym skończyły sie 2-3 dniowe bóle podbrzusza. 4 tydzień zakończony wymiotami póki co mdłości brak, senność była w zeszłym tygodniu meeega,teraz troszkę mniejsza ale wciąż sie utrzymuje
Beta 11dpo 19,37, powtórzona 48h pozniej w 13dpo wzrosła do 69,68
Wizytę planuje za 2 tygodnie wiec jestem peeeelna obaw jak pewnie wszystkie tutaj
Widziałam, ze cześć z Was powtarzała betę nawet przed usg, warto...?1000 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Wczoraj wróciłam późno, nawet nie miałam czasu śledzić na tel bo robiłam za kierowcę hehehe już nadrabiam
Lotopałanka gratulacje ! Mówiłam, że będzie dobrze To póki co daty Ci nie zmieniam
TINUSIA2018 gratulacje pozytywnego testu Mam nadzieję,że wszystko będzie ok
giovanedonore super wieści z wizyty
ZUZAUK witamy i gratulacje Super termin, na same mikołajki A serduszko już powinno być
mkgk super wieści z wizyty !!!
Justyska89 Powodzenia na wizycie i koniecznie daj znać po !!
Ktoś jeszcze dziś wizytuje ??
Daniela witamy !!! Bardzo wcześnie wyszedł Ci ten test, ja to owulacje miałam zawsze 21 dnia cyklu a co tu mówić o pozytywnym teście Kciuki Kochana niech ten cud ciążowy trwa aż do grudnia
Justyska89 hehe noo się nazbierało do dopisania Mam nadzieję że nic nie pomyliłam
Właśnie piję kawę, jakoś dziś póki co słabsze mdłości, ale staram się nie zwariować Lecę dzieciaczki odwieźć I później chyba zajadę na kawę do siostry
ZUZAUK lubi tę wiadomość
-
I dziewczyny przypominam miło by było uzupełnić listę , dobrze by było jakbyście podały przewidywaną date porodu nawet wg @, a po wizycie USG zmienimy No i miejscowość
Oczywiście jak macie jakieś sugestie co do naszej pierwszej strony jestem otwarta na propozycje, co tam dodać, lub usunąć
Aula proszę daj znać co u Ciebie, cały czas myślę jak tam proszę daj znać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 07:33
-
Karolcia dziękuję
Ja mam clexan 0,4 to taka podstawowa dawka
Daniela świetnie Cię rozumiem bo to moja 5ta ciąża , i mimo , że mam nadzieję , to z tyłu głowy jest przerażenie co dalej" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej, u mnie tp wypada na 19.12. wg OM, do lekarza wybieram się w maju. Nie wiem, jak to wytrzymam Ja mam krótkie cykle, 25 dniowe, ale ostatnio miałam sporo stresów i wszystko się poprzestawialo, bo poprzedni cykl trwał 35 dni, a teraz z kolei owulacje miałam w 9 dniu. Cud, że jej nie przegapiłam...❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Zuzauk ja tez jestem z Anglii i nie mam zamiaru czekac na 12 tydzien. Umowilam sie do polskiej prywatnej kliniki w Coventry do Polskiego ginekologa. Oni maja tez oddzial w Londynie.
ZUZAUK lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Mezatka2015 witaj
Ja tez wybiore sie prywatnie na scan w przyszlym tygodniu by potwierdzic ze wszystko wporzadku . Modle sie by tak było
Co do tutaj organizacji to lekarz powiedział mi ze w 6 tyg to jeszcze nie tak ważna ciaza :o to moje drugie dziecko ale w pierwszej ciąży dowiedziałam się dość późno wiec teraz jestem niemiło zaskoczona ze nie traktuje się poważnie .
Dziewczyny tez macie kłócicie w podbrzuszu ja to czasami nie wiem jak spać . Zastanawiam się czy Wszystko wporzadku ? Oprócz senności to nic więcej nie dolega .
Miłego dnia życzę .