X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Hope2018 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.

Chciałam zapytać o dwie rzeczy.
    Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.

a druga sprawa czy zastanawialyscie sie moze nad kupnem dytektora tętna?:)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    W moich przypadku jestem na wizycie w WC codziennie, zwykle po śniadaniu, ale po prenatalu faktycznie nie mogłam nic zrobić, co powodowało u mnie straszny dyskomfort, wzdęty brzuch, okropne, strasznie nie lubię tego uczucia...tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy z jelitami i jak chociaż raz się nie wyoroznie to potem po zjedzeniu czegoś, od razu boli mnie brzuch :-( także biorę nadal swoje metylowane do tego sam DHA z prenatalu. A jak się skończy to kupię coś nowego. A Ty co teraz bierzesz?

I co brać osobno żeby było ok w II trynestrze? Na pewno Folian, cholina, D3, DHA , magnez ale co jeszcze? Jod i żelazo?
    Ja biorę pregne plus i dodatkowo tran z firmy Mollers. :) I jest ok.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a co to ta cholina?
    Ja osobno biore Jod, Wit D, kwas foliwoy, wit b12 i b6 one chyba wspomagaja wchlanianie wit D, i Kwasy DHA. Teraz przed wizyta zrobie morfologie to moze dojdzie zelazo

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest o cholinie w ciąży Ja mam z firmy Now Foods.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cholina-suplementy-w-ciazy-wystepowanie-dzialanie-preparaty,540_8981.html

Tak, zapomniałam jeszcze o witaminach B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 12:54

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mamaginekolog mówiła o suplementach w ciąży i mówiła że firmy próbują wcisnąć dodatkowe składniki, które niepotrzebne sa. Nie powiedziała jakie, wymienia tylko te niezbędne. Zastanawiam się czy nie chodziło właśnie o choline.

TaPaT lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    hej Kochane.

Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.

Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
    Detektora używam od ok 13 tc :) świetna sprawa przynajmniej dla mnie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Powiem Ci, że ja też się już doczekać nie mogę :-P tak sobie codziennie wieczorem o tym myślę i już bym chciała mieć maleństwo przy sobie :-) teraz żałuję, że tak późno się zdecydowalismy na dzieciątko, my jesteśmy po ślubie 2 lata, a znamy się 7 :-) na FB jest taka grupa o mthfr, może też w niej jesteś :-) i dzisiaj dziewczyna napisała, że urodziła córeczkę, ale taki dlugi post o tym co przeszła przed ciążą i w ciąży, to ja naprawdę beczalam jak bobr jak to czytałam :-) ale urodziła zdrowa córeczkę, także cuda się zdarzają :-) i ja nie widzę innej opcji jak Nasze maluszki będą zdrowe, silne i cudowne:-)

To prawda a tu jeszcze tyle czasu...ale zleci :)

Wiesz co byłam , ale własnie od tych naszych tragedii odechciało mi się czytać wszystkiego :< za dużo nabierałam sobie do głowy i się usunęłam z wszystkich grup , bo wiedziałam , że u mnie mutacja jest tylko dodatkowym czynnikiem a nie powodującym :/ i , że u mnie teraz wszystko albo nic .

Często czytam za to bloga TO W ŚRODKU , mame ginekolog odpuściłam , bo na przełomie kilku lat trochę się zmieniło jej podejście i nie zawsze się z nią zgadzam , ale mocno jej kibicuję nie wiem na kiedy teraz termin ma :)

Od 2 lat jestm na jednym forum i tam jest wiele przykładów gdzie cuda się zdarzają , wraz z dziewczynami przechodziłysmy przez porażki i udane ciąże takze emocje były ogromne , nawiązały się przyjaźnie trwające do dzisiaj takze juz nie chciałam brac udziału w grupach fb bo tam nie miałam swobody czesto ktos z rodziny mnie wyłapywał ze gdzies tam napisałam cos :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
    Detektora używam od ok 13 tc :) świetna sprawa przynajmniej dla mnie

a jaki masz ten detektor?
    ja myślałam o Angel Sound?
    pytałaś się moze lekarza czy to 100% bezpieczne?
    Ale bym chciała posłuchac maluszka:)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam angel sound jest super :) tylko mam ten oryginalny bo sa też podróbki :) dałam coś 150zł na allegro
    A czemu miałoby być niebezpieczne ? to są małe fale już na usg u lekarza są większe :) i nie sluchasz godzinami tylko chwilkę do 10minut mozna :) ja polecam bardzo , my sobie słuchamy co 2 dzień nawet

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Hejka:)

Ula89, współczuję i trzymam kciuki żeby było dobrze :)
    Mokka, wspaniałe wieści, gratuluję :)

My 16 tydzień zaczęliśmy kolejnym prawie omdleniem..tym razem Mąż był blisko i zaniósł mnie do domu, dostałam wody, chwilę posiedziałam i przeszło.

Dziewczyny, orientujecie się może jak ZUS wypłaca chorobowe? To prawda że nie za miesiąc, tylko za konkretne zwolnienie? I w jakim terminie?

Ja dostaję np. za 2 tygodnie, za tydzień. Różnie. Nie mają jakoś określonego czasu :/

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli ;)

Ja biorę prenatal i zero problemów.. Zaparcia macie pewnie od żelaza, widać każdemu co innego służy. Ja jem dużo owoców i warzyw i wszystko jak przed ciążą jeżeli chodzi o wypróżnianie :)

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha to rzeczywiście drożej. A patrzylaś może gdzieś w Niemczech w sklepie byś kupiła. Patrzyłam na niemieckich stronach to ceny się wachają między 30 a 40 euro. Może gdzieś promocja jakaś by była. Dobrze, że z nogami trochę lepiej.

Karolcia ja ruchy czuje czasami tak jakby w samym dole nad pęcherzem, a czasami przy kości biodrowej tak wyżej, raz z jednej, raz z drugiej i po środku też się zdarza :P
    Właśnie chyba popatrzę :-)

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Macice też można wyczuć na tym etapie już ręką. Czuć dokąd sięga. Ale rano jak wstaje z mega pełnym pęcherzem to mam ją pod samym pępkiem. Po toalecie schodzi niżej. Według tego zdjęcia to normalnie czuję ją na wysokości 20 tc :P
    U mnie po tym zdjęciu tak samo wychodziłby 20 tydzień ;-) Chociaż w sumie to przecież u mnie już bliżej 20 niż 16 :-P

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dzis idę do tego mojego gina po L4 tylko więc na spokojnie szału nie będzie hahha
    Aaa to coś pomieszałam, myślałam, że dziś to USG masz ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ty jutro połówkowe masz?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze :)

Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza :-) z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo :-( ale nie wiem czy to prawda na 100 %.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    hej Kochane.

Kurcze taki ból to może być przy rozejściu spojenia łonowego, ale to chyba bardziej dopiero w trzecim trymestrze występuje. Napewno wspomnij o tym lekarzowi.

Detektor mam od kilku dni, fajna sprawa :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha ty jutro połówkowe masz?
    Tak dokładnie :-) a przynajmniej próbę zrobienia połówkowych ;-) bo ginka, która ma mi je robić ucieka na urlop i wychodzą mi trochę wcześnie te połówkowe, więc jeśli się jej uda, to będą jutro, a jeśli nie, to skieruje mnie do kogoś innego, bo jak wróci z urlopu, to z kolei będzie już za późno. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby się jednak udało jutro i żeby się płeć potwierdziła w końcu ;-) i wtedy na spokojnie będziemy mogli z mężem zaplanować urlop ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza :-) z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo :-( ale nie wiem czy to prawda na 100 %.

Wiem ze miała przygody , a teraz trudną ciążę , tyle ze nie śledzę jej i nie wiem :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ