X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Hope2018 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.

Chciałam zapytać o dwie rzeczy.
    Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.

a druga sprawa czy zastanawialyscie sie moze nad kupnem dytektora tętna?:)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    W moich przypadku jestem na wizycie w WC codziennie, zwykle po śniadaniu, ale po prenatalu faktycznie nie mogłam nic zrobić, co powodowało u mnie straszny dyskomfort, wzdęty brzuch, okropne, strasznie nie lubię tego uczucia...tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy z jelitami i jak chociaż raz się nie wyoroznie to potem po zjedzeniu czegoś, od razu boli mnie brzuch :-( także biorę nadal swoje metylowane do tego sam DHA z prenatalu. A jak się skończy to kupię coś nowego. A Ty co teraz bierzesz?

I co brać osobno żeby było ok w II trynestrze? Na pewno Folian, cholina, D3, DHA , magnez ale co jeszcze? Jod i żelazo?
    Ja biorę pregne plus i dodatkowo tran z firmy Mollers. :) I jest ok.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a co to ta cholina?
    Ja osobno biore Jod, Wit D, kwas foliwoy, wit b12 i b6 one chyba wspomagaja wchlanianie wit D, i Kwasy DHA. Teraz przed wizyta zrobie morfologie to moze dojdzie zelazo

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest o cholinie w ciąży Ja mam z firmy Now Foods.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cholina-suplementy-w-ciazy-wystepowanie-dzialanie-preparaty,540_8981.html

Tak, zapomniałam jeszcze o witaminach B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 12:54

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mamaginekolog mówiła o suplementach w ciąży i mówiła że firmy próbują wcisnąć dodatkowe składniki, które niepotrzebne sa. Nie powiedziała jakie, wymienia tylko te niezbędne. Zastanawiam się czy nie chodziło właśnie o choline.

TaPaT lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    hej Kochane.

Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.

Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
    Detektora używam od ok 13 tc :) świetna sprawa przynajmniej dla mnie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Powiem Ci, że ja też się już doczekać nie mogę :-P tak sobie codziennie wieczorem o tym myślę i już bym chciała mieć maleństwo przy sobie :-) teraz żałuję, że tak późno się zdecydowalismy na dzieciątko, my jesteśmy po ślubie 2 lata, a znamy się 7 :-) na FB jest taka grupa o mthfr, może też w niej jesteś :-) i dzisiaj dziewczyna napisała, że urodziła córeczkę, ale taki dlugi post o tym co przeszła przed ciążą i w ciąży, to ja naprawdę beczalam jak bobr jak to czytałam :-) ale urodziła zdrowa córeczkę, także cuda się zdarzają :-) i ja nie widzę innej opcji jak Nasze maluszki będą zdrowe, silne i cudowne:-)

To prawda a tu jeszcze tyle czasu...ale zleci :)

Wiesz co byłam , ale własnie od tych naszych tragedii odechciało mi się czytać wszystkiego :< za dużo nabierałam sobie do głowy i się usunęłam z wszystkich grup , bo wiedziałam , że u mnie mutacja jest tylko dodatkowym czynnikiem a nie powodującym :/ i , że u mnie teraz wszystko albo nic .

Często czytam za to bloga TO W ŚRODKU , mame ginekolog odpuściłam , bo na przełomie kilku lat trochę się zmieniło jej podejście i nie zawsze się z nią zgadzam , ale mocno jej kibicuję nie wiem na kiedy teraz termin ma :)

Od 2 lat jestm na jednym forum i tam jest wiele przykładów gdzie cuda się zdarzają , wraz z dziewczynami przechodziłysmy przez porażki i udane ciąże takze emocje były ogromne , nawiązały się przyjaźnie trwające do dzisiaj takze juz nie chciałam brac udziału w grupach fb bo tam nie miałam swobody czesto ktos z rodziny mnie wyłapywał ze gdzies tam napisałam cos :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
    Detektora używam od ok 13 tc :) świetna sprawa przynajmniej dla mnie

a jaki masz ten detektor?
    ja myślałam o Angel Sound?
    pytałaś się moze lekarza czy to 100% bezpieczne?
    Ale bym chciała posłuchac maluszka:)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam angel sound jest super :) tylko mam ten oryginalny bo sa też podróbki :) dałam coś 150zł na allegro
    A czemu miałoby być niebezpieczne ? to są małe fale już na usg u lekarza są większe :) i nie sluchasz godzinami tylko chwilkę do 10minut mozna :) ja polecam bardzo , my sobie słuchamy co 2 dzień nawet

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Hejka:)

Ula89, współczuję i trzymam kciuki żeby było dobrze :)
    Mokka, wspaniałe wieści, gratuluję :)

My 16 tydzień zaczęliśmy kolejnym prawie omdleniem..tym razem Mąż był blisko i zaniósł mnie do domu, dostałam wody, chwilę posiedziałam i przeszło.

Dziewczyny, orientujecie się może jak ZUS wypłaca chorobowe? To prawda że nie za miesiąc, tylko za konkretne zwolnienie? I w jakim terminie?

Ja dostaję np. za 2 tygodnie, za tydzień. Różnie. Nie mają jakoś określonego czasu :/

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli ;)

Ja biorę prenatal i zero problemów.. Zaparcia macie pewnie od żelaza, widać każdemu co innego służy. Ja jem dużo owoców i warzyw i wszystko jak przed ciążą jeżeli chodzi o wypróżnianie :)

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha to rzeczywiście drożej. A patrzylaś może gdzieś w Niemczech w sklepie byś kupiła. Patrzyłam na niemieckich stronach to ceny się wachają między 30 a 40 euro. Może gdzieś promocja jakaś by była. Dobrze, że z nogami trochę lepiej.

Karolcia ja ruchy czuje czasami tak jakby w samym dole nad pęcherzem, a czasami przy kości biodrowej tak wyżej, raz z jednej, raz z drugiej i po środku też się zdarza :P
    Właśnie chyba popatrzę :-)

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Macice też można wyczuć na tym etapie już ręką. Czuć dokąd sięga. Ale rano jak wstaje z mega pełnym pęcherzem to mam ją pod samym pępkiem. Po toalecie schodzi niżej. Według tego zdjęcia to normalnie czuję ją na wysokości 20 tc :P
    U mnie po tym zdjęciu tak samo wychodziłby 20 tydzień ;-) Chociaż w sumie to przecież u mnie już bliżej 20 niż 16 :-P

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dzis idę do tego mojego gina po L4 tylko więc na spokojnie szału nie będzie hahha
    Aaa to coś pomieszałam, myślałam, że dziś to USG masz ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ty jutro połówkowe masz?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze :)

Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza :-) z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo :-( ale nie wiem czy to prawda na 100 %.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    hej Kochane.

Kurcze taki ból to może być przy rozejściu spojenia łonowego, ale to chyba bardziej dopiero w trzecim trymestrze występuje. Napewno wspomnij o tym lekarzowi.

Detektor mam od kilku dni, fajna sprawa :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha ty jutro połówkowe masz?
    Tak dokładnie :-) a przynajmniej próbę zrobienia połówkowych ;-) bo ginka, która ma mi je robić ucieka na urlop i wychodzą mi trochę wcześnie te połówkowe, więc jeśli się jej uda, to będą jutro, a jeśli nie, to skieruje mnie do kogoś innego, bo jak wróci z urlopu, to z kolei będzie już za późno. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby się jednak udało jutro i żeby się płeć potwierdziła w końcu ;-) i wtedy na spokojnie będziemy mogli z mężem zaplanować urlop ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza :-) z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo :-( ale nie wiem czy to prawda na 100 %.

Wiem ze miała przygody , a teraz trudną ciążę , tyle ze nie śledzę jej i nie wiem :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ