Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:W moich przypadku jestem na wizycie w WC codziennie, zwykle po śniadaniu, ale po prenatalu faktycznie nie mogłam nic zrobić, co powodowało u mnie straszny dyskomfort, wzdęty brzuch, okropne, strasznie nie lubię tego uczucia...tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy z jelitami i jak chociaż raz się nie wyoroznie to potem po zjedzeniu czegoś, od razu boli mnie brzuch
także biorę nadal swoje metylowane do tego sam DHA z prenatalu. A jak się skończy to kupię coś nowego. A Ty co teraz bierzesz?
I co brać osobno żeby było ok w II trynestrze? Na pewno Folian, cholina, D3, DHA , magnez ale co jeszcze? Jod i żelazo?I jest ok.
-
Tu jest o cholinie w ciąży Ja mam z firmy Now Foods.
http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cholina-suplementy-w-ciazy-wystepowanie-dzialanie-preparaty,540_8981.html
Tak, zapomniałam jeszcze o witaminach B.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 12:54
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ostatnio mamaginekolog mówiła o suplementach w ciąży i mówiła że firmy próbują wcisnąć dodatkowe składniki, które niepotrzebne sa. Nie powiedziała jakie, wymienia tylko te niezbędne. Zastanawiam się czy nie chodziło właśnie o choline.
TaPaT lubi tę wiadomość
-
Hope2018 wrote:hej Kochane.
Chciałam zapytać o dwie rzeczy.
Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.
a druga sprawa czy zastanawialyscie sie moze nad kupnem dytektora tętna?
Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
Detektora używam od ok 13 tcświetna sprawa przynajmniej dla mnie
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karolcia27 wrote:Powiem Ci, że ja też się już doczekać nie mogę
tak sobie codziennie wieczorem o tym myślę i już bym chciała mieć maleństwo przy sobie
teraz żałuję, że tak późno się zdecydowalismy na dzieciątko, my jesteśmy po ślubie 2 lata, a znamy się 7
na FB jest taka grupa o mthfr, może też w niej jesteś
i dzisiaj dziewczyna napisała, że urodziła córeczkę, ale taki dlugi post o tym co przeszła przed ciążą i w ciąży, to ja naprawdę beczalam jak bobr jak to czytałam
ale urodziła zdrowa córeczkę, także cuda się zdarzają
i ja nie widzę innej opcji jak Nasze maluszki będą zdrowe, silne i cudowne:-)
To prawda a tu jeszcze tyle czasu...ale zleci
Wiesz co byłam , ale własnie od tych naszych tragedii odechciało mi się czytać wszystkiego :< za dużo nabierałam sobie do głowy i się usunęłam z wszystkich grup , bo wiedziałam , że u mnie mutacja jest tylko dodatkowym czynnikiem a nie powodującymi , że u mnie teraz wszystko albo nic .
Często czytam za to bloga TO W ŚRODKU , mame ginekolog odpuściłam , bo na przełomie kilku lat trochę się zmieniło jej podejście i nie zawsze się z nią zgadzam , ale mocno jej kibicuję nie wiem na kiedy teraz termin ma
Od 2 lat jestm na jednym forum i tam jest wiele przykładów gdzie cuda się zdarzają , wraz z dziewczynami przechodziłysmy przez porażki i udane ciąże takze emocje były ogromne , nawiązały się przyjaźnie trwające do dzisiaj takze juz nie chciałam brac udziału w grupach fb bo tam nie miałam swobody czesto ktos z rodziny mnie wyłapywał ze gdzies tam napisałam cos
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Mnie nie boli czasami zakłuje coś tylko .
Detektora używam od ok 13 tcświetna sprawa przynajmniej dla mnie
a jaki masz ten detektor?
ja myślałam o Angel Sound?
pytałaś się moze lekarza czy to 100% bezpieczne?
Ale bym chciała posłuchac maluszka:) -
Ja mam angel sound jest super
tylko mam ten oryginalny bo sa też podróbki
dałam coś 150zł na allegro
A czemu miałoby być niebezpieczne ? to są małe fale już na usg u lekarza są większei nie sluchasz godzinami tylko chwilkę do 10minut mozna
ja polecam bardzo , my sobie słuchamy co 2 dzień nawet
Dip88 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Malutka_94 wrote:Hejka:)
Ula89, współczuję i trzymam kciuki żeby było dobrze
Mokka, wspaniałe wieści, gratuluję
My 16 tydzień zaczęliśmy kolejnym prawie omdleniem..tym razem Mąż był blisko i zaniósł mnie do domu, dostałam wody, chwilę posiedziałam i przeszło.
Dziewczyny, orientujecie się może jak ZUS wypłaca chorobowe? To prawda że nie za miesiąc, tylko za konkretne zwolnienie? I w jakim terminie?
Ja dostaję np. za 2 tygodnie, za tydzień. Różnie. Nie mają jakoś określonego czasu -
agulineczka wrote:Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli
Ja biorę prenatal i zero problemów.. Zaparcia macie pewnie od żelaza, widać każdemu co innego służy. Ja jem dużo owoców i warzyw i wszystko jak przed ciążą jeżeli chodzi o wypróżnianie -
Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dip88 wrote:Agniecha to rzeczywiście drożej. A patrzylaś może gdzieś w Niemczech w sklepie byś kupiła. Patrzyłam na niemieckich stronach to ceny się wachają między 30 a 40 euro. Może gdzieś promocja jakaś by była. Dobrze, że z nogami trochę lepiej.
Karolcia ja ruchy czuje czasami tak jakby w samym dole nad pęcherzem, a czasami przy kości biodrowej tak wyżej, raz z jednej, raz z drugiej i po środku też się zdarzaDip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Macice też można wyczuć na tym etapie już ręką. Czuć dokąd sięga. Ale rano jak wstaje z mega pełnym pęcherzem to mam ją pod samym pępkiem. Po toalecie schodzi niżej. Według tego zdjęcia to normalnie czuję ją na wysokości 20 tc
Chociaż w sumie to przecież u mnie już bliżej 20 niż 16
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Ja własnie tez jak zaczęłam jesc więcej owocow , amm faze teraz na jabłka i maliny to normalnie chodze
Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuzaz tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo
ale nie wiem czy to prawda na 100 %.
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hope2018 wrote:hej Kochane.
Chciałam zapytać o dwie rzeczy.
Mianowicie, czy boli was krocze albo tak bardziej lono...mnie od dwóch masakrycznie...przy każdym ruchu.
a druga sprawa czy zastanawialyscie sie moze nad kupnem dytektora tętna?
Detektor mam od kilku dni, fajna sprawa👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Agniecha ty jutro połówkowe masz?
a przynajmniej próbę zrobienia połówkowych
bo ginka, która ma mi je robić ucieka na urlop i wychodzą mi trochę wcześnie te połówkowe, więc jeśli się jej uda, to będą jutro, a jeśli nie, to skieruje mnie do kogoś innego, bo jak wróci z urlopu, to z kolei będzie już za późno. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby się jednak udało jutro i żeby się płeć potwierdziła w końcu
i wtedy na spokojnie będziemy mogli z mężem zaplanować urlop
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza
z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo
ale nie wiem czy to prawda na 100 %.
Wiem ze miała przygody , a teraz trudną ciążę , tyle ze nie śledzę jej i nie wiem" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...