Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Lotopałanka czekam na relację z wizyty i trzymam kciuki, żebyś tym razem wyszła zadowolona i usatysfakcjonowana z gabinetu
Dzis idę do tego mojego gina po L4 tylko więc na spokojnie szału nie będzie hahhaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Daniela widzę, ze z Gdyni jesteś ja półwysep. Myślałaś już o jakimś szpitalu ?
Dziewczyny ja wybrałam imię. Chyba. Będzie Leonard- Leo.
A tak to przyglądam wózki i ciuszki w necie i nie mogę się docZekac pierwszych zakupów.
Połówkowe mam dopiero 22.08., ale wcześniej wizyta u gina, dziś u immunologa. -
Karmelkova ja też mam taki mocny sen, rano to nawet nie wiem kiedy mój M wstaje i wychodzi do pracy. Tak w ogóle to od jakiegoś czasu nie wstaje w nocy na siku, za to rano brzuch rozsadza, że ledwo daje radę dojść do toalety Ciekawe czy to przez mocny sen czy jak?
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Ogólnie to czesc już mam dosyć leżenia tym bardziej że mamaginekolog pisała że takie leżenie może bardziej szkodzić . Do poniedzialkowej wizyty będę leżeć bo krwawię cały czas ale teraz troszkę mniej. Do tego ciągle mi się śni że straciłam ciążę i myślę nad psychologiem.
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Ja dzis tak z ciekawosc swojej upewnilam sie kiedy czulam ruchy z synkiem i bylam przekonana ze w 17 tygodniu ale skonczonym a wlasnie patrze ze to bylo w 16+0 akurat tego dnia mam zapisane w karcie ciazy mialam wtedy wizyte i jak co tydzien robilam zdjecie brzuszka. Wczoraj czulam jak by pukniecie ale wydawalo mi sie ze to moze tentno albo jelita a teraz tak mysle ze moze synus pukal mamusi Dzis bede nasluchiwac
Mokka ja z Łeby wiec rownie blisko. Synka rodzilam w Lęborku i nie bylo źle ale teraz juz nie ma tego samego ordynatora i podobno sie pogorszylo i nie wiem gdzie chce rodzic. Mysle wlasnie nad zaspa. Mam mame w gdansku wiec pod reka ktos by byl ale z drugiej strony taki kawal pozneij do domu wracac. Jest jeszcze opcja wejherowo ale to sie chyba pomartwie w listopadzie. Zobaczymy tez jaka waga malucha wyjdzie bo synek duzy byl(4040g i 59cm) udalo sie naturalnie i szybko ale drugi moze juz byc wiekszy i okaze sie ze jednak bezpieczniejsza bedzie cesarka. No zobaczymyKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny współczuję Wam tych dolegliwości u mnie odpukac.. wszystko dobrze pije kawkę i zajadam tartę, bo coś ostatnio mnie znowu na słodkie nosi, a wcześniej zbytnio nie miałam ochoty
Kobitki które już czują ruchy, powiedzcie to są ruchy pod pępkiem czy bardziej na spojeniu? Bo ja czasami czuję takie jakby łaskotanie ale tak na samym dole właśnie i nie wiem czy to maluch, ale przed ciążą nigdy tak nie miałam chociaż teraz to chyba dzidziuś już jest wyżej?
Co jeszcze zauważyłam, że po prenatalu mam zaparcia, chyba wrócę jednak do suplementów kupowanych osobno. Wydaje mi się, że lepiej mi służyły
Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boliSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Magdaa21 wrote:Ja też miałam przed zajściem i powiedział mi lekarz że nie muszę robić. zrobię za rok, kontrolnie.
Ja zawsze robię co roku tylko własnie teraz miałam robioną w lutym i doktorka mówiła ,że w takim razie juz nie trzeba teraz chce wymazy porobić w końcu bo wraca z urlopu" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip88 wrote:Karmelkova ja też mam taki mocny sen, rano to nawet nie wiem kiedy mój M wstaje i wychodzi do pracy. Tak w ogóle to od jakiegoś czasu nie wstaje w nocy na siku, za to rano brzuch rozsadza, że ledwo daje radę dojść do toalety Ciekawe czy to przez mocny sen czy jak?
Haha u mnie to samo jak sie juz przebudze rano to lece jakbym korek miała odetkaćDip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Karolcia jak tam małż na wyjeździe tak , i jak robisz mu tą impreze czy zrezygnowałas ?
No na razie jeszcze w drodze na lotnisko oczywiście śmiał się że się musi znieczulić przed lotem, nie wiem czemu, ale ma fobie latania a ja mu na to, żebym później nie czytała o nim wiadomościach, że pasażer się awanturował i musieli awaryjnie ładować heh
Tak, robie, robię, ale po przemyśleniu jednak w sobotę, bo w piątek wróci dopiero pod wieczór jednak, także tort będzie czekał, wszystko też przygotuje, goście zaproszeni, powiem mu w piątek że jutro ma imprezę urodzinowa, co prawda nie będzie takiej niespodzianki no ale już trudnoKarmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
agulineczka wrote:Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli
A ja stwierdziłam , że jednak nie po prenatalu ... a myślałam , ze po nim jem po prostu więcej owoców lekką kolację i na obiad min zupę chodze codziennie . A miałam juz problemy straszne... moze mi tez pomaga sok z pokrzywy on niby prace jelit regeneruje" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 wrote:No na razie jeszcze w drodze na lotnisko oczywiście śmiał się że się musi znieczulić przed lotem, nie wiem czemu, ale ma fobie latania a ja mu na to, żebym później nie czytała o nim wiadomościach, że pasażer się awanturował i musieli awaryjnie ładować heh
Tak, robie, robię, ale po przemyśleniu jednak w sobotę, bo w piątek wróci dopiero pod wieczór jednak, także tort będzie czekał, wszystko też przygotuje, goście zaproszeni, powiem mu w piątek że jutro ma imprezę urodzinowa, co prawda nie będzie takiej niespodzianki no ale już trudno
Aha w kazdym razie na pewno się ucieszy ja mojemu chcę wyprawić imprezę na przyszly rok bo 30stke skończy ;p to pasuje hehe
Marzę żeby dotrwać do terminu i urodzić... kiedyś mu obiecałam , że zobaczysz do 30stki zostaniesz tatą ... no i jak Bozia da mała urodzi się w grudniu a on w maju ma 30che" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
agulineczka wrote:Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli
W moich przypadku jestem na wizycie w WC codziennie, zwykle po śniadaniu, ale po prenatalu faktycznie nie mogłam nic zrobić, co powodowało u mnie straszny dyskomfort, wzdęty brzuch, okropne, strasznie nie lubię tego uczucia...tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy z jelitami i jak chociaż raz się nie wyoroznie to potem po zjedzeniu czegoś, od razu boli mnie brzuch także biorę nadal swoje metylowane do tego sam DHA z prenatalu. A jak się skończy to kupię coś nowego. A Ty co teraz bierzesz?
I co brać osobno żeby było ok w II trynestrze? Na pewno Folian, cholina, D3, DHA , magnez ale co jeszcze? Jod i żelazo?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karmelkovaa ja odstawiłam prenatal bo zażywam jeszcze żelazo przepisane przez gina na poprawę hemoglobiny. DO tego pewnie hormony jeszcze dochodzą.
Mam nadzieję, że jak będę robić morfologię w przyszłym tygodniu będzie widać już jakieś efekty. staram się tez pić sok z pokrzywy, ale czasami zapominam. Szkoda tylko, że jest niesmacznySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkovaa wrote:Aha w kazdym razie na pewno się ucieszy ja mojemu chcę wyprawić imprezę na przyszly rok bo 30stke skończy ;p to pasuje hehe
Marzę żeby dotrwać do terminu i urodzić... kiedyś mu obiecałam , że zobaczysz do 30stki zostaniesz tatą ... no i jak Bozia da mała urodzi się w grudniu a on w maju ma 30che
Kochana na pewno dotrwasz :-* nie ma w ogóle innej opcji i nie ma o czym gadać !! Także impreza też będzie super i można też już liczyć na dobrą pogodę w maju :-* Mój emek jest w moim wieku, także 28 teraz4 cs - 29 marca II kreseczki
-
A mi nawet podchodzi ,wypije duszkiem przepije wodą
A to jak masz dodatkowo żelazo to pewnie , ja nie biorę już nic dodatkowo chyba ze będzie hemoglobina lecieć ale na razie jest 12 więc teraz po tym soku moze nie spadnie" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja po połowkowych zacznę pomału coś kupować. Co prawda sporo rzeczy mam po synku, którego rodziłam w 2016 więc nie aż tak dawno, ale część i tak będę chciała dokupić.
Cieszę się, że takie zakupy jak fotelik samochodowy i wózek już mnie ominą.
Pozostaną ubranka (jak będzie drugi chłopiec to też niewiele), jeden rożek, śpiworek, rzeczy apteczne dla maluszka i dla mnie, jedna dodatkowa koszula do karmienia no i jakaś kołyska do salonu, żeby mieć dziecko na oku.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karolcia27 wrote:Kochana na pewno dotrwasz :-* nie ma w ogóle innej opcji i nie ma o czym gadać !! Także impreza też będzie super i można też już liczyć na dobrą pogodę w maju :-* Mój emek jest w moim wieku, także 28 teraz
dziękuję za dobre słowo kochana
Ja na koniec miesiąca kończę 26 ;p M jest 3 lata starszy temu tez chciałabym żeby w końcu został tatą , bo jego młodsze rodzeństwo już ma 3letnie dzieciaki ... a u nas zawsze straty tylko były i wieczny płacz ... razem jesteśmy 10 lat po ślubie 6 :< i wiesz jak to w rodzinie wszystcy tylko nie my i bardzo marzę , żeby teraz wszystko było bez przeszkód i dzidzia się ładnie rozwijała i szyjka współpracowała i wszystko inne ... ale boję się przyznaję
Do swojej 30stki jak dobrze pójdzie chciałąbym się postarać o 2 jak da radę , bo nie wiem też jak to będzie później .
Jak na razie czekam na maleńką i się doczekać nie mogę" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
agulineczka wrote:Ja po połowkowych zacznę pomału coś kupować. Co prawda sporo rzeczy mam po synku, którego rodziłam w 2016 więc nie aż tak dawno, ale część i tak będę chciała dokupić.
Cieszę się, że takie zakupy jak fotelik samochodowy i wózek już mnie ominą.
Pozostaną ubranka (jak będzie drugi chłopiec to też niewiele), jeden rożek, śpiworek, rzeczy apteczne dla maluszka i dla mnie, jedna dodatkowa koszula do karmienia no i jakaś kołyska do salonu, żeby mieć dziecko na oku.
Ja dużo podostaję dziadki chcą kupić wozek siostra łóżeczko zwyposażeniem ciuszki to będą tez bo same dziewczynki u nas , dla przyjemnosci tylko coś dokupię , i zostaną takie sprawy typu niania i monitor oddechu i kosmetyka
Z drugim dzieckiem jest tez już lżej bo własnie ten fotelik wózeczek zostaje a to jest chyba najdroższe" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Powiem Ci, że ja też się już doczekać nie mogę tak sobie codziennie wieczorem o tym myślę i już bym chciała mieć maleństwo przy sobie teraz żałuję, że tak późno się zdecydowalismy na dzieciątko, my jesteśmy po ślubie 2 lata, a znamy się 7 na FB jest taka grupa o mthfr, może też w niej jesteś i dzisiaj dziewczyna napisała, że urodziła córeczkę, ale taki dlugi post o tym co przeszła przed ciążą i w ciąży, to ja naprawdę beczalam jak bobr jak to czytałam ale urodziła zdrowa córeczkę, także cuda się zdarzają i ja nie widzę innej opcji jak Nasze maluszki będą zdrowe, silne i cudowne:-)4 cs - 29 marca II kreseczki