X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Lotopałanka czekam na relację z wizyty :-) i trzymam kciuki, żebyś tym razem wyszła zadowolona i usatysfakcjonowana z gabinetu :-)

Dzis idę do tego mojego gina po L4 tylko więc na spokojnie szału nie będzie hahha

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mokka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela widzę, ze z Gdyni jesteś:) ja półwysep. Myślałaś już o jakimś szpitalu ?

Dziewczyny ja wybrałam imię. Chyba. Będzie Leonard- Leo.
    A tak to przyglądam wózki i ciuszki w necie i nie mogę się docZekac pierwszych zakupów.

Połówkowe mam dopiero 22.08., ale wcześniej wizyta u gina, dziś u immunologa.

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova ja też mam taki mocny sen, rano to nawet nie wiem kiedy mój M wstaje i wychodzi do pracy. Tak w ogóle to od jakiegoś czasu nie wstaje w nocy na siku, za to rano brzuch rozsadza, że ledwo daje radę dojść do toalety :P Ciekawe czy to przez mocny sen czy jak?

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, ja radziłam syna w Redlowie :)

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to czesc :) już mam dosyć leżenia tym bardziej że mamaginekolog pisała że takie leżenie może bardziej szkodzić . Do poniedzialkowej wizyty będę leżeć bo krwawię cały czas ale teraz troszkę mniej. Do tego ciągle mi się śni że straciłam ciążę i myślę nad psychologiem.

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tak z ciekawosc swojej upewnilam sie kiedy czulam ruchy z synkiem i bylam przekonana ze w 17 tygodniu ale skonczonym a wlasnie patrze ze to bylo w 16+0 akurat tego dnia mam zapisane w karcie ciazy mialam wtedy wizyte i jak co tydzien robilam zdjecie brzuszka. Wczoraj czulam jak by pukniecie ale wydawalo mi sie ze to moze tentno albo jelita a teraz tak mysle ze moze synus pukal mamusi :) Dzis bede nasluchiwac :)

Mokka ja z Łeby wiec rownie blisko. Synka rodzilam w Lęborku i nie bylo źle ale teraz juz nie ma tego samego ordynatora i podobno sie pogorszylo i nie wiem gdzie chce rodzic. Mysle wlasnie nad zaspa. Mam mame w gdansku wiec pod reka ktos by byl ale z drugiej strony taki kawal pozneij do domu wracac. Jest jeszcze opcja wejherowo ale to sie chyba pomartwie w listopadzie. Zobaczymy tez jaka waga malucha wyjdzie bo synek duzy byl(4040g i 59cm) udalo sie naturalnie i szybko ale drugi moze juz byc wiekszy i okaze sie ze jednak bezpieczniejsza bedzie cesarka. No zobaczymy :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny współczuję Wam tych dolegliwości :-( u mnie odpukac.. wszystko dobrze :-) pije kawkę i zajadam tartę, bo coś ostatnio mnie znowu na słodkie nosi, a wcześniej zbytnio nie miałam ochoty :-P

Kobitki które już czują ruchy, powiedzcie to są ruchy pod pępkiem czy bardziej na spojeniu? Bo ja czasami czuję takie jakby łaskotanie ale tak na samym dole właśnie i nie wiem czy to maluch, ale przed ciążą nigdy tak nie miałam :-P chociaż teraz to chyba dzidziuś już jest wyżej?

Co jeszcze zauważyłam, że po prenatalu mam zaparcia, chyba wrócę jednak do suplementów kupowanych osobno. Wydaje mi się, że lepiej mi służyły :-)

Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja też miałam przed zajściem i powiedział mi lekarz że nie muszę robić. :) zrobię za rok, kontrolnie.

Ja zawsze robię co roku :) tylko własnie teraz miałam robioną w lutym i doktorka mówiła ,że w takim razie juz nie trzeba :) teraz chce wymazy porobić w końcu bo wraca z urlopu

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karmelkova ja też mam taki mocny sen, rano to nawet nie wiem kiedy mój M wstaje i wychodzi do pracy. Tak w ogóle to od jakiegoś czasu nie wstaje w nocy na siku, za to rano brzuch rozsadza, że ledwo daje radę dojść do toalety :P Ciekawe czy to przez mocny sen czy jak?

Haha u mnie to samo :D jak sie juz przebudze rano to lece jakbym korek miała odetkać :D

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Karolcia jak tam małż na wyjeździe tak , i jak robisz mu tą impreze czy zrezygnowałas ? :)

No na razie jeszcze w drodze na lotnisko :-P oczywiście śmiał się że się musi znieczulić przed lotem, nie wiem czemu, ale ma fobie latania :-P a ja mu na to, żebym później nie czytała o nim wiadomościach, że pasażer się awanturował i musieli awaryjnie ładować :-P heh

Tak, robie, robię, ale po przemyśleniu jednak w sobotę, bo w piątek wróci dopiero pod wieczór jednak, także tort będzie czekał, wszystko też przygotuje, goście zaproszeni, powiem mu w piątek że jutro ma imprezę urodzinowa, co prawda nie będzie takiej niespodzianki no ale już trudno :-)

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja mam podobne uczucia co do prenatalu, niedawno go odrzuciłam, na pewien czas był spokój i znowu zaparcia od 3 dni. Tyłek już normalnie boli ;)

A ja stwierdziłam , że jednak nie po prenatalu ... a myślałam , ze po nim :/ jem po prostu więcej owoców lekką kolację i na obiad min zupę chodze codziennie . A miałam juz problemy straszne... moze mi tez pomaga sok z pokrzywy on niby prace jelit regeneruje

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    No na razie jeszcze w drodze na lotnisko :-P oczywiście śmiał się że się musi znieczulić przed lotem, nie wiem czemu, ale ma fobie latania :-P a ja mu na to, żebym później nie czytała o nim wiadomościach, że pasażer się awanturował i musieli awaryjnie ładować :-P heh

Tak, robie, robię, ale po przemyśleniu jednak w sobotę, bo w piątek wróci dopiero pod wieczór jednak, także tort będzie czekał, wszystko też przygotuje, goście zaproszeni, powiem mu w piątek że jutro ma imprezę urodzinowa, co prawda nie będzie takiej niespodzianki no ale już trudno :-)

Aha :) w kazdym razie na pewno się ucieszy :) ja mojemu chcę wyprawić imprezę na przyszly rok bo 30stke skończy ;p to pasuje hehe

Marzę żeby dotrwać do terminu i urodzić... kiedyś mu obiecałam , że zobaczysz do 30stki zostaniesz tatą ... no i jak Bozia da mała urodzi się w grudniu a on w maju ma 30che :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

W moich przypadku jestem na wizycie w WC codziennie, zwykle po śniadaniu, ale po prenatalu faktycznie nie mogłam nic zrobić, co powodowało u mnie straszny dyskomfort, wzdęty brzuch, okropne, strasznie nie lubię tego uczucia...tym bardziej, że w przeszłości miałam problemy z jelitami i jak chociaż raz się nie wyoroznie to potem po zjedzeniu czegoś, od razu boli mnie brzuch :-( także biorę nadal swoje metylowane do tego sam DHA z prenatalu. A jak się skończy to kupię coś nowego. A Ty co teraz bierzesz?

I co brać osobno żeby było ok w II trynestrze? Na pewno Folian, cholina, D3, DHA , magnez ale co jeszcze? Jod i żelazo?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa ja odstawiłam prenatal bo zażywam jeszcze żelazo przepisane przez gina na poprawę hemoglobiny. DO tego pewnie hormony jeszcze dochodzą.
    Mam nadzieję, że jak będę robić morfologię w przyszłym tygodniu będzie widać już jakieś efekty. staram się tez pić sok z pokrzywy, ale czasami zapominam. Szkoda tylko, że jest niesmaczny ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Aha :) w kazdym razie na pewno się ucieszy :) ja mojemu chcę wyprawić imprezę na przyszly rok bo 30stke skończy ;p to pasuje hehe

Marzę żeby dotrwać do terminu i urodzić... kiedyś mu obiecałam , że zobaczysz do 30stki zostaniesz tatą ... no i jak Bozia da mała urodzi się w grudniu a on w maju ma 30che :)

Kochana na pewno dotrwasz :-* nie ma w ogóle innej opcji i nie ma o czym gadać !! Także impreza też będzie super i można też już liczyć na dobrą pogodę w maju :-* Mój emek jest w moim wieku, także 28 teraz :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nawet podchodzi ,wypije duszkiem przepije wodą :D
    A to jak masz dodatkowo żelazo to pewnie , ja nie biorę już nic dodatkowo :) chyba ze będzie hemoglobina lecieć ale na razie jest 12 więc teraz po tym soku moze nie spadnie

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po połowkowych zacznę pomału coś kupować. Co prawda sporo rzeczy mam po synku, którego rodziłam w 2016 więc nie aż tak dawno, ale część i tak będę chciała dokupić.
    Cieszę się, że takie zakupy jak fotelik samochodowy i wózek już mnie ominą.
    Pozostaną ubranka (jak będzie drugi chłopiec to też niewiele), jeden rożek, śpiworek, rzeczy apteczne dla maluszka i dla mnie, jedna dodatkowa koszula do karmienia no i jakaś kołyska do salonu, żeby mieć dziecko na oku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana na pewno dotrwasz :-* nie ma w ogóle innej opcji i nie ma o czym gadać !! Także impreza też będzie super i można też już liczyć na dobrą pogodę w maju :-* Mój emek jest w moim wieku, także 28 teraz :-)

<3 dziękuję za dobre słowo kochana <3

Ja na koniec miesiąca kończę 26 ;p M jest 3 lata starszy :) temu tez chciałabym żeby w końcu został tatą , bo jego młodsze rodzeństwo już ma 3letnie dzieciaki ... a u nas zawsze straty tylko były i wieczny płacz ... razem jesteśmy 10 lat po ślubie 6 :< i wiesz jak to w rodzinie wszystcy tylko nie my :/ i bardzo marzę , żeby teraz wszystko było bez przeszkód i dzidzia się ładnie rozwijała i szyjka współpracowała i wszystko inne ... ale boję się przyznaję :/
    Do swojej 30stki jak dobrze pójdzie chciałąbym się postarać o 2 jak da radę , bo nie wiem też jak to będzie później .
    Jak na razie czekam na maleńką i się doczekać nie mogę <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja po połowkowych zacznę pomału coś kupować. Co prawda sporo rzeczy mam po synku, którego rodziłam w 2016 więc nie aż tak dawno, ale część i tak będę chciała dokupić.
    Cieszę się, że takie zakupy jak fotelik samochodowy i wózek już mnie ominą.
    Pozostaną ubranka (jak będzie drugi chłopiec to też niewiele), jeden rożek, śpiworek, rzeczy apteczne dla maluszka i dla mnie, jedna dodatkowa koszula do karmienia no i jakaś kołyska do salonu, żeby mieć dziecko na oku.

Ja dużo podostaję dziadki chcą kupić wozek siostra łóżeczko zwyposażeniem ciuszki to będą tez bo same dziewczynki u nas , dla przyjemnosci tylko coś dokupię , i zostaną takie sprawy typu niania i monitor oddechu i kosmetyka :)
    Z drugim dzieckiem jest tez już lżej bo własnie ten fotelik wózeczek zostaje a to jest chyba najdroższe :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że ja też się już doczekać nie mogę :-P tak sobie codziennie wieczorem o tym myślę i już bym chciała mieć maleństwo przy sobie :-) teraz żałuję, że tak późno się zdecydowalismy na dzieciątko, my jesteśmy po ślubie 2 lata, a znamy się 7 :-) na FB jest taka grupa o mthfr, może też w niej jesteś :-) i dzisiaj dziewczyna napisała, że urodziła córeczkę, ale taki dlugi post o tym co przeszła przed ciążą i w ciąży, to ja naprawdę beczalam jak bobr jak to czytałam :-) ale urodziła zdrowa córeczkę, także cuda się zdarzają :-) i ja nie widzę innej opcji jak Nasze maluszki będą zdrowe, silne i cudowne:-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ