Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, długo mnie nie tutaj nie bylo. A to wszystko za sprawa usg prenatalnego, na którym wyszła fala zwrotna. Zrobiłam nifty. Wynik prawidłowy, będzie synek. Teraz mogę cieszyć się ciaza
Girls, kiedy pierwsze zakupy ?agulineczka, Dip88, olciaa, futuremama, Jagodagoi, TaPaT lubią tę wiadomość
-
Ula trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze! :*
Mokka możesz odetchnąć :* super że wszystko okej :* -
Mokka gratuluje synka
Dobrze, ze Nifty w porządku.
Ja mam jutro usg połówkowe i już się denerwuję. Dobrze, że wizyta po 10, to nie będę musiała cały dzień się stresować. Mąż jedzie ze mną, więc będzie raźniej.agniecha2101, Dip88, bondzik007 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dip88 wrote:Ja jestem z okolic Wrocławia. A tutaj raczej planujemy zostać dopóki dzieci nie skończą szkół. Czyli 15-20 lat napewno, przynajmniej takie plany mamy na tą chwilę. W Pl kupiliśmy mieszkanie, teraz remontujemy, żeby w razie czego zawsze mieć gdzie wrócić. Później gdy skończymy remont chcemy kupić działkę i zacząć dom stawiać. Bo na stare lata marzy nam się wrócić do własnego, fajnego domu. A mieszkanie może zostanie dla dzieci, zobaczymy co przyniesie przyszłość
Co do adaptera mam BeSafe, kosztował łącznie z przesyłką 25 euro. Tu w Holandii jest zakaz jazdy bez pasów nawet w ciąży, a już pas troszkę mnie uciskał i czułam taki dyskomfort chyba bardziej psychiczny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59bc8a1cfb86.jpgJuż raz zjechaliśmy do Polski i wróciliśmy tu z powrotem
Mimo wszystko życia tu na stałe sobie nie wyobrażam. Też mamy mieszkanie w PL, ale szukamy działki na dom
tylko z tymi działakami to jest jakaś masakra teraz, przynajmniej u nas na podlasiu
Serio kupiłaś ten adapter za 25 euro z przesyłką??? Tu mniej więcej tyle za używany bym musiała zapłacić. Ceny nowego zaczynają się od 60chfKurcze mogłam zamówić w PL i mama mogła mi przywieźć...
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
olciaa wrote:Dziewczyny na NFZ lekarz robi usg? Czy on ma w ogóle taki sprzęt w gabinecie?
U mojego lekarza mam wizytę 2 sierpnia. Stwierdziłam ze nie wytrzymam tyle czasu i umówiłam się w medicoverze w połowie lipca, ale zadzwonili przełożyć mi wizytę na 30, wiec zrezygnowałam. Oczywiście zaproponowali takiego który zawsze jest dostępny, ale raz byłam i skoczyło się reklamacja. U mnie w przychodni na osiedlu jest aż 1 ginekolog (NFZ) i tak się zastanawiam czy iść ? Czy lepiej się nie denerwować i cierpliwie czekać do swojego lekarza? Jakie macie doświadczenia z ginekologami na NFZ ?Nie wiem jakie ona układy miała z tą kliniką
olciaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej kochane moje :-* witam się z Wami już jedną nogą w 5 miesiącu
Ula trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :-* wiem, że to pewnie nie łatwe, ale postaraj się nie stresować :-*
Mokka - uff, teraz możesz odetchnąc, gratulacje :-*
U nas cały czas się coś dzieje, a ja głupia myślałam, że jak będę mieć wolne to będę się nudzić jak mopsale jak na razie to od rana do wieczora mam jakieś zajęcie
Mężu dzisiaj wyjechał na tą delegacje do Włoch, a że bardzo boi się latać to już od rana się stresował biednyNiby tylko do piątku, ale to pierwsze nasze takie rozstanie
hehe
Kciuki za dzisiejsze wizyty :-*
Co do płci my dalej nie wiemy i szczerze, to nie mam w ogóle żadnego przeczucia4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ula89 wrote:Niestety... robię cytologię co roku i zawsze było ok, a tu nagle takie rzeczy... Staram się być dobrej myśli, lekarz mnie dzisiaj trochę uspokoił, ale mimo wszystko stresu co niemiara i pewnie jeszcze kilka tygodni minie zanim wszystko się wyjaśni
Mojej przyjaciółce ostatnio wyszły jakieś zmiany w cytologii, ale po dokładniejszych badaniach okazało się, że jednak jest wszystko ok, tylko musi teraz częściej to kontrolować. U Ciebie też napewno będzie wszystko ok :-*
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mokka wrote:Cześć dziewczyny, długo mnie nie tutaj nie bylo. A to wszystko za sprawa usg prenatalnego, na którym wyszła fala zwrotna. Zrobiłam nifty. Wynik prawidłowy, będzie synek. Teraz mogę cieszyć się ciaza
Girls, kiedy pierwsze zakupy ?Gratuluję synka
Mam nadzieję, że u mnie też się jutro potwierdzi, że chłopaczek
U mnie już po pierwszych zakupachmokka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja już wróciłam. Karolcia kupiłam ten podkład Loreala co poleciłaś
Jutro wypróbuje i dam znać. W sklepie jednak droższy niż na necie, ale i tak była promocja z 16 euro na 11
A teraz tak, jestem wściekła, nie wiem czy na siebie czy na sąsiadaRozwalił się na całą ulice z autami i przyczepami i jak parkowalam, zachaczyłam o niego i mu auto porysowałam
Na moim nic, na jego delikatna ryska. Jeszcze się dogadać z nim nie mogłam, bo to jakiś murzyn i ani po angielsku, ani po holendersku gadać za bardzo nie umie. Przyjdzie jak mój wróci z pracy, może on go ogarnie, bo to nie na moje nerwy. Bardziej mu się jakby pobrudziło niż cokolwiek tam widać. Ehhh... Ciekawie dzień się zapowiada.
-
Mój mąż to się chyba naprawdę podjarał słuchaniem serduszka
Wczoraj był u nas mój brat, a mąż do niego: "Słyszałeś kiedyś jak u takiego małego bąbla w brzuchu bije serduszko?"
No i mieliśmy grupowe słuchanie serduszka
i brat chyba też był pod wrażeniem
Karolcia27, Malutka_94, bondzik007, Aga9090, TaPaT lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
olciaa wrote:Dziewczyny na NFZ lekarz robi usg? Czy on ma w ogóle taki sprzęt w gabinecie?
U mojego lekarza mam wizytę 2 sierpnia. Stwierdziłam ze nie wytrzymam tyle czasu i umówiłam się w medicoverze w połowie lipca, ale zadzwonili przełożyć mi wizytę na 30, wiec zrezygnowałam. Oczywiście zaproponowali takiego który zawsze jest dostępny, ale raz byłam i skoczyło się reklamacja. U mnie w przychodni na osiedlu jest aż 1 ginekolog (NFZ) i tak się zastanawiam czy iść ? Czy lepiej się nie denerwować i cierpliwie czekać do swojego lekarza? Jakie macie doświadczenia z ginekologami na NFZ ?
Tak. Robi, bodajże trzy usg przez cały okres ciąży. Dla mnie wizyta na NFZ była okropnym doświadczeniem, poszłam do mojego gina i jestem bardzo zadowolona.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Dip88 wrote:Ja już wróciłam. Karolcia kupiłam ten podkład Loreala co poleciłaś
Jutro wypróbuje i dam znać. W sklepie jednak droższy niż na necie, ale i tak była promocja z 16 euro na 11
A teraz tak, jestem wściekła, nie wiem czy na siebie czy na sąsiadaRozwalił się na całą ulice z autami i przyczepami i jak parkowalam, zachaczyłam o niego i mu auto porysowałam
Na moim nic, na jego delikatna ryska. Jeszcze się dogadać z nim nie mogłam, bo to jakiś murzyn i ani po angielsku, ani po holendersku gadać za bardzo nie umie. Przyjdzie jak mój wróci z pracy, może on go ogarnie, bo to nie na moje nerwy. Bardziej mu się jakby pobrudziło niż cokolwiek tam widać. Ehhh... Ciekawie dzień się zapowiada.
A recenzję na temat podkładu chętnie przeczytam👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Mój mąż to się chyba naprawdę podjarał słuchaniem serduszka
Wczoraj był u nas mój brat, a mąż do niego: "Słyszałeś kiedyś jak u takiego małego bąbla w brzuchu bije serduszko?"
No i mieliśmy grupowe słuchanie serduszka
i brat chyba też był pod wrażeniem
Haha superagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Agniecha jak tam nogi? Lepiej już dzisiaj?
Wrzucę Ci fotkę z jakiej strony kupowałam, ja akurat jeszcze na promocję trafiłam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9ba822ec309.png
-
Dip88 wrote:Ja już wróciłam. Karolcia kupiłam ten podkład Loreala co poleciłaś
O rety! To faktycznie dzień nie zaczął się dobrze ale może jak mąż wróci to jakoś się z nim dogada :-* też czekam na recenzje, mam nadzieję, że będzie Ci dobrze służył4 cs - 29 marca II kreseczki