Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olciaa wrote:Dziewczyny na NFZ lekarz robi usg? Czy on ma w ogóle taki sprzęt w gabinecie?
U mojego lekarza mam wizytę 2 sierpnia. Stwierdziłam ze nie wytrzymam tyle czasu i umówiłam się w medicoverze w połowie lipca, ale zadzwonili przełożyć mi wizytę na 30, wiec zrezygnowałam. Oczywiście zaproponowali takiego który zawsze jest dostępny, ale raz byłam i skoczyło się reklamacja. U mnie w przychodni na osiedlu jest aż 1 ginekolog (NFZ) i tak się zastanawiam czy iść ? Czy lepiej się nie denerwować i cierpliwie czekać do swojego lekarza? Jakie macie doświadczenia z ginekologami na NFZ ?
Nie wiem jak na NFZ. Zależy pewnie od gabinetu. A skąd jesteś? Ja prowadzę ciążeę w medicover we Wro i jestem bardzo zadowolona. Usg mam zawsze, przede wszystkim żebym sobie popatrzyła i dostaję z 10 zdjęć
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Olcia ja jeszcze w Pl w pierwszej ciąży zaliczyłam 3 ginow na NFZ i każdy miał w gabinecie usg. Może jak będziesz się zapisywać to poprostu zapytaj
-
Witam z kanapy. Niby mam czas ale nie mam siły pisać bo męczy mnie to leżenie. Ciągle że mnie leci jednak już nie w takich ilościach jak wczoraj. Umówiłam się wcześniej do ginekologa i za tydzień mam wizytę.
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Ja dziś pracowalam z domu. Ostatni czwartek pokazał mi że nie warto się przejmowac zanadto. Teraz są ważniejsze sprawy, zwłaszcza że maluch chyba faktycznie zaczyna kopać- dzis znów czuje te drgania jakby nerwu i to w różnych miejscach w podbrzuszu coraz intensywniej!
Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
giovanedonore wrote:Nie wiem jak na NFZ. Zależy pewnie od gabinetu. A skąd jesteś? Ja prowadzę ciążeę w medicover we Wro i jestem bardzo zadowolona. Usg mam zawsze, przede wszystkim żebym sobie popatrzyła i dostaję z 10 zdjęć
-
Cześć mamusie ! Nie udzielam się ostatnio ale staram się Was poczytywać w wolnej chwili. Cieszę się że u Was bez większych problemów, ale to uroki 2 trymestru
Tak na szybko co u mnie... w zasadzie w 2 trymestrze czuję się bardzo dobrze, wszyscy mi mówią że promienieje nie wiem czy z grzeczności czy tak jest cale szczęście plamienia juz ustały i odstawiłam duphaston ...
Jedyna rzecz która mi nie daje spokoju to to że dość często mam bardzo zimny brzuch ...czy któraś z Was też tak ma? Mam nadzieje ze nie ma sie czym przejmować w środę wizyta to dopytam
Jeszcze jedno pytanie do tych które mają juz dzieciaczki : Jakie obrazka kupować na początek chodzi mi o rozmiar ?? -
RudyTygrysek ślicznie wyglądasz
Agniecha hehehe to niezłą niespodziankę zrobiłaś swojemu z tym detektorem. Postawiłaś go przed faktem dokonanym I dobrze !
Madlen ja ogarniam komplet 56 i 62 Na początek.RudyTygrysek, Madlen_:), agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Cześć mamusie ! Nie udzielam się ostatnio ale staram się Was poczytywać w wolnej chwili. Cieszę się że u Was bez większych problemów, ale to uroki 2 trymestru
Tak na szybko co u mnie... w zasadzie w 2 trymestrze czuję się bardzo dobrze, wszyscy mi mówią że promienieje nie wiem czy z grzeczności czy tak jest cale szczęście plamienia juz ustały i odstawiłam duphaston ...
Jedyna rzecz która mi nie daje spokoju to to że dość często mam bardzo zimny brzuch ...czy któraś z Was też tak ma? Mam nadzieje ze nie ma sie czym przejmować w środę wizyta to dopytam
Jeszcze jedno pytanie do tych które mają juz dzieciaczki : Jakie obrazka kupować na początek chodzi mi o rozmiar ??
Super, że u ciebie wszystko dobrze Brzuch(aż sprawdziłam) mam taki jak reszta ciała. Co do ubranek to 56 i 62 możesz śmiało kupować. 50 jak coś możesz zawsze później dokupić. Pod koniec lekarz mniej więcej mówi jakie duże może być dziecko, choć z tym różnie bywaMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Ula współczuję, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Takie rzeczy w ciąży
Niestety... robię cytologię co roku i zawsze było ok, a tu nagle takie rzeczy... Staram się być dobrej myśli, lekarz mnie dzisiaj trochę uspokoił, ale mimo wszystko stresu co niemiara i pewnie jeszcze kilka tygodni minie zanim wszystko się wyjaśni
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ale mnie syn załatwił. Właśnie siedzę sobie w piżamce, pije spokojnie kawę itd. I dosłownie 5 min temu przyniósł mi papier ze szkoły, że za godzinę mam zebranie w szkole. Jak ja się zdążę ogarnąć to nie wiem Lecę sama siebie okiełznać...
Pozatym witam się w 17 tc
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny